Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Когато излезне CoVid ваксината и бъде достъпна бихте ли се ваксинирали?

Не!
206
61%
Да, веднага
58
17%
Да, 1 месец по-късно
14
4%
Да, 3 месеца по-късно
16
5%
Да, 6 месеца по-късно
21
6%
Да, 9 месеца по-късно
21
6%

Общо гласове : 336
младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Бихте ли се ваксинирали срещу CoVid?

Мнение от drago_pavlov » 03 Сеп 2021, 9:26

Е.Димитров написа:
drago_pavlov написа:За съжаление никой не води статистика колко иначе здрави хора са починали от Ковид... Вероятно цифрата клони към 0.
Но с едно пояснение - наистина здрави, а не балканския вариант "Здрав, прав, яде по един хляб на ядене и пие по половин литър ракия със салата и два литра вино с пържолата..."

Я дефинирай тогава "здрав човек"?
Защото нещо няма да излязат сметките и дефиницията. Толкова млади спортисти, които по дефиниция са здрави и се хранят здравословно и общо взето се грижат за себе си са колабирали на терена. Не говоря за ковид.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
По коя дефиниция?
Физическо натоварване по 8-10 часа на ден и зобене с една камара хапове е здравословно?
И все пак колко са тия спортисти, дето колабират, на фона на всички спортисти? Хиладна от процента или по-малко...
На Олимпиадата имаше около 11000 участника и нито един колабирал :dunno:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 03 Сеп 2021, 9:41

Тази тема не стана ли за заключване вече? Сигурен съм, че не отговаря на поне няколко условия за 'нормалната атмосфера' във форума!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Сеп 2021, 9:48

https://abcnews.go.com/amp/Health/wireS ... ABIIACAw==
Court documents say a 24-year-old Illinois woman submitted a fake COVID-19 vaccination card to visit Hawaii that misspelled Moderna
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от boris_dy » 03 Сеп 2021, 11:11

И "за" и " против " има много логични и нелогични мнения, НО... Нещата биха били много по-ясни ако просто се изкара една статистика за последните 10 години за смъртността само по болест и отделните болести. За толкова време не видях някой да дава подобна информация, а би следвало да я има! За мен това би изяснило доста нещата...
Пример: Лично аз за 18 месеца познавам САМО един човек "починал от ковид" , с малката подробност, че от почти 2 години беше на хемодиализа и чакаше за трансплантация... :dunno:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 03 Сеп 2021, 11:38

Ето статистика за 2017г в световен мащаб. Починалите от сърдечни проблеми в световен мащаб са 17,8 млн.
Починалите от респираторни заболявания са 3,9млн, а от респираторни инфекции - 2,56млн.
Според корона броячът към днешна дата има 4,6млн починали от корона в света. Ако приемем, че ни мори от година и полвина, то се падат по около 3млн на година, починали от това. Само че и без него от респираторни инфекции са умирали с 15% по-малко преди 4 години, а такава паника, ограничаване на човешките права и разделяне на хората не е имало...
Представяте ли си, за да се подобри сърденчното здраве на хората (смъртността е 6 пъти по-висока от тазо от ковид), да се забрани пиенето на повече от чаша вино, ограничаване на мазното, забрана на всякакви трансмазнини и задължително кардио за всеки всяка сутрин. И мерки ако не се спазват тези указания...
https://ourworldindata.org/grapher/annu ... =~OWID_WRL
Последна промяна pampo на 03 Сеп 2021, 11:44, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i
Мечтае да кара: E39 ALPINA B10

Мнение от Grozdanoff » 03 Сеп 2021, 11:41

Аз съм транс-ваксиниран, не съм ваксиниран наистина, но се чувствам като такъв...
alx написа:Маратона април го избягах грубо за 3 часа което за аматьор като мене хич не е зле- рова е квалификационно време на две възрастови групи под моята. Висок съм малко над 180см и тежа 82кг сутрин… пиша ги тези неща щото явно нещо правя вярно :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 03 Сеп 2021, 12:51

И аз, и аз!
Телешкото най-сетне ще поевтинее! Имаме свръх популация.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 03 Сеп 2021, 13:27

ivoaudi написа:И аз, и аз!
Телешкото най-сетне ще поевтинее! Имаме свръх популация.

И овчото напоследък е в излишък,и като гледам става все повече. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Сеп 2021, 14:05

Georgi_G написа:Като погледна темата, ща не ща може и да греша, но стигам до извода, че това антиваксърството е леко като гейщината със съответните му паради, показност и лозунги.

И тук, кой се набол набол. Минал, заминал, кротясъл и забравил в момента на ваксинирането.

НО, кой не ще или се колебае – леле мале. То събиране и носене на информация, четене на всякакви знайни и незанайни, "сигурни, секретни и тайни" източници, вой до небесата, лозунги и обясненения, от сто кладенеца вода......................

Спрете се бе хора, като не ви се боде, ОК‘. ЗАЩО си съсипвате психиката? Защо си мислите че всеки го е еня за вас и вашето мнение :lol: ?

По същата логика, не е ли налагането на вина към неваксинираните като цяло, същото гейско движение - сочене с пръст, колко били нетолерантни, несъобразителни и нам си кво?
Очаквам другата пролет, да имаме прайд на ваксинираните... ебати...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 03 Сеп 2021, 14:27

Ваксинираните масово са женчовци и уплашени, тая зависимост кой още не му е скочила в очите. То крещи това! Да добавям ли, че масово са деца, възпитани от съвременни майки по баровете. Смях голям с про-ваксърите. Врещят тука не можем си чуем приказката.
Дъгата и тя вече у форума :ok:
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 03 Сеп 2021, 14:46

drago_pavlov написа:
Е.Димитров написа:
drago_pavlov написа:За съжаление никой не води статистика колко иначе здрави хора са починали от Ковид... Вероятно цифрата клони към 0.
Но с едно пояснение - наистина здрави, а не балканския вариант "Здрав, прав, яде по един хляб на ядене и пие по половин литър ракия със салата и два литра вино с пържолата..."

Я дефинирай тогава "здрав човек"?
Защото нещо няма да излязат сметките и дефиницията. Толкова млади спортисти, които по дефиниция са здрави и се хранят здравословно и общо взето се грижат за себе си са колабирали на терена. Не говоря за ковид.

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
По коя дефиниция?
Физическо натоварване по 8-10 часа на ден и зобене с една камара хапове е здравословно?
И все пак колко са тия спортисти, дето колабират, на фона на всички спортисти? Хиладна от процента или по-малко...
На Олимпиадата имаше около 11000 участника и нито един колабирал :dunno:

Незнам кой спортист, които се явява на международно състезание приема някакви по-така добавки.
Добре, нека са малко тези, дето са преживяли сривове. Но ето една друга гледна точка.
Познавам доста бивши спортисти, които са пълна развалина на около и над 50 години. Всичко ги боли, тотално изхабени...То ебаси показателя за здраве чрез спорт.

NiksGS написа:Аз имам няколко неизвестни:
1 - живота по трудния начин ме е научил, че сиренцето е безплатно само и единствено в капана...
2 - ваксинираните продължават да разнасят заразата, но вече могат да ходят без маски, а не ваксинираните - макар и здрави задължително с маски;
3 - след повече от година по себе си сме изляли такова количество дезинфектанти и др подобни, каквото за цял живот не съм ползвал, по десет пъти на ден, дезинфекцираме работното си място в началото и края на работния ден, носим маски навсякъде в затворено, не се срещам дори с близки и роднини и въпреки всичко броя на болните расте, N-та вълна приижда, предсказвайки я, че ще дойде
4 - двама независими лекари с много опит казаха: много набързо я скалъпиха тая "ваксина"

че съм с инженерно образование, ама чак пък толкова от статистика и зарази поне малко разбирам или така си мисля...

Това вече го минахме.
По първа точка, кофти живот си имал НО и това не е така за "сиренцето" че е безплатно само еди къде си. На много места е безплатно. На страшно много места, даже на повече от необходимото, но това е друга тема.
На точка две пак нещо не сме разбрали. Идеята е ако вземем да имаме имагинерно 80% ваксинирани, това не означава, че ваксинираните не разнасят заразата , но няма на кой НЕ защитен да я предадат. Освен това, никой не ти казва, че няма да се разболееш ако си ваксиниран, но вероятността от тежко протичане е много минимална!
По точка 3 е защото не разбирате точка 2 и за това се получава така. Защото болен ходиш на ляво и на дясно и на ляво или не се спазват мерки и после "ама що толкова много заразени"? Ами логично, щото никой не е с маска и се чуди за точки 1 и две...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 03 Сеп 2021, 15:57

Всички се заразяват без значение ваксиниран неваксиниран . И най добрата имунна система не може да предотврати човек да се зарази и да разнася вируса както и никоя ваксина не може да го предотврати . Факт . Никой не е защитен от заразяване така че да се твърди че защитени предавали вируса на незащитени ..... :nono: Ваксината не дава защита от заразяване .
Когато всички са ваксинирани на 100% ще си го предават един на друг и пак ще се влизат в болница , нагледен пример израел . Елементарната причина е че рисковите групи не изграждат добра имунна реакция след ваксината , те не изграждат добър имунитет и след преболедуване . Някои хора още не могат да разберат че ваксината не дава имунитет и защита , ваксината провокира организма да изгради собствена защита от разболяване със собствения си имунитет . Хипотетично дава някакъв по голям шанс ако си здрав да не се разболееш тежко но няма никаква персонална гаранция за такова нещо . Така че няма какво да направите срещу рисковите групи ако ще да ги ваксинирате 15 пъти , не можете да промените това което природата е отработила милиони години .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 03 Сеп 2021, 16:04

Не е точно по темата... Работих година и половина в голям склад на DHL в Англия, по времето на най-силните пикове и локдауни. За това време в моята смяна, около 70-80 човека, никой не се разболя. Не сме носили и маски, само за дистанция настояваха, а пък тя колко се спазваше, друг въпрос. Не съм чул и не знам и в другите смени да е имало болни хора. Октомври миналата година започнах работа в друг, не по-малък склад на друга компания и там бяхме още повече народ. Веднъж казаха, че имало 6 болни в едната смяна и това беше. Предвид на степента на заразяване с вируса, едва ли тези 6 човека не са го предали нататък. Тук нямаше маски, пък за дистанция, да не говорим. Тази година, през юли и август, работих в трети склад, къде изискваха и маски и дистанция и дезинфекция. Правителството отмени тези мерки на 19.07, но тези в склада, не. Та аз лично, с ковида не съм се сблъсквал, при все че е имало всички необходими условия. Пък при пазаруване в големите магазини, където има не знам си колко хора, отделен въпрос. Мой приятел ми разказа следната случка. Той също работи в един склад. В обедната почивка, някаква жена се задавила докато яде и се закашляла. Тия, дето гледат камерите като я видели, веднага сигнализирали и мениджърите изпратили цялата смяна в неплатен, принудителен отпуск за 14 дни. Та, очите на страха казват, са големи.
Колкото до ваксините. Аз модифицирана РНК в тялото си няма да сложа. Има и други да, но тези ваксини само спомогнаха за различните мутации, си мисля аз.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 03 Сеп 2021, 16:04

Georgi_G написа:Като погледна темата, ща не ща може и да греша, но стигам до извода, че това антиваксърството е леко като гейщината със съответните му паради, показност и лозунги.

И тук, кой се набол набол. Минал, заминал, кротясъл и забравил в момента на ваксинирането.

НО, кой не ще или се колебае – леле мале. То събиране и носене на информация, четене на всякакви знайни и незанайни, "сигурни, секретни и тайни" източници, вой до небесата, лозунги и обясненения, от сто кладенеца вода......................

Спрете се бе хора, като не ви се боде, ОК‘. ЗАЩО си съсипвате психиката? Защо си мислите че всеки го е еня за вас и вашето мнение :lol: ?

Казано направо, неваксинираните сме педали и за чик х** ни е, да търсим информация!?
(извинявам се за езика)

Тия със съсипаните психики вече са почти на 100% имунизирани и непрекъснато имат трибуна в СМО. Изследванията с т.н. "ваксини" продължават и аз ще отлагам до колкото е възможно този акт.

Вчера ходих до една клиника, за да взема т.н. PATIENT CONSENT FOR COVID-19 VACCINATION. Колегата vlad0 помоли и аз изпълнявам молбата му. След нормалните въпроси за състояние и бла бла пише:

I understand the risks and benefits of receiving the vaccine.

Ще го снимам довечера.

Тъкмо ми изпратиха нещо. Поинтересувайте се, коя е компанията PPD и с какво се занимава софийския и офис. А ако имате познати там, попитайте, дали и с какво са имунизирани.

Потребител
Аватар
Кара: ше E39 530D Touring
Мечтае да кара: колело

Мнение от MrManson » 03 Сеп 2021, 16:38

BMW_POWER написа:

Казано направо, неваксинираните сме педали и за чик х** ни е, да търсим информация!?
(извинявам се за езика)

Тия със съсипаните психики вече са почти на 100% имунизирани и непрекъснато имат трибуна в СМО. Изследванията с т.н. "ваксини" продължават и аз ще отлагам до колкото е възможно този акт.

Вчера ходих до една клиника, за да взема т.н. PATIENT CONSENT FOR COVID-19 VACCINATION. Колегата vlad0 помоли и аз изпълнявам молбата му. След нормалните въпроси за състояние и бла бла пише:

I understand the risks and benefits of receiving the vaccine.

Ще го снимам довечера.

Тъкмо ми изпратиха нещо. Поинтересувайте се, коя е компанията PPD и с какво се занимава софийския и офис. А ако имате познати там, попитайте, дали и с какво са имунизирани.

Имам двама познати там - единият си сложи АстраЗенека мисля, а другият проповядва да сложим розовите очила и да си живеем живота, все едно нищо не се случва. Относно PPD - доколкото съм запознат се занимават с клинични проучвания. Ти какво си намерил?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата