Политическа.
Модератор: Общи модератори
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Re: Политическа.
steeN написа:ekalchev написа:Всъщност, в България действа закон от години
Нищо ново не ми казваш. Навсякъде по света има такъв закон, не сме уникални - https://en.wikipedia.org/wiki/Eminent_domain
Това не отменя правото ти частна собственост и правата ти дадени от закона да я защитаваш.
Аз няколко пъти казах, че строят незаконно в това няма спор. Въпроса е дали конкретно в този случай, за магистрала Хемус смятам, че е по-важно да се спази правото на частна собствеността, да блокира строежа на Хемус, заради спор за цената на обезщетението (а не дали да се строи или не) и северна България да продължи да мизерства още 10 години или правото на достоен живот и по-високи заплати на север трябва да вземе превес. Като цяло този закон е добър и да се променя само заради частния случай с Хемус изглежда непрактично, но пък за мен лично, нарушението на закона в тази ситуация е оправдано, защото Хемус е прекалено важна за твърде много хора. Законите са направени да служат на хората и когато един закон пречи трябва да се направи нещо, че той да работи в интерес на обществото. Хемус без съмнение е по-важна за обществото отколкото сумата пари с които са обещетили няколко собственика на ниви, които съдят държавата и е редно закона да направи изключение за такива проекти. Сега защо са решили да го нарушат а не да го променят е друга тема.
ekalchev написа:Авансови са само на хартия, истината е че всъщност са плащания за извършена строителна дейност, която обаче не е законна заради незавършили отчуждителни процедури по трасето на Хемус... Тая схема с бюджет от 350 милиона и после разплащания от 1.5 милярда върви последните 2-3 години и Боко успяваше да плаща на всички и да се строи Хемус.
И сега като си тръгна Боко, как да платят сметката следващите?

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Боко плащаше инфраструктурните проекти от излишъка на бюджета. Новите като направиха актуализация можеха парите от излишъка да ги вкарат в бюджета на МРРБ но не го направиха и сега ония с багерите си търсят парите. Да ти го обясня просто - пари и преди и сега е имало, въпроса е че сегашните ги похарчиха за друго, а не за Хемус.
Още по-просто:
Едните правят предизборна кампания като харчат парите за вдигане на пенсии
Другите правят предизборна кампания като строят Хемус
Аз смятам че пенсиите могат да се вдигнат устойчиво само с повишение на доходите на Българите, а те минават първо през инфраструктура, след това бизнес, който отваря заводи около магистралата и конкуренция за работна ръка. Ако Станишев 2009 беше построил Хемус с излишъка от 7 милярда тогава, сега северна България нямаше да е такава трагедия. Всеки си избира кое му е приоритет и гласува. Аз гласувам за Боко, не защото си мисля, че не краде или много го харесвам, ами защото докато краде прави неща, които са и мои приоритет, докато другите докато крадат не правят нищо.
Още по-просто:
Едните правят предизборна кампания като харчат парите за вдигане на пенсии
Другите правят предизборна кампания като строят Хемус
Аз смятам че пенсиите могат да се вдигнат устойчиво само с повишение на доходите на Българите, а те минават първо през инфраструктура, след това бизнес, който отваря заводи около магистралата и конкуренция за работна ръка. Ако Станишев 2009 беше построил Хемус с излишъка от 7 милярда тогава, сега северна България нямаше да е такава трагедия. Всеки си избира кое му е приоритет и гласува. Аз гласувам за Боко, не защото си мисля, че не краде или много го харесвам, ами защото докато краде прави неща, които са и мои приоритет, докато другите докато крадат не правят нищо.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Това малко като рекет става . Строиш магистрала с някакво измислено финансиране парче боджук , да не се вижда кой колко влачи . И в един момент тоя дето ти плаща подобни пари спира да плаща щото е извън власта . И ти продължаваш да строиш по същата схема , вадиш си пари от джоба за материали , без разрешителни и т.н В един момент затваряш магистрали и искаш пари за нещо което не ти е възлагано . Това е някакъв виц или каламбур за идиоти . Разберете че няма такъв бизнес дето строиш без да са ти платили аванс поне за част от материали . После има междинни плащания със съответните докуменит и т. обвързани неща с договори . Кой идиот строи без договор и без финансиране в днешно време ?!! Това което са направили гърбавите в комплект със строителните босове е чиста провокация но толкава нелепа че белите конци се виждат без особено ровене в материята . Тя не случайно е в прокуратурата цялата работа на АПИ по тиквено време . Но там каскета едва ли ще му извади окото на тиквеника и се получава омгьосан кръг .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Топлофикация дължала към 1 милиард и мислели как да й помогнат
Поредната бездънна яма, в която се наливат нашите пари 

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Много е добър нашия тиквун:
https://m.dnevnik.bg/sviat/2021/10/11/4 ... bulgariia/
Срещу нас да тичат, няма как да ни стигнат по постижения...
Изпратено от моят Mi 9T с помощта на Tapatalk
https://m.dnevnik.bg/sviat/2021/10/11/4 ... bulgariia/
Срещу нас да тичат, няма как да ни стигнат по постижения...

- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
Хаха, Владко не ми цитирай дневник, да не почна да ти цитирам ПИК

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- vld
- Старши ентусиаст
-
Хубаво де дневник пик, аз го прочетох и всичко написано е така, ако ще и някой мангал да го е писал, за съжаление е напълно вярно...sssssl написа:Хаха, Владко не ми цитирай дневник, да не почна да ти цитирам ПИК![]()
![]()

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Хаха той вярвал на дневник но не и на пик. И 2тата парцала изкривяват фактите както им е изгодно. Нямате никаква медийна хигиена. 3те милярда за турски поток са дадени като заем на България от Русия и условието за дългосрочен договор за пренос на газ в който газпром да има запазен капацитет, докато се изплати заема. Плюса е че тръбите са Българска собственост, което е и победата над това което искаше газпром тръбите да са руска собственост и да плаща само транзит но ние да не може да ползваме нищо от тази тръба никога, завинаги! Сегашния договор ни обвързва със заем към Русия, който ни задължава по-голяма част от капацитета да е за газпром докато не изплатим заема но все пак разполагам с някаква малка част. Това ще е така докато не изплатим заема 2038г. и тръбата стане само Българска, тогава ще имаме 100% от капацитета. Ти може би очакваше тая тръба да имаме 100% от нея без да сме дали и 1 ст? Разбира се това не го пише в Дневник, защото на тях целта им е да оплюват политическите си опоненти и да облъчват слаби умове.
Да ти го опростя, че явно ти е трудно да работиш със сложна информация: България е сключила сделка, в която през нейна територия се строи тръба за газ БЕЗ да плаща и 1 ст за тази инвестиция, като условието е за 20 години тръбата да е руска, като на България и се отпуска някакъв минимален капацитет през тези 20г, който не би имало ако я нямаше тая тръба и след 20 години тая тръба ще е изцяло на разположение на Булгаргаз и ако Булгаргаз реши може да не пуска газпром през нея.
Да ти го опростя, че явно ти е трудно да работиш със сложна информация: България е сключила сделка, в която през нейна територия се строи тръба за газ БЕЗ да плаща и 1 ст за тази инвестиция, като условието е за 20 години тръбата да е руска, като на България и се отпуска някакъв минимален капацитет през тези 20г, който не би имало ако я нямаше тая тръба и след 20 години тая тръба ще е изцяло на разположение на Булгаргаз и ако Булгаргаз реши може да не пуска газпром през нея.
Последна промяна ekalchev на 12 Окт 2021, 9:17, променена общо 1 път
- vld
- Старши ентусиаст
-
ekalchev написа:.....
Колега не знам с какво се занимаваш нито в коя свера се развиваш, нямам представа до колко си запознат, в случая аз съм запознат и пак повтарям пуснах статията защото написаното в нея е вярно, а това, че на теб ти се струва правилно е съвсем отделна тема.
Аз лично не смятам, че трябва да харесвам този или онзи за да правя бизнес с него, в бизнес отношенията на държавно ниво е много важно да си креативен и хитър политик за да можеш да изстискаш максимума за държавата си.
Другата крайност в която обикновенно се класифицират нашите политици е прост и алчен, в този случай работиш само и единствено за лична облага и облагата на чужди интереси.
В случая от това което се наблюдава ние сме все от страната на "булката"... ама става дума само за обикновенните хора, с чиито данъци се поддържа съществуването на тази така наречена политическа класа.
Хората подписали така изгодните условия не попадат в графата "преебани" по простата причина, че на тях просто им е платено достатъчно за да продадат интереса ни за жълти стотинки.
Една плюнка държава като Сърбия или Македония могат да сключват изгодни договори за доставки, ние не.
Тръбата за "Азерския" газ 10г не може да се направи, при положение че е по къса и на подготвен терен, земите са отчуждени има разрешително за строеж и тн и тн. А турския поток го направихме за една година и все още има не отчуждени места през които минава, в смисъл не е законен.
Ама теб какво те бърка, нали каза че няма драма да е незаконно щом е в интерес на държавата?
Бахти и интереса, дето ще го видим след 40 години ако сме живи, че леко капацитета за пренос е намален с почти 50%.....

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Ако не може сам да си отговориш защо Сърбия и Македония им дават руснаците евтин газ, няма какво да ти се обяснява повече, пък камо ли се опитвам да ти се обяснява за геополитка и газови проекти. Ние може да построим това, което САЩ и Русия не успят да спрат в БГ. Може би Слави Трифонов като дойде той ще ги пребори.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Специално за тази тръба, Газпром предплати 700 милки за две години напред и то при намален наполовина капацитет. Тръбата може и да се изплати много преди 2038. А имаше обвинения, че тази тръба няма да може да се запълни и наполовина и никога няма да се изплати.
vid, защо не коментираш друга тема от Дневник, за хонорара от 108 000 лв., който СО плаща за адвокатска защита в съда по делото на умнокрасиви адвокати недоволни от качеството на въздуха? И след това да направиш връзката със старите коли и стикерите за ГТП и въвеждането на еко зони по градовете? Малко ми прилича на вица, последния го е яд на първия най-близо до народа и решава да раздава шамар и думите "Предай нататък" и очаква първия да нашие шамар на народа и да спре част от автопарка, а вместо това го получава обратно с думите "Върни обратно".
vid, защо не коментираш друга тема от Дневник, за хонорара от 108 000 лв., който СО плаща за адвокатска защита в съда по делото на умнокрасиви адвокати недоволни от качеството на въздуха? И след това да направиш връзката със старите коли и стикерите за ГТП и въвеждането на еко зони по градовете? Малко ми прилича на вица, последния го е яд на първия най-близо до народа и решава да раздава шамар и думите "Предай нататък" и очаква първия да нашие шамар на народа и да спре част от автопарка, а вместо това го получава обратно с думите "Върни обратно".
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
На мен пък ми прилича на друг виц . Европа казва спрете да горите въглища в тецовете и печките , обаче политиците казват айде вземете тия еко стикери или си скрапирайте трошките 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- FaceOff
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: колело
Имам човееек ... в 25ти МИИИИР... 

Това момче толкова ме е кефил..

Това момче толкова ме е кефил..