Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- BMW_1914
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 520dA
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
Здравейте колеги, може ли мнение за този автомобил и какво да очаквам от този мотор, че чета разнопопосочни мнения
:
https://m.mobile.bg/details/11623227223346449
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: Skoda oStavia
BMW_1914 написа:Здравейте колеги, може ли мнение за този автомобил и какво да очаквам от този мотор, че чета разнопопосочни мнения:
Имах такава кола но само на задно и можеш да очакваш че е икономична 6-7/100 извънградско, дърпа сравнително добре, но се усеща че не е 6-так.
На около 200 хил км следва обслужване на вериги и т.н. което според специализираните сервизи струва 4-5000 лв. В Ауто Бавария и повече.
На тези км си отиват и дисковете + накладките: 2000лв
Отделно ходова част: стаб.щанга 500лв и все в такъв порядък.
А тази специално е и 4х4 и там може да има изненади
Накратко: много внимателно, оглед от разбирач и имай готовност за още не малко пари за освежаване.
- mariyangeorgiev
- Потребител
-
- Кара: m57d30
Здравейте, колеги,
Насочил съм се към закупуване на F11, като тепърва опознавам модела. Може ли бързо мнение за конкретната обява - https://mobile.bg/11623507584083394
Благодаря предварително.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Насочил съм се към закупуване на F11, като тепърва опознавам модела. Може ли бързо мнение за конкретната обява - https://mobile.bg/11623507584083394
Благодаря предварително.
Sent from my iPhone using Tapatalk
BMW Lover
- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
BMW_1914 написа:Здравейте колеги, може ли мнение за този автомобил и какво да очаквам от този мотор, че чета разнопопосочни мнения:
Здравей колега, конкретния автомобил се продава поне от месец май, когато и аз си търсих Ф-ка. Колата е доста уморена, пробега по километраж беше някъде над 250000км...отделно продавача е някакъв прекупвач и не можа да ми покаже никакви сервизни документи
Относно 4цил дизел в Ф10/11, аз съм доволен...търсих икономичност и я получих
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 3.0D LCI
- Мечтае да кара: M550D
Привет, според вас каква е пазарната цена на тази седмица -> WBAYB01040D599017 немска е, километрите й са 61к и са реални, което е доста изненадващо, но собственика иска доста над 30 евра. Според мен е уникална и като обурудване, интериор/екстериор и разбирам защо иска толкова много, но според вас какъв ориентир е пазарната цена?
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Eliyan написа:Привет, според вас каква е пазарната цена на тази седмица -> WBAYB01040D599017 немска е, километрите й са 61к и са реални, което е доста изненадващо, но собственика иска доста над 30 евра. Според мен е уникална и като обурудване, интериор/екстериор и разбирам защо иска толкова много, но според вас какъв ориентир е пазарната цена?
Всяка кола струва токова, колкото си готов да платиш за нея. Евтино и хубаво няма в цял свят, само в бг автокъщите са евтини.
Бъди честен пък да става квото ще
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
Напълно съм съгласен, за това й обясних че разбирам защо иска толкова много, но аз лично нещо не мога да се убедя за 70к за F01 и исках просто да видя на какво мнения са всички. Колкото до собственика, започна да я сваля, но да видим до кога и дали ще я изпусна
- bmw55
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xd && 525d
- Мечтае да кара: В европейска България
Това, че е от Германия не ти дава никаква сигурност за километрите и състоянието. Не виждам защо някой ще си купи 7ца и 7 години няма да я кара, като тя за това е създадена 
Бъди честен пък да става квото ще
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
Като цяла съм проверил рамата през колега и репорта от софтуера на БМВ съвпада със всеки 1 километър - наистина колата не е карана, но не съм я видял на място и не мога да тупна на масата и да гарантирам разбира се.
Ще следя известно време цената пък да видим
Ще следя известно време цената пък да видим
То тая дилема дали по-стара пък лачена или по-новата, пък поотъркана я има винаги.
В случая Ф01 на цената на Г11...
Аз не бих по ред причини:
1. модел на 10+ години (2008 година излиза ф01)
2. технологии на горе-долу пак толкова години. - 8ст кутия от 2010та, двигатели на 10 години и т.н.
