Криптовалути
Модератор: Общи модератори
Re: Криптовалути
steeN написа:Тесла е по-голям балон и от биткойн в момента. Елон хич няма да му е смешно скоро.
да де, ама теслата всички я очакват да гръмне- дори илон каза, че според него тесла акциите са много надути

.. докато биткойна тия дето го имат само се надъхват един друг и небето е тавана... и всички си мислят, че ще върви само нагоре

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
alx написа:.. докато биткойна тия дето го имат само се надъхват един друг и небето е тавана... и всички си мислят, че ще върви само нагоре
Кои са тези всички

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Абе днес в крипто бг четох някаква статия за най-голямата в историята...абе я да го потърся по-добре, че не запомних щото ми писна да чета какъв лузър съм и как изпуснах влака на 13 000. И на фона на тая новина взе, че спадна нещо, макар после пак да се вдигна малко, пак спадна и...не знам:
https://cryptodnes.bg/dubaiska-kompaniq ... -istoriqta
https://cryptodnes.bg/dubaiska-kompaniq ... -istoriqta
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

In_Memoriam написа:alx написа:.. докато биткойна тия дето го имат само се надъхват един друг и небето е тавана... и всички си мислят, че ще върви само нагоре
Кои са тези всичкиZoom out на графиката просто. В дългосрочен план е нагоре и до края на бул ръна ще е нагоре... в краткосрочен постоянно е нагоре-надолу. Въпрос на гледна точка.
батка- биткойна е такава пирамида, че от нея живота ми да зависеше нямаше да инвестирам една стотинка.
да- сигурно много хора са направили хубави пари от тях и други ще направят тепърва. но както и да го гледам и да го смятам- за мене си носи всичките отличителни знаци на пирамида и от там му имам нула доверие.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
alx написа:In_Memoriam написа:alx написа:.. докато биткойна тия дето го имат само се надъхват един друг и небето е тавана... и всички си мислят, че ще върви само нагоре
Кои са тези всичкиZoom out на графиката просто. В дългосрочен план е нагоре и до края на бул ръна ще е нагоре... в краткосрочен постоянно е нагоре-надолу. Въпрос на гледна точка.
батка- биткойна е такава пирамида, че от нея живота ми да зависеше нямаше да инвестирам една стотинка.
да- сигурно много хора са направили хубави пари от тях и други ще направят тепърва. но както и да го гледам и да го смятам- за мене си носи всичките отличителни знаци на пирамида и от там му имам нула доверие.
Ама инвестирай в каквото искаш бе, батка ?! Защо е нужно да ти четем шитовете тук, като очевидно грам не си се поинтересувал какво представлява тая пирамида? Б@х тая пирамида дето умира и оцелява вече 12 години...
Явно все повече трябва да се свиква с присъствието на озлобени no coiner-чета...

In_Memoriam написа:Защо е нужно да ти четем шитовете тук, като очевидно грам не си се поинтересувал какво представлява тая пирамида?
изказвам собствено мнение и не укорявам никой друг за избора му- и казвам аз какво мисля и как действам (или не действам) според това което знам. докато ти в типично култов тон ми обясняваш как не съм прав...
по въпроса за това какво знам- можеш да бъдеш сигурен, че най- вероятно съм забравил за криптовалутите повече от колкото 99% от хората някога са знаели. и точно за това смятам, че е пирамида. защото когато аз изкопах първите си биткойни (които още ги държа) ти най- вероятно не си знаел изобщо за какво става въпрос. ама друга тема. просто казвам, че всеки си има своята истина

bioz написа:Забелязал съм че бумерите хич не обичат криптото.
самата истина- ама не е защото са "възрастни" - а защото са видяли това онова и знаят кое е истинско и кое е "мода".
и само за справка- аз съм далече от бумърите

напред и нагоре

Последна промяна alx на 23 Фев 2021, 21:06, променена общо 1 път
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Грешиш, аз познавам някоИ с копачки и фенове на БМВ.
Аз друго се чудя, как така точно като се появи пандемията биткойна започна леко да се вдига след 3 ли бяха години сън и точно в разгара на заразата пък скочи ненормално нагоре? Дали това не е свързано с по-малкото финансови средства, които хората получават през това време и тъсенето на алтернативни доходи? Понеже нормален човек с достатъчно доходи няма да търси пари от нищото, но човешката алчност по принцип не познава граници и винаги има изключения като тези, които просто влагат нещичко от цялото си състояние или големите играчи, които имат някаква информация за това и онова и се чудят какво да си правят милионите. Уж този път скока беше заради големите играчи, ама те май всички големи започнаха да наливат първо на 18, после на 20, Мъска на 38 ли влезе...

Аз друго се чудя, как така точно като се появи пандемията биткойна започна леко да се вдига след 3 ли бяха години сън и точно в разгара на заразата пък скочи ненормално нагоре? Дали това не е свързано с по-малкото финансови средства, които хората получават през това време и тъсенето на алтернативни доходи? Понеже нормален човек с достатъчно доходи няма да търси пари от нищото, но човешката алчност по принцип не познава граници и винаги има изключения като тези, които просто влагат нещичко от цялото си състояние или големите играчи, които имат някаква информация за това и онова и се чудят какво да си правят милионите. Уж този път скока беше заради големите играчи, ама те май всички големи започнаха да наливат първо на 18, после на 20, Мъска на 38 ли влезе...

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- V8 project... loading
alx написа:...
Ако се върнем назад в темата може да се прочетат подобни мнения на твоето преди 4 години. След още 4 живи и здрави се надявам пак да сме тук и да ти прочетем мненията.
Успех в живота и на теб.
Top Gun Maverick написа:Аз друго се чудя, как така точно като се появи пандемията биткойна започна леко да се вдига след 3 ли бяха години сън и точно в разгара на заразата пък скочи ненормално нагоре? Дали това не е свързано с по-малкото финансови средства, които хората получават през това време и тъсенето на алтернативни доходи?
Да, има връзка. Също така има статистика че "биткойн" и останалото крипто се гугъл-ват повече в по-бедни държави, сравнено с по-развитите. За мен лично е очаквано и напълно нормално.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
In_Memoriam написа:Да, има връзка. Също така има статистика че "биткойн" и останалото крипто се гугъл-ват повече в по-бедни държави, сравнено с по-развитите. За мен лично е очаквано и напълно нормално.
Това поне е сигурно

Цената в момента се качва само и единствено заради алчност! Нищо друго! Споменавам DOGE и спирам...

P.S. Имам крипто от доста години, копал съм, дори съм писал реферат за биткойна в университета(втория, че съм на 39) като бях млад(мисля 2012) и сигурно 99% от пишещите тук не го бяха чували

https://www.statista.com/chart/18345/crypto-currency-adoption/

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Относно, че се задържа във времето засега и това значи сигурност, не бих го приел за вярно. И онзи Бърнард Мейдорф ли се казваше и той си задържа финансовата пирамида сигурно 30 години, през което време бая хора покрай него изкарват пари, но в крайна сметка завлечените са с около 60 млрд. общо. В смисъл, много хубаво не е на хубаво. Прекалено лесно ми звучи някой да каже, че това ще стигне половин милион и всички да го закупуват, като масово вземат да печелят. Понеже малко един вид всички да станат милионери без изгорели хора...някак финансовия свят май не работи така. Да не говорим, че създателя му(или многото защото няма как да се знае дали е един)се скри в дън земя, а липсата на глава в дадена финансова институция е един от сигурните знаци за пирамида. Ако е искал да прави пари и да направи нещо добро, с появата си само от медиен интерес и туитове подобно на Мъск щеше да прави милиарди. За мен този човек всеки един момент може да дръпне кранчето когато е решил нещо друго, че трябва да се случи. Схема на Понци ми се вижда това, макар от нея да спечелят много хора и дай боже повече в БГ, че да се влеят едни пари тука.

Top Gun Maverick написа:...
.. а после ми разправя, че бил таксиджия... ай сиктир бе

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Това ми е основната работа да, макар от 10 години да е нещо подобно на такси, не точно същото. Работата с типичното такси отдавна умря.
Ама недей така, имам няколко доста умни и интелигентни колеги, кой шахматист, кой нереализиран топ криминалист, кой по един или друг повод изтървал влака в живота поради много причини и така. Това, че масово люпят семки, съвсем не значи, че и сред тях няма такива, които имат повече от две мозъчни клетки или такива, които да не живеят добре.

Ама недей така, имам няколко доста умни и интелигентни колеги, кой шахматист, кой нереализиран топ криминалист, кой по един или друг повод изтървал влака в живота поради много причини и така. Това, че масово люпят семки, съвсем не значи, че и сред тях няма такива, които имат повече от две мозъчни клетки или такива, които да не живеят добре.
Последна промяна Top Gun Maverick на 23 Фев 2021, 21:54, променена общо 1 път

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Така, едно по едно.
Първо, тук намесата на короната е до там, че март месец миналата година смъкна до рекордно дъно от 2017та. Без нея най-вероятно щеше да започне малко по рано, но по плавно. Иначе си му дойде времето за бул ръна, както винаги до сега някакви седмици(в момента около 35) след халвинга. Задаващата се финансова криза разбира се влияе. Много хора се опитват да си защитят спестяванията, щото фиатните пари са тоалетна хартия. Как да си държиш спестяванията в хартийки, като някой гъз в белия дом решава и напечатва 3 трилиона и с това си действие обезценява моите пари? Та сега за още 2 се заговори, и нищо чудно тая година до 5 да ги докарат. 5 ТРИЛИОНА, после биткойна бил пирамида...
После Зак продължава да твърди, че биткойна няма да го бъде щото били неизползваеми. Не е така, как да ти го обясня. Да, не става да си купиш баничка с него, но никой и не очаква това от него. Както със злато не можеш да си купиш така и с него не става. Така че, ако не този бул рън то най-късно на следващия биткойна ще надмине златото по капитализация. Ако искате си то запишете тва и след няколко години си го припомнете.
А Маверика пак изпада в някакви негови си фантазии. Биткойн е ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАН, няма човек или дори група от хора които да могат да му влияят по какъвто и да е начин на това как работи. Всякакви такива изменения стават само ако ВСИЧКИ миньори са съгласни и удобрят като ъпдейтнат кода. Изобщо няма как да се сравнява с корпорации и тн.
Изобщо ми е интересно да ми дадете един хипотетичен сценарий как се занулява според вас биткойна, да се посмея
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Първо, тук намесата на короната е до там, че март месец миналата година смъкна до рекордно дъно от 2017та. Без нея най-вероятно щеше да започне малко по рано, но по плавно. Иначе си му дойде времето за бул ръна, както винаги до сега някакви седмици(в момента около 35) след халвинга. Задаващата се финансова криза разбира се влияе. Много хора се опитват да си защитят спестяванията, щото фиатните пари са тоалетна хартия. Как да си държиш спестяванията в хартийки, като някой гъз в белия дом решава и напечатва 3 трилиона и с това си действие обезценява моите пари? Та сега за още 2 се заговори, и нищо чудно тая година до 5 да ги докарат. 5 ТРИЛИОНА, после биткойна бил пирамида...
После Зак продължава да твърди, че биткойна няма да го бъде щото били неизползваеми. Не е така, как да ти го обясня. Да, не става да си купиш баничка с него, но никой и не очаква това от него. Както със злато не можеш да си купиш така и с него не става. Така че, ако не този бул рън то най-късно на следващия биткойна ще надмине златото по капитализация. Ако искате си то запишете тва и след няколко години си го припомнете.
А Маверика пак изпада в някакви негови си фантазии. Биткойн е ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАН, няма човек или дори група от хора които да могат да му влияят по какъвто и да е начин на това как работи. Всякакви такива изменения стават само ако ВСИЧКИ миньори са съгласни и удобрят като ъпдейтнат кода. Изобщо няма как да се сравнява с корпорации и тн.
Изобщо ми е интересно да ми дадете един хипотетичен сценарий как се занулява според вас биткойна, да се посмея

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Според мен е възможно да се занули изцяло само ако правителствата решат да му дръпнат кранчето. И неми казвай, че е невъзможно, понеже както могат да си печатат пари, така могат и да обявят дадени за незаконни ако имат интерес от това нещо. Само една обосновка от сорта "биткойна е недостатъчно прозрачен и се ползва от организираната престъпност да продават наркотици на нашите деца, за трафик на хора и бла-бла-бла" и била напълно достатъчна и никой и копче няма да може да им каже.
Вторият сценарий е ако хората в даден момент решат, че са изкарали достатъчно от него и започнат да изтеглят парите си, подобно на всяка финансова пирамида.
Третият е ако същите тези хора решат, че биткойна не предлага реално нищо и се насочат към други криптовалути.
Четвъртият е ако намерят начин да ги крадат.
Аз не казвам, че нещо от това ще се случи, просто питаш за възможности, това ми идва наум ей така набързо.
Във всеки случай се надявам да падне много и да си купя.
Изкарвам после първоначалните заложени пари(аз си му викам залог, вие ако щете го наричайте инвестиция)плюс някакви отгоре, които ме устройват и чакам да стане половин милион да речем или докато ми стиска да ги държа.
Балон е и то голям, според мен има голяма вероятност да умре някога, но дотогава ще могат да се направят пари от него, а кога и дали ще е това, един Бог не знае дори. 
Вторият сценарий е ако хората в даден момент решат, че са изкарали достатъчно от него и започнат да изтеглят парите си, подобно на всяка финансова пирамида.
Третият е ако същите тези хора решат, че биткойна не предлага реално нищо и се насочат към други криптовалути.
Четвъртият е ако намерят начин да ги крадат.
Аз не казвам, че нещо от това ще се случи, просто питаш за възможности, това ми идва наум ей така набързо.
Във всеки случай се надявам да падне много и да си купя.