Тема 4: Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- facethepro
- Потребител
-
- Кара: E92 330d xDrive N57
Re: Тема 4: Съвети и въпроси относно избор на Е9х
facethepro написа:https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11615300042064502
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... 0301093255
Мнения за тези 2 купенца? Доста оборудвани. Клоня към 330d по принцип.
В събота ходих да я видя 330-ката.. Пред мен я купиха. Дори не успях да я огледам. Само видях водата в единия стоп

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Coverdale85 написа:Coverdale85 написа:И аз да се включа:
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=jewyr3
Някакви мнения за тази?
Дали някой я е гледал. За какво да я оглеждам, освен изядената дръжка на вратата.
Отидох, видях, прибрах се. Ако някой проявява интерес, няма смисъл. Колата е повече от изморена от каране. Салона е що годе запазен, Ел стъклата скоро ще трябва да се сменят. Скоростите се сменят много, много трудно, съединителя е твърд на камък. Поне мотора работеше равномерно. Това е.
ildivvy написа:В тази 'автокъща' съм ходил и гледал коли и не бих взел нещо от тях...На 'живо' нещата са им по-различни!
Нали ти казах...? Всичките им коли са зле!
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
groovestreet написа:Колата ще я карам 99% само градско, искам да харчи малко и да не се занимавам повече от 1 път в годината със сервизи () .
Тази задача трудно ще намери решение с марка BMW.

Щом градското ще е 99% - правилно са те насочили към бензинов мотор, но това е леко несъвместимо с останалите ти изисквания. Големите мотори не харчат малко, малките пък не са особено здрави.
Да си купиш 10-12-годишен дизел на 200+ хил. км, за да го караш градско също не е брилятна идея, освен ако не мечтаеш за разни цигании като изкормени ДПФ-и и ЕГР-и, ремапи и прави тръби. Улиците ни са пълни с подобни гангстерски 330-ки и 530-ки, а после се чудим защо въздуха ни е кофти.

- groovestreet
- Потребител
-
Ivo-G написа:groovestreet написа:Колата ще я карам 99% само градско, искам да харчи малко и да не се занимавам повече от 1 път в годината със сервизи () .
Тази задача трудно ще намери решение с марка BMW.![]()
Щом градското ще е 99% - правилно са те насочили към бензинов мотор, но това е леко несъвместимо с останалите ти изисквания. Големите мотори не харчат малко, малките пък не са особено здрави.
Да си купиш 10-12-годишен дизел на 200+ хил. км, за да го караш градско също не е брилятна идея, освен ако не мечтаеш за разни цигании като изкормени ДПФ-и и ЕГР-и, ремапи и прави тръби. Улиците ни са пълни с подобни гангстерски 330-ки и 530-ки, а после се чудим защо въздуха ни е кофти.
Благодаря за отговора! Мисля че стана ясно, че изобщо не разбирам от коли