3. Ти колко време планираш да я караш тая кола? Ако е следващите ДО 5 години, то трябва да си абсолютно стриктен от към сервизи и история, защото това ѝ е ценното на тая кола. На пазара тук трябва да си наистина бетон, за да докажеш километрите. Иначе става като една от онези по Горубляне. А и трябва да намериш някой друг такъв, готов да плати х2 за дадена кола понеже има история. Не е лесно последното.
Ако пък искаш да я караш в следващите 10 години си струва, чисто като транспортно средство в което има ресурс, но технологиите са си технологии и към края на тоя период ще имаш еквивалента на 730д Е65 2003та година днес.
Изглежда ми като финансов автогол.
В случая Ф01 на цената на Г11...
Аз не бих по ред причини:
1. модел на 10+ години (2008 година излиза ф01)
2. технологии на горе-долу пак толкова години. - 8ст кутия от 2010та, двигатели на 10 години и т.н.
3. Ти колко време планираш да я караш тая кола? Ако е следващите ДО 5 години, то трябва да си абсолютно стриктен от към сервизи и история, защото това ѝ е ценното на тая кола. На пазара тук трябва да си наистина бетон, за да докажеш километрите. Иначе става като една от онези по Горубляне. А и трябва да намериш някой друг такъв, готов да плати х2 за дадена кола понеже има история. Не е лесно последното.
Ако пък искаш да я караш в следващите 10 години си струва, чисто като транспортно средство в което има ресурс, но технологиите са си технологии и към края на тоя период ще имаш еквивалента на 730д Е65 2003та година днес.
Изглежда ми като финансов автогол.

- peshehodetz
- младши ентусиаст

-
- Кара: RX350 awd / E450 all terrain
Eliyan написа:Привет, според вас каква е пазарната цена на тази седмица -> WBAYB01040D599017 немска е, километрите й са 61к и са реални, което е доста изненадващо, но собственика иска доста над 30 евра. Според мен е уникална и като обурудване, интериор/екстериор и разбирам защо иска толкова много, но според вас какъв ориентир е пазарната цена?
Дай някаква препратка към обявата да видим за каква кола става въпрос. Но ако е 760i или Алпина В7 битурбо с такъв пробег и ако са от фейслифт струват много повече, почти двойно. Ако става въпрос за някой дизел по добре не се занимавай.
keep walking
Колата е много добре откъм екстри и ниските километри са изкушение. Добър избор е само , ако ще я караш много километри и дълги години ( над 5 години). Както колегите споменаха , ако решиш след 18 месеца да я смениш за нещо друго шанса да намериш някой в България , който да я иска на високата цена , която ще й търсиш е близо нула. За технологията дето се изказват хора - това е кола 2014-та година . Този двигател не е много по-различен от еквивалетния в Г-серията. 8 Степеният автомат е пефектен - и да излезне по-добър няма да е повод за смяна. Навигацията на тази кола най-вероятно е NBT , за мен повече от достатъчно ... за какви остарели технологии се говори не разбирам , чак сравниния с кола от 2003-та , Гилемията скок в инфото на колата беше точно от това първо поколение , което го има само в Е65 (5та ,3та серия са със второ поколение CCC направо) до CIC , който свършва 2013-та.
Alek_SV написа:за какви остарели технологии се говори не разбирам , чак сравниния с кола от 2003-та
Н57 се слага още от първата година на производство на ф01 - 2008, та - двигател на над 10 години. В Г серията се слага Б57, който е вече следващо поколение двигател.
Кутиите - 8 степенен ЗФ дебютира при БМВ с първата година на ф10. Отново - технология на над десетина години. За времето си е много добра, но пак са си 10+ години.
Това като най-груби примери. 7ма серия винаги е била много технологична кола и е напълно нормално следващото поколение да е много по-технологично от предното, да не споменаваме иновации при Г серията като карбоновото тяло, смарт ключ и т.н., отделно колко ''надградени'' са вече съществуващи при ф01 екстри.
Сравнението с е65 през 2021 е в случай, че реши да кара колата 10 години. Ф01 през 2031 = е65 през 2021.
Ако си приготвил тия пари и искаш 7ма серия - Г11/12 с две ръце, ф01 през 2021 е глупост за тия пари, пък ако ще и на 10к км да е.
Колеги, може ли мнение за този автомобил, ще го гледам скоро и ако може да кажете какво точно да проверявам преди да ходя сервиз ако се реша.
X drive някои ги притеснява, така че съм в дилем със или без?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=likgsr
X drive някои ги притеснява, така че съм в дилем със или без?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=likgsr