BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бързо

Re: BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отгов

Мнение от Teogop » 15 Мар 2021, 11:58

chris_barnes написа:Да, правят пакети за смяна на консумативи и цените са ѝм добри. Като видях как ми смениха спирачната течност, обаче, избягвам да ходя при тях.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Как ти я смениха, би ли споделил?

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 15 Мар 2021, 11:59

Еми, добре че две седмици след това имах път към моя майстор. Като вдигнахме колата ми показа, че от предно дясно колело сълзи от пробката за обезвъздушаване. За сметка на това, задните пробки не са пипани от години :)

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 15 Мар 2021, 12:08

Аз тъкмо се записах за смяна на масло на раздатка при тях и ти ме замисли. Как мога да разбера дали са го сменили?

ентусиаст
Аватар

Мнение от chris_barnes » 15 Мар 2021, 12:11

Е, не вярвам да не ти го сменят, по-скоро това което казвам с моето мнение е, че за 33лв. промо цена за смяна на спирачна течност получавам толкова - отвиват предните пробки, източват и обезвъздушават системата отпред и това е.
Иначе конкретно на твоят въпрос: като се смени маслото на раздатката се пуска една калибрация. Би трябвало да можеш с програма за диагностика да провериш кога последно е калибрирана.

Изображение

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 15 Мар 2021, 12:29

Стоиш и гледаш през стъклото. Ако не ти хареса какво правят - влизаш с вратата и по един зад врата :mhihi:

NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 15 Мар 2021, 14:14

По повод смяна на спирачната течност при дилър - преди време "смениха" моята в Авто Бавария.
След няколко месеца си смених сам течността и се оказа, че пробките и отпред и отзад не са пипани изобщо, течността, ако някак е "сменяна", беше доста тъмна, та предвид двете - със сигурност не са я сменяли.
Но си платих 39-те лева де.

Не съм ходил да се разправям, защото беше минало известно време, пък и съм пипал след тях и реално нямаше как да докажа, че те не са пипнали нищо.

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 15 Мар 2021, 14:23

Абсолютно същото и при мен преди 2 години в офиц. представителство. Капачката на казанчето за течността не беше пипана. Цялата беше прашна и само да е пипнех и веднага оставяше следи, а нивото беше доста под макса, както е редно да се оставя като сменяш спирачната течност. Затова там нищо не сменям , което е течност. Като разбрах от бивши техни сервизни , как се работи и по какви правила се правят ремонтите.... мерси.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D

Мнение от fitter » 15 Мар 2021, 15:21

kraska написа:Абсолютно същото и при мен преди 2 години в офиц. представителство. Капачката на казанчето за течността не беше пипана. Цялата беше прашна и само да е пипнех и веднага оставяше следи, а нивото беше доста под макса, както е редно да се оставя като сменяш спирачната течност. Затова там нищо не сменям , което е течност. Като разбрах от бивши техни сервизни , как се работи и по какви правила се правят ремонтите.... мерси.
Замислям се, как тогава можем да сме сигурни, че сменяват маслото на двигателя? Има ли шанс само да зануляват интервала?

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ekalchev » 15 Мар 2021, 15:34

fitter написа:Замислям се, как тогава можем да сме сигурни, че сменяват маслото на двигателя? Има ли шанс само да зануляват интервала?

Преди да идеш в серзива, извади щеката и намажи маслото на кухненска/тоалетна хартия. Като го смениш направи същото и трябва да има разлика в цвета. Това го даде като съвет колегата xeroral. Аз днес я оставих за смяна на масло и утре ще ти покажа хартията
Ако имаш съмнение отиваш и искаш видео запис от сервиза. Напълно е възможно да сменят само със зануляване на интервала. Аз затова искам вече ел. кола, защото ми писна да се чудя за какво ще ме излъжат. Те са хиляди неща, които трябва да следиш в тези коли.

ентусиаст
Аватар
Кара: e61 535d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от datchko » 15 Мар 2021, 15:43

Моята я бях оставил освен за спирачна течност, но и за смяна на маслото.
Имах подозрения, че не е сменяно, но пък масленият филтър беше оригинален. Предния беше сменян от мен и тогава сложих Манн.
Така че поне филтъра бяха сменили :ok:

ентусиаст
Аватар

Мнение от chris_barnes » 15 Мар 2021, 15:46

Ами възможно е да не са ти го сменили :D Чувал съм за случаи в които сменят филтъра, източват 1-2л от старото масло, наливат същото количество ново и те засилват по пързалката. Дали това е вярно обаче, няма как да знам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 15 Мар 2021, 17:37

ekalchev написа:Преди да идеш в серзива, извади щеката и намажи маслото на кухненска/тоалетна хартия. Като го смениш направи същото и трябва да има разлика в цвета. Това го даде като съвет колегата xeroral. Аз днес я оставих за смяна на масло и утре ще ти покажа хартията
Ако имаш съмнение отиваш и искаш видео запис от сервиза. Напълно е възможно да сменят само със зануляване на интервала. Аз затова искам вече ел. кола, защото ми писна да се чудя за какво ще ме излъжат. Те са хиляди неща, които трябва да следиш в тези коли.

А който няма щека ? Просто не ми го побира главата как е възможно да е вярно това за фирмените сервизи особено за марки като БМВ. Обаче като се замисля а бе пичове, не можете ли сами да си го сменяте маслото, не е толкова трудно, особено ако не държите колата ви да има история на километрите като я продавате, то не че не може да я вкарвате веднъж годишно за нещо дребно. А иначе и аз се замислям за електричка, ма освен Тесла Модел S long range не виждам какво друго би си заслужавало, обаче наличието на сервиз и малкото на брой суперчарджъри в родината би ме спряло за момента.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ekalchev » 15 Мар 2021, 20:03

Какво значи да я сменим сами? Да я изкарам на центъра на софия и да легна под нея?

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

BMW F10/F11 - мнения за начинаещи, бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 15 Мар 2021, 20:41

chris_barnes написа:Да, правят пакети за смяна на консумативи и цените са ѝм добри. Като видях как ми смениха спирачната течност, обаче, избягвам да ходя при тях.

Моята я сменяха също там, ама не ми дадоха промоцията, че важала само за по-старите модели/ не че не е едно и също/, та платих на дебелото. Обаче понеже и аз нямам много вяра, огледах хубаво казанчето и като че ли беше сменена.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 15 Мар 2021, 21:03

Колега, човек като няма желание за някои неща намира оправдания. Специялно в София пък и не само има на много места канали където може да се смени масло на кола за около половин час. Поне до към края на 90-те години преди да напусна БГ все по такива места съм си сменял маслото. И понеже обичам да си пипам разни неща по колите си сам в гаража съм си взел ето това:

https://www.amazon.com/RhinoGear-11912-RhinoRamps-Vehicle-Ramps/dp/B0117EESNC/ref=sr_1_4?dchild=1&keywords=ramp+for+changing+oil&qid=1615833234&sr=8-4

https://www.amazon.com/Torin-Big-Steel-Jack-Stands/dp/B00026Z3E0/ref=sr_1_3?dchild=1&keywords=car+stands&qid=1615833899&sr=8-3

Наскоро ми предстои смяна на накладки и дискове на БМВ-то и естествено че сам ще си ги правя, не е кой знае каква философия. Правил съм го преди на Е39, на Мерцедес и на един куп Тойоти, Хонди и Субару.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11