Какво външно захранване да използвам?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Здравейте, какво външно захранване е подходящо да използвам за флашване на скоростната кутия? Решил съм да си закупя лиценза от Google Store. Може ли да и подам ток от работеща кола, има ли вероятност да си прецакам алтелнатора с външния източник на ток?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Re: Какво външно захранване да използвам?
ATBG1076G написа:Здравейте, какво външно захранване е подходящо да използвам за флашване на скоростната кутия? Решил съм да си закупя лиценза от Google Store. Може ли да и подам ток от работеща кола, има ли вероятност да си прецакам алтелнатора с външния източник на ток?
13.5v/100A източника е без значение важно е да не прекъсне.
Какво общо има работата на алтернатора с това, че ще има допълнителен захранващ източник закачен успоредно на батерията в ел. системата на колата ?

Много благодаря за отговора. Питането ми относно алтернатора е породено от това, че преди време бях чул, че при зареждане на акумулатора трябва клемите ва автомобила да са откачени в противен случай имало опасност за повреждане на алтернатора, но не помня за дидната плочка или релето ставаше дума. Питам превантивно, идобщо не твърдя каквото и да било.
Благодаря още веднъж!
Благодаря още веднъж!
Така го реших и аз, ще подам ток с друга кола, имам хубави кабели.
Първи опит неуспешен, нямах време за втори, прочетох грешките и имаше 4 изгорели подгревни свещи и грешка ЕГР, която е от мен, понеже съм дръпнал вакуума. Или проблема е в кабела. Изчистих грешките, ще опитам пак.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Виждам че Темата е доста стара но понеже аз също искам сам да си флашна скоростната кутия защото не искам да бъда зависим от някой от дилърите и когато реша да мога сам да си префлашна или да си сменя картата въпроса ми е има ли някакъв алтернативен вариант за външно захранване или трябва да се купи специално захранване за тази цел ?
До колегата автор на темата в крайна сметка Успя ли да си флащаш кутията че ми стана интересно ?
До колегата автор на темата в крайна сметка Успя ли да си флащаш кутията че ми стана интересно ?
Запалена друга кола и 2 хубави кабела и флашваш. Правено многократно.
При смяна на стейджа без друго захранване. Успех.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
Това с другата запалена кола има ли значение каква е колата и дали ще свърши работа и за xDelete ?andy написа:Запалена друга кола и 2 хубави кабела и флашваш. Правено многократно.
- vld
- Старши ентусиаст
-
hamann25 написа:Това с другата запалена кола има ли значение каква е колата и дали ще свърши работа и за xDelete ?andy написа:Запалена друга кола и 2 хубави кабела и флашваш. Правено многократно.
Значение има единствено да ти държи около 13 волта друго значение няма.
Дефакто и някоя малолитражка ще успее да бутне 50-60А колкото и да и е малък алтернатора, но по скоро за нея е вредно да работи половин час на 100%.

hamann25 написа:Това с другата запалена кола има ли значение каква е колата и дали ще свърши работа и за xDelete ?andy написа:Запалена друга кола и 2 хубави кабела и флашваш. Правено многократно.
За xDelete дори не ти е нужно друго захранване.
- hamann25
- младши ентусиаст
-
Притеснява ме само това да не се обърка нещо с тия експерименти с тия коли и ток че после филма става много голям и се чудя дали да не инвестирам едни 300 евро за външно захранване.Ако може да ми препоръчате нещо по-евтино което може да свърши работа.andy написа:hamann25 написа:Това с другата запалена кола има ли значение каква е колата и дали ще свърши работа и за xDelete ?andy написа:Запалена друга кола и 2 хубави кабела и флашваш. Правено многократно.
- vld
- Старши ентусиаст
-
hamann25 написа:Притеснява ме само това да не се обърка нещо с тия експерименти с тия коли и ток че после филма става много голям и се чудя дали да не инвестирам едни 300 евро за външно захранване.Ако може да ми препоръчате нещо по-евтино което може да свърши работа.andy написа:hamann25 написа:Това с другата запалена кола има ли значение каква е колата и дали ще свърши работа и за xDelete ?andy написа:Запалена друга кола и 2 хубави кабела и флашваш. Правено многократно.
Ако толкова много те е страх и си в софия мога да ти дам да си флашнеш колата с моето, пък ще почерпиш на първа пенция

- hamann25
- младши ентусиаст
-
[/quote]
Ако толкова много те е страх и си в софия мога да ти дам да си флашнеш колата с моето, пък ще почерпиш на първа пенция
[/quote]
От София съм колега но в момента живея и работя в Германия.
Благодаря за жеста напоследък все по-трудно се намират хора като тебе готови наистина да помогнат с каквото могат повечето са обърнали форма на бизнес
Я сподели Какво е твоето захранване?

От София съм колега но в момента живея и работя в Германия.
Благодаря за жеста напоследък все по-трудно се намират хора като тебе готови наистина да помогнат с каквото могат повечето са обърнали форма на бизнес

Я сподели Какво е твоето захранване?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Няма да имаш абсолютно никакъв проблем с подаване на ток от друга кола, така че не го мисли.hamann25 написа:Притеснява ме само това да не се обърка нещо с тия експерименти с тия коли и ток че после филма става много голям и се чудя дали да не инвестирам едни 300 евро за външно захранване.Ако може да ми препоръчате нещо по-евтино което може да свърши работа.andy написа:hamann25 написа:Това с другата запалена кола има ли значение каква е колата и дали ще свърши работа и за xDelete ?andy написа:Запалена друга кола и 2 хубави кабела и флашваш. Правено многократно.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- hamann25
- младши ентусиаст
-
Имам едно Пежо дизел имам и кабели остава само да се престраша и да пробвам. Благодаря колегаDextuar написа:Няма да имаш абсолютно никакъв проблем с подаване на ток от друга кола, така че не го мисли.hamann25 написа:Притеснява ме само това да не се обърка нещо с тия експерименти с тия коли и ток че после филма става много голям и се чудя дали да не инвестирам едни 300 евро за външно захранване.Ако може да ми препоръчате нещо по-евтино което може да свърши работа.andy написа:hamann25 написа:Това с другата запалена кола има ли значение каква е колата и дали ще свърши работа и за xDelete ?andy написа:Запалена друга кола и 2 хубави кабела и флашваш. Правено многократно.
Sent from my iPhone using Tapatalk

19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2