Политическа.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Политическа.

Мнение от Borymeckata » 27 Апр 2021, 6:42

Ама ти какво, имаш нещо против Адам Смит?!? :shock: :shock:

Хайде прочетете тия няколко реда и кажете, че "Чалгаджията" не е прав:

"Как да коментирам? На един камикадзе, който не иска да се самоубие и ти да му кажеш - "Ти си страхливец", т.е. как да коментирам нещо подобно? Така е разпоредил суверенът, така е раздал картите, така е гласувал уважаемият български гласовоподавател. И така стоят нещата. ГЕРБ са първи, имаха възможността да направят правителство - не успяха. Ние нямаме възможността да съставим стабилен кабинет, защото просто нямаме необходимия брой депутати и необходимите партньори, за да се случи нещо подобно. В такава ситуация ние не можем да съставим кабинет. Съставянето на "кабинет на малцинството" е зависимост от тези, които са част от нещо, срещу което се борим. Те не могат да бъдат управляващи. Народът не се е разпоредил така".
Excellent! Steven is my name!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 27 Апр 2021, 7:39

Не е прав! Герб не съставиха правителство защото всички бяха срещу тях. 75 срещу 165. Това обединение има мнозинство дори за промени в конституцията. И сЛАВИ избра да избяга с подвита опашка.
Имаше възможност да реализира мажоритарни избори, имаше подкрепа от ГЕРБ, вместо това избра да прокарва субсидия 1 лв. без разговори с когото и да било. ОСРА СЕ! Оказа се много слаб играч. Политиката е баланс и компромиси, ако искаш пак да те изберат.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 27 Апр 2021, 8:11

165 ли? Викаш антигерб коалиция. Ко ще да стане само Герб да не е. Не съм съгласен. Доганчо, Славчо и Корнела да се фанат на хорце. Нема как да стане тая работа.
Едно е да си срещу герб а друго е да съставиш правителство със съмнителна подкрепа или с такава от Герб. Според мен правилно се връща мандата.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 27 Апр 2021, 8:41

ID A написа:Не е прав! Герб не съставиха правителство защото всички бяха срещу тях. 75 срещу 165. Това обединение има мнозинство дори за промени в конституцията. И сЛАВИ избра да избяга с подвита опашка.
Имаше възможност да реализира мажоритарни избори, имаше подкрепа от ГЕРБ, вместо това избра да прокарва субсидия 1 лв. без разговори с когото и да било. ОСРА СЕ! Оказа се много слаб играч. Политиката е баланс и компромиси, ако искаш пак да те изберат.

Браво, следваш роболепно Борисов.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 27 Апр 2021, 8:45

ИТН само загуби от тоя ход. Можеха да направят правителство, макар и на малцинството, да се опитат да прокарат някакви смислени реформи, ако минат - хубаво, ако не - ето, партиите на статуквото са против нас, оставка и нови избори, на които според мен биха събрали още повече подкрепа. А сега се видя, че побегнаха като им опря яйцето до гъзягата и на следващи избори ще са изпаднали на трето-четвърто място, каквато им беше и първоначалната цел де - хем да са в парламента, хем да не носят отговорност за управлението. Аз така ги виждам нещата поне.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 27 Апр 2021, 8:53

streetz написа:ИТН само загуби от тоя ход. Можеха да направят правителство, макар и на малцинството, да се опитат да прокарат някакви смислени реформи, ако минат - хубаво, ако не - ето, партиите на статуквото са против нас, оставка и нови избори, на които според мен биха събрали още повече подкрепа. А сега се видя, че побегнаха като им опря яйцето до гъзягата и на следващи избори ще са изпаднали на трето-четвърто място, каквато им беше и първоначалната цел де - хем да са в парламента, хем да не носят отговорност за управлението. Аз така ги виждам нещата поне.

Преди изборите от ИТН дойдоха да ти кажат каква им е целта. Забележително! Кажи още какво ти казаха или да почакаме какво ще каже слънцето от Банкя

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Апр 2021, 8:56

Jordana написа:Ти пък Бруте , я покажи къде си писал нещо подобно че ми говориш за топла вода . До вчера повтаряше Адам Смит това Адам Смит онова днеска почна да разбираш от социална морфология и демокрация :mrgreen:

За Адам Смит го родихте вие от злобното трио, не помня кой вече.
Щото се правите на много начетени, а реално сте запаметили по 2-3 boomer цитата ("авгиеви обори" е много любим напоследък) от тук и там дето ги повтаряте през 5 мнения.
Нито сте чели тухлата "Богатството на народите", нито другия му голям труд, за който дори не сте чували "The Theory of Moral Sentiments".
Дори не ми е любимия философ. Просто е фундаментален и знам, че ви дразни.

от steeN » Чет, 03/Авг/2017, 7:51

Е ми според там една теория - публичен избор (public choice)... която се занимава с поведението на политиците, по-често от колкото не, политиците имат цели, които се разминават с целите на избирателите им, под влиянието на така наречените специални интереси (special interests) - лобисти и т.н. И разбира се политиците не плащат нищо за постигането на тези цели. Те се плащат от избирателите. И това е илюстрация на тва. Петролни компании, прословутия военно-промишлен комплекс... Дори в България има олигофрени, които лобират да ставаме някакъв си развоен център на НАТО... За това аз като един теоретик, утопист, смятам че полиците (т.е. държавата) трябва да има колкото се може по-малко власт.

steeN » Пон, 19/Мар/2018, 11:37

Частната собственост създавала бюрокрация и тромавост. По-голяма глупост не бях чел скоро!
Кой е държавата... веднага ще ти кажа, шепа хора, които имат за цел да бъдат преизбрани и нищо друго.

