... как ви мина работния ден?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: F90
Мечтае да кара: 507

Re: ... как ви мина работния ден?

Мнение от Spunky » 05 Сеп 2021, 18:12

enigma написа:За старите снимки - ти специално си ги виждал, даже си коментирал.
Поздрави :bchug: .

Аз си ги спомням тия снимки, щото региона ми е познат и често съм там. Още ли си там, да покажеш фирариту :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Сеп 2021, 21:02

Малко се беше отпуснал с opsec-а тогава енигмата, щото за някой който познава щата беше ясно къде е наистина :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 06 Сеп 2021, 7:03

Стига опсек, вече се пенсионирам постепенно :).

Там съм да, освен когато съм в Швайц, но тази година май повече няма да ходя.
Не знам кво ще покажа, но ако искаш да се запознаем си добре дошъл. Таман наскоро инсталирахме Марцоко еспресо машина в офиса :). Дано колегите не я съсипят набързо като почнат по малко да се връщат в офиса, че май малко надценихме афинитета им към италианската техника. То и аз още се уча, ама някои са брутални :mhihi: .
А уикендите за каране може са се организира нещо по СР35/84, покрай Ла Хонда и Сан Грегорио има хубави местенца за кафенце за авто- и мото- ентусиасти.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 06 Сеп 2021, 18:22

Ха, Ла Хонда и Сан Грегорио ги минавам почти всеки път, като съм в бей ерията. Правя луп през халфмун бей, ям краб ролс там и нагоре обратно към СФО. Херц ми дават там дават каймани, камарото и мустанги, та е лесно се организира драйв или ако тря от туро някоя бегачка.

Иначе спя често в Напа и карам надолу по 680 към два обекта и минавам през W.. ..eek :D Еспресо сноб съм и мога ви дам жокери.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 08 Сеп 2021, 2:08

Spunky написа:Ха, Ла Хонда и Сан Грегорио ги минавам почти всеки път, като съм в бей ерията. Правя луп през халфмун бей, ям краб ролс там и нагоре обратно към СФО. Херц ми дават там дават каймани, камарото и мустанги, та е лесно се организира драйв или ако тря от туро някоя бегачка.

Иначе спя често в Напа и карам надолу по 680 към два обекта и минавам през W.. ..eek :D Еспресо сноб съм и мога ви дам жокери.

:yes: Цар си ти, явно знаеш най-добрите местенца. :)
За еспресото жокери винаги са добре дошли, може и като дойдеш.

А тук и Джордана сигурно може да се включи с експертиза. :D

Ето това е сетъпа

coffee_setup.png

В мелничката обаче обикновено има типичните американски препечени зърна, защото колегите това си харесват, не мога да ги култивирам поне да не я оставят пълна...
Та ми се налага да си нося смелено кафе от къщи :(. (Алекс сега ще каже "да ви имам проблемите") :ok: .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 08 Сеп 2021, 5:34

ОБИКНОВЕН ден в дивия северозапад

отиваш на зъболекар и зомбито ти трие сол що си се докарал така...ти му отвръщаш и то те дере с х2 цени за пломба-150лв

отиваш в аптека че те цепи глава от проблеми иии некаква мангуста задържа опашката 10 мин. с циганиите си - дигам и скандал да се изпарява на секундата и опашката ме пусна отпред а аптекарката бе необичайно любезна...с мен

ако искате да умирате всеки ден заповядайте тук.
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 08 Сеп 2021, 7:01

enigma написа:Та ми се налага да си нося смелено кафе от къщи

С едно кантарче отстрани, можеш ги накараш си слагат по около 20 грама(предполагам 58мм портафилтър) и да ги пускат през мелачката за всеки шот, така лайняното им кафе се запазва по-дълго. Иначе се почва с кафето, естествено, колкото може по-прясно печено. Понеже може да не е практично от кафе магазин, може поръчваш и го пекат след поръчката или още по-лесно, Sumptown от хол фудс/спраутс, който модел е най-скоро печен, да е до около 2 седмици от печене. С хубаво и прясно кафе, по-трудно се обърква, иначе има много променливи и трябва или четене или показване…

EBEEMVACIA написа:ОБИКНОВЕН ден в дивия северозапад

Звучиш доста сдухан, само едно мога ти кажа, че е в твоите ръце, да си промениш държането и да почнат да ти се получават нещата…

И да не съм толкова офф, макар че, правене на кафе ми е голяма част от работните сутрини, се занимавам по цял ден с детегледане на сърдити бумъри търговци, дремещи опс меринджеи и инжинери примадони и като ги сложа да спят следобяд, взема да свърша нещо. Проблемите се въртят, сценария подобен ежедневно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Сеп 2021, 7:16

А тук и Джордана сигурно може да се включи с експертиза. :D

Това за американо кафе ли го ползвате ? :mrgreen:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от EBEEMVACIA » 08 Сеп 2021, 12:15

Spunky написа:
EBEEMVACIA написа:ОБИКНОВЕН ден в дивия северозапад

Звучиш доста сдухан, само едно мога ти кажа, че е в твоите ръце, да си промениш държането и да почнат да ти се получават нещата…

Проблемите се въртят, сценария подобен ежедневно.

ЧОВЕК

че сме в два свята е факт ти и аз...нито ще повярваш на безумието,което е ежедневие тук;нито аз ще осъзная прости факти от живота ти там,дето са проста даденост почти,като за начало или даже край.

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 08 Сеп 2021, 12:45

Аз съм роден и отрасъл в дълбокия северозапад, тук живея, работя и тук ще ме погребат.
Целият край е доста див, хората - и те, не е туристическа дестинация, няма почти нищо интересно, мизерия, безработица и простотия до шия. Ако приемем, че България е най-пропадналата държава в ЕС, севрозападът пък е най-пропадналият регион в България. Това е истина. Но не цялата... Не искам да изпадам в лирични отклонения, но като цяло СЗ край си има някакъв чар, има нещо специфично и неповторимо. Дори само говорът да вземеш...

Ако само минаваш през северозападния край - няма да го усетиш, защото ще си зает да псуваш разбитите пътища и останалата пропаднала инфраструктура и шибана оправия. Трябва повече време и пак някои го усещат, а други - не. Не агитирам никого за нищо и не искам да инициирам някакви безсмислени спорове, просто споделям лични впечатления.
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 08 Сеп 2021, 15:55

enigma написа:
Ето това е сетъпа

coffee_setup.png

В мелничката обаче обикновено има типичните американски препечени зърна, защото колегите това си харесват, не мога да ги култивирам поне да не я оставят пълна...
Та ми се налага да си нося смелено кафе от къщи :(. (Алекс сега ще каже "да ви имам проблемите") :ok: .

Би ли споделил от къде си еспресо машината, че аз съм харесал една друга за в къщи, ма където проверих на едното място я нямат, на другото 3 месеца доставка което нещо не ми харесва много.
А иначе за полеви/работни условия това по долу ми върши идеална работа.

Изображение

Sent from my SM-G950U using Tapatalk
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от EBEEMVACIA » 08 Сеп 2021, 16:58

Borymeckata написа:Аз съм роден и отрасъл в дълбокия северозапад, тук живея, работя и тук ще ме погребат.
Целият край е доста див, хората - и те, не е туристическа дестинация, няма почти нищо интересно, мизерия, безработица и простотия до шия. Ако приемем, че България е най-пропадналата държава в ЕС, севрозападът пък е най-пропадналият регион в България. Това е истина. Но не цялата... Не искам да изпадам в лирични отклонения, но като цяло СЗ край си има някакъв чар, има нещо специфично и неповторимо. Дори само говорът да вземеш...

Ако само минаваш през северозападния край - няма да го усетиш, защото ще си зает да псуваш разбитите пътища и останалата пропаднала инфраструктура и шибана оправия. Трябва повече време и пак някои го усещат, а други - не. Не агитирам никого за нищо и не искам да инициирам някакви безсмислени спорове, просто споделям лични впечатления.
МАЛИИИИИ... едната ми мозъчна клетка се събуди и...уплаши другата :mhihi:

ти май беше врачански меринджей ...живял съм 4г там като дете-баща ми е от там;покойник вече и живеехме срещу военното окръжие първата къща...даже лозе и вила имахме в зоната.

завърнах се 2015 зза 6 месеца пак на квартира в младост - най-щастливия период в живота ми беше...втори шанс + първа жена..но не намерих работа и пак умирачка...искам ако мога да доживея 3-ти шанс...но уви аз оцелявам ден за ден вече...за мен няма днес,а утре не съществува.

дигам настроението с http://www.severozapad.live/index.php?topic=110.0

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 08 Сеп 2021, 17:03

enigma написа:(Алекс сега ще каже "да ви имам проблемите") :ok: .

да ви имам проблемите- аз кафе отдавна не пия :ok:
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 08 Сеп 2021, 18:58

peshehodetz, нашата я поръчахме от онлайн магазина на ЛаМарцоко, но беше 2+ месеца чакане.
Можеш да погледнеш https://www.voltagerestaurantsupply.com дали имат в наличност каквото търсиш.

А такова Биалети същото аз ползвам вкъщи, машина нямам :) Имам само индуктивна каничка за мляко.
Пия само еспресо, от време на време капучино, американо твърдо не.

За зърната, преди ковида един приятел ми носеше от Салвадор, опечени по старомоден домашен метод, и това ми е еталона. За съжаление тая идилия свърши :(. Сега обикновено поръчвам от една фирма Iron Bean, или в Спраутс , да, не е лошо :).

EBEEMVACIA, докато си жив ще се бориш. А Северозапада не може да е най-лошото място на света, щом има такива интелигентни и културни хора като Боримечката. Ако ми позволиш, да те поздравя с една песничка https://www.youtube.com/watch?v=py_mHp1 ... ookedStill
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

Потребител
Аватар

Мнение от Spunky » 08 Сеп 2021, 19:42

е това е еталона, за мен - https://heavenlyhawaiian.com Кона е най-доброто място за гледане на кафе в света, заради абсолютно еднаквото време всеки ден - вали всяка сутрин за по час, като по часовник.

За машини -https://www.seattlecoffeegear.com/shop-gear/espresso-machines Разбират си от работата и ще те упътят към най-доброто в бюджета.

За северозапада и където и да е, оправдания и извинения са автогол.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата