Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
Не помня точна цифра, но ако не се лъжа поне 1000 лева надолу. Мисля, че собственикът е във форума, така че той сам може да сподели повече детайли за колата ако желае.
Sent from my IN2013 using Tapatalk
Sent from my IN2013 using Tapatalk
Мнение за обява/конкретен автомобил
Ако е с този пробег и ако всичко й е наред при оглед, си заслужава (ако се търси RWD).
Лека разлика в цвета на предна броня и преден десен калник), НО това за мен изобщо не е фактор. Моето GT е в същият цвят и наскоро боядисвах задната брона, заради задрано. Е, не уцелиха на 100% цвета, да кажем на 80%, може би. Мисълта ми е, че не е задължително да е удар или нещо сериозно.
П.с излиза, че вече е капариран!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Лека разлика в цвета на предна броня и преден десен калник), НО това за мен изобщо не е фактор. Моето GT е в същият цвят и наскоро боядисвах задната брона, заради задрано. Е, не уцелиха на 100% цвета, да кажем на 80%, може би. Мисълта ми е, че не е задължително да е удар или нещо сериозно.
П.с излиза, че вече е капариран!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Колеги за тази какво ви е мнението. https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=ltg24s
Не обичам от автокъщи но на пръв погледа изглежда ок.
Не обичам от автокъщи но на пръв погледа изглежда ок.
- Infiltrat
- Потребител
-
- Кара: BMW X5 (E70)
- Детайли за колата: BMW X5 (E70) 3.0SD
Здравейте, колеги, моля за мнение за конкретния екземпляр в обявата, както и малко повече инфо за този двигател, факта, че е "ръчка" и най - вече това, че е на задно предаване. Това най- много ме притеснява, защото със семейството често пътуваме, вкл. зимата ходим по планините и макар да не ходим на offroad, сега с Х-ка който карам няма никакви проблеми. Благодаря!
Ето и обявата: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=ltjmxl
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Infiltrat написа:Здравейте, колеги, моля за мнение за конкретния екземпляр в обявата, както и малко повече инфо за този двигател, факта, че е "ръчка" и най - вече това, че е на задно предаване. Това най- много ме притеснява, защото със семейството често пътуваме, вкл. зимата ходим по планините и макар да не ходим на offroad, сега с Х-ка който карам няма никакви проблеми. Благодаря!
Кое те привлече в тая кола, че ми е много интересно?
- Infiltrat
- Потребител
-
ekalchev написа:Infiltrat написа:Здравейте, колеги, моля за мнение за конкретния екземпляр в обявата, както и малко повече инфо за този двигател, факта, че е "ръчка" и най - вече това, че е на задно предаване. Това най- много ме притеснява, защото със семейството често пътуваме, вкл. зимата ходим по планините и макар да не ходим на offroad, сега с Х-ка който карам няма никакви проблеми. Благодаря!
Ако няма да отговаряш на питането ми, си спести другите въпроси и коментари.
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Ами г/д правилно те е попитал колегата. Изключително постна кола - малко нави, без подгрев, платнен салон с ръчки. Цената е примамлива, но ръчката за мен е голям минус - особено при наличието на ЗФ автомата, на тези км вероятно предстои и маховик за смяна, което е колкото 2-3 смени на масло на автомата.
Отделно възглавниците отзад + веригата са също под въпрос.
Отделно възглавниците отзад + веригата са също под въпрос.
Последна промяна drago9205 на 12 Окт 2021, 10:58, променена общо 1 път
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Infiltrat написа:Здравейте, колеги, моля за мнение за конкретния екземпляр в обявата, както и малко повече инфо за този двигател, факта, че е "ръчка" и най - вече това, че е на задно предаване. Това най- много ме притеснява, защото със семейството често пътуваме, вкл. зимата ходим по планините и макар да не ходим на offroad, сега с Х-ка който карам няма никакви проблеми. Благодаря!
По базов модел от това надали има. Най вероятно и километрите са поне х2. Явно цената ти е определяща в търсенето. Ходи и гледай.
Причината е цената, то е ясно. Няма лошо.
Ф11 с 20д и ръчка няма много разлика от най-простото 320д, просто е по-голяма и с повече пространство. Ако ти трябва за семеен детевоз е добър и най-вече много практичен вариант от към разходи - гориво, ремонти, данъци.
Относно снега - аз също карам на задно, макар и друг вид кола. По заснежените проходи колата с добри гуми върви и се движи, но за пътниците е стресиращо на всеки завой да има леко мръдване насам-натам.
Ф11 с 20д и ръчка няма много разлика от най-простото 320д, просто е по-голяма и с повече пространство. Ако ти трябва за семеен детевоз е добър и най-вече много практичен вариант от към разходи - гориво, ремонти, данъци.
Относно снега - аз също карам на задно, макар и друг вид кола. По заснежените проходи колата с добри гуми върви и се движи, но за пътниците е стресиращо на всеки завой да има леко мръдване насам-натам.
- Infiltrat
- Потребител
-
grkv написа:Причината е цената, то е ясно. Няма лошо.
Благодаря за отговора. Именно това търся "практичен вариант от към разходи - гориво, ремонти, данъци." А иначе, понеже се вълнуват гледам колегите тука, да постна е от към екстри, но аз на моя х с много екстри, първи собственик, сервизна истЕрия и др. изядох дървото и смених един двигател. Та предвид недобрия ми опит с бмв, може би варианта с по - малко екстри е по - сполучлив за тази марка.
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Сметни колко често и къде ходиш през зимата, не през зимния сезон
Трябва да предвидиш едни пари за вериги + още каквото излезе. Километрите са 280+. Комбито е доста шумно вътре отзад в купето (доста повече от e60 и e90 дори).
И винаги помни, че евтино и хубавo бмв са две противоположности, които могат да се открият 1:100 000, след което си помисли дали ти си 100 000
А ако смяташ, че си 100к човекът отивай за пуснеш тото шанса ти е по-голям да хванеш 6цата.

