Тема 4: Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- NotUsefulPerson
- Потребител
-
Re: Тема 4: Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Здравейте приятели.
Имам един казус - смятам да сменя автомобила си и доста ме грабнаха е90-ките. Изчетох доста от въпросите тук, но все пак искам да ви попитам за някои съвети. Ще си задам въпросите спрямо своите приоритети.
Първо искам да кажа, че съм се спрял основно на бензин. Дизелите не ми допадат и в краен случай бих се спрял на дизелов автомобил (нищо лично към горивото, просто не ми допада).
Така, имам следните въпроси:
1) Бюджетът - между 7-8 хил. лева. Стигат ли за някой хубав екземпляр или да се ориентирам към друг автомобил?
2) Както казах, двигателят ми се ще да е бензинов. Скоростите искам да са автомат, но бих допуснал и ръчка - кой двигател смятате, че е добър за съответния клас, към какво да се насоча?
3) Как е автомобилът като поддръжка ? Говорим основните неща - масло, свещи и тн.
4) Не съм сигурен дали този въпрос не се препокрива с 2), но все пак ще го задам - кой модел точно да гледам - 318/320/330?
Като цяло, какво бихте казали като съвет на някой, ориентирал се към този модел? До сега не съм имал BMW и изобщо не съм запознат с претенциите на марката и прочие.
Бих бил много благодарен ако някой сподели своето мнение с мен.
Бъдете здрави и безаварийно!

Имам един казус - смятам да сменя автомобила си и доста ме грабнаха е90-ките. Изчетох доста от въпросите тук, но все пак искам да ви попитам за някои съвети. Ще си задам въпросите спрямо своите приоритети.
Първо искам да кажа, че съм се спрял основно на бензин. Дизелите не ми допадат и в краен случай бих се спрял на дизелов автомобил (нищо лично към горивото, просто не ми допада).
1) Бюджетът - между 7-8 хил. лева. Стигат ли за някой хубав екземпляр или да се ориентирам към друг автомобил?
2) Както казах, двигателят ми се ще да е бензинов. Скоростите искам да са автомат, но бих допуснал и ръчка - кой двигател смятате, че е добър за съответния клас, към какво да се насоча?
3) Как е автомобилът като поддръжка ? Говорим основните неща - масло, свещи и тн.
4) Не съм сигурен дали този въпрос не се препокрива с 2), но все пак ще го задам - кой модел точно да гледам - 318/320/330?
Като цяло, какво бихте казали като съвет на някой, ориентирал се към този модел? До сега не съм имал BMW и изобщо не съм запознат с претенциите на марката и прочие.
Бъдете здрави и безаварийно!

- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
fissikela написа:Мнение за тази кошница. От доста време седи в мобиле.бг
https://mobile.bg/11622718537303179
Гледах я...има много външни забележки. Не се отварят капака и прозореца на багажника. Работи бая шумно и след натискане на рязка спирачка има едно чукане в колелата.
Няма навигация а ЦДто е сменяно и не работи...нито свети нито свири...ина и други по-дребни забележки.
- chainsmokerbg
- Потребител
-
Здравейте някой гледал и е тези
https://www.cars.bg/offer/60eaa4f1f232a304731e27f4
https://www.cars.bg/offer/60b733749240964ddd5b9322
https://www.cars.bg/offer/60eaa4f1f232a304731e27f4
https://www.cars.bg/offer/60b733749240964ddd5b9322
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
С този бюджет можеш да вземеш кола с малък мотор бензинова без много екстри. За голям мотор и повечко екстри бюджета отива на х2 или х3.NotUsefulPerson написа:Здравейте приятели.
Бъдете здрави и безаварийно!![]()
![]()
Изпратено от моят Mi 9T с помощта на Tapatalk

- NotUsefulPerson
- Потребител
-
[/quote] С този бюджет можеш да вземеш кола с малък мотор бензинова без много екстри. За голям мотор и повечко екстри бюджета отива на х2 или х3. [/quote]
А какво ти е мнението за дизела с този бюджет? Макар, че никак не ми се иска, бих направил изключение!
А какво ти е мнението за дизела с този бюджет? Макар, че никак не ми се иска, бих направил изключение!
Последна промяна NotUsefulPerson на 21 Юли 2021, 18:13, променена общо 1 път
- ka4i
- ентусиаст
-
- Кара: Е46 touring
С този бюджет можеш да вземеш кола с малък мотор бензинова без много екстри. За голям мотор и повечко екстри бюджета отива на х2 или х3. [/quote]NotUsefulPerson написа:
А какво ти е мнението за дизела с този бюджет? Макар, че никак не ми се иска, бих направил изключение![/quote]
Може да се намери 2.0 дизел 163 коня за тия пари. Здрав двигател, малък разход, приятен вървеж.
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Шанса да намериш здрав бензин в Е90 вече клони към 0 предвид,че на моторите им дават ресурс 250 000 преди да почнат проблемите. А такива коли под 250к вече почти не се намират, а и да намериш цената ще е по висока, от друга страна дизела има доста по сериозен ресурс и поддръжката му е по евтина или същата като на бензинова Е90-ка.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
В е90 понятието "евтин за поддръжка и надежден" бензинов двигател просто го няма. Дизелите са по безпроблемни по евтини за поддръжка и експлоатация и просто са икономически по изгодни. За тия пари от първите 318/320д по постнички от към екстри.DigitalExile написа:Шанса да намериш здрав бензин в Е90 вече клони към 0 предвид,че на моторите им дават ресурс 250 000 преди да почнат проблемите. А такива коли под 250к вече почти не се намират, а и да намериш цената ще е по висока, от друга страна дизела има доста по сериозен ресурс и поддръжката му е по евтина или същата като на бензинова Е90-ка.

- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
vld написа:
В е90 понятието "евтин за поддръжка и надежден" бензинов двигател просто го няма.
Ако говорим за сегашно време съм съгласен, но 5 години карах Е90 бензин 328i N52,
не съм дал нищо за поддръжка като изключим обслужванията, сменил съм един шарнир, другото което съм правил е било по мое желание.
Колата просто беше на малко километри.
Всички плюят,че тези коли харчат масло, моя разход беше под 200мл ( едно деление на компа) на 10 000км.
Колата беше на малко километри, проблема пак казвам в тези коли е,че имат малък ресурс.
Едно време като бяха по нови колите си бяха супер. Вече не са супер - факт и това е защото всички са на над 250 000км., а някой и над 350 000 което за тоя мотор е трагично.
Аз купих колата на 90 000. минал съм и за 5 години към 50к. без никакъв проблем и съм сигурен,че щеше да изкара до към 200 000 така.
Но реално не бих дал съвет на някои да си купи бензиново Е90 в днешно време, особено с директно впръскване което е трагично и създава много повече проблеми отколкото решава, не само при BMW, а при всички марки
- tintirimintiri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M57, N52, S65
DigitalExile написа:Шанса да намериш здрав бензин в Е90 вече клони към 0 предвид,че на моторите им дават ресурс 250 000 преди да почнат проблемите. А такива коли под 250к вече почти не се намират, а и да намериш цената ще е по висока, от друга страна дизела има доста по сериозен ресурс и поддръжката му е по евтина или същата като на бензинова Е90-ка.
Какви са тези "проблеми", че моята вече е на 260 000 ?
Как си ги говорите тези проблеми на еди си какви километри без личен опит ?
- newdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 2.0 benzin
tintirimintiri написа:DigitalExile написа:Шанса да намериш здрав бензин в Е90 вече клони към 0 предвид,че на моторите им дават ресурс 250 000 преди да почнат проблемите. А такива коли под 250к вече почти не се намират, а и да намериш цената ще е по висока, от друга страна дизела има доста по сериозен ресурс и поддръжката му е по евтина или същата като на бензинова Е90-ка.
Какви са тези "проблеми", че моята вече е на 260 000 ?
Как си ги говорите тези проблеми на еди си какви километри без личен опит ?
И на мен ми стана интересно да чуя

fissikela написа:mita4e2 написа:Здравейте колеги,
Може ли мнение за https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11618340390516994&slink=kjvuuh
Да спомена, че по вин колата е поне на още 50хил - 80хил км. и не е Швейцарски внос (както мисли собственикът), а е италианка.
Важно ми е каква е реалната и цена.
Благодаря!
Колега, ако си я карал, забеляза ли мудно реагиране на СК и каточели оборотите играят. При ускорение има някакво чудене и при набиране има лека игра на стрелката. С автопилот забелязах, че скоростта сама намалява. Как я провери за КМ?
С голямо закъснение, но нещо не ми допадна и имаше такива нотки на мудност. Иначе по вин я проверих и излязоха някакви неща + че я проверих и по застрахователна история... Както и да е спрях се на Е91 330 Xi и вече и врътнах едни 3хил километра. Съвсем друго животно е!
Здравейте, някой случайно ходил ли е да гледа този автомобил на живо: https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 3928612997
- fissikela
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 525d Touring
- Мечтае да кара: Сред колегиални шофьори
- Детайли за колата: М пакет
Колеги, някой да я егледал тази кола?
https://mobile.bg/11625904440536833
Изглежда читава и всичко звучи ОК....
Просто преди да мина пътя София-Силистра, някой да си каже мнението.
https://mobile.bg/11625904440536833
Изглежда читава и всичко звучи ОК....
Просто преди да мина пътя София-Силистра, някой да си каже мнението.