п.с.
Аз още не разбирам от социална морфология... ма щом си решил, че е нещо важно :mhihi:
Последна промяна steeN на 27 Апр 2021, 9:06, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Апр 2021, 9:03

Естествено че загуби чалгата по лошото е че загуби промяната която суверена му възложи .
Слабо ме вълнува на станислафчо егото дали е наранено че ще управлява със коалиция , суверена го нареди втори и му даде възможност да направи правителство . Той затова е там , не да играе политически покер с другите партии да тропа по масата или да мълчи като мисир .
Хайде прочетете тия няколко реда и кажете, че "Чалгаджията" не е прав:

Ето с чалгаджийската риторика как стоят нещата : ..ИТН е втора сила и така я подреди избирателя ...суверена . Закона повелява да състави правителство ако получи подкрепата на останалите в парламента . Редното бе да съставят правителство и да подложат кабинета на гласуване . Такива филми ИТН да е първа сила плюс перманентно мнозинство суверена не е предвидил , дори изобщо не става въпрос за такова нещо в конституцията . Това са свободни съчинения на станислафчо че трябва да има абсолютно мнозинство на ИТН за да прави правителство . В много партийната система това е реалноста . На сърдитко слафчо празна му торбичката както е казал суверена :mrgreen:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ID A » 27 Апр 2021, 9:07

twin spark написа:Браво, следваш роболепно Борисов.

Метни няколко салфетки, когато отворят чалготеките.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 27 Апр 2021, 9:13

Стрийтз, като нямаш мнозинство ще прокараш нещо...ама друг път. Или ако мине то няма да е твоето.
Хм,хм...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ID A » 27 Апр 2021, 9:18

Моджо, имаше редкия шанс да използва всеки срещу всеки и да постигне своето. Като не стане, ето те подкрепят статуквото и мята оставката. Можеше да разкара Герб, тъй като това е общия интерес. Но не, изведнъж реши, че ще маха всички стари партии. Нима ДБ или ИМВ не са стари муцуни?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 27 Апр 2021, 9:22

Може да ползва нещо сега..докато е еуфория, радост, победа....ми после ? Всеки ще почне да дърпа чергата към него си, Слафчо ще се провали и нема да прокара нищо от това дето е обещал или му се иска и накрая ще има Хой и хоп ББ на бел кон.

ПП БСП и ДПС също са партии на статуквото. Убави , лоши, нема значение, от статуквото са, нищо че са били опозиция. Та на практика са само 95 гласа и до 120 треа се молиш и да търсиш подкрепа от тия дето си срещу тях принципно и затова и са те избрали.
И ББ да ти пусне 20 завалии да ти помагат :))
Последна промяна Моджо на 27 Апр 2021, 9:37, променена общо 2 пъти
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 27 Апр 2021, 9:24

Той станислаф иска само ИТН да му гласува новия изборен закон щото ако другите партии го подкрепят ще се чувства унизен . Егото му ще пострада . Без съмнение партията Изключително Тъп Народ ще има пълно мнозинство в следващия парламент и ще направи правителство като извади всички други в изолация :mrgreen:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 27 Апр 2021, 10:30

Моджо написа:Викаш антигерб коалиция. Ко ще да стане само Герб да не е. Не съм съгласен. Доганчо, Славчо и Корнела да се фанат на хорце. Нема как да стане тая работа.
Едно е да си срещу герб а друго е да съставиш правителство със съмнителна подкрепа или с такава от Герб. Според мен правилно се връща мандата.

И аз не виждам грешка в случая. Тоя номер с тройната коалиция сме го гледали и нищо хубаво не излезе, не знам дали си спомняте.

А правителство на малционството ще бъде просто една удължена агония, със същия краен резултат - предсрочни избори. Та какъв е смисълът да се създава такова обречено правителство, да изкара с клизма 3 месеца? На негово място (на Слави) и аз не бих се хванал на такова шибано хоро - всички да се надпреварват да ме препънат и накрая да ми се смеят, как съм се провалил.

И това пък най не го разбирам, че Слави бил страхливец и побягнал с подвита опашка. Значи като Първият (ГЕРБ) върна мандата - това е разумна и отговорна постъпка, евала! Или в краен случай - било е неизбежно... Ама щом Вторият (Слави) го върна - значи е страхливец и бяга от отговорност. Голям подлец разбииш - да не иска да се коалира с турци и комунисти... :dunno: :dunno:

Тук сте разумни хора, не усещате ли, че нещо не е наред с позицията, която заемате?
Последна промяна Borymeckata на 27 Апр 2021, 10:33, променена общо 1 път
Excellent! Steven is my name!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Апр 2021, 10:33

Аз все още не разбирам какво толкова страшно ще стане като има служебно правителство :lol:
Че това е най-хубавия тип. Силно ограничени правомощия :ok:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата