Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Re: Криптовалути

Мнение от don_gori » 02 Фев 2021, 13:38

TNT написа:Стой спокойно до нова година :lol: Всяка седмица ще вадиш по 12лв ли ? :dunno:

Картата е 3070 и в момента прави по около 7-7.5лв/ден , работи горе долу цял ден понеже като седна на компютъра я оставям да си бачка защото програмите които използвам искат основно процесор и рам ресурс, когато се налага да я позлвам естествено изключвам копането.
Иначе разхода е смешен -120w или около 20лв/месец. Така като гледам на 2то месеца май ще е най-разумния вариант да си осребрявам изкопаното, понеже това с чакането не е вариант както чакаш да вземиш 5000лв примерно може да се окажеш и с 500лв , така че варианта малко но сигурно е по-приемливия за мен :yes:
Ако ти се занимава драсни няколк реда (може и на лично) как е най-удачно да си прехвърлям парите от nicehash платформата към Revolut примерно :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 02 Фев 2021, 13:55

b_u_b_o написа:

Тоест за NYSE и NASDAQ не се плаща данък защото са извън ЕС и естествено че няма как да знаем кой е купил и от кого сме купили акции, когато е през брокер, а то очевидно е...
Иначе за всичко друго съм съгласен, ама то тия 3 сделки могат да се направят и за 3 часа, камо ли за една година, това искам да кажа че закона е доста стар и май не е обновяван и е направо лудница ако някой реши да го спази...

ПП: иначе е ясно че има хора които искат да си декларират колкото може повече, ама то там е по други причини... :mhihi: :mhihi:
Tires are evil - destroy them all ...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 02 Фев 2021, 14:06

b_u_b_o написа:Занимава ли ти се сериозно с тия простотии :kuku: То даже не е ясна процедурата, трябва да си намериш счетоводител с опит в крипто счетоводството за да ти попълни данъчната декларация. Ще ти трябват някакви доказателства, кога си купил, на каква цена, къде, как. Няма да е "ей тука изкарах едни пари от крипто, честна дума от крипто са не съм ги откраднал" :mhihi: На всичко от горе ако си правил повече от 3 трейдвания за 1 година(за трейд се бои всяко минаване през фиат, т.е. примерно продал си си етера на 1000, купил си пак на 800) автоматично ставаш трейдър по малоумния закон и дължиш на 10 ами 15%. :dunno:

ПП тва беше отговор на Зак който си изтри мнението междувременно :mhihi:

Да. Бях написал, че разкарах криптото. И това, че мисля да платя данък, ама колкото повече го мисля, толкова по-объркано ми става :driving:
Като всичко друго и това няма разгадаване - какво, как, колко :dunno: Още повече ме дразни тая малоумщина с 3-те сделки на година :banghead: :banghead: :banghead:
Тия са тотални олигофрени...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 02 Фев 2021, 16:21

Exclusive89 написа:Аз пък съм му благодарен, направих едни бързи 300$ докато го копирах в еТоро :) жив и здрав да е.
:OT:

Какво значи да си го копирал, стана ми интересно смисъла на термина, че гледам често го използват.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 02 Фев 2021, 17:08

В тия платформи можеш да копираш действията (покупка/продажба) на други хора
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 02 Фев 2021, 18:52

Точно така, това са акциите, които притежава. Реших, че са добри, а и доста добре се представяха, когато започнах да го копирам. За около 45дни беше дръпнал с 30% и тогава реших да спирам да го копирам, изтеглих си парите и те така.
Между другото има един пич Jay Edward Smith и той бе копиран само от 43к трейдъри :lol: и получава заплатка от еТоро ~8к $, защото управлява повече от 5млн $ :)
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ...

Мнение от 520i » 02 Фев 2021, 19:38

То в този пазар и маймуна да копираш, пак ще си 30% напред минимум ;)
Дай му време да се обърне пазара да видиш тогава какво ще стане.

