Въпрос за късите светлини....

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за късите светлини....

Мнение от emo_metala » 27 Яну 2007, 17:22

Сигурно на много хора въпроса ми ще им се стори леко глуповатичък. То и на мен ми звучи така, ама като не разбирам, питам. Та, когато си взех E30-ката беше с почти заминали пластмасови дефлектори на късите фарове. След едни експерименти със 100 W-атови крушки съвсем заминаха, даже единия си го стопих направо. След доста месеци в неуспешно търсене на халогени (за тройния стоп) реших да сменям направо късите фарове с такива с металните дефлектори на Bosch.

Обиколих магазинчетата по Симеон и на едно място си намерих, обаче само ляв Bosch и тръгнах да пускам тема в раздела "Купувам", че си търся един десен с железен дефлектор и тогава се загледах във фара който ми продадоха. Продадоха ми го за ляв фар, но на самия дефлектор вътре и и отвън забелязах буквичката R - което предполагам, че значи, че е десен фар. И тук ми идва дилемата, как да разбера с точност какъв е и разбира се има ли разлика между левия и десния фар? Да не се окаже, че съм си взел в последствие два десни и да не мога единия да го сложа отляво.

P.S Ясно ми е, че и сам ще си отговоря на тези въпроси, ако опитам, но поради липсата на гараж, в този дъжд нещо не ме влече идеята да разколачвам фаровете.
Последна промяна emo_metala на 27 Яну 2007, 21:02, променена общо 1 път

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 27 Яну 2007, 18:51

тук ще удариш на камък, няма да успееш да сложиш фарове от двоен стоп на троен, защото и стоиките са различни. Най-добрия вариант е да си купиш цял комплект фарове от двоен стоп, със стойките, които са метални, с късите и дългите. Иначе е много играчка и разправия. фарове комплект са между 60-80лв

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар
Кара: Е36 328g
Мечтае да кара: Е30 Cabrio, Е30 с голям мотор, Е30 М3 SportEvo

Мнение от Дилян Пенчев » 27 Яну 2007, 18:55

Буквичката R означава че фара е за дълги светлини, C за къси, посоката се отбелязва със стрелкичка, но мисля че при Е30 са ендкви левия и десния фар за късите светлини :roll:
Изображение
Какво се мъчиш да четеш тука, не пише нищо интересно вече :)))

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 27 Яну 2007, 19:05

Не са еднакви, разликата идва в ушичките за закрепването. Те са три, но за жалост не са 120 градуса, 2те са от външната страна на фара, а 3то е от вътрешната в долната страна

ентусиаст
Аватар
Кара: KIA
Мечтае да кара: E39 M5

Мнение от THE DUNK MACHINE » 27 Яну 2007, 20:51

sonny написа:тук ще удариш на камък, няма да успееш да сложиш фарове от двоен стоп на троен, защото и стоиките са различни
Старите собственици на моята явно са ударили на същия камък, но са били прекалено упорити и са го счупили, защото десните ми фарове заедно със стойката са от двоен стоп и са хванати със самонарезни рапидки :banghead: :ranting:
THE ONE & ONLY E30

Потребител
Аватар

Мнение от emo_metala » 27 Яну 2007, 20:55

sonny написа:тук ще удариш на камък, няма да успееш да сложиш фарове от двоен стоп на троен, защото и стоиките са различни. Най-добрия вариант е да си купиш цял комплект фарове от двоен стоп, със стойките, които са метални, с късите и дългите. Иначе е много играчка и разправия. фарове комплект са между 60-80лв

Ужас, е не предполагах, че има разлика във фаровете при двойния и тройния стоп, сега остава да съм се набутал и с фар за двойния стоп (Bosch-овския с усмивчицата).... А иначе и аз съм навит за цял комплект, но не можах да си намеря такъв с металните дефлектори... Само с пластмасови, а и цената му варираше между 100 - 120 лева - това на Симеон, другаде не съм търсил, а и не знам къде честно да си кажа.

А това за буквичката, аз защо си мислех, че на E30-ките само късите са с лупа? А този който взех, хем е с лупа, хем е с R означение.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gbkmkw » 27 Яну 2007, 21:15

да отбележа и една друга подробност.моиата е с десен фар които е за английско движение и се получава малко странен ефект(тоест този фар прави хоризонтална черта и вдигната под наклон но на ляво а не на дясно както е нормално)така сега като поставя колата срещу стена и се получава неато като покрив на каща в серада а не стандартния изглед.незнам как предишния е попаднал на този фар но това е факт.така че още едно внимание
BMW forever
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 28 Яну 2007, 0:16

gbkmkw написа:да отбележа и една друга подробност.моиата е с десен фар които е за английско движение и се получава малко странен ефект(тоест този фар прави хоризонтална черта и вдигната под наклон но на ляво а не на дясно както е нормално)така сега като поставя колата срещу стена и се получава неато като покрив на каща в серада а не стандартния изглед.незнам как предишния е попаднал на този фар но това е факт.така че още едно внимание

не е проблем, разхлаби 3-те видии отзад на рефлектора и го завърти обратно на часовниковата стрелка до край и стягай ;) аз като си чистих рефлекторите и ги сложих обратно и ми светеха както ти описа, но после си ги центровах наново и сега са 6+ ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от gbkmkw » 28 Яну 2007, 19:08

ми няма да стане.ще се получи хоризонтална черта и надолу под наклон.наистина е за английско и нестава се такива трикове
BMW forever
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Griffin » 29 Яну 2007, 21:16

Абе аз имам един комплект резервни фарове (двоен стоп). Ама не ги знам с какви джинджифлектори са. Дадоха ми ги заедно с бимбата, ама да чукам на дърво - дано не ми трябват. Ако се решиш на втора ръка - ще уредим нещо. :roll:
1.8 литра е чудесен обем. Не мога да разбера, защо продължават да произвеждат 0.5 литрови халби?!

Потребител
Аватар

Мнение от emo_metala » 30 Яну 2007, 20:02

Така, след прилично дълго борене като прасе с тиква, стигнах до заключението, че няма да мине по лесния начин. Фара, който си купих става перфектно на стойката, но идва доста по-навътре, от колкото стария. Тогава чак забелязах, че предната пластмасова част на фара който си купих е доста по-къса от оригиналния ми.

След кратък размисъл (придружен с много псувание) размислих, че ще е по-добре да си купувам направо комплекта къси и дълги със стойка, както още в началото отбеляца sonny, ама кой да слуша.... И тук идва надявам се последния ми въпрос? Поне стойките на тия пусти фарове еднакви ли са? В смисъл, ако си намеря комплекта къси (с лупа и метални дефлектори) и дълги със стойката, има ли вариант тази стойка да не пасне на мойта E30-ка (която е тройния стоп).

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар

Мнение от Дилян Пенчев » 30 Яну 2007, 20:14

Чакай ти на кое викаш метални дефлектори.. аз останах с впечатлението че Сони си мисли че ти искаш фарове без лупи от двоен стоп!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от emo_metala » 30 Яну 2007, 20:20

Дилян Пенчев написа:Чакай ти на кое викаш метални дефлектори.. аз останах с впечатлението че Сони си мисли че ти искаш фарове без лупи от двоен стоп!

Ами аз в стремежа да си опиша проблема възможно най-подробно, така съм го замотал, че съм ви оставил с грешно впечатление. Със Сони се разбрахме на PM :). Мойта Е30-ка е троен стоп и вече търся комплекта фарове къси и дълги без значение дали е от двойния или от тройния стоп. Стига да стават при мен, а късите да са с лупа и метални рефлектори :)

E30 Fanatic!
E30 Fanatic!
Аватар

Мнение от Дилян Пенчев » 30 Яну 2007, 20:36

Е те късите фарове с лупа са само от тройния стоп и от двоен стоп но М3 :mhihi: И не знам да имат метален рефлектор :roll: Пластмасов си е вътре рефлектора :idea: А относно стойките и т.н. аз не съм наясно с тоя проблем щото не съм правил тая галимация
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от emo_metala » 31 Яну 2007, 15:03

Дилян Пенчев написа:И не знам да имат метален рефлектор :roll: Пластмасов си е вътре рефлектора :idea:

Ами този който си го купих Bosch, рефлектора вътре със сигурност е метален. То и от външната страна също е метален. А иначе на Hella-та си е пластмасов и то от там тръгна цялата работа. Че с тия 100 ватови крушки ми замина пласмтасовия за 3 месеца.... Възможно е рефлектора да е бил тръгнал още като купих БМВ-то, ама де да знам. Не ми се рискува да дам 200+ лева отново за фарове с пластмасови рефлектори и да ги стопя пак след няколко месеца..

Изображение Изображение Изображение

Следваща

Назад към E30