Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: iOS тема

Мнение от TNT » 15 Сеп 2021, 11:00

Часовника трябва да е Swiss Made :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 15 Сеп 2021, 11:03

zAcK написа:
nxn написа:Аз лично не познавам човек, който предпочита фейс ид пред старото тъч ид, единствено познавам хора, които са се примирили с фейс ид.

Искаш да кажеш, че е по-удобно да търсиш къде да цъкнеш с пръста, отколкото просто да погледнеш в телефона, като искаш да го отключиш :?: :dunno:

Еми за мен няма спор кое е по-удобно. Не винаги гледам директно в телефона докато го ползвам, примерно ако лежа в леглото трябва да се надигна да го погледна. 1во, 2ро секи път в магазина примерно трябва да си сваля маската като плащам с NFC, което не просто е супер неудобно ами и подлежа на глоба даже. Ти според мен не си имал телефон с пръстов отпечатък, защото наистина си първия човек който виждам да се кефи на фейс id.

А що се отнася до "решението" с apple watch - не всеки носи такъв.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 15 Сеп 2021, 11:08

Изключете Attention aware и тогава няма да има нужда да гледаш в телефона за да се отключи. Недостатък е, че може да ти го отключи жената докато спиш като го насочи към лицето ти и да види с коя си чатил :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Сеп 2021, 11:09

А бе на разни Андроиди съм гледал да стои едно като петно на дисплея за тъч ИД-то :mhihi: Това също е много гадно. Все едно някое пиле се е изакало и вече е за полиране :mhihi:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Сеп 2021, 11:10

Jorixa написа:Ти според мен не си имал телефон с пръстов отпечатък, защото наистина си първия човек който виждам да се кефи на фейс id.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

Имал съм и още как. Но това е друга тема. И Note на Самсунг съм има няколко броя :mhihi: и не искам да се връщам там, ако е възможно :mhihi: Няма такива пръчки :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 3186 » 15 Сеп 2021, 11:11

Jorixa написа:
nxn написа:Една от причините, пордаи които ще махна айфона догодина, е че фейс ид-то ме дразни супер много. Първо, че не работи с маски, второ доста е бавно и трето не хваща от всеки ъгъл, да го отключа в леглото с фейс ид е направо чудо. Пръстов отстрани за сега е най-добрата имплементация, която съм виждал.

Говори се че в 14 ще вкарат fingerprint, искрено се надявам че иначе и аз минавам на андроид. То е несериозно да си длъжен да ходиш навсякъде с маска и в 13ката да не вкарат друга опция за отключване...

Така се говореше и за 13-ката. Аз затова още си кретам със 7-ца. Жената има 11 и също е недоволна от face id. Бях се приготвил да мина на 13, но май ще почакам още :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 15 Сеп 2021, 11:14

zAcK написа:...

Ясно, измислили са го по-умно, но пък все пак когато и правиш и телефона и часовника е далеч по-лесна задача, докато в андроид има безброй часовници и десет пъти повече телефони :mhihi:

А за отпечатъка и аз съм съгласен с колегите, доста тъпо от тяхна страна да продължават да не го слагат. Колкото и велико да е фейс ид-то има ситуации в които не работи просто. Аз на андроида ползвам лицевото разпознаване основно, но примерно като лежа в леглото на страни и половината ми лице е във възглавницата или едното ми око е затворено не ме познава, като съм с каска и маска зимата на пистата също не става и е далеч по лесно да си сваля ръкавицата отколкото каска и маска :mhihi: Същото и с каската за мотора...абе като цяло не виждам нито технически да им е такъв проблем, нито да им оскъпи кой знае колко и без това ненормално скъпия телефон. :dunno:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Сеп 2021, 11:20

b_u_b_o написа:
zAcK написа:...

Ясно, измислили са го по-умно, но пък все пак когато и правиш и телефона и часовника е далеч по-лесна задача, докато в андроид има безброй часовници и десет пъти повече телефони :mhihi:

А за отпечатъка и аз съм съгласен с колегите, доста тъпо от тяхна страна да продължават да не го слагат. Колкото и велико да е фейс ид-то има ситуации в които не работи просто. Аз на андроида ползвам лицевото разпознаване основно, но примерно като лежа в леглото на страни и половината ми лице е във възглавницата или едното ми око е затворено не ме познава, като съм с каска и маска зимата на пистата също не става и е далеч по лесно да си сваля ръкавицата отколкото каска и маска :mhihi: Същото и с каската за мотора...абе като цяло не виждам нито технически да им е такъв проблем, нито да им оскъпи кой знае колко и без това ненормално скъпия телефон. :dunno:

Може да не го смятат за достатъчно сигурно :dunno:
С тоя атеншън ауер телефона с фейс ид си е доволно защитен. Отпечатъкът има повече варианти да се пребори, та знам ли :dunno:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 15 Сеп 2021, 11:23

