Всичко за електрическите автомобили
Модератор: Общи модератори
Re: Имат ли бъдеще електрическите автомобили?
///M Power написа:Grozdanoff написа:Колега атомната централа е далеч по чиста, по-добро решение е от нашите ТЕЦ, технология от 19век.... Нашите топло ел.централи горят тонове въглищна, емисиите от които са много по-страшни от автомобилните ни емисии.
Зарежи ги нашите (в общия план сме капка в морето), кажи ми къде складират ядреното гориво. Щото тоя проблем скоро пак някъде ще се покаже, и пак ще викаме - леле какво стана
Вие имате ли идея, какво гори ТЕЦ-а и какво излиза от комина? После където падне като дъжд и трева не никне. Боклуците на Европа не ги броим... А хилядите тонове сгурия? Или и нея не я броите. Като я духне вятъра и на километри...
Защо беше зора да се затвори Козлодуй? Направете математиката. Утре ще гракнат за емисии и Мариците затварят. А и не само те. Какво правим тогава? Зимата на соларни панели?
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
BMW_POWER написа:///M Power написа:Grozdanoff написа:Колега атомната централа е далеч по чиста, по-добро решение е от нашите ТЕЦ, технология от 19век.... Нашите топло ел.централи горят тонове въглищна, емисиите от които са много по-страшни от автомобилните ни емисии.
Зарежи ги нашите (в общия план сме капка в морето), кажи ми къде складират ядреното гориво. Щото тоя проблем скоро пак някъде ще се покаже, и пак ще викаме - леле какво стана
Вие имате ли идея, какво гори ТЕЦ-а и какво излиза от комина? После където падне като дъжд и трева не никне. Боклуците на Европа не ги броим... А хилядите тонове сгурия? Или и нея не я броите. Като я духне вятъра и на километри...
Защо беше зора да се затвори Козлодуй? Направете математиката. Утре ще гракнат за емисии и Мариците затварят. А и не само те. Какво правим тогава? Зимата на соларни панели?
Аз не съм казал че ТЕЦ е чист, ама и АЕЦ-а не е

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Това с електричките и цялата работа около производството на батерии ми се струва малко като да замениш един наркотик в друг, ама от втория не излиза дим.
Докато не стане така, че да има алтернативни източници на енергия и по-специално слънце, вятър и вода, с което да се поддържа движението на тези неща, до тогава няма никакъв смисъл.
По-добре следващата крачка да е водородните автомобили и след това чисто електрическите.
Докато не стане така, че да има алтернативни източници на енергия и по-специално слънце, вятър и вода, с което да се поддържа движението на тези неща, до тогава няма никакъв смисъл.
По-добре следващата крачка да е водородните автомобили и след това чисто електрическите.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Добиването на водород....от метан се добива прoмишлено и е по-безвредно да изгориш метана отколко да добиеш водород. Текущо добивания се дели на "цветове". И за "зеления" пак ток трябва. къде ще го съхраняваш, как...това са съвсем други въпроси, които все още не са решени.
БМВ имат разработки още от 80-те години на миналия век с водородни "акумулатори" /тип горивна клетка/ и ...дотам. Не е практично, скъпо е.и т.н и т.н.
За момента ел нещата нямат алтернатива и никъде не е казано , че ще стане отведнъж. До вчера само на петрол от утре на ток.
Но ще стане, рано или късно.
И, да, АЕЦ е с най-чистата и евтина енергия. Факт. В сравнение с всички останали, даже и със солари и вятърни мелници. Кой как си го тълкува тоя факт си е негова работа
)
Батериите се развиват, графена също е добър вариант като стане евтин. Мощности за ток като потрябват ще се появят. Пазар, майка. То и солари немаше ма я колко бързо се направиха като има сметка от целата работа.
Ядрен синтез....надали скоро. Еле па "студен".
БМВ имат разработки още от 80-те години на миналия век с водородни "акумулатори" /тип горивна клетка/ и ...дотам. Не е практично, скъпо е.и т.н и т.н.
За момента ел нещата нямат алтернатива и никъде не е казано , че ще стане отведнъж. До вчера само на петрол от утре на ток.
Но ще стане, рано или късно.
И, да, АЕЦ е с най-чистата и евтина енергия. Факт. В сравнение с всички останали, даже и със солари и вятърни мелници. Кой как си го тълкува тоя факт си е негова работа

