Криптовалути
Модератор: Общи модератори
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Re: Криптовалути
Само не разбрах в кой момент решихте, че златото няма приложение, а се ползва само за инвестиции и т.н.
А биткойнът може да се срине, както технически, така и от паника
Да не говорим, че съм бил свидетел на фалита на няколко криптоборси. В една от които изгубих малко пари
Който е по-дълго в тая шитня, помни
Другите не помнят
P.S. И да държите криптото в хардуерни портфейли, някоя драма примерно с Coinbase може да изтрие 90% от ужким капитализацията за 1-2 часа
И те така...

А биткойнът може да се срине, както технически, така и от паника

Да не говорим, че съм бил свидетел на фалита на няколко криптоборси. В една от които изгубих малко пари

Който е по-дълго в тая шитня, помни

P.S. И да държите криптото в хардуерни портфейли, някоя драма примерно с Coinbase може да изтрие 90% от ужким капитализацията за 1-2 часа

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Абе земя трябва да се купува, тя по-евтина няма да стане, а и поне накрая ще имаш шепа пръст. 
П.п: Всички мангали само в злато си вкарват парите, а на мен като начинаещ бакшиш едно време ми го предлагаха наркоманите по 7 лв. грама.
Това 2004-та де. Да го бях вземал досега...
Ама и там имаше измамници, които изгориха някои бакшиши с фалшиво злато, макар някои да ядоха много бой като ги хванаха.

П.п: Всички мангали само в злато си вкарват парите, а на мен като начинаещ бакшиш едно време ми го предлагаха наркоманите по 7 лв. грама.

Последна промяна Top Gun Maverick на 23 Фев 2021, 22:16, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

b_u_b_o написа:Изобщо ми е интересно да ми дадете един хипотетичен сценарий как се занулява според вас биткойна, да се посмея
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
ми аз ти го дадох- при това съвсем реалистичен и въпрос на време.
в момента в които фед-а реши, че биткойна има прекалено голяма стойност и "отлива" от долара - ще съберат адвокатите, ще му намерят опорните точки със понзи схемите, ще го обявят за нелегален и със това се приключва. единствената причина да върви нагоре е просто защото финансовите институции проявиха интерес към криптовалутите. в момента в които фед-а го обяви за нелегален- бития бит, е*ания е*ан. има и друг вариант- фед-а решава да подкара неговия си CBDC и всичко друго увисва (и се обявява за нелегално за по- сигурно)
и като казахте копане- по спомени един биткойн го изкопах за 2 седмици примерно на един двоен 200мгхц пентиум- смятай кога съм копал.
и като споменахте фиат парите- тях може да си ги печатат колкото искат американците, ама ако нещо стане зад всеки долар може да не седи злато, ама седи америка- със всичките си самолети, кораби, войници, особен вид демокрация и тн- което за момента е най- сигурното нещо на нашата планета... докато зад крипто-то седи... никой не знае кой седи. при биткойна една малка група хора държи много голяма част от биткойна... и дори не се знае кои са тези хора.
качеството на една инвестиция се дължи на прозрачноста на въпросната инвестиция. затова и всяка фирма която има акции на борсата всеки 3 месеца си показва всичката документация и я одит-ват нон- стоп. това са основни положения за добрата инвестиция, но това знание не е на почит по банановите държави- затова и нигерия е първенец по употреба на биткойна и затова силно подозирам, че една голяма част от бит койните се държат от една друга бананова държава.
разбира се както казах преди- всеки има правото да си слага парите в каквото иска. моя избор като човек видял това онова е да стоя далече от криптото независимо от разните безумни печалби които хората реализират като спекулират с него.
Последна промяна alx на 23 Фев 2021, 22:30, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Освен да купувате / продавате, копаете ли?
Едно аверче ми прати видео на колоездача, който обикаляше с колело България, а от известно време сглобява ригове за копане, та се замислих струва ли си в момента? В конкретното видео беше забол 2 ртх 3090 на един риг и твърдеше, че изкарва по над 550 долара на месец.
Едно аверче ми прати видео на колоездача, който обикаляше с колело България, а от известно време сглобява ригове за копане, та се замислих струва ли си в момента? В конкретното видео беше забол 2 ртх 3090 на един риг и твърдеше, че изкарва по над 550 долара на месец.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Назад е писано много по темата. Общо взето ако не крадеш ток не си струва според повечето хора разбиращи това, аз не се имам за такъв, затова преразказвам. Но е факт, че има доста водещи копачи в миналото(такива известни в световен мащаб, а не на бай Пенчо нелегалната ферма на село)които казват, че е по-добре да купуваш и продаваш, отколкото копаеш. Парите, които трябва да вкараш в добри компютри са доста, да не говориш, че на на няколко години разделят там по някакъв начин "наградата" за копането и шанса пада. Ако копаеш в общ басейн с някой друг имаш по-голям шанс, но печалбата се разпределя между всички когато се изкопае нещо и се стигне някакъв блокчейн там според работата, която са извършили твоите компютри и тези на другите.
Последна промяна Top Gun Maverick на 23 Фев 2021, 22:32, променена общо 1 път

