Какво мислите за търговията с акции/петрол/валута?
Модератор: Общи модератори
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
Re: Какво мислите за търговията с акции/петрол/валута?
Само аз ли се възползвах от АМС
Качих се на 25$ и слязох на 43$… като гледам как се движиии, трябвало още да чакам… 

- anttonev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M62B44
Аз влязох на 1.98 и излезнах на 19, тъй че какво да кажа...
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
Sent from my CLT-L29 using Tapatalk
- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
Колеги, дали е време за KWEB или ще се сринат още тези китайски шитни 

- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320A
И аз се чудя за китайците. Най - вече за Алибаба
Колеги къде търгувате в реално време освен Еторо ?
ИБКР изисква абонамент и минимални 500 долара на сметка, Tradestation е същото, Т212 все още не са отворили регистрациите.
Направо съм шах ....
ИБКР изисква абонамент и минимални 500 долара на сметка, Tradestation е същото, Т212 все още не са отворили регистрациите.
Направо съм шах ....
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна KostovG на 28 Юли 2021, 13:58, променена общо 2 пъти
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
IBKR през българсия си партьор нямат минимален депозит или е пренебрежимо малък. Би трябвало да имат такса за неактивност по 1-2 долара на месец./това е към миналата година, но предполагам не са се изменили коренно нещата/
- TNT
- младши ентусиаст

-
- Мечтае да кара: 911
Вече нямат такса неактивност при директна регистрация.
mirko0 написа:IBKR през българсия си партьор нямат минимален депозит или е пренебрежимо малък. Би трябвало да имат такса за неактивност по 1-2 долара на месец./това е към миналата година, но предполагам не са се изменили коренно нещата/
Говорим за REAL TIME MARKET DATA
депозит в ИБКР минимален няма ама и не търгуваш на истинските цени
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
С тази подробност признавам не съм съвсем наясно. Принципно си мислех, че за търгуване с неголеми суми не е от такова значение. Ще се радвам някой от по - запознатите да обясни.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Дейтрейдъри ли има тука?
Я кажете, успявате ли да сте от ония малкото проценти, дето са на плюс? 
Я кажете, успявате ли да сте от ония малкото проценти, дето са на плюс? 
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
Разяснявам накратко.
При закупуване на позиция в дадена компания когато нямаш Market data subscription, го купуваш на реалната цена към момента, но графиките и цената, която се показва там са с 15 минути забавяне. Това принципно не би било проблем ако купуваш с цел дългосрочна инвестиция, но ако искаш да хванеш някоя компания в момент преди цената да тръгне нагоре е малко трудно. С 2 думи за day trading не става.
За да се абонираш и да имаш информация за цени в реално време струва нещо от сорта на 10$ на месец за NASDAQ, NYSE и AMEX, НО изискването е да имаш постоянно над 500$ по сметка. Това не би било проблем стига да знаеш какво правиш, НО ако искаш да се учиш си е сигурна загуба на пари (аз съм на -50% от вкараните пари и това е една от главните причини..).
В ЕТОРО този проблем го няма и всичко си е в реално време, но пък за сметка на това няма Penny stocks и доста често не изпълнява поръчките на момента. Да не говорим, че и често се случва когато при инструменти с голям скок на PREMARKET да не позволяват търгуването в първите 15-30 минути когато е общо взето шанса да се изкарат пари.
Револют също не става.
Tradestation е 1към1 с IBKR.
T212 не позволява регистрациите към момента.
ИДЕИ ?
При закупуване на позиция в дадена компания когато нямаш Market data subscription, го купуваш на реалната цена към момента, но графиките и цената, която се показва там са с 15 минути забавяне. Това принципно не би било проблем ако купуваш с цел дългосрочна инвестиция, но ако искаш да хванеш някоя компания в момент преди цената да тръгне нагоре е малко трудно. С 2 думи за day trading не става.
За да се абонираш и да имаш информация за цени в реално време струва нещо от сорта на 10$ на месец за NASDAQ, NYSE и AMEX, НО изискването е да имаш постоянно над 500$ по сметка. Това не би било проблем стига да знаеш какво правиш, НО ако искаш да се учиш си е сигурна загуба на пари (аз съм на -50% от вкараните пари и това е една от главните причини..).
В ЕТОРО този проблем го няма и всичко си е в реално време, но пък за сметка на това няма Penny stocks и доста често не изпълнява поръчките на момента. Да не говорим, че и често се случва когато при инструменти с голям скок на PREMARKET да не позволяват търгуването в първите 15-30 минути когато е общо взето шанса да се изкарат пари.
Револют също не става.
Tradestation е 1към1 с IBKR.
T212 не позволява регистрациите към момента.
ИДЕИ ?
- mirko0
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря, колега. Така или иначе за мен дейтрейдингът е твърде рисков. Доколкото съм запознат в IBKR не е позволен за непрофесионалисти и имаше изисквания за наличности от порядъка на десетки хиляди.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: RX350 awd / E450 all terrain
Exclusive89 написа:Колеги, дали е време за KWEB или ще се сринат още тези китайски шитни
Аз лично преди около половин година спрях окончателно да се занимавам с китайски шитни. А имах 350 акции на Нио, купувал съм ги на порции някъде от ниските $30 до към високите $40 бях се много зарибил покрай Сток Мое от ютуб. После само за един ден като паднаха от $ 63 на $ 56 ги разкарах окончателно. Всъщност аз разкарах не само китайски но и всякакви други подобни. Оставил съм си 5-6 стабилни позиции позиции от които само Палантир са от по не известните, нещо много ги очакват да тръгнат яко нагоре, ма да видим какво ще стане.
keep walking
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Малко up на темата, какво мислите за инвестиране в злато към настоящия момент?
Цените на всички суровини скочиха значително последната година, златото закрепи към 1800$ за унция напоследък и последните дни спадна покрай моментната ситуация в китай и цената на щатските облигации
Има ли някакъв фундамент изобщо при него вече?
Цените на всички суровини скочиха значително последната година, златото закрепи към 1800$ за унция напоследък и последните дни спадна покрай моментната ситуация в китай и цената на щатските облигации