козметични проблеми

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

козметични проблеми

Мнение от compact_fen » 27 Яну 2007, 12:12

Здравейте,
Не съм писал отдавна ама нямах възможност . Искам да попитам как да реша някои проблеми от козметичен характер.
Пояиха ми се драскотини по боята и по стъклото. (да му го.... на тоя дето ми ги е направил).Не с много малки така,че искам да знам може ли да се оправят с някаква паста или нещо там подобно.
Благодаря предварително на всички отзовали се.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Яну 2007, 12:15

Ако само е надран лака има възможност, но ако е пробил лака и е издрал боята - с паста много трудно ще стане... направо си за боядисване...

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 27 Яну 2007, 17:03

Колега при мен има малки драскотинки обаче с паста не излизат поне с такава която ми я препоръчаха специално за драскотини. А иначе неможеш ли да направиш някоя шашма с застрахователите да ти цапнат една боя :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от compact_fen » 27 Яну 2007, 19:55

кажете , каква паста да взема да пробвам , пък квото стане , ако не стане ще му мислим за боя

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N57 3.0xd

Мнение от Hellrider » 27 Яну 2007, 21:07

3M 2 и 3-ти номер(вече май има и 4-ти-ултра фина) :roll:
най-добре ще е ако имаш и машинка за пастиране, иначе търкаш като луд, а дълбоките драскотини остават. иначе се скриват леките наранявания на лака и колата придобива добър гланц и блясък

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 745i;740d;330xd;330i-Convertible
Мечтае да кара: кока & цици
Детайли за колата: с чип !!!

Мнение от Lunaticc 1 » 28 Яну 2007, 0:53

ако е надрано до основата на боята боядисване на детаил те спасява само ако е по лака може с паста, ако опреш до паста има и по-добра от 3М и е на Farecla ако ви интересува ще ви кажа каде се продава има и една от най-добрите бой там Du Pont успех
Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Леген Пауър Рейсинг !!!!!
Перални,Тостери,Миксери, и Гипсокартонь на ЧАСТИ !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Le Transporteur » 28 Яну 2007, 2:08

Някой да е чувал за цветни пасти ,например с цвета на колата.Мой колега ми беше подметнал за нещо такова,като видя как са се напълнили със бяло драскотините :banghead: ,колата ми е черна ,познайте как само й стои.. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E21 320; E30 320cabrio; E39 525; X5
Мечтае да кара: E30 M3

Мнение от gedoreto » 28 Яну 2007, 2:59

наи добре си заведи штета при застрахователите и я боядисаи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lunaticc 1 » 28 Яну 2007, 12:44

gedoreto написа:наи добре си заведи штета при застрахователите и я боядисаи
:yes: a това с тия пасти дето били в цвета на колата по-добре недеи нищо не става от тях даже и чеп за зеле не става боя му е майката от опит споделям успех ;) :arrow:
Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 28 Яну 2007, 13:12

zvezdo88 написа:Колега при мен има малки драскотинки обаче с паста не излизат поне с такава която ми я препоръчаха специално за драскотини. А иначе неможеш ли да направиш някоя шашма с застрахователите да ти цапнат една боя :lol:

каква шашма те гони точно?
като ми одерат колата с ключ, или аз си я одера случайно, и имам каско си е щета и се боядисват цели елементи в сервиз по избор... ли взимаш малко по-малко кинти (примерно до 80% от реалните разходи) и показваш после че си я боядисал

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 28 Яну 2007, 15:29

t0sh написа:каква шашма те гони точно?
като ми одерат колата с ключ, или аз си я одера случайно, и имам каско си е щета и се боядисват цели елементи в сервиз по избор... ли взимаш малко по-малко кинти (примерно до 80% от реалните разходи) и показваш после че си я боядисал

Идеята ми беше едно ключе от негова страна по боята и после си я пребоядисва и нали се води щета така че можеш и това да го направиш.(малко е кофти сам да си издереш колата поне аз се почуствах много гадно)

Low Is A Lifestyle
Аватар
Кара: ниско на земята

Мнение от SuPeR_FLY » 28 Яну 2007, 17:26

Само недей пробва със паста 3М в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ :!: :idea: :!: Това е най-отвратителната паста, страшно трудно се сваля :evil: :evil: , в края на лятото реших да пастирам колата и уж 3М най-добро било. Да, ама не :evil: тая паста се сваля ужасно трудно, дори с машината не успяхме да я свалим и виж я сега на места още стои гадна паста :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Lunaticc 1 » 28 Яну 2007, 18:04

ете го тоя боклук 3 М истината е паста Farecla от мен да знаете ;) 8) :arrow:
Чеп Туринг !
Мантинела Тунинг