E90 320д клапан картерни газове
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
E90 320д клапан картерни газове
Здравейте! Изправен съм вече няколко месеца пред една главоблъсканица. Понеже знам какви са симптомите и т.н когато клапана на картерните газове си отива (както и тръгна да става), смених го! Всичко песен, минаха две седмици...БАМ пак старата песен. Гори масло..направо го пръска, около мястото където е клапана, където са дюзите всичко става леш, капе чак на тампона долу, налягане в картера, пушеци отзад, страшна работа. Помислих си да не е някакъв дефектен, купих по-скъп и пак го смених. Мина месец и половина, всичко пак си беше повече от нормално и преди няколко дни... познайте. Закачих я на компютър, няма аномалии, турбото си е наред, има минимален луфт който е нормален, всичко ток... не съм мерил компресия в цилиндрите само. Днес поръчах още един филтър и пак ще се сменя... притеснява ме само да не е бутала или сегменти, но каква е логиката 2 месеца да си върви всичко нормално и после пак да почне да избива масло от тъпия клапан...На доста места чета че при минусови температури при малки разстояния се образува нещо като влага, смесва се с маслото/парите които отиват в клапана, получава се някаква мизерия там и замръзва. Забива клапана и се преебава мембраната му... Но вече няколко пъти така... малко почва да ме съмнява. Някакви идеи? Колата е е90 320д 163к.с
- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Re: E90 320д клапан картерни газове
Колега, прав си да подозираш сегментите на буталата. И за да нямаш съмнения иди да ти замерят компресията. Остави логиката настрана - понякога тя липсва.
По-лесно и евтино е да ти замерят компресията от колкото да сменяш филтър картерни газове през месец - два.
Sent from my iPhone using Tapatalk
По-лесно и евтино е да ти замерят компресията от колкото да сменяш филтър картерни газове през месец - два.
Sent from my iPhone using Tapatalk
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Re: E90 320д клапан картерни газове
Тея истории с клапана и запушването му не се случват ей тъй, за 2 месеца. Вземете измерете компресията, да. Първо нея
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
3 мнения
• Страница 1 от 1