Въпрос:
Какво Реално е определяло движението нагоре/надолу на биткойн цената до момента?
Мнение:
Ако не си един от тези, които навремето са си купили биткойни по някаква darkweb причина, то да скачаш сега е все едно на се хващаш на едно дъъълго хоро, което започва да приключва, но ти не знаеш предвид местоположението си. Доколкото съм запознат, съществуването му е именно поради същата darkweb нужда, т.е. много бързо би било заклеймено като неморално. А и едва ли ще се строи допълнителен АЕЦ блок за да можем да копаем повече за криптовалути...
OFF:
Какво е това бул рън, защото на този на който съм бил, ако рогата те докопат обикновенно финансите нямат никакво значение впоследствие
Какво Реално е определяло движението нагоре/надолу на биткойн цената до момента?
Мнение:
Ако не си един от тези, които навремето са си купили биткойни по някаква darkweb причина, то да скачаш сега е все едно на се хващаш на едно дъъълго хоро, което започва да приключва, но ти не знаеш предвид местоположението си. Доколкото съм запознат, съществуването му е именно поради същата darkweb нужда, т.е. много бързо би било заклеймено като неморално. А и едва ли ще се строи допълнителен АЕЦ блок за да можем да копаем повече за криптовалути...
OFF:
Какво е това бул рън, защото на този на който съм бил, ако рогата те докопат обикновенно финансите нямат никакво значение впоследствие

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Биткойна не е нужно да се занулява. Просто ще изгуби 80-90% от стойността си, практически всички ще са под вода и така... както със всеки надценен актив/инструмент или каквото и да е било.
В някакъв балон от хора, които мислят като теб си явно. Около мен няма хора, които да нямат TSLA, ARKK или подобен шит в порфолиото си и постоянно ми се хвалят колко добър рисърч са направили.
alx написа:steeN написа:Тесла е по-голям балон и от биткойн в момента. Елон хич няма да му е смешно скоро.
да де, ама теслата всички я очакват да гръмне- дори илон каза, че според него тесла акциите са много надути
В някакъв балон от хора, които мислят като теб си явно. Около мен няма хора, които да нямат TSLA, ARKK или подобен шит в порфолиото си и постоянно ми се хвалят колко добър рисърч са направили.
Последна промяна steeN на 23 Фев 2021, 22:47, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Случайно или не най-балонната компания Тесла реши да вкара много пари в най-балонното нещо във финансовия свят в момента. Случайно или не и двете неща са изстреляни в космоса откъм парична стойност. Та ако едното се срине дали няма да повлече другото? На мен личността на Мъск идеално ми се вписва в биткойн честно казано. 

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
zAcK написа:Само не разбрах в кой момент решихте, че златото няма приложение, а се ползва само за инвестиции и т.н.![]()
Златото от хилядолетия се ползва като asset. Не коментираме физичните и химичните му свойства и приложението му в електрониката защото те са прекалено нови в историята му. Започнали са да го използват за валута заради това че е рядко, трудно за добиване и сравнително лесно за разпознаване. С годините е станало непрактично и затова са го заменили с хартийки. Сега 50% е в бижутерията, но то също се възприема в голяма степен като инвестиция.
Добре остави златото, да вземем диамантите. Защото са ценни диамантите, каква добавена стойност носят те? Никаква, едни камъчета които всички сме се съгласили че са ценни...щото са ценни.
За пробив в биткойна съм съгласен, че може да го нулира. Ако го хакнат, може би ще се срине. Ама мислиш ли, че вече 12 години няма непрестанни опити това да стане? И желанията за това стават все по силни с покачване на цената. Ама бих се обазаложил, че няма да успеят. Всъщност аз съм заложил на тази своя увереност доста пари

Срив на някоя борса вече съвсем няма как да го нулира, може да бутне малко цената, но временно. Сам казваш, че си виждал такива. Е, умря ли?
Колкото до забраните, 2017 се опитаха някои страни и се отказаха. Не казвам, че е невъзможно но ще е много трудно. Да не говорим, че "забраната" му пак ще му срути цената, но няма да го занули. Щото съм убеден, че той че продължава да се ползва. Първо защото няма как това да стане в световен мащаб, а ще е в определени страни. Освен това, децентрализацията му не позволява някой да дръпне шалтера. Единственото което могат да направят е да затворят борсите. Да ама вече има все повече децентрализирани борси които няма как да спрат. Никой не може да дойде да ми изземе койните от компютъра/леджъра/флашката/лисчето където съм си написал хеша. Така че пак ще се ползва P2P. Изобщо ще е една доста трудна война която не мисля, че фед би повел вече. Аз очаквам вместо това да почнат да си пазаруват и те. Даже не бих се учудил ако Китай вече не е акомулирал едно хубаво количество, не са глупави и виждат на къде отиват нещата.
Добре, а след колко време/при какъв маркет кап/цена за койн бихте казали "дееба сбърках". Ако след 20 години биткойна си е жив и здрав, струва примерно 20 млн парчето, вече е волатилен колкото златото/акциите и тн и голям процент хора си държат спестяванията в него. Тогава ще си признаете ли грешката или още ще твърдите, че аха да се пукне тоя балон

