Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
Модератор: Технически модератори
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: Въпроси и съвети относно избор на X1/X2/X3/X4/X5/Х6
За нова турбо кола... аз не бих чакал 20км+.... но всеки сам си преценява
Но може би аз съм чалнат... 

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Mollov написа:Jorixa написа:
Разбрах че е лошо, но пак не разбрах кое е лошото? Смисъл, кое да слушам, компютъра който е специално разработен и програмиран от БМВ инженери за съответния двигател, или рандом юзър от БГ форум?acho.rs написа:2. Няма как да смениш само маслен и въздушен, трябва да се смени и климатик и често горивен.
Не мога да отида и да поискам да ми сменят само масло и маслен филтър, за моя сметка, когато поискам? Брей... я си провери информацията, че е налице изненада
Дочети ми поста де - знам че може да си искаш само това, но даваш 200к за кола и после на едно място сменяваш въздушния филтър, след това отиваш при твой човек да ти смени филтър на климатика и горивния. Малко не се връзва.
- doctorcheto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X4
- Мечтае да кара: Печка с газова уреддба
- Детайли за колата: 2D Xdrive
Обмислям покупка на това
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=irw2a9
Моля за мнение.... и въпроса е дали да е по ново X4 или тази красавица?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=irw2a9
Моля за мнение.... и въпроса е дали да е по ново X4 или тази красавица?
- Mollov
- Мародератор
-
acho.rs написа: Дочети ми поста де - знам че може да си искаш само това, но даваш 200к за кола и после на едно място сменяваш въздушния филтър, след това отиваш при твой човек да ти смени филтър на климатика и горивния. Малко не се връзва.
Ти май не разбра какво съм написал... за какви места говориш?
Аз имам предвид да ходиш в BMW (ОФИЦИАЛЕН) сервиз да ти сменят САМО масло и филтър, когато ти поискаш (т.е. по-рано от "показанието на борда"), като си платиш. Сервизният интервал не се "ресетва". Така ще се сменя маслото на 10к (веднъж платено, веднъж по пакет), например... другите филтри си вървят както са си. Макар че не знам дали и въздушен ще го чакам по 30-40к, по пакет, еле па на турбо кола...
Именно защото се дават 200к за кола, малко е смешно човек да пести някви такива важни за двг неща със смени "както компютъра е казал". Мен не ми е комфортно да чакам тия сервизни интервали, щото били зададени от инженерите на BMW.
msi200 написа, че когато колата е "под наем" (т.е. въртиш ги през 3-4г с нови), на човек не му дреме... склонен съм да се съглася, ако тая кола няма да се ползва активно, т.е. колата да е нужна ежедневно... защото едно висене в сервиз (кой знае какви условия за временен автомобил ще получиш) може да ти "излезне през носа" в последствие от към наличието на нужният за придвижване автомобил.
acho.rs написа:GT2012 написа:acho.rs написа:GT2012 написа:Здравейте на всички,
карам F07 2012 година и като цяло съм много доволен от парахода. Изключвам това, че малко ме дразни малкия багажник и леката тромавост при опит за бързо изпреварване. Та.......засилил съм се да я сменям с Х5 Ф15, така че да си угодя на багажник и сега остава да реша за двигателя!!! Но щом на Ф-ката ми е слаб 3.0, все по-често поглеждам към 5.0 за Х-а....
Поздрави
Не е точно така :
-ако си карал Ф07 със стария 3л дизел със стария мотор с 245кс, следващия с 258кс е значителено по-силен от официалните 13кс.
- главното предаване и от там, като цяло скоростите в Х5 са доста по-къси.
- разликата в теглото на 5ГТ и Х5 е 100ина кг - колкото един резервоар гориво, а 5ГТ доста по-високо от 5ца комби.. И +25мм клиерънс.
Не знам с каква скорост караш, но ако говорим за изпреварвания с досускорения 60-120км/ч няма да имаш проблеми. Нагоре вече аеродинамиката разказва играта на камиона.
В крайна сметка 40д е още по-силен, макар че при този мотор вече се срещат проблеми. Има доста такива със сменен мотор, така че ако се намери кола с такъв мотор е добър вариант.
ПС: сега проверих официалните данни - не съм се заблуди, наистина Х5 Ф15 30д е по-бързо до към 150км/ч от 5ГТ с 245кс дизел.
GT-то е със стария мотор - 180 KW и при резки изпреварвания се губи една секунда при кикдаун и това ме напряга. По принцип не съм некъв състезател, но ми се иска, когато се налага да мога да разчитам на това под капака. Най-интересното е, че има в момента обяви и от двата двигателя (4.0 и М5.0Д) със сменени двигатели и това леко ме обърква, към кой да се насоча. Все си мисля, че и 4.0 ще ми е достатъчна като цяло, но пък ако е по-проблемен, ще взема по големия.
Ако все още говорим за Ф15 :
- и двата мотора 40 и 50д са проблемни. Логиката сочи 50д защото и колата идва серийно с много повече екстри и уж трявба да държи по-висока цена. Проблема е че заедно със екстрите идва серийно спортно окачване, което прави и без това твърдата возия, още по-зле. Ф15 е на платформа на Е70 и дори в базов вариант си е бая друсаща спортна джипка . Някак си когато се говори за Ф15 и Ф16, никой никъде не споменава колко добро поведение имат колите в завои и колко по-добри са в това отношение от конкуренцията. На мен повече от толкова "спорт" не ми трябва в ежедневна кола и 40д с адаптив+дайнамик драйв би било идеалната кола... За съжаление аз не исках да рискувам с 40д а адаптив драйв просто нямамВ допълнение мога да кажа да търсиш и спортните седалки, защото базовите са като на Е46ца
Това със спортното окачване на М50d тотално разрешава казуса. Свикнал съм си на въздух и смея да кажа, че за мен е доста важно. Повечето 4.0 също са наблъскани с максимално много екстри, така че няма да се лиша от нищо сравнение с другата. Набелязал съм няколко и ще почна да ги обикалям

Кой казва че M50d не е с въздух, моето е с въздух, и адаптив драйв. 4.0d -то също беше с въздух, но без адаптив драйв и возеше като каруца.
- Mollov
- Мародератор
-
Факт е, че много от Е70-тките са на възглавници на задният мост... но основната разлика във возията идва от това дали има Adaptive Drive или не... Имах Е70-тка на възглавници без AD, сега Х6-цата е на възглавници и СЪС AD. Разликата е ОГРОМНА.
Другия фактор за возията са гумите, сложиш ли рънфлат ще друса ! Например моята с 19-ки джанти и рънфлат гуми друса повече отколкото с 22-ки и нормални гуми .
Vlado_L написа:Другия фактор за возията са гумите, сложиш ли рънфлат ще друса ! Например моята с 19-ки джанти и рънфлат гуми друса повече отколкото с 22-ки и нормални гуми .
Е аз и на 18-ките разликата я усещам осезаемо, но като нямам резервна гума и като ходя по гори и паланки с детето, не ми се влиза в разправии и си карам с рънфлета. Но пък сега имам и Dynamic drive и adaptive и е доста комфортно.......ще търся такава и с двете системи задължително.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Vlado_L написа:Другия фактор за возията са гумите, сложиш ли рънфлат ще друса ! Например моята с 19-ки джанти и рънфлат гуми друса повече отколкото с 22-ки и нормални гуми .
Ако ще сменяваш гуми, опитай с такива с малко по-нисък товарен индекс или направо по Драйвгард технологията на Бриджстоун. За товарния индекс на 19ките, според мен 107 е ненужно много. 103 също е сертифициран товарен индекс... Отделно марки като Мишелин например, винаги правят по-комфортни гуми от РФТ на Пирели и Бриджстоун.
Mollov написа:Факт е, че много от Е70-тките са на възглавници на задният мост... но основната разлика във возията идва от това дали има Adaptive Drive или не... Имах Е70-тка на възглавници без AD, сега Х6-цата е на възглавници и СЪС AD. Разликата е ОГРОМНА.
Колега, на кои Х6-ци се слагат възглавници отзад, че малко се учудих, мислех, че няма такива. За Х5 знам, че ако са с 3ти ред имат задължително, но за Х6... Моята е с адаптив драйв и нямам възглавници отзад... И друго нещо ми стана любопитно - електронните амортисьори които са при адаптива различни ли са в изпълнение с пружини и с възглавници?
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
RealOem ги дава различни амортисьорите:
https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=33_1431
I love the sound of V8 in the morning...
- Mollov
- Мародератор
-
goppe написа:
Колега, на кои Х6-ци се слагат възглавници отзад, че малко се учудих, мислех, че няма такива.
На Х6М със сигурност

msi200 написа:RealOem ги дава различни амортисьорите:
Mollov написа:На Х6М със сигурност

- rosenbanchev
- Потребител
-
Здравейте на всички, имам конкретен въпрос относно покупката на едно BMW f25 3.0d, от скоро обмислям идеята да сменя колата (Хонда Акорд 8-ма, 2.2 i-dtec) с нещо по-голямо. Тъкмо и жената ги харесва
. Днес бях да гледам и да пробвам същата 2012(на километража пишеше 263625 км), и много ми хареса как върви, обаче не разбирам от мотори и т.н., та щи ида евентуално пак да я гледам с приятел механик. Нямаше екстри но това не ми е приоритет. Видях по форумите, че по номер на рамака са връщали адекватна история на автомобилите та бих помолил къде по-точно да напиша номера и може ли някой да ми го провери. Ще го запиша и тук, пък дано успее някой да ми даде информация WBAWY51080L891018. Благодаря предварително.