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
groovestreet написа:Ivo-G написа:groovestreet написа:Колата ще я карам 99% само градско, искам да харчи малко и да не се занимавам повече от 1 път в годината със сервизи () .
Тази задача трудно ще намери решение с марка BMW.![]()
Благодаря за отговора! Мисля че стана ясно, че изобщо не разбирам от коли. Какъв модел би бил по-подходящ за тези покрития? Аз изцяло гледам визията, когато избирам автомобил, затова се бях насочил към 320/330/335 купета. Също така за километрите, гледам да е най-много до 150к, казвали са ми, да не гледам 200к, защото още от търговеца щял съм да вляза в сервиза
Само да ти кажа, че такива коли под 200 000км струват по 20 000лв. и нагоре, особенно ако е 335д.
За под 150 000км. изобщо не ми се мисли къде ще я търсиш.
В е9х няма свестен и безпроблемен бензинов мотор.
За да ти е леко и евтино за поддръжка се ориентирай към някое 320д, като си предвиди 3к за първоначално обслужване, после докато е твоя колата няма да има с какво да се занимавш като ремонт.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Цялата разправия беше безмсислена. Да бяхте казали на човека да си търси и плати поддържана кола, защото ключа обикновено е в това. Сега трябва да разчиствам.
Never mistake motion for action...
- RadoShisharkata
- Потребител
-
- Кара: BMW 530d E60
Hola amigos,
Търся кола за приятелката.
Имам бюджет до 20к и ако може бих изхарчил по-малко ,но може и да се поразтегне до 23-24к.
Дилемата е следната, дали да вземем е90 фейс 330d или 335d или f30 320i.
Проблемът е, че с тези нови забрани след 5-6 години, дизела може да не може да се продаде. Хубаво е да има някаква ликвидност колата след време.
Някой да е гледал тази или да споделите мнение за нея.
https://www.mobile.bg/11597509643110303
ВИН: WBAPN73509A266364
Също така има ли голяма разлика в поддръжката на f30 320i и e90 335d.
Мерси предварително.
Търся кола за приятелката.
Имам бюджет до 20к и ако може бих изхарчил по-малко ,но може и да се поразтегне до 23-24к.
Дилемата е следната, дали да вземем е90 фейс 330d или 335d или f30 320i.
Проблемът е, че с тези нови забрани след 5-6 години, дизела може да не може да се продаде. Хубаво е да има някаква ликвидност колата след време.
Някой да е гледал тази или да споделите мнение за нея.
https://www.mobile.bg/11597509643110303
ВИН: WBAPN73509A266364
Също така има ли голяма разлика в поддръжката на f30 320i и e90 335d.
Мерси предварително.
- nikolaymitov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D автоматик,седан
- Мечтае да кара: M3
nikolaymitov написа:Колеги,мнения и наблюдения за този екземпляр ?
https://www.cars.bg/view.php?id=603e152 ... 53713411f4
И никой ли няма какво да сподели,мнения и наблюдения???
- blinderaaa
- Потребител
-
Здравейте,
Ще съм ви благодарен за съвет/ мнение за тази : https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=jlrnr5
По едно време беше около 19к.
Ще съм ви благодарен за съвет/ мнение за тази : https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=jlrnr5
По едно време беше около 19к.
nikolaymitov написа:И никой ли няма какво да сподели, мнения и наблюдения???
Трудно е да се намерят добри думи за този "екземпляр". Какво точно ти хареса в нея? Основно цената, предполагам?

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Какво да споделяме колега, гледаш уж М пакет, пък волан няма, да гадаеш сега Китайски брони ли има, или не. Американка, тоест как е блъскана когато е вкарвана в БГ не се знае, а Американките по принцип имат бол екстри, но тая няма навигация, което си е престъпно за мен.
Има изпомпващ тунинг до небесата и не се знае как се е отразило това на мотора, понеже не е просто ремап, а куп неща. За мен тая кола може да се счупи още по пътя за вкъщи. Не казвам, че е лошо техническото и състояние, понеже няма как да бъда сигурен, но с толкова тунинг куп неща са настроени на предела.
Има изпомпващ тунинг до небесата и не се знае как се е отразило това на мотора, понеже не е просто ремап, а куп неща. За мен тая кола може да се счупи още по пътя за вкъщи. Не казвам, че е лошо техническото и състояние, понеже няма как да бъда сигурен, но с толкова тунинг куп неща са настроени на предела.
- facethepro
- Потребител
-
- Кара: E92 330d xDrive N57
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=jman8i мнения?
Изглежда добре колата... ама като прочета описанието и нещо почва да понамирисва. Колата няма м пакет (волана е сменян), нито задна щора (съдя по липсващото копче климатроника), а пише че ги има тия работи..
Изглежда добре колата... ама като прочета описанието и нещо почва да понамирисва. Колата няма м пакет (волана е сменян), нито задна щора (съдя по липсващото копче климатроника), а пише че ги има тия работи..
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Ами написана е точно в онзи стил "хал хабер си нямам, но пиша наред". Щях да пиша, че има от онова "реални километри", но пък няма "всички екстри", обаче то пише три пъти топ, топ, топ в заглавието.
И това съдействие в КАТ винаги ми е било странно, а извършеният преглед би имал стойност ако са го извършили преди да купят колата в Италия, а не тука фиктивно, като се състои основно в това да блокират светодиода на някоя лампичка. М-пакета какво да го коментираме, явно се състои от волан и седалки.
Малката, грозна навигация, джанти...фаровете са пастирани.

facethepro написа:https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11608747724759839&slink=jman8i мнения?
Колеги, помогнете ми да разбера нещо - пепелника с капак не беше ли на преди фейсовите? 2012 не би ли трябвало да е просто отворен storage? Аз сега си продавам моята фейсова е93-ка, която е с отворен storage пред лоста за скорости. Но не знам, може и аз да се бъркам.