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Просто Мъск е един от най-интелигетните измамници, които wall street са виждали скоро. Умее да управлява масите както си пожелае.
Акционерите дори не мигнаха като купи компанията на брат си solarcity за да не фалира... тотално губеща компания... омота всички, че
ще прави соларни керемиди и така си остана. Никой не помни вече
Къде са керемидите
? 5та година мисля вече...
И това е едно от многото измами, които направи.
Като чета какви се пишат тука почвам да си мисля, че под 40000 ни е в кърпа вързано и там както купи масата мможе да стане много голямо
друсане на дървото
Акционерите дори не мигнаха като купи компанията на брат си solarcity за да не фалира... тотално губеща компания... омота всички, че
ще прави соларни керемиди и така си остана. Никой не помни вече

И това е едно от многото измами, които направи.
Като чета какви се пишат тука почвам да си мисля, че под 40000 ни е в кърпа вързано и там както купи масата мможе да стане много голямо
друсане на дървото

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Аз мисля, че си признах грешката по-назад, че не съм купил на 13, на 16 и на 18, преди това не ми е минавало през ума. Но и пак казвам, че ако теоретично мога да се върна назад и да купя или той се срине до 13 и аз купя, то ще го чакам до 50 и ще изтегля повечето като оставя една част докато не стигне 500. После излизам и няма да влизам повече защото честно казано ще мисля, че по-скоро ще умре, отколкото да стигне много повече и да се задържи.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
...Bulgaria is currently sitting on one of the world’s largest bitcoin assets. In May 2017, Bulgarian law enforcement agencies cracked down on organized crime and confiscated 213,519 bitcoins, enough to pay off a quarter of the country’s national debt. According to the Bulgarian authorities, these criminals used their technology to avoid taxation. By June 2018, the value of virtual currency will exceed US$1.2 billion. The Bulgarian government declined to comment on the status of gold coins...
https://medium.com/cryptocurrencies-ups ... c23a3db7b3
https://medium.com/cryptocurrencies-ups ... c23a3db7b3
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
За тия конфискувани койни много неща никога не станаха ясни. Сигурни ли сме, че няма някъде копие на тия портфейли, имаме ли изобщо ключовете за тях и кво ли още не. Някъде бях чел, че то всъщност не заели колко са конфискували, ама предполагали, че трябва да е толкова. Или някои са разкешили яко, или е пълна простотия това и малко евтин ПР.
Но по темата. Аз изобщо не вярвам в биткойн и не го намирам изобщо за децентрализиран. Да, чисто от техническа гледна точка е така, ама то проблема на централизацията никога не е бил технически. Освен това, утре някой джендър внася в ЕК някакъв доклад за това как Биткойн представлява заплаха за евро зоната или стабилността на ЕС и от там мечтите за Ламбота и милиони от ХОДЛ-ване на всички хора в 27 държави са чао. Ако го обявят за незаконен ще продаваме квото имаме на безценица и никой няма да е щастлив. Последните години от него си се правят пари наистина, благодарение на безграничната алчност и желание на хората за лесно забогатяване. И в това няма нищо лошо, поне според мен.
Но по темата. Аз изобщо не вярвам в биткойн и не го намирам изобщо за децентрализиран. Да, чисто от техническа гледна точка е така, ама то проблема на централизацията никога не е бил технически. Освен това, утре някой джендър внася в ЕК някакъв доклад за това как Биткойн представлява заплаха за евро зоната или стабилността на ЕС и от там мечтите за Ламбота и милиони от ХОДЛ-ване на всички хора в 27 държави са чао. Ако го обявят за незаконен ще продаваме квото имаме на безценица и никой няма да е щастлив. Последните години от него си се правят пари наистина, благодарение на безграничната алчност и желание на хората за лесно забогатяване. И в това няма нищо лошо, поне според мен.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
TNT написа:А защо не обяват компании, които се сриват/фалират за незаконни ? Там хората не губят пари или не стават милионери ?С долари или с евро не се перат пари ли ? Не се купуват наркотици и проститутки ?
А наркотиците и проститутките като са обявени за незаконни... и вече не съществуват ли ?
zAcK написа:P.S. И да държите криптото в хардуерни портфейли, някоя драма примерно с Coinbase може да изтрие 90% от ужким капитализацията за 1-2 часа![]()
![]()
И те така...
Досега не са фалирали борси ли ?
Помниш ли Mt. Gox да попитам

Да, ако по-малка борса като Cryptopia, която уж също я хакнаха, може да не се усети толкова силно, ама...
А знате ли, че има банки в България, които отказват трансфери към и дори от криптоборси?

Щото от години се говори, ама аз не съм видял да може да си купиш кой знае какво с крито

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А търсил ли си да си купиш ? Вчера видях и апартамент да се продава. По едно време и Ауто Бавария приемаха крипто с посредник. Щом можеш да си купиш апартамент и кола, какво повече искаш ?
И опциите за обръщане във фиат стават все повече с годините, а не по-малко.
И опциите за обръщане във фиат стават все повече с годините, а не по-малко.