Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
Kartoff написа:Пак засягам темата относно екстрите... Защо след като е разисквано N на брой пъти продължава да има хора, които пускат ликове към коли, без половината екстри ? Може би трябва да се направи списък с нещата, които трябва да има като гледаш снимките или... ? От последните 3 линка на 2 от тях колите нямат нито едно от копчетата в ляво за асистенти ! Ясно ми е, че даже и търговците го знаят това, че тези неща се гледат и когато нещо от екстрите липсва е снимано така, че мястото на липсата да е извън кадър или поне това са моите впечтления от повечето обяви, които съм гледал... В крайна сметка според мен разчитат на това, че ще отидеш да видиш колата на живо и може да кльвнеш, като така или иначе си отишъл вечеХора гледайте ги тия неща бре ! Все пак когато купувате кола втора ръка екстрите не се доплащат, както когато купувате от магазина нова
Като искаш кола с екстри си купи такава, даже две и от двете направи една. Какво им пупняш на хората половината ги нямало

За мен примерно е по-добре че ги няма. Ако може даже да е с ръчни стъкла и без централно ще е най добре. И вместо навигация да мога да си държа цигарите там

Било разисквано н пъти...Това се внася, за да му се търси цена като за full и простио народ кълве

ATR-42/72
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Относно екстрите: при покупка на употребяван автомобил освен екстри се гледа състояние, пробег, ЦЕНА и каквито предложения има на пазара.
Всички искат фул екстри, отлично състояние, малък пробег и ниска цена ама няма
Отделно много хора не знаят какви екстри се предлагат и ксенон, кожа, навигация, шибидах са много нещо.
Всички искат фул екстри, отлично състояние, малък пробег и ниска цена ама няма

- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Мечтата на някои е май колата да има максимално много копчета, за да може бмв-то да стане бмв
. Последното за което аз гледах когато избирах второто си ф10 бяха точно асистентите. За какво ми са в БГ ? Да спя докато карам или колата сама ще заобикаля дупките. И да си мисля кога ще ми цапнат радара. Мерси..... За мен номер едно екстра при ф10 беше адаптив драйва и мотора, външен м-пакет за да ме кефи колата всеки път когато я погледена. Комфортен салон, 360 камери и голямото нави естествено. Естествено и комфорт аксеса. Имах и HUD дисплей, щори и мерино кожата , която прави колата много по-луксозна спрямо другите кожи. Това са за мен наистина хубави екстри, които си заслужават. А пък като видя обява тип " ТОП, ФУЛ " и други такива тъпотии ми е ясно , че всичко е една прикрита боза. Ама за всеки влак си има пътници........

- Alben
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d(140kW)F11,manual gears
DLVasilev написа:Kartoff написа:Пак засягам темата относно екстрите... Защо след като е разисквано N на брой пъти продължава да има хора, които пускат ликове към коли, без половината екстри ? Може би трябва да се направи списък с нещата, които трябва да има като гледаш снимките или... ? От последните 3 линка на 2 от тях колите нямат нито едно от копчетата в ляво за асистенти ! Ясно ми е, че даже и търговците го знаят това, че тези неща се гледат и когато нещо от екстрите липсва е снимано така, че мястото на липсата да е извън кадър или поне това са моите впечтления от повечето обяви, които съм гледал... В крайна сметка според мен разчитат на това, че ще отидеш да видиш колата на живо и може да кльвнеш, като така или иначе си отишъл вечеХора гледайте ги тия неща бре ! Все пак когато купувате кола втора ръка екстрите не се доплащат, както когато купувате от магазина нова
Като искаш кола с екстри си купи такава, даже две и от двете направи една. Какво им пупняш на хората половината ги нямало...
За мен примерно е по-добре че ги няма. Ако може даже да е с ръчни стъкла и без централно ще е най добре. И вместо навигация да мога да си държа цигарите тамАз съм шофьор и не ми трябват разни асистенти за... а да не казвам че ще се ощипе някоя госпожица
Било разисквано н пъти...Това се внася, за да му се търси цена като за full и простио народ кълвеЗащото като купуваш от "търговец" ще си платиш и за екстрите на автовоза дето са го докарали тоя леген с него
Хубава кола, дето ще ти хареса на теб можеш да си докараш само и единствено ти

С риск да се повторя, в този форум кола без екстри не се кара.
Коли за по 15-20 хил. лева(за сега), пък такова обсъждане пада, че все едно луноход си купил.
- santorini
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Range Rover
Генералния проблем и че българинът все гледа да хитрее, да мине метър, и тн. Това естествено води до търсене хем на евтинко, хем намазано, хем здраво
Просто приемаш че тези коли струват средно 20%+ процента по-скъпо, и спираш да ревеш по форумите. Няма как да имаш всичко, и не само с колите е така.
Ф10 които на мен ми харесват струват над 40к, такива по 25 изобщо не ги гледам, и не си и помислям да се оплаквам че еди каква си екстра я нямало, или била превъртяна. Като човек се цели в долния ценови диапазон, приема че трябва да направи компромис и толкова.

Просто приемаш че тези коли струват средно 20%+ процента по-скъпо, и спираш да ревеш по форумите. Няма как да имаш всичко, и не само с колите е така.
Ф10 които на мен ми харесват струват над 40к, такива по 25 изобщо не ги гледам, и не си и помислям да се оплаквам че еди каква си екстра я нямало, или била превъртяна. Като човек се цели в долния ценови диапазон, приема че трябва да направи компромис и толкова.
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
Здравейте,
Конкретен казус за кола, за която намерих следното:
Произведена е 03.2014
Имало е удар 07.2014, който според записите е струвало 10 000 евро, като колата е била на 9000км
В репорта няма други записи за километри, единствено че в България е правено (най-вероятно) пребоядисване отзад и дясна предна врата 03.2019 на стойност 350-500 лева.
Колата е под 100 000км, с доста екстри и в горния ценови диапазон 40 000+
Като цяло колата ми харесва, отговаря на всичко което искам (километри,екстри, визия), притеснява ме този ремонт за 10 000 евро, какво може да е било, при положение, че не описано в репорта и къде другаде мога да го намеря?
Дали има шанс да го има описано, ако направя преглед преди покупка в официално представителство?
auto-records.com не показа абсолютно нищо за колата, освен оборудването. Това което го намерих за ремонтите е от vin-info.com
Чудех се дали да не пробвам и carvertical, някой ползвал ли ги е?
Конкретен казус за кола, за която намерих следното:
Произведена е 03.2014
Имало е удар 07.2014, който според записите е струвало 10 000 евро, като колата е била на 9000км
В репорта няма други записи за километри, единствено че в България е правено (най-вероятно) пребоядисване отзад и дясна предна врата 03.2019 на стойност 350-500 лева.
Колата е под 100 000км, с доста екстри и в горния ценови диапазон 40 000+
Като цяло колата ми харесва, отговаря на всичко което искам (километри,екстри, визия), притеснява ме този ремонт за 10 000 евро, какво може да е било, при положение, че не описано в репорта и къде другаде мога да го намеря?
Дали има шанс да го има описано, ако направя преглед преди покупка в официално представителство?
auto-records.com не показа абсолютно нищо за колата, освен оборудването. Това което го намерих за ремонтите е от vin-info.com
Чудех се дали да не пробвам и carvertical, някой ползвал ли ги е?
Ако ремонта е правен в официален сервиз (което най-вероятно е така) ако отидете със собственика могат да дадат подробна информация. Вероятно има и услуги които го правят онлайн, просто аз не знам такава. Ремонт за 10к евро не е чак толкова трудно - лек удар отпред с 2 фара, радар, парктроници, броня и радиатор вероятно ще ги стигне. Но без да разбереш всички детайли не бих те съветвал да рискуваш. А как разбра че километрите са реални, след като няма други записи? За мен това е сериозен флаг ако това е единствен запис.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
Може и от застрахователя да вземеш информация.
Здравейте. Харесал съм едно F10 в района на Благоевград (Гоце Делчев). Можете ли да ми препоръчате сервиз, в който да огледат колата преди покупка?
- g_mihalev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с удоволствие
- Мечтае да кара: по хубави пътища
- Детайли за колата: G30 520 xDrive 2017
nero_ написа:Ако ремонта е правен в официален сервиз (което най-вероятно е така) ако отидете със собственика могат да дадат подробна информация. Вероятно има и услуги които го правят онлайн, просто аз не знам такава. Ремонт за 10к евро не е чак толкова трудно - лек удар отпред с 2 фара, радар, парктроници, броня и радиатор вероятно ще ги стигне. Но без да разбереш всички детайли не бих те съветвал да рискуваш. А как разбра че километрите са реални, след като няма други записи? За мен това е сериозен флаг ако това е единствен запис.
Това което ми беше казано по телефона е че колата е закупена от Германия на 19 000км (което реално е преди първа смяна на масло ) и тук не е поддържана в официален сервиз. Човека имал 3-4 коли и за това няма бартер, а само продажба. Нямало проблем за сервиз и проверка и че като се отидело в БМВ там трябвало да се види че километрите и състоянието са си такива.
Та за километрите реално разчитам в сервиза да могат да видят дали са манипулирани... незнам колко е сигурно това. До края на седмицата ще ходя сигурно на живо да я гледам и да видя реалното състояние, но по снимки изглежда добре, по данни от VIN , не чак толкова

