Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Re: Криптовалути

Мнение от grkv » 01 Фев 2021, 19:18

Не.
Аз когато писах (около 20ти декември по спомен) биткойна беше в ръст от 20 към 23-24к долара за единица и чаках да падне тоя ръст, че да се включа.
Неочаквано (поне за мен) вместо да падне с малко или задържи, той взе, че обърна представите на много хора в следващите 2 седмици... и така и не се включих.
Все си мисля, че след някакво време (1-3-6 месеца) трябва да има някакво силно пльосване по очи като това през 2018та. Тогава евентуално бих влязъл с някаква цифра, сега не.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 01 Фев 2021, 19:40

На тия шиткойнс само в short позиции пари. Иначе е просто безпредметно. Кой каквото го влече де. Другата дето ще посърне с много голяма вероятност е DOGE(shit) :lol: .Тия pump and dump тъпотии са такава класика. Уговарят се някакви да "напомпят" еди си кога и точно в часа на напомпването идват едни с големите кинти и изсипват всичко в тяхната ликвидност :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 01 Фев 2021, 20:02

steeN написа:На тия шиткойнс само в short позиции пари. Иначе е просто безпредметно. Кой каквото го влече де. Другата дето ще посърне с много голяма вероятност е DOGE(shit) .Тия pump and dump тъпотии са такава класика. Уговарят се някакви да "напомпят" еди си кога и точно в часа на напомпването идват едни с големите кинти и изсипват всичко в тяхната ликвидност
Тва за пореден път го казваш, ама е далеч от реалността. За догето съм съгласен, той си е пределно ясен, че е meme coin. Зад него не стои нищо като идея, той е ебавка. Guthub репото му не е барнато от години. Обаче за много от другите изобщо не съм. Нито ethereum, нито lite coin, нито xrp, нито polcadot. Това все са проекти, зад които стоят добри идеи, силни разработчици. И освен това имат не малък адопшън от редица компании.

Многократно сме обсъждали тук, че биткойн за много юзкейси е непрактичен. Тук идват някой алт-ове които решават конкретни проблеми. Разбира се има хиляди такива и 99% са шит, но тези които са в топ 10-20 маркеткап не случайно са там и няма скоро да изчезнат..

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 01 Фев 2021, 21:06

Изображение

Така като гледаш този chart (XRPBTC), кое е далече от реалността :dunno: 90% срив от една година насам.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 01 Фев 2021, 23:05

steeN написа:Така като гледаш този chart (XRPBTC), кое е далече от реалността :dunno: 90% срив от една година насам.

Първо тоя чарт е за 3 години, не за една. За последната година спада спрямо биткойн е 50% и това защото биткойна си удвои цената, а не защото xrp губи от своята :dunno: Пък и изобщо не виждам с какво такова едно сравнение доказва кое е шиткойн и кое не. Ей ти DOGECOIN:BTC, последната година е +330%, тва прави ли го супер дупер валута?

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 01 Фев 2021, 23:11

grkv написа:Още преди време ми излезе промо клипчето на тоя палячо как слиза от едно Чероки с танцувална стъпка и демонстрира лайфстайл а'ла Мани Кошбин, т'ва с актьорска игра на ниво Съдби на кръстопът... издържах около минута и му бих хикса фор гууд.

Аз пък изгледох видеото, прочетох и коментарите и ето какво ми направи впечатление:

Radоslav Osiaк
Тъй като съм от Варна и съм го засичал няколко пъти - не знам откъде ги взема тези коли под наем за клиповете ли ги взема или от другаде, но кара една бричка реално. Запознавал съм се с няколко човека, които следят канала му. Аудиторияте е потресаваща. Хора с нулева култура и главно 12-13-14 годишни пишлемета, които още не мога да разберат дали се напикават докато спат, камоли да разбират, че ги лъжат :D

Та няма да се учудя ако и къщата се окаже че не е негова. След като разкриха че пентхауса за $15мил от където снима Дан Лок всъщнос не е негов, а реално живее в къща за около $ 1.5 мил и тук нищо вече не би ме изненадало.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 02 Фев 2021, 0:54

Може и да не е негова, но си е сполучлива къща за българските стандарти :lol: . Иначе не съм го слушал, лично за мен, всички тия в бг публичното пространство, които се натисткат да се изтъкнат като много големи разбирачи на тема финансови пазари, не стават за нищо. A тези с криптото е ясно, че са тотални шарлатани. Иначе има доста хора в Бг, които са си страшни специалисти, ама те не са по медиите и социалните мрежи.

b_u_b_o написа:...