Абе ти ми го дай като вариант пък аз ще си преценя дали ми е сигурно, затова не ползвам Епъл, щото не обичам друг да решава за мен кое е по-добре :mhihi: Масовия потребител няма какво толкова да пази на тоя телефон, никой няма да тръгне да ми копира отпечатъка за да ми източи 1-2К от картата. Ако имам по-ценна информация ще се постарая да я защитя по други начини и няма да разчитам на фейс ид :dunno:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 15 Сеп 2021, 11:45

b_u_b_o написа:Абе ти ми го дай като вариант пък аз ще си преценя дали ми е сигурно, затова не ползвам Епъл, щото не обичам друг да решава за мен кое е по-добре :mhihi: Масовия потребител няма какво толкова да пази на тоя телефон, никой няма да тръгне да ми копира отпечатъка за да ми източи 1-2К от картата. Ако имам по-ценна информация ще се постарая да я защитя по други начини и няма да разчитам на фейс ид :dunno:

Само дето масовият потребител тук и в едни други държави доста се различават :mhihi: Затова и тия къртят кинтите и капитализацията, че и кешовицата в наличност :ok:

Лично на мен техния подход не ми допада на 100%, но сравнено с останалите е много по-добър. Ползвал съм какво ли не за тия 20+ години технологии и IT. Като се почне например от iPAQ през 2001 мисля :mhihi: :mhihi: :mhihi: Та не е като да нямам опит с всякакви джаджи продължително време :roll: Ами омръзна ми да ги мисля. Купувам всичко на Apple, върша си работата с тях и не се замислям. Това е ключът. Нямам време за ръчкане и нерви.

Ей това е iPAQ(за по-младите) :mhihi: :mhihi: :mhihi: - https://www.google.com/search?q=ipaq&hl=bg&sxsrf=AOaemvLjxs0WryD01-AEPeDSE0wCYFjQyw:1631699048759&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjQn7nR2IDzAhUp_7sIHVVQDIIQ_AUoAXoECAIQAw&biw=1792&bih=928
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Сеп 2021, 12:19

zAcK написа:
ivanski_2 написа:
zAcK написа:Новият iPhone 13 Pro Max май ще е добър upgrade. Само да видим как ще се представя батерията.
Уж дисплеят щял да харчи по-малко, А15 чипът и той и самата батерия била по-голяма. Да видим.
И камерите са по-добри. Ако и в действителност е така, май ще се пазарува :mhihi:

Ти не взе ли 12-ката ? :dunno:

Не :bchug: Не зная дали помниш, ама обсъждахме, че батерията й държи по-малко от предходния модел и не си струва :bchug: Исках да я взема, ама като видях тестовете на батерията и се отказах. Доста тъпо ми се стори да купя най-новия модел за една торба пари и батерията му да е по-зле. Тъпаците на 12-ката са я шибнали по-малка като капацитет :dunno:

P.S. Има тестове и т.н. назад в темата :bchug:
Обикновената 12 ли? 12 про макс кара поне по два дни.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 15 Сеп 2021, 12:22

Масовия потребител и тук и където и да е няма по-ценно нещо на телефона си от дикпикове :mhihi: Както и да е, не искам отново да правим война андроид вс иос :bchug:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 15 Сеп 2021, 13:59

b_u_b_o написа:Масовия потребител и тук и където и да е няма по-ценно нещо на телефона си от дикпикове :mhihi: Както и да е, не искам отново да правим война андроид вс иос :bchug:

Пак говорим за различни неща, ама както и да е :mhihi: Бай Колю от Горнонанадолнище и зълхакер98 може и да се кефят много на Андроидите, но това по никакъв начин не пречи на Apple да са компания за 2.5 трилиона и да разпродават телефоните си за месец напред като ги пуснат :idea: :idea: :idea:

P.S. Пример - искам да получвам upgrade на секундата, а не 47 месеца след като Google са пуснали новата си версия :mhihi: :mhihi: :mhihi: :no: :no: :no: :no:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Сеп 2021, 14:51

zAcK написа:Ами омръзна ми да ги мисля. Купувам всичко на Apple, върша си работата с тях и не се замислям. Това е ключът. Нямам време за ръчкане и нерви.

Ето това.

А в петъка си поиграх с един 13 про макс или както е там големия. Направи ми впечатление 1тб паметта… малко по- яркия екран и по- мазния скрол. Друга разлика не намерих. Чух, че камерите били по- добри особено макрото.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: Volkswagen CC 2.0 TSI

Мнение от MapkoB » 15 Сеп 2021, 15:38

Главната причина FaceID да ме дразни е, че работи когато си иска. Има моменти, когато с половин лице във възглавницата, с едно полу-отворено око, накриво - отваря се за милимунда. И има други моменти, в които го гледам абсолютно фронтално, без маски, без очила, и плъзгам 100 пъти като идиот, докато не ме пусне... с паскод.
С 11 съм и ще изчакам поне до догодина, когато се очаква да има повече новости. Има вече слухове, че ще махнат тъпия нотч.
(Бих изчакал и още, но имам една малка драскотинка на екрана и ме дразни :lol: )

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата