Apple устройства, iOS и macOS тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Re: iOS тема

Мнение от ivanski_2 » 15 Сеп 2021, 8:18

zAcK написа:Новият iPhone 13 Pro Max май ще е добър upgrade. Само да видим как ще се представя батерията.
Уж дисплеят щял да харчи по-малко, А15 чипът и той и самата батерия била по-голяма. Да видим.
И камерите са по-добри. Ако и в действителност е така, май ще се пазарува :mhihi:

Ти не взе ли 12-ката ? :dunno:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Сеп 2021, 9:01

ivanski_2 написа:
zAcK написа:Новият iPhone 13 Pro Max май ще е добър upgrade. Само да видим как ще се представя батерията.
Уж дисплеят щял да харчи по-малко, А15 чипът и той и самата батерия била по-голяма. Да видим.
И камерите са по-добри. Ако и в действителност е така, май ще се пазарува :mhihi:

Не :bchug: Не зная дали помниш, ама обсъждахме, че батерията й държи по-малко от предходния модел и не си струва :bchug: Исках да я взема, ама като видях тестовете на батерията и се отказах. Доста тъпо ми се стори да купя най-новия модел за една торба пари и батерията му да е по-зле. Тъпаците на 12-ката са я шибнали по-малка като капацитет :dunno:

P.S. Има тестове и т.н. назад в темата :bchug:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 15 Сеп 2021, 9:04

Кога горе-долу се очаква да има 13ки налични в България?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 15 Сеп 2021, 9:06

zAcK написа:
ivanski_2 написа:

Не :bchug: Не зная дали помниш, ама обсъждахме, че батерията й държи по-малко от предходния модел и не си струва :bchug: Исках да я взема, ама като видях тестовете на батерията и се отказах. Доста тъпо ми се стори да купя най-новия модел за една торба пари и батерията му да е по-зле. Тъпаците на 12-ката са я шибнали по-малка като капацитет :dunno:

P.S. Има тестове и т.н. назад в темата :bchug:

Да помня че говорихме точно за батерията, но съм се объркал че го взе въпреки нея, иначе дата от 11->13 сигурно си струва, стана ми любопитно защо човек би сменил 12 за 13, ако не е луд фен, но при теб е друга бира. :bchug:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 15 Сеп 2021, 9:07

grkv написа:Кога горе-долу се очаква да има 13ки налични в България?

Никой не знае :| Чух, че нямало да се бавят като миналата година, ама вероятно ще са малко бройки и ще ги разграбят още на приордър :dunno: Да видим. Вероятно ще се появят в края на следващата седмица, както по-останалите места.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 15 Сеп 2021, 9:35

Доста разочароващ лайнъп. Аз съм с XR и никакъв шанс да ъпгрейдна докато не пуснат fingerprint ID. Тоя face id ме побърква и честно казано ако не беше carplay-a щях да съм разкарал iphone-a само заради това. Дано в 14-ката поне най-после дадат и други опции.

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 15 Сеп 2021, 9:48

Jorixa написа:Доста разочароващ лайнъп. Аз съм с XR и никакъв шанс да ъпгрейдна докато не пуснат fingerprint ID. Тоя face id ме побърква и честно казано ако не беше carplay-a щях да съм разкарал iphone-a само заради това. Дано в 14-ката поне най-после дадат и други опции.

На мен не ми пречи, че няма fingerprint :mhihi: Ползвам си часовника да го отключвам и т.н., като съм с маска. Пък и ако е с отпечатък ще трябва да се чудя къде по дисплея да цъкна всеки път :bchug:
Иначе самото face ID работи брутално яко. Дори вечер като спя и съм на Квазимодо в тъмното се отключва без проблем дори и да го държа на криво :mhihi: А и е много по-защитено от отпечатъка :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 15 Сеп 2021, 10:19

Една от причините, пордаи които ще махна айфона догодина, е че фейс ид-то ме дразни супер много. Първо, че не работи с маски, второ доста е бавно и трето не хваща от всеки ъгъл, да го отключа в леглото с фейс ид е направо чудо. Пръстов отстрани за сега е най-добрата имплементация, която съм виждал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48

Мнение от Jorixa » 15 Сеп 2021, 10:30

nxn написа:Една от причините, пордаи които ще махна айфона догодина, е че фейс ид-то ме дразни супер много. Първо, че не работи с маски, второ доста е бавно и трето не хваща от всеки ъгъл, да го отключа в леглото с фейс ид е направо чудо. Пръстов отстрани за сега е най-добрата имплементация, която съм виждал.

Говори се че в 14 ще вкарат fingerprint, искрено се надявам че иначе и аз минавам на андроид. То е несериозно да си длъжен да ходиш навсякъде с маска и в 13ката да не вкарат друга опция за отключване...

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 15 Сеп 2021, 10:41

Сега пробвах всякакви варианти и се отключва. Не зная защо не работи при вас :dunno:

Идеята по принцип е да гледаш в телефона, в противен случай да не може да се отключи :mhihi:

За първи път чувам някой да не му допада Face ID-то, а около мен голяма част от хората са с iPhone.

Но пък много пъти съм чувал хора да сменят с Андроид и след това да почне хейта и да се върнат след няколко месеца на Apple :mhihi:

P.S. Включена ли ви е Attention Aware функционалността? Да не е от това :dunno:

Jorixa написа: То е несериозно да си длъжен да ходиш навсякъде с маска и в 13ката да не вкарат друга опция за отключване...

Вкараха :mhihi: Машината за пари направи отключване с часовника :mhihi: Аз нея ползвам като съм с маска :ok:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 15 Сеп 2021, 10:49

Аз лично не познавам човек, който предпочита фейс ид пред старото тъч ид, единствено познавам хора, които са се примирили с фейс ид.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 15 Сеп 2021, 10:52

Тва с часовника като в андроид ли работи? Тоест ако блутута е закачен се отключва без други верификации?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 15 Сеп 2021, 10:53

grkv написа:Кога горе-долу се очаква да има 13ки налични в България?

8 октомври, поръчки от 1-ви :yes:

И на мен ми се искаше да има и тъч ИД, ама ще ъпгрейдвам вече. 5 години не сменям :lol:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 15 Сеп 2021, 10:54

nxn написа:Аз лично не познавам човек, който предпочита фейс ид пред старото тъч ид, единствено познавам хора, които са се примирили с фейс ид.

Искаш да кажеш, че е по-удобно да търсиш къде да цъкнеш с пръста, отколкото просто да погледнеш в телефона, като искаш да го отключиш :?: :dunno:
Изображение

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 15 Сеп 2021, 10:57

b_u_b_o написа:Тва с часовника като в андроид ли работи? Тоест ако блутута е закачен се отключва без други верификации?

Май е по-сложно, ама какво ползва, ба ли го :bchug: Не става някой до теб да ти вземе телефона и да го отключиш, докато носиш часовника. Ако си без маска и т.н. не се включва това. А като се отключи през часовника ти вибрира и те пита дали си бил ти. И т.н. :bchug:

For the Apple Watch to authenticate your identity the watch needs to be on your wrist and unlocked, and you need to be wearing a mask that covers both the mouth and the nose, presumably to signal to the ‌iPhone‌ to use the secondary unlocking method rather than Face ID.

To unlock the ‌iPhone‌ with the Apple Watch, you need to wake your ‌iPhone‌ by raising it or tapping the screen, and then glance at it to unlock. The requirement to glance at the ‌iPhone‌ is meant to prevent the feature from working when you're not close by your ‌iPhone‌, and though not mentioned by Apple, there definitely seems to also be a proximity requirement because it will tell you if you're not close enough to your phone.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата