Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Re: Мотористите във форума!
CB-то го дадох за пример, като аналог на GS-а! Ако ще сравняваме Хорнет-а, то аналога е GSR-а да кажем... На тези двуцилиндрови 500сс поддържката е 'евтина', защото нямат никакви специални изисквания за масло или каквото и да е! Гумите пак ще са към 300лв/комплект, просто защото цените са такива ( Януари взех комплект за ендурото и пак дадох 286лв, а мислех, че ще са по-евтини. Накладки предни 72лв). Филтрите са евтини... Веригата с венците за тези мотори ще излезнат под 250лв, но ще изкарат поне 40х.км с хубава поддръжка - все пак тези мотори нямат такава сила, че да ги 'убият' с мощност! Но като цяло пари си вървят, колегата е прав! Екипировката също си иска нейното...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- Oblivion
- Потребител
-
- Кара: Yamaha R1
- Мечтае да кара: E38 740IL
За 2000-3000 км на лято няма да имаш осезаеми разходи по това хоби особено с непретенциозна машина. Проблема идва като те засърби и полудееш така да се каже тогава се дигат километрите разходите сменят се моторите и т.н
Понеже сезона наближава и темата се раздвижва защо не се организираме някой ден за трипче или среща да обменим приказка докато гледаме мотогп например?
28 март е първото състезание в Катар
Понеже сезона наближава и темата се раздвижва защо не се организираме някой ден за трипче или среща да обменим приказка докато гледаме мотогп например?
28 март е първото състезание в Катар

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Oblivion написа:
Понеже сезона наближава и темата се раздвижва защо не се организираме някой ден за трипче или среща да обменим приказка докато гледаме мотогп например
Аз съм навит, но това го говорим от поне 2 сезона

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Трудното е, че сме от различни градове и караме различни машини и по различен начин! Най-доброто е някаква среща на заведение от типа на 'Бяла река' до Калофер, но май е трудно за организиране... Може би като се 'отвори' по-добре сезона...

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Аз ще дойда.
Трябва да е централна част на страната.
Някъде по подбалканската.
Бялата река е ок.
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
Трябва да е централна част на страната.
Някъде по подбалканската.
Бялата река е ок.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
Може и аз да допълзя с моя скутер... Не съм го изкарвал извън града досега... А все съм се канил. X-max 400.
Аз съм навит.
п.п иначе сте прави за карането. Много е трудно да намериш някой, който кара с твоето темпо. Дали с колело или с мотор, единият ако се влачи, другият се дразни. Единият ако е бърз, другият си рискува живота като го гони. Трудно се намира партньор в мото и вело туризма. Аз поне във вело туризма съм си намерил и си караме от години. А мототуризъм от над 10 години не съм правил.
Аз съм навит.
п.п иначе сте прави за карането. Много е трудно да намериш някой, който кара с твоето темпо. Дали с колело или с мотор, единият ако се влачи, другият се дразни. Единият ако е бърз, другият си рискува живота като го гони. Трудно се намира партньор в мото и вело туризма. Аз поне във вело туризма съм си намерил и си караме от години. А мототуризъм от над 10 години не съм правил.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Ааааа, има нЕкво движение из форума, т'ва - тая иконка
да нЕма коледна шапка, през март, си е събитие.
Може и другото да се нареди. Иначе, ле..новаците отпред и другите отзад - лекичко, голЕм праз, че мама нЕма да ви види как карате с 300 

Ubi dubium, ibi libertas
Темпото не е проблем. Слагаме някой колега с чопър да води групата, без рискови изпреварвания и простотии и може да се получи една добра обиколка която да завърши в някое заведение примерно. Иначе просто може и сбирка тип да почоплим семки на някой паркинг и да разгледаме машините.
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
Аз пак съм в групата, но много скромно. Тъй като карането ми е 99,999% градско се сдобих с едно старо скутерче. Yamaha Majesty 250. Набор 1996, 32к километра. За града си е екстра, още повече с ограничението от 40км/ч и камери на всеки ъгъл. Мислех си за голям мотор, но за да ходя на работа, всеки ден 6 км, някак си не си заслужава.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Не искам много, искам всичко!
- sub_eleven
- ентусиаст
-
seimo написа:Темпото не е проблем. Слагаме някой колега с чопър да води групата, без рискови изпреварвания и простотии и може да се получи една добра обиколка която да завърши в някое заведение примерно.
Демек стандартно изживяване

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Gari написа:Аз пак съм в групата, но много скромно. Тъй като карането ми е 99,999% градско се сдобих с едно старо скутерче. Yamaha Majesty 250. Набор 1996, 32к километра. За града си е екстра, още повече с ограничението от 40км/ч и камери на всеки ъгъл. Мислех си за голям мотор, но за да ходя на работа, всеки ден 6 км, някак си не си заслужава.
Мисля, че модела лесно поддържа 100км/ч ! Преди години направихме една обиколка от 260км няколко човека и единия беше с такава Ямаха. Нямаше драми... Все пак 250сс си е мотор според закона

- sub_eleven
- ентусиаст
-
ildivvy написа:Gari написа:Аз пак съм в групата, но много скромно. Тъй като карането ми е 99,999% градско се сдобих с едно старо скутерче. Yamaha Majesty 250. Набор 1996, 32к километра. За града си е екстра, още повече с ограничението от 40км/ч и камери на всеки ъгъл. Мислех си за голям мотор, но за да ходя на работа, всеки ден 6 км, някак си не си заслужава.
Мисля, че модела лесно поддържа 100км/ч ! Преди години направихме една обиколка от 260км няколко човека и единия беше с такава Ямаха. Нямаше драми... Все пак 250сс си е мотор според закона!
Проблемът им основния, е че двигателите са отзад, на X-max също. Те си вдигат и над 100 и то за норматив, но са нестабилни и сеят предниците, защото няма там какво да тежи. Акумулаторите ги слагат зад фара, но пак не е достатъчно тежко. Моят на 130 е нестабилен вече.
- Gari
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е60, 2006
- Мечтае да кара: Formula
- Детайли за колата: N52B25
sub_eleven написа:Проблемът им основния, е че двигателите са отзад, на X-max също. Те си вдигат и над 100 и то за норматив, но са нестабилни и сеят предниците, защото няма там какво да тежи. Акумулаторите ги слагат зад фара, но пак не е достатъчно тежко. Моят на 130 е нестабилен вече.
Може и да е нестабилен, не знам. Няма къде да дигна 100 с него. За града е добре. Извън него си е по-добре истински мотор. Имах Хонда ВФР 800 и си беше супер, но в града си харчеше като кола.
Не искам много, искам всичко!
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Колко харчите колеги? Моя Hornet 600 с нормално темпо извън града е около 4.5 литра.