Бързи въпроси и отговори
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- crusherr1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e60 530D LCI
- Мечтае да кара: М5 F90
Re: Бързи въпроси и отговори
Здравейте ! Трябва ли да се махат brake flap control
за да сложа въздуховоди на м техник предна броня ? Защото иначе не пасват. И ще окаже ли някакво влияние след премахването им ако нужно то?Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Denis yusein
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 Restyl,Suzuki Vitara,ATV-китайче
- Мечтае да кара: Повече в гората и на сняг.
- Детайли за колата: Вече има и 118d N47 в колекцията
petrovmartin1414 написа:Здравейте , някой да е имал подобен проблем? Колата е е60 530д 2005
Благодаря !
Sent from my iPhone using Tapatalk
Здравей
Често срещан проблем с Еърбега , но лошото е че е трудно откриваем.
Реално може да е и от акумулатор, и плюсовия кабел , хлабава връзки под седалката и още куп други простотии.
При мен лично като светна какво ли не правихме , изтриваме грешката и след неопределено време 2-3 месеца пак се появява.
Миналата седмица като свалих волана за претапициране се оказа че едната букса на еърбега е хлабава и не застава неподвижно и като тресне някъде набива грешката.
Много е дразнещо
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
kamendc написа:Колеги, дали има някаква ситуация, при която колата сама разгъва огледалата?
2-3 пъти вече ми се случва като гася от копчето ги прибирам, след 3 дни ги гледам разгънати (не я карам всеки ден).
Да е обратното, разбирам - пречел съм на някой и ми ги е сгънал да може да минава, паркинга пред блока ни е тесен. Но да се разгънат сами? И то май не бяха точно в позицията, където щраква.
Може би някой се кани да ми краде стъклата, но не е успял да ги свали?
Естествено, не са се разгъвали сами. Днес вече са ми свалили и двете стъкла и са им отрязали жиците.
Колеги, не купувайте от съмнителни обяви части, които се свалят лесно, защото иначе сами храним крадците.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Denis yusein
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 Restyl,Suzuki Vitara,ATV-китайче
- Мечтае да кара: Повече в гората и на сняг.
- Детайли за колата: Вече има и 118d N47 в колекцията
kamendc написа:kamendc написа:Колеги, дали има някаква ситуация, при която колата сама разгъва огледалата?
2-3 пъти вече ми се случва като гася от копчето ги прибирам, след 3 дни ги гледам разгънати (не я карам всеки ден).
Да е обратното, разбирам - пречел съм на някой и ми ги е сгънал да може да минава, паркинга пред блока ни е тесен. Но да се разгънат сами? И то май не бяха точно в позицията, където щраква.
Може би някой се кани да ми краде стъклата, но не е успял да ги свали?
Естествено, не са се разгъвали сами. Днес вече са ми свалили и двете стъкла и са им отрязали жиците.
Колеги, не купувайте от съмнителни обяви части, които се свалят лесно, защото иначе сами храним крадците.
Е такива да ги хванеш на място и ...........
Мамицата им
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
Бе то аз ако ги видя от балкона случайно, слизам с едно дърво и... ама в потайни доби действат, мамичката им.
Тия огледала сега - сигурно няма да си купувам оригинални електрохроматични по 200-300 лева, та какви да взема, не искам на старо щото може и да са собствените ми, някакви китайски вероятно да се ориентирам? Някой ако има опит с подобни да казва - благодаря!
Тия огледала сега - сигурно няма да си купувам оригинални електрохроматични по 200-300 лева, та какви да взема, не искам на старо щото може и да са собствените ми, някакви китайски вероятно да се ориентирам? Някой ако има опит с подобни да казва - благодаря!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Няма китайски хроматични. Само оригинални. Приготви се за коло 200лв. бройката. В България се намират трудно, но потърси, Е60-и има повече с високо оборудване. Иначе в ибей, има 2-3 големи магазина, които обикновено имат. За купуването от олх и фейса си прав, най-вероятно си купуваш твоите.
Never mistake motion for action...
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
Здравейте колеги,днес смених блутут модула с друг ,но колата е била със sos бутон,а моята няма и сега ми набива грешка .Въпросът ми е с прекодиране дали ще стане и да препоръчате някой в Сливен ,Ямбол,Бургас,който може да го направи.
- Tsureto
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 535i
- Мечтае да кара: BMW M6 F13
Колеги колата е е60 3.0д 218 коня с хибридна турбина, кулери и софтуер. Нормално ли е да "пипа" маслото? Реално на този двигател ок ли е да харчи масло и ако да, до колко е нормалното?
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Cvetun написа:Колеги колата е е60 3.0д 218 коня с хибридна турбина, кулери и софтуер. Нормално ли е да "пипа" маслото? Реално на този двигател ок ли е да харчи масло и ако да, до колко е нормалното?