Трябва да предвидиш едни пари за вериги + още каквото излезе. Километрите са 280+. Комбито е доста шумно вътре отзад в купето (доста повече от e60 и e90 дори).
И винаги помни, че евтино и хубавo бмв са две противоположности, които могат да се открият 1:100 000, след което си помисли дали ти си 100 000

А ако смяташ, че си 100к човекът отивай за пуснеш тото шанса ти е по-голям да хванеш 6цата.
Бъди честен пък да става квото ще
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
То екстрите нямат много отношение към мотора ама карай. Тука в случая е май хем сърби хем боли
Имай впредвид, че точно това комби с този мотор, шанса да се опраси е доста голям. Причините: взимаш голяма кола с малък мотор, взимаш кола от най евтините обяви за съответния модел, километрите са най вероятно доста напред. От друга страна за тея пари и да се опраси мотора, взимаш друг и караш така че и това е вариант.

- Alben
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears
Infiltrat написа:ekalchev написа:Infiltrat написа:Здравейте, колеги, моля за мнение за конкретния екземпляр в обявата, както и малко повече инфо за този двигател, факта, че е "ръчка" и най - вече това, че е на задно предаване. Това най- много ме притеснява, защото със семейството често пътуваме, вкл. зимата ходим по планините и макар да не ходим на offroad, сега с Х-ка който карам няма никакви проблеми. Благодаря!
Ако няма да отговаряш на питането ми, си спести другите въпроси и коментари.
ТОЙ колегата е голям специЯлист, затова ти задава въпросЕ, за да е по-Убектиувен.....
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Тази кола стои от много време, сигурно има защо?
Моето мнение: автоматичните скорости в този модел са фантастични и ръчка определено е минус. Аз съм фен на ръчните скорости но в този случай е минус. Колата е много постна и определено няма да те радва. Обслужването и стягането на колата най-накрая ще доближи цената до някое 530д от частно лице, което с малко късмет, е по-добър вариант.
Според мен не си струва.
Като бивш собственик на 4-цилиндрово Ф11 ти казвам да гледаш само 530д.

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
barty написа:Infiltrat написа:Здравейте, колеги, моля за мнение за конкретния екземпляр в обявата, както и малко повече инфо за този двигател, факта, че е "ръчка" и най - вече това, че е на задно предаване. Това най- много ме притеснява, защото със семейството често пътуваме, вкл. зимата ходим по планините и макар да не ходим на offroad, сега с Х-ка който карам няма никакви проблеми. Благодаря!
Тази кола стои от много време, сигурно има защо?
Моето мнение: автоматичните скорости в този модел са фантастични и ръчка определено е минус. Аз съм фен на ръчните скорости но в този случай е минус. Колата е много постна и определено няма да те радва. Обслужването и стягането на колата най-накрая ще доближи цената до някое 530д от частно лице, което с малко късмет, е по-добър вариант.
Според мен не си струва.
Като бивш собственик на 4-цилиндрово Ф11 ти казвам да гледаш само 530д.
Подкрепям колегата, също съм карал 2.0д Ф10 а моята е Ф11 3.0д разликата е доста голяма, лекотата на автомобила със която се движи сравнение със 2,0 се усеща и то доста, аз такъв двигател бих взел във 3 серия където си е супер говоря за 320 и нагоре.