Бързи въпроси и отговори
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- smok85
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i CI N42B20 2003 Touring
Re: Бързи въпроси и отговори
Здравейте.Волана ми е тежък.Нямам теч от никъде - нито от хидравличната помпа ,нито от рейката.Какво трябва да сменя за да стане лек волана и да се върти лесно? Смятам да сменя хидравличната помпа.Ще има ли ефект или ще хвърля 300лв на вятъра за нова помпа и волана ще си остане тежък?
1,3,5
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Аз лек волан на Е46 не съм виждал. Още 2007-ма като се качих за пръв път в няколко Е46-ци ми направи впечатление, а тогава бяха още сравнително нови коли. Та затова не съм се хабил да търся причината в моята като я купих.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
Свети ми в жълто лампата на маслото при всяко палене за 10 сек после гасне.
Датчик? Маслена помпа или нещо друго да търся?
Ако се закачина диагностика дали може да покаже?
П.С нивото на маслото е такова каквото е налято преди 2000 км като е сменяно!
- smok85
- кандидат ентусиаст
-
streetz написа:Аз лек волан на Е46 не съм виждал. Още 2007-ма като се качих за пръв път в няколко Е46-ци ми направи впечатление, а тогава бяха още сравнително нови коли. Та затова не съм се хабил да търся причината в моята като я купих.
Не съм съгласен колега.Сестра ми има Е46 2001г (2г по-старо от моето и преди фейслифта) .Волана и е много по-лек от моя.На голф 3-ката ми е по-лек даже.Може би всички коли които си карал да са били с фабричните си части по кормилната уредба и да са били на по 200-300 000км...Не вярвам Е46 да излизат от завода с тежки волани.
1,3,5
Еми не са колите с най-леките волани.
Според мен не си набутвай парите за такива неща.
Може да е крив пръта на рейката, ако е удрян автомобила.
Смени една течност и карай.
Няма да стане по-лек волана от течността, но е хубаво ако не си я сменял да я смениш.
Според мен не си набутвай парите за такива неща.
Може да е крив пръта на рейката, ако е удрян автомобила.
Смени една течност и карай.
Няма да стане по-лек волана от течността, но е хубаво ако не си я сменял да я смениш.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Rothorm написа:Свети ми в жълто лампата на маслото при всяко палене за 10 сек после гасне.
Датчик, да!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
smok85 написа:Здравейте.Волана ми е тежък.Нямам теч от никъде - нито от хидравличната помпа ,нито от рейката.Какво трябва да сменя за да стане лек волана и да се върти лесно? Смятам да сменя хидравличната помпа.Ще има ли ефект или ще хвърля 300лв на вятъра за нова помпа и волана ще си остане тежък?
Много разтегливо понятие е "тежък волан", колега.

Опциите са ти някой по-опитен(т.е. карал не една и две такива) да "пипне" или да помолиш поне 3-4 други собственици да пробваш техните, за да можеш да заключиш, че имаш проблем.
Е46 действително не е с лек волан, но това е едно нещата, които лично аз обожавам в модела!
И моята е с тежък волан, особенно се усеща, ако се качиш в Ауди и след това се върнеш в БМВ-то. Но пък на магистралата е тамън.
Да питам нещо и аз, тези от вас, които имат дигателен чейнджър, YATOUR или подобно.
Забелязвам напоследък, че моят не работи адекватно.
Пример
Паля колата, пускам си музика от дигиталния чейнджър и си слушам, всичко точно. Гася колата, паля след малко и това устройство не тръгва. Трябва да загася и да минат няколко часа, за да проработи отново, като пак се повтаря цикличността на проблема.
Някой запознат ли е каква е причината?
Пример
Паля колата, пускам си музика от дигиталния чейнджър и си слушам, всичко точно. Гася колата, паля след малко и това устройство не тръгва. Трябва да загася и да минат няколко часа, за да проработи отново, като пак се повтаря цикличността на проблема.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Носачите ти рециклирани ли са?smok85 написа:Здравейте.Волана ми е тежък.Нямам теч от никъде - нито от хидравличната помпа ,нито от рейката.Какво трябва да сменя за да стане лек волана и да се върти лесно? Смятам да сменя хидравличната помпа.Ще има ли ефект или ще хвърля 300лв на вятъра за нова помпа и волана ще си остане тежък?
Ако са пълнени с пластмаса по казанлъшкия метод става направо ужас.
Изпратено от моят SM-A405FN с помощта на Tapatalk
- smok85
- кандидат ентусиаст
-
Да колега точно в Казанлък ми ги рециклираха носачите ,но и преди рециклирането си беше тежък .На мен не ми е проблем .Не е кой знае колко тежък ,но жената я кара трудно .Иска да и е лек волана ,а сега колата ще я кара тя.Ще сменя помпата пък каквото сабя покаже !
В движение наистина не се усеща тежестта на волана ,но при паркиране си е усилие ...За БМВ ,не Форд ,Фиат ,Дачия и т.н. мисля че не е нормално при положение че тази кола има толкова много глезотийки да са я направили с такъв волан ...
В движение наистина не се усеща тежестта на волана ,но при паркиране си е усилие ...За БМВ ,не Форд ,Фиат ,Дачия и т.н. мисля че не е нормално при положение че тази кола има толкова много глезотийки да са я направили с такъв волан ...
1,3,5
А размера на гумите и джантите какъв е?
Сложи 195/65/15 и воланът ще стане по-лек.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Зимните са ми такива в момента и почти няма подобрение. На място да въртиш си иска корава ръка или да си помагаш с другата.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
swetlioo написа:Да питам нещо и аз, тези от вас, които имат дигателен чейнджър, YATOUR или подобно.
Пример
- smok85
- кандидат ентусиаст
-
stean написа:А размера на гумите и джантите какъв е?
С такива гуми съм.С такива я купих от предишния собственик.Явно му е била твърда возията..
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
1,3,5