За това и питах по-горе къде би било по-добре за сервиз, където могат да изкарат повече история и дали са манипулирани (официален или след гаранционен)
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Ако манипулирането е направено както (не) трябва, трудно ще се разбере
Друг е въпроса защо кола която на практика е в гаранция (на 19000 км) да не се поддържа в официален сервиз.
Така и така искаш да разбереш какво е правено за 10 000 евро - отидете в официален сервиз и ще разбереш. Със сигирност ще ти покажат проблемите на колата, най-малкото защото ще искат да ги отремонтират срещу заплащане
(п.с. Това с липсата на история на мен доста ми намирисва и аз лично 40+ хил лв за такава кола не бих дал).
Sent from my iPhone using Tapatalk

Така и така искаш да разбереш какво е правено за 10 000 евро - отидете в официален сервиз и ще разбереш. Със сигирност ще ти покажат проблемите на колата, най-малкото защото ще искат да ги отремонтират срещу заплащане

(п.с. Това с липсата на история на мен доста ми намирисва и аз лично 40+ хил лв за такава кола не бих дал).
Sent from my iPhone using Tapatalk

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Абсурдно е гаранционна кола да не се обслужва в официален сервиз. Аз не бих си правил труда да я гледам.
Аз бих я подминал. Нелогично звучи всичко. Но пък ако успееш да разгадаеш пъзела може да има логично обяснение, аз просто не се сещам за такова.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Off: преди 10 години ми беше поверено едно Q7, което беше на 5г и 60 000км, купено от България за 205 000лв, карано в Испания обаче без история. Иначе поддържано.
Не е невъзможно
Тогава в Порше Запад не можаха да гарантират пробега но имаше косвени доказателства че колата е на малко км. Отделно имаше и пребоядисани детайли. Но колата беше 6+
Не е невъзможно

Тогава в Порше Запад не можаха да гарантират пробега но имаше косвени доказателства че колата е на малко км. Отделно имаше и пребоядисани детайли. Но колата беше 6+

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
barty, всякакви чудеса се случват, но с бюджет 40хил. да разчиташ на чудо не ми се струва ок. За тея пари пълна сервизна история трябва да има тая кола и за най-малкото съмнение, чао.