Повече от половин литър до литър на 10 000км говори за проблем.
Този разход влиза в нормата на турбо мотор, на който не му е обслужвана главата и да речем на тия години има изпечени гумички на клапаните.

- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
flober написа:Здравейте колеги,днес смених блутут модула с друг ,но колата е била със sos бутон,а моята няма и сега ми набива грешка .Въпросът ми е с прекодиране дали ще стане и да препоръчате някой в Сливен ,Ямбол,Бургас,който може да го направи.
Може да стане, след смяна на изгорял MULF с TCU от кола с SOS, аз загубих няколко дена с лаптоп и NCSExpert, докато го кодирам както трябва (FA и модулите CAPPL, TCUM). Накрая го зарязах, че не зареждаше Address Book, не можех да вдигам от бутона на волана и в менюто имах само съобщение Insert SIM card, но поне нямаше SOS грешка и можеше да се говори през Bluetooth. След 1 час се качих в колата и чудо - всичко тръгна. Явно някои неща при кодирането изискват рестарт на модулите (те се гасят при заспиване на колата). Сега вече нямам нито Insert SIM Card, нито SOS грешка, имам адресна книга, мога да набирам от менюто, мога да вдигам и затварям от слушалката на волана, виждам кой ми звъни. Поне 20 параметъра съм променял в модулите и сега нямам идея кои параметри решиха проблемите. Вероятно някой ако се занимава с това професионално, ще знае какво точно да кодира.
- flober
- младши ентусиаст
-
- Кара: G30
Teogop написа:flober написа:Здравейте колеги,днес смених блутут модула с друг ,но колата е била със sos бутон,а моята няма и сега ми набива грешка .Въпросът ми е с прекодиране дали ще стане и да препоръчате някой в Сливен ,Ямбол,Бургас,който може да го направи.
Може да стане, след смяна на изгорял MULF с TCU от кола с SOS, аз загубих няколко дена с лаптоп и NCSExpert, докато го кодирам както трябва (FA и модулите CAPPL, TCUM). Накрая го зарязах, че не зареждаше Address Book, не можех да вдигам от бутона на волана и в менюто имах само съобщение Insert SIM card, но поне нямаше SOS грешка и можеше да се говори през Bluetooth. След 1 час се качих в колата и чудо - всичко тръгна. Явно някои неща при кодирането изискват рестарт на модулите (те се гасят при заспиване на колата). Сега вече нямам нито Insert SIM Card, нито SOS грешка, имам адресна книга, мога да набирам от менюто, мога да вдигам и затварям от слушалката на волана, виждам кой ми звъни. Поне 20 параметъра съм променял в модулите и сега нямам идея кои параметри решиха проблемите. Вероятно някой ако се занимава с това професионално, ще знае какво точно да кодира.
Благодаря за отговора колега,реших да не влизам във филм и си взех същия ,като моя .
- Nikoobg
- Потребител
-
- Кара: Е61 530 Xdrive
- Мечтае да кара: "Вечния Сокол"
Кабелче на акумулатора
Здравейте Колеги,
Карам е61 фейс и имам следния въпрос:
От плюсовия кабел към отрицателния има едно кабелче което ми е скъсано.
Изглежда като коаксиален кабел но е много по тънко.
Някой, има ли представа за какво е и дали мога да карам колата така докато го направя?
Благодаря предварително за отговорите!
Някой, има ли представа за какво е и дали мога да карам колата така докато го направя?
ПоЗдрави!!!
- Teogop
- младши ентусиаст
-
- Кара: бързо
Re: Кабелче на акумулатора
Nikoobg написа:Здравейте Колеги,
Това кабелче е захранването на IBS сензора. Би трябвяло да имаш и грешка на диагностика. Ако не работи IBS, ще зарежда с под 14V, без значение от темп. на акумулатора. Може и така да караш, но ако си с AGM, по-добре го оправиш, че зимата може да не се зарежда добре. Пък и IBS уж удължава живота на акумулатора с умното зареждане.
- Nikoobg
- Потребител
-
- Кара: Е61 530 Xdrive
- Мечтае да кара: "Вечния Сокол"
Благодаря.Teogop написа:Nikoobg написа:Здравейте Колеги,
Това кабелче е захранването на IBS сензора. Би трябвяло да имаш и грешка на диагностика. Ако не работи IBS, ще зарежда с под 14V, без значение от темп. на акумулатора. Може и така да караш, но ако си с AGM, по-добре го оправиш, че зимата може да не се зарежда добре. Пък и IBS уж удължава живота на акумулатора с умното зареждане.
Не съм с AGM но ще го оправя тия дни.
Изпратено от моят SM-N975F с помощта на Tapatalk
ПоЗдрави!!!
Щом не си с AGM спокойно можеш да караш с изключен IBS, защото тогава зарежда около 14.2V, но не и под.