Батериите се развиват, графена също е добър вариант като стане евтин. Мощности за ток като потрябват ще се появят. Пазар, майка. То и солари немаше ма я колко бързо се направиха като има сметка от целата работа.
Ядрен синтез....надали скоро. Еле па "студен".
Последна промяна Моджо на 25 Авг 2021, 11:05, променена общо 1 път
Хм,хм...
- Grozdanoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i
- Мечтае да кара: E39 ALPINA B10
Моджо написа:И, да, АЕЦ е с най-чистата и евтина енергия. Факт.
Това се опитвам да обясня и аз, и освен това ел.енергията от АЕЦ е много по-евтина от тази произведена от ВЕЦ и ТЕЦ. Не е случайно, че в повечето страни вече се изпозлва предимно атомния реактор за производство на пара, вместо котли, в които се горят въглища и каквато е най-евтината гадост която ще гори в котела. Един ден дай боже ако имаме напълно фунциониращ АЕЦ и технологиите за рециклиране на батерии се доразвият, тогава ще има смисъл от минаването на ел.коли, дотогава е дори по-екологично да се кара на бензин отколкото на ел.мотор
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно
- carmanf1
- младши ентусиаст
-
carmanf1 написа: …
Търся нова кола за жена ми и ми се ще да пробвам електричка.
Ще я зареждаме вкъщи …
Развитието - ще й дадат нов служебен дизел и всичко приключи с електричките. Поне за сега.
Както писаха вече доста хора (в което се убедих и аз), маршрутите й не са за електрички все още.
Но пък цялата тази история отвори нова тема у нас - още една кола в семейството, която да е само за кеф.
И определено няма да е електричка.
Първата ми мисъл беше за Мустанг ГТ ръчка, че май ще изчезнат безвъзвратно следващите 5-6 години.
И да си го имам вечно мой.
carmanf1 написа:carmanf1 написа: …
Търся нова кола за жена ми и ми се ще да пробвам електричка.
Ще я зареждаме вкъщи …
Развитието - ще й дадат нов служебен дизел и всичко приключи с електричките. Поне за сега.
Както писаха вече доста хора (в което се убедих и аз), маршрутите й не са за електрички все още.
Но пък цялата тази история отвори нова тема у нас - още една кола в семейството, която да е само за кеф.
И определено няма да е електричка.
Първата ми мисъл беше за Мустанг ГТ ръчка, че май ще изчезнат безвъзвратно следващите 5-6 години.
И да си го имам вечно мой.
Качи се на мустанга преди да го вземеш и рядко ще се откажеш. Дървени, бавни и тромъви домашни потреби са. 335и има в пъти повече душа от него.
Миналата седмица в Събота и Неделя снимаха на резиденцията реклами май? на тойота и ми направи впечатление единия автомобил - Toyota MIRAI- FCV. Изключително красив и изпипан автомобил с водородна клетка.
Имаше и TOYOTA LQ, която май е все още концепт, но беше изключително грозно и евтино изглеждащо изпълнение
Имаше и TOYOTA LQ, която май е все още концепт, но беше изключително грозно и евтино изглеждащо изпълнение
nxn написа:Качи се на мустанга преди да го вземеш и рядко ще се откажеш. Дървени, бавни и тромъви домашни потреби са. 335и има в пъти повече душа от него.
Това са глупости. БМВ нямат мотор, който да се сравнява с актуален мустанг ГТ от Е39 М5 насам…
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Spunky написа:Това са глупости. БМВ нямат мотор, който да се сравнява с актуален мустанг ГТ от Е39 М5 насам…
word
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Тоя Мъск, колкото и да е шеметен, продължава да ме изумява. Вече е готов с фабриката в Берлин, въпреки цялата шибана сган от зелени "природозащитници" и т.н.
https://twitter.com/Tesla/status/1446923404314087427?s=20

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

zAcK написа:Тоя Мъск, колкото и да е шеметен, продължава да ме изумява. Вече е готов с фабриката в Берлин, въпреки цялата шибана сган от зелени "природозащитници" и т.н.![]()
![]()
Сега и след 10 години като отворят представителство в България и може да замязат нещата
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
nxn написа:zAcK написа:Тоя Мъск, колкото и да е шеметен, продължава да ме изумява. Вече е готов с фабриката в Берлин, въпреки цялата шибана сган от зелени "природозащитници" и т.н.![]()
![]()
Сега и след 10 години като отворят представителство в България и може да замязат нещата
Ако продължава да има толкова търсене в световен мащаб, може и да не отворят

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- T-1000
- Потребител
-
- Мечтае да кара: DeLorean time machine