Шиткойнс са, защото пътя към 0 им е гарантиран, въпрос на време.
А dogeshit-a скоро няма да e 330%, а минус. Лично ще помогна затова, както и за пътя надолу на XRP :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 02 Фев 2021, 1:10

Да разбирам, че ти си от хората които си мислят че bitcoin will rule the world и нищо друго няма да остане?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 02 Фев 2021, 9:24

Я аз да попитам за нещо като принципи в копаенето. Става въпрос за видеокартата на личния ми компютър, която си покопава в свободното време. Та нали се трупат някакви пари (биткойн по-точно де :mhihi: ) , та питането ми е кога да си го обръщам към пари. Идеята на това цялото чудо е да имам някакъв страничен доход от нещо което и без това не ползвам, та кога да си тегля парите - всеки месец, всяка седмица, през 2 месеца .. ? :roll:
С търговия не се занимавам, та да си ги държа за някое по-добро време не е вариант за мен :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 02 Фев 2021, 10:46

https://youtu.be/DqKFuzNn4oU
Не спряха да го ритат това моНче, сакън някой да не падне :mhihi:
Аз пък съм му благодарен, направих едни бързи 300$ докато го копирах в еТоро :) жив и здрав да е.
:OT:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 02 Фев 2021, 11:17

Exclusive89 написа:https://youtu.be/DqKFuzNn4oU
Не спряха да го ритат това моНче, сакън някой да не падне :mhihi:
Аз пък съм му благодарен, направих едни бързи 300$ докато го копирах в еТоро :) жив и здрав да е.
:OT:
Хаха то бастун ли е най-големия трейдър в еторо, че баш него да копираш. И то в булмакет когато всичко се качва е лесно да си финансов гуру.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 02 Фев 2021, 11:22

Банда, аз мога ли да ви попитам дали изобщо и ако да - как, си декларирате доходите от тия търговии... Вчера се разчетох из нета и то НАП не правила разлика между крипто, акции, деривати, CFD-та и тнт... и всяка сделка през годината трябвало да се описва в декларацията на отделен ред... Отделно тъй като закона за ДДС-то не прави разлика между физическо и юридическо лице, това означавало че при надминат оборот от 50к, трябва да се регистрира по ДДС...

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Общо взето точно каквото може да се очаква от такава институция - много бюрокрация и бумащина...
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Фев 2021, 11:38

don_gori написа:Я аз да попитам за нещо като принципи в копаенето. Става въпрос за видеокартата на личния ми компютър, която си покопава в свободното време. Та нали се трупат някакви пари (биткойн по-точно де :mhihi: ) , та питането ми е кога да си го обръщам към пари. Идеята на това цялото чудо е да имам някакъв страничен доход от нещо което и без това не ползвам, та кога да си тегля парите - всеки месец, всяка седмица, през 2 месеца .. ? :roll:
С търговия не се занимавам, та да си ги държа за някое по-добро време не е вариант за мен :)

Ако смяташ постоянно да продаваш, сега не са лоши моменти. Ще има моменти, в които с тази 1 карта ще копаш нула на нула или на минус. Но като цяло не знам за какъв страничен доход говорим с 1 карта. И то даже не копа по цял ден. Тока ли много голям стана от 1 карта ? Дръж я там да копа и някой ден като стигнем 100-150к, продай квото си изкопал :wave: Как мислиш да ги изкараш и колко ще заминат по такси, ако изкарваш на час по лъжичка ? Изчакай поне за 500лв. Сега изкарах един калкулатор... по спомен беше писал за карта 1060, това са ~3лв/ден. Ама ти не копаш по цял ден, така че вадиш 2лв да кажем. Стой спокойно до нова година :lol: Всяка седмица ще вадиш по 12лв ли ? :dunno:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 02 Фев 2021, 13:05

cmdkick написа:Банда, аз мога ли да ви попитам дали изобщо и ако да - как, си декларирате доходите от тия търговии... Вчера се разчетох из нета и то НАП не правила разлика между крипто, акции, деривати, CFD-та и тнт... и всяка сделка през годината трябвало да се описва в декларацията на отделен ред... Отделно тъй като закона за ДДС-то не прави разлика между физическо и юридическо лице, това означавало че при надминат оборот от 50к, трябва да се регистрира по ДДС...

:mhihi: :mhihi: :mhihi: Общо взето точно каквото може да се очаква от такава институция - много бюрокрация и бумащина...

Становище от адвокат:

Търгувам на криптоборса в чужбина. Продажбите ми са над 50 000 лв. Трябва ли да се регистрирам по ДДС?

Отговор.

Ако продавате криптовалута през борса и едновременно за вас важи следния списък от факти:
:white_check_mark: Продажбите ви са над 50 000 лв.
:white_check_mark: Борсата се намира извън България,
:white_check_mark: Нямате вариант да се сдобиете с никаква информация за купувачът, особено дали е или не е регистриран по ДДС, тогава имате право да не се регистрирате по ДДС.

Ето защо.
:purple_circle: Прилагате чл. 21 ал. 2 от България ЗДДС, според който можете да определите местото на изпълнение по местонахождението на борсата.
:orange_circle: Прилагате чл. 18, ал. 3 от Регламент 282/2011(РО), според който, ако нямате възможност да се сдобиете с информация за клиента си, можете да приемете, че е данъчно задължено лице по презумпция.

:bangbang:В този случай имате право да изключите реализираните продажби от оборота си по ДДС.

:bangbang: Внимание:exclamation::bangbang::exclamation:

Ако борсата е в ЕС и се приеме, че платените комисионни НЕ СА доставка на финансови услуги от борсата към вас, а най-обикновена услуга, може да се наложи да се регистрирате по ДДС на основание чл.97а ЗДДС.

:exclamation:Дори и да се регистрирате по ДДС, сделките ви са финансови и по тази причина са освободени от облагане с данък ДДС. Имате задължение единствено да ги декларирате ежемесечно.

:warning: Друго основание да не се регистрирате по ДДС е, ако това не ви е основна дейност. За целта доходите ви от други източници трябва да са на осезаемо по-висока стойност. И да не влизате в хипотеза "независима икономическа дейност ", съгласно чл. 3 ЗДДС.

Аз лично все още не съм разкешвал криптото си. Плана ми е да стане през револют, миналата седмица си направих и icard, ще видя в още някои финтек компании да си направя портфейли. И вече на малки суми и ще гледам да съм под радара. Ако толкова съм напред с материала в един момент, ще направя на родителите ми профили в крипто борсите и финтек провайдърите и ще разделя през тях някаква част от парите. Ама до тука ще се стигне ако печалбата ми мине 100к което не мисля, че ще стане скоро :mhihi:

Друг вариант който си мислех, бинанс, крипто.ком и коинбейс предлагат дебитни карти които директно от там харчиш. Вариант е да си поръчам такива и да ползвам тях за разплащане, а заплатата да си отива в банката и да се трупа и да погасявам предсрочно ипотеката от време на време. Ама и това ако избухнем сериозно. По скоро на следващия бул рън :)

Но при всички случаи ще се опитам да не давам и стотинка от крипто на държавата, достатъчно ме цоца всеки месец за да трябва и това да деля с нея.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от b_u_b_o » 02 Фев 2021, 13:26

Занимава ли ти се сериозно с тия простотии :kuku: То даже не е ясна процедурата, трябва да си намериш счетоводител с опит в крипто счетоводството за да ти попълни данъчната декларация. Ще ти трябват някакви доказателства, кога си купил, на каква цена, къде, как. Няма да е "ей тука изкарах едни пари от крипто, честна дума от крипто са не съм ги откраднал" :mhihi: На всичко от горе ако си правил повече от 3 трейдвания за 1 година(за трейд се бои всяко минаване през фиат, т.е. примерно продал си си етера на 1000, купил си пак на 800) автоматично ставаш трейдър по малоумния закон и дължиш на 10 ами 15%. :dunno:

ПП тва беше отговор на Зак който си изтри мнението междувременно :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата