Колани

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 730d

Колани

Мнение от KONN » 29 Яну 2007, 22:29

Имам проблем с колана не се прибира много добре и е много дразнещо има ли вариянт да си го оправя или направо да ги сменям. :roll: :roll: :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 29 Яну 2007, 22:45

разглоби кората на колонката и виж да не би да се е осукъл вътре !

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 29 Яну 2007, 22:53

Според мен ей в тая ху.ня дето съм я оградил в червено има нещо като пружина (нямам си представа какво) което с времето губи хала и коланите се прибират по-бавно. Може би поради това най-бързо отслабва на шофера колана, щото най-много се ползва :confused: Ама тая ху.ня как се разглабя и какво има вътре ба ли му мамата :confused: Май е най-добре от моргата такава врътка от задните седалки коланите дето никога не се ползват :mhihi: :mhihi: :mhihi: Само някой да каже дали тия отзад могат да станат отпред. Ако стават може да размениш твоите :mhihi:

Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 30 Яну 2007, 8:33

---Отслабнала спираловидна пружина.100%.Точно там където zack е показал. А аз искам да попитам за друга много гадна "екстра".Става въпрос за мястото на страничната греда горе до главата където колана влиза(излиза).Та тази щуротия ми е свързана със седалката по някакъв начин.Като дръпна седалката напред,дупката на колана в гредата пада надолу.А като изтегля седалката назад се качва нагоре.И е адски неприятно защото колана минава почти през лицето ми.Има ли начин да се направи да е само в долна позиция и по какъв начин е свързана със седалката?Благодаря предварително. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW5820iA » 30 Яну 2007, 9:45

Става въпрос за мястото на страничната греда горе до главата където колана влиза(излиза).Та тази щуротия ми е свързана със седалката по някакъв начин.Като дръпна седалката напред,дупката на колана в гредата пада надолу.А като изтегля седалката назад се качва нагоре.И е адски неприятно защото колана минава почти през лицето ми.Има ли начин да се направи да е само в долна позиция и по какъв начин е свързана със седалката?Благодаря предварително.

горе на картинката има едно жило , мисля че чрез него се задвижва това на колонката.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 30 Яну 2007, 9:56

Виж къде има едно жило, което е свързано с планка точно към тая пластмаса в страничната колона, която се мърда нагоре надолу. Сигурно е това. Отваряш и откачаш, демек побългаряваш :mhihi: Като гледам е нарисувано тая планка да има няколко дупки. Може би се регулира нещо :confused: :mhihi:
Изображение
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 30 Яну 2007, 13:00

Лягаш под седалката, там ще видиш едно тънко въженце, дето е хванато за релсата на седалката с един щифт, вадиш щифта и готово. :mhihi:
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 2001 730d

Мнение от KONN » 30 Яну 2007, 17:52

Леле за това ли било жилото аз се чудех :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Иначе за прибирането няма решение май ще се купуват други и старите ще ги разглобя да видя какво има вътре :twisted: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 30 Яну 2007, 18:28

KONN написа:Леле за това ли било жилото аз се чудех :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Иначе за прибирането няма решение май ще се купуват други и старите ще ги разглобя да видя какво има вътре :twisted: :twisted:
Аз мойто жило отдаааавна го изкормих. То няма такава екстра :mhihi: :mhihi:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 30 Яну 2007, 18:56

veso VTK написа:---Отслабнала спираловидна пружина.100%.Точно там където zack е показал. А аз искам да попитам за друга много гадна "екстра".Става въпрос за мястото на страничната греда горе до главата където колана влиза(излиза).Та тази щуротия ми е свързана със седалката по някакъв начин.Като дръпна седалката напред,дупката на колана в гредата пада надолу.А като изтегля седалката назад се качва нагоре.И е адски неприятно защото колана минава почти през лицето ми.Има ли начин да се направи да е само в долна позиция и по какъв начин е свързана със седалката?Благодаря предварително. ;)

аз ще ти го направя в долно положение, ама ще ми дадеш ли щифтовете, че аз ги изгубих ? :uups:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 30 Яну 2007, 19:59

Stanchev написа:аз ще ти го направя в долно положение, ама ще ми дадеш ли щифтовете, че аз ги изгубих ? :uups:

Тяхната м.ма и мойте си ги правих, ама не са като хората. Тая шваба ги е направила ня`къф шибан размер, дето няма намиране, ама на стругар за тая еб.нтийка няма да отида :evil: .
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 30 Яну 2007, 22:51

Stanchev написа:
veso VTK написа:---Отслабнала спираловидна пружина.100%.Точно там където zack е показал. А аз искам да попитам за друга много гадна "екстра".Става въпрос за мястото на страничната греда горе до главата където колана влиза(излиза).Та тази щуротия ми е свързана със седалката по някакъв начин.Като дръпна седалката напред,дупката на колана в гредата пада надолу.А като изтегля седалката назад се качва нагоре.И е адски неприятно защото колана минава почти през лицето ми.Има ли начин да се направи да е само в долна позиция и по какъв начин е свързана със седалката?Благодаря предварително. ;)

аз ще ти го направя в долно положение, ама ще ми дадеш ли щифтовете, че аз ги изгубих ? :uups:

---Имаш ги. ;) Писал съм ти на ЛС тел. да се чуем и разберем.И после на :bchug: ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 01 Фев 2007, 2:31

veso VTK написа:--- А аз искам да попитам за друга много гадна "екстра"....... ;)

:idea: А аз се чудех как така са забравили некво копче да сложат там на плъзгачите

Назад към E34