България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Jordana » 26 Авг 2021, 19:00

Разходи се малко из щата , ориндж лейквил и разни подобни да изпуснеш малко парата . :mhihi: Щото изпадаш в ситуация като канадеца да ми обясняваш колко е лошо в америка и как трпябва да го духаме и ние тука щото така :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 26 Авг 2021, 19:02

Jordana написа:Алха , приказваш като някой балтиморски песниониран коп . :mhihi: Точно масачузет дето е номер 1 щат за селяндурски изцепки във всичко , сигурно караш като баба и ти свирят постоянно разни реднеци но ти държиш фронта виждам . Отпусни малко жилата бе , тая емиграция ви изпива соса там в тоя масачузет че и нагоре чак до торонто почват да се побъркват хората :mhihi:
Това беше добро :mhihi:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 26 Авг 2021, 19:06

Jordana написа:Алха , приказваш като някой балтиморски песниониран коп . :mhihi: Точно масачузет дето е номер 1 щат за селяндурски изцепки във всичко , сигурно караш като баба и ти свирят постоянно разни реднеци но ти държиш фронта виждам . Отпусни малко жилата бе , тая емиграция ви изпива соса там в тоя масачузет че и нагоре чак до торонто почват да се побъркват хората :mhihi:

Това абсолютно не е вярно !
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Авг 2021, 19:10

peshehodetz написа:

то почти нищо дето йордана сипва с генератора не е вярно ама това дори не го разбрах...

Jordana написа:да ми обясняваш колко е лошо в америка и как трпябва да го духаме и ние тука щото така :dunno:

никога не съм обяснявал колко е зле в америка. аз проблеми с америката нямам никакви. просто ти/ ви обяснявам как може да се оправят някои определени неща в родината. защото просто повечето не можете да се погледнете острани колко сте/ сме зле за елементарни неща които трябва обществото и водачите ни да са отработили отдавна.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 26 Авг 2021, 19:30

Ти пък каква заслуга имаш за тамошното "отработване " като си отишъл вече на "отработено " че се напиняш толкоз ? И вместо да си тука да "отработваш" даваш акъл как да ни го нахлузят по убаво щото така .. Не е редно така ми се струва , не мислиш ли ?!! :dunno:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Авг 2021, 19:42

spirco написа:Не ви разбирам. Скачате срещу ограниченията, маските, ваксините ... а тук искате да ви следят с камери и разни метри докато шофирате. Много се надявам да не дойде скоро времето когато ще трябва да се пита дали може да си обърше човек задника, но хората май сами го искат.

И какво толкова е направил този на видеото? Изпревари без да създава проблем за когото и да е. Там някои от завоите са такива, че се вижда и след завоя. Някой обърна ли внимание колко време стоя в другото платно? Ако нямаше видимост дали нямаше да се прибере веднага? Сигурно има и самоубийци, но ми се струва, че не всеки който изпреварва на забранено е такъв. На изкачването от Горна към Арбанаси (струва ми се че видеото е от тоз път) се случва да изпреварвам и аз в началото на правия участък. Някои там карат с 30-40. Като съм с колата и мога, изпреварвам и продължавам без да преча на никой. С джипа си карам след него дори и с 20.

Пак питам какво ви пречат хората които нарушават правилата, но не създават опасност? Не бъдете такива коне с капаци а си използвайте главите. Не всички са с еднакъв интелект от там разликата в съобразителност, преценка, мислене... Правилата са за да уеднаквят нещата до някакви безопасни и приемливи за всички граници ... за тези които могат по - малко. Поради това не виждам защо трябва да се следват винаги и сляпо.

това мнение се радвам, че го бях пропуснал, ама alx цитира част от него и го прочетох...

ПЪЛНИ ПСИХОПАТИ СТЕ!!!

Сори, ама е така :bang:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 26 Авг 2021, 19:54

Винаги съм се чудел на тези, които изпреврват и след 500м отбиват/завиват нанякъде встрани :lol:
Днеска го изпрактикувах и аз, да се почувствам малко тЕрикат
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 26 Авг 2021, 19:54

Йордане, Йордане…

Заслугата ми е, че спазвам законите, плащам си данъците и упражнявам правото си на глас. И понеже повечето тука са като мене- живееме добре и като цяло нямаме оплаквания. Медиите са за такива като тебе- да четат и да цъкат с език докато реално едно 9/10 от американците въобще не ги засяга това което медиите пишат или това което се случва и пълни новинарските сайтове.

Възприятието ти за “нахлузване” е част от проблема ни като нация. Един нормален човек които спазва законите не възприема наказанията за тези които не ги спазват ксто “нахлузване” а ги одобрява и приема като необходимост.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 26 Авг 2021, 21:03

spirco написа:...И какво толкова е направил този на видеото?...

Пак питам какво ви пречат хората които нарушават правилата, но не създават опасност? Не бъдете такива коне с капаци а си използвайте главите. Не всички са с еднакъв интелект от там разликата в съобразителност, преценка, мислене... Правилата са за да уеднаквят нещата до някакви безопасни и приемливи за всички граници ... за тези които могат по - малко. Поради това не виждам защо трябва да се следват винаги и сляпо.

50м преди десен завой между дървета и коли колко по-точно е видимостта? Или сигурно му го говорят звездите и гледа на сателит какво става след завоя? :kuku: :kuku:

Разбирам, че има много преценяващи, съобразителни и мислещи хора като този със S-класата, но може ли докато се опитвате да се самоубиете да не се налага да влизам в канавката, за да ви спася? Мерси предварително.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 26 Авг 2021, 21:44

spirco написа:Не ви разбирам …

И какво толкова е направил този на видеото? Изпревари без да създава проблем за когото и да е……….

Е***аш се нали?
За да провокираш и да гледаш/четеш сеир.
Дано да е така.

Потребител
Аватар
Кара: '23 MB E63 '24 Q5

Мнение от badboy21 » 26 Авг 2021, 22:27

ivanski_2 написа:
seimo написа:
vicho написа:коментирате нещо скучно...

те това е истината

Там асфалта е такъв лъзгоч че пеша се хлъзгам по него. Даже и като махнем малоумното изпреварване с кой акъл карат така тези хора незнам :banghead:

Vicho личи си че не си карал Асеновград-Смолян, там това си се брои за съвсем нормално изпреварване :dunno:
Там по кофтито е че хората изпреварват по същия начин, дори като виждат че с/у тях идва кола, и изобщо не им дреме и не с коли по 300+коня а нещо нормално 75-100коня , или пък директно в завоя сяшак виждаш след него през скалата че няма кола :mhihi:
Миналата седмица дори 1 не ме пусна да се прибера след изпреварване, което ме застраши прякои то много, и изкара в мен най-лошите ми черти , та така. Това клипче е перфкетния вариант за нашите завои наистина.

Лощото на хората с регистрация СМ,каращи по тоя път е,че видят ли кола пред тях,им кървясват очите,и дори с риск за живота си,правят малоумни изпреварвания,само и само да са първи в колоната :kuku: ,разбрах го по лошия начин :banghead: ,а след Асеновград,посока Пловдив,където предполагам знаеш какъв е пътя,и колко е ограничението,си карат кротко със 60-70.Последния ми пример е преди две седмици един повярвал си джентълмен от планината със стара 12-13 годишна С класа,изпреварвайки в завой,ме накара да скоча на спирачките,и се разминахме на косъм :shock: .Та те правят опасните ситуации по този път,иначе е приятно да се шофира там :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 26 Авг 2021, 23:01

spirco написа:Не ви разбирам. Скачате срещу ограниченията, маските, ваксините ... а тук искате да ви следят с камери и разни метри докато шофирате. Много се надявам да не дойде скоро времето когато ще трябва да се пита дали може да си обърше човек задника, но хората май сами го искат.

И какво толкова е направил този на видеото? Изпревари без да създава проблем за когото и да е. Там някои от завоите са такива, че се вижда и след завоя. Някой обърна ли внимание колко време стоя в другото платно? Ако нямаше видимост дали нямаше да се прибере веднага? Сигурно има и самоубийци, но ми се струва, че не всеки който изпреварва на забранено е такъв. На изкачването от Горна към Арбанаси (струва ми се че видеото е от тоз път) се случва да изпреварвам и аз в началото на правия участък. Някои там карат с 30-40. Като съм с колата и мога, изпреварвам и продължавам без да преча на никой. С джипа си карам след него дори и с 20.

Супер добре казано, прави сте. Естествената реакция, че разлая стерилните девици. Много важно, и без туй по цял ден скимтят, нека полаят. Да му пожелаем дружно да е жив и здрав колегата и да пише пак.
Спазащите запетайките, дето вдигате врява до небесата - вие не си ли накупихте БМВ-та?
На видеото Аз виждам как някъв Мерцедес размина кола, дето кара на задна.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 27 Авг 2021, 4:13

alx написа:
peshehodetz написа:

то почти нищо дето йордана сипва с генератора не е вярно ама това дори не го разбрах...

Това за Масачузетс сериозно ме разсмя, това е един от най-културните щати.
Преди 20тина години, в началото на пребиваването ми в САЩ, там, на едно кръстовище в Кеймбридж с мигащ червен светофар (демек "стоп") аз като идиот,седя и чакам. Зад мене колона от 10тина коли, никой не свири. По едно време един слиза, идва и учтиво ми казва "Извинете, че ви притеснявам, но мисля, че може да преминете на тази светлина." :lol:

А мнението на Джордана-та го разбирам така - изгледал е 50тина часа видеа в ютуб, за да те хване някъде да претропаш :lol:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 27 Авг 2021, 4:42

Първия опит за бонус фалос в България беше обречен, защото си беше едно скрито вдигане на цените за всички. Няма как при щета над 300 лева (това е под цената за боядисване на детайл при вносител - калник, капак, врата, броня и т.н. , което си е и паркинг щета най-често) да те сурвакат с + 10 точки и от базов 8 клас 100%, да отиваш на 18 клас 340%. И после 10 години да ти трябва да паднеш до 8 клас обратно.
Вчера ходих до града на липите. По-принцип си се предизвиквам да не ползвам спирачка и обикновено при 140 на темпомат успявам само с кенсъл и ресет бутоните на волана да се оправя при застигания, излизания в лявата лента и т.н. Е вчера не беше така. Колко пъти съм се изправил на спирачката, сигурно не съм натискал сумарно за месеци тази година. На отиване брутални влизания в лявата лента да не свалят 5-10 км заради тировете пред тях. И пак се удържах да не ги осветя или насвиря. И това до Марица е все така, после трафика се разреди достатъчно и не ми правеше впечатление. На прибиране, мустакати европейци ми скъсаха нервите обаче. Преди Ихтиман настигам вляво 10 коли в колона, на правите 160, в завоите 110. Покарахме малко така и ми писна защото тъкмо рисетна на правата и те дръпнат и хоп едни спирачки преди следващия завой, съответно и аз защото въпреки дистанцията, колата не намаля сама достатъчно. Разбутах ги просташки последните и се прибраха в дясно дори и първите, рисет на скоростта и останаха далеч назад. Преди последните завои преди правата, гледам един намаля по малко защото застига тир, прецених че докато го застигна ще е плътно зад тира и му мигнах и кенселирах скоростта. Влезе пред мен държеше 110-120 и забрави да се прибере. На правата 3 ленти, не се прибира и това е. Мигачи, клаксон, дълги, не ще и не ще. Досега не ми се беше случвало да пусна някой и той да ми прави мръсно. Спомням си преди няколко месеца се набих зад един тир понеже не видях, че зад буса, заради когото освободих лявата лента имаше още коли и точно да се изстрелям видях,че и тира беше подал мигач. Кенселирах, мигнах му, човека явно не очакваше някой да му даде път, че и с БМВ, после благодари с аварийките, като се прибра просто се изстрелях покрай него, но ми помаха, поздрави ме с въздушния клаксон, изчака да се откъсна, мигна и с дългите, че мога да се прибера безопасно пред него (не мислех да минавам вдясно, защото след 30 сек. пак трябваше да се изнасям вляво, но реших, че може да се изтълкува като грубост и се прибрах и му мигнах и аз с аварийките...) Та обикновено малките жестове те зареждат положително, но вчера все едно беше фест "не мога да карам, ама ще компенсирам с нахалство и простотия".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
Мечтае да кара: BMW 2002 tii

Мнение от mr_petroff » 27 Авг 2021, 7:03

С включен темпомат по натоварена магистрала :nono: Излишен стрес и ме натоварва , а и автомобила се товари излишно . Ако темпомата е от по смарт поколение да - ако му имаш доверие :D

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата