С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Re: С какво масло карате и на колко километра го сменяте.
Само в България.Kurtov написа:И Кастрола е бил винаги с надута цена.
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
- chilikov_m
- Потребител
-
- Кара: BMW 525ХД E61
- Детайли за колата: Е61,197кс
Здравейте, тази сутрин ми показа грешка 4В37 - която в bimmer tool показва че е сензор за качество на маслото. Маслото( Castrol Magnatec 5-40W DPF) е сменяно преди 250км и реално е абсолютно ново.Тогава правих почистване на ДПФ и смяна на турбо, смяна на клапан за картерни газове, термостат. Показателите на дюзите са между +/-0,10 и +/-0,30. Някакво мнение? Може ли да има в маслото някакъв примес и сензора да е отчел това?
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Може да е самия сензор. Не знаех че има такъв.
- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Бърз въпрос към знаещите. Колата ми стои в Германия вече 3 месеца и не е палена. Другата седмица се прибирам към немачко...редно ли е да сменям масло или може да кара още малко. Самото масло е на околл 4к. км и съм го сменял юни месец. Мерси предварително ,
Gesendet von meinem Mi A3 mit Tapatalk

- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Масло на по малко от година и без пробег, защо да го сменяш. Особено ако е дизел нищо му няма. Давай газ.sobiss написа:Бърз въпрос към знаещите. Колата ми стои в Германия вече 3 месеца и не е палена. Другата седмица се прибирам към немачко...редно ли е да сменям масло или може да кара още малко. Самото масло е на околл 4к. км и съм го сменял юни месец. Мерси предварително ,
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
- oTECa
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320д, 320и, 328и
Какво масло ще препоръчате за м54б30 на газ. Смених му сегментите и гумичките. Вала е шлайфан и е с нови лагери. Сложих му bmw 5w30 ll04 минах вече 2300 км и трябва да го сменям , трябва вече да е събрало стружките. Лошото е , че засега разхода е към 1л и отгоре след ремонта. Надявам се да се намалее като улегнат сегментите, но ще видим. Та предложете масло колата е 2001г
- Hip-hopotam
- младши ентусиаст
-
Докато е в разработка е нормално да изгори подобно количество. Дано повече да не го пипа.
Аз разработвах моя М52Б28 и зза 1000км липсваше половин литър. От там насетне вече 50000км, от смяна до смяна половин литър с леки омазнявания по мотора.
Според мен се насочи към 5в40 ЛЛ01.
Има доста варианти и евтини и скъпи.Евтините сменяш по-рано и всичко е точно.
Препоръчвам още една ранна смяна, примерно на 3-4000км.
Аз разработвах моя М52Б28 и зза 1000км липсваше половин литър. От там насетне вече 50000км, от смяна до смяна половин литър с леки омазнявания по мотора.
Според мен се насочи към 5в40 ЛЛ01.
Има доста варианти и евтини и скъпи.Евтините сменяш по-рано и всичко е точно.
Препоръчвам още една ранна смяна, примерно на 3-4000км.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Mobil1 5W-50 или Edge 5W-40 LL-01.
oTECa написа:Какво масло ще препоръчате за м54б30 на газ. Смених му сегментите и гумичките. Вала е шлайфан и е с нови лагери. Сложих му bmw 5w30 ll04 минах вече 2300 км и трябва да го сменям , трябва вече да е събрало стружките. Лошото е , че засега разхода е към 1л и отгоре след ремонта. Надявам се да се намалее като улегнат сегментите, но ще видим. Та предложете масло колата е 2001г
След ремонт, за да "обере стружките" се слага масло за разработване, а не масло за дизел с DPF.
Иначе аз бих сложил 0w40/5w40 ll-01.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
Какво е най-доброто масло за разработване и обиране на стружки колега? Не съм чувал да има някакво специално, просто се слага масло и се сменя на малко пробег. Колегата е сложил за DPF, което не мисля че е проблем.
SpeedyMan написа:Какво е най-доброто масло за разработване и обиране на стружки колега? Не съм чувал да има някакво специално, просто се слага масло и се сменя на малко пробег. Колегата е сложил за DPF, което не мисля че е проблем.
Има специално.
Break-in oil на английски.
Amsoil и Ravenol имат такова масло, за други марки не знам, но сигурно ще има.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
От днес съм с CASTROL EDGE Turbo Diesel FST Titanium, от последните с LL-04.
На новите туби вече не пише LL-04, вместо него на пазара ще е Castrol EDGE 5W-40 M, което пък е без Titanium
На новите туби вече не пише LL-04, вместо него на пазара ще е Castrol EDGE 5W-40 M, което пък е без Titanium

И аз го сложих същото масло миналата седмица.
- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
Здравейте,
благодаря за чудесната тема която сте създали, доста съм изчел от нея, но не мога определено да обхвана цялата.
Та въпроса ми е, карам 520d - 177кс, досега карах с Fuchs 5w30, но с последното имам доста голям разход на масло (та искам да пробвам с друго), подходящ вариант ли е RAVENOL VMP 5W30 или има по-подходящ вариант за моя мотор? Гледам, че и в момента в motorni-masla е намалена тубата 5л на 102лв.
Благодаря предварително.
благодаря за чудесната тема която сте създали, доста съм изчел от нея, но не мога определено да обхвана цялата.
Та въпроса ми е, карам 520d - 177кс, досега карах с Fuchs 5w30, но с последното имам доста голям разход на масло (та искам да пробвам с друго), подходящ вариант ли е RAVENOL VMP 5W30 или има по-подходящ вариант за моя мотор? Гледам, че и в момента в motorni-masla е намалена тубата 5л на 102лв.
Благодаря предварително.

brabusbg написа:Здравейте,
Благодаря предварително.
Аз съм с бензинов мотор, карам с RAVENOL но 5/40 хем по евтино хем не го пипа. Доволен съм, препоръчвам го
Няма начин да няма начин