Като го гледам тоя екземпляр, как смесва TSLA AAPL ROKU с Кока кола, Риалити инком и MCD те съветвам да не го поглеждаш повече.
btw Тоя смешник преди 6 месеца си нямаше хал хабер от търговия с акции, сега чак гуpу е станал... хора го копирали...майко мила, как ще ви боли в най-скоро време

едит. Сега се загледах, това е Еторо!!! Боже колко наивни хора има, продължават да си дават парите по разни пирамиди, щото някакви акаунти са ги излъгали по интернет. Беше грешка да се даде достъп до интернет на всички българи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 02 Фев 2021, 20:02

zAcK написа:Да. Бях написал, че разкарах криптото.

До колкото си спомням стакваше етер...май днес не беше най-подходящия ден да продадеш :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 02 Фев 2021, 20:05

b_u_b_o написа:

До колкото си спомням стакваше етер...май днес не беше най-подходящия ден да продадеш :confused:

Сега не е ли all time high :mhihi: :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 02 Фев 2021, 20:10

cmdkick написа:
b_u_b_o написа:

Сега не е ли all time high :mhihi: :mhihi:

Просто не ми се занимава повече :bchug: Много нерви с тия корекции и т.н. :mhihi:
А и аз това го правя от години, та стига ми толкова :mhihi: Иначе в Етера продължавам да си вярвам :bchug:
Вероятно ще се окаже, че съм се преебал, ама щом съм на прилична печалба, аз съм ОК :dunno:

P.S. Не съм стеквал, но много ми допада идеята :bchug:
Последна промяна zAcK на 02 Фев 2021, 20:13, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cmdkick » 02 Фев 2021, 20:13

Важното е да не си от тия дето ще ги "боли" и си дават парите по "пирамиди" щото имаш интернет... :mhihi: :mhihi:

Старши Алкохолик
Аватар

Мнение от zAcK » 02 Фев 2021, 20:16

cmdkick написа:Важното е да не си от тия дето ще ги "боли" и си дават парите по "пирамиди" щото имаш интернет... :mhihi: :mhihi:

Не мисля, че eToro, Robinhood и т.н. са паримиди :dunno: По-скоро са гадове, при които да търгуваш е скъпо :dunno:
Но много от хората като влезнат в някой професионална платформа и се замаяват. По темата, много приятели така и им допадна да търгуват през Binance :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 520i » 02 Фев 2021, 20:25

Не само, че са гадове, при които да търгуваш е скъпо, ами са си и баш пирамиди. Когато пазарът върви нагоре няма да има проблем, но обърне ли, тогава ще стане белята.

Купувайки акции или крипто през тях, остави че те цакат зверски с цената, но ти реално не си собственик нито на акциите, нито на криптото. Нищо нямаш. Стане ли беля, ще пиеш една студена вода.

На мен лично ми е все едно кой от къде и какво купува, просто ми е чудно. Така и така сте решили да инвестирате, защо не го правите през реален брокер, където аккциите които купувате, ще са си ваши? Същото е и с криптото, купувайте си биткойн, ETH, DODG каквото си решите, но го купувайте реално и си го дръжте в хардуерен портфейл.

Това да купуваш и продаваш крипто на всеки месец-два през Еторо/Револют на >6.5% + още допълнителни за теглене/депозити, не го разбирам. Не упреквам никого и не държа сметка на никого, просто ми е чудно :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 02 Фев 2021, 20:28

520i написа:Като го гледам тоя екземпляр, как смесва TSLA AAPL ROKU с Кока кола, Риалити инком и MCD те съветвам да не го поглеждаш повече.
btw Тоя смешник преди 6 месеца си нямаше хал хабер от търговия с акции, сега чак гуpу е станал... хора го копирали...майко мила, как ще ви боли в най-скоро време

Бе интересен е да го гледаш вечер на чаша уиски, ма само толкова. Обаче като го видях че в началото беше взел Wells Fargo ми светна, че не е съвсем наясно какво прави. После ги разпродаде раздувайки някакви небивалици за морал. Само не ми стана ясно защо развърза Амазон, спомена с половин уста пак някакви подобни глупости, та де да знам.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 520i » 02 Фев 2021, 20:38

Тръгнах да го ровя тоя скамер и я какво ми излезе :mhihi:

https://youtu.be/C064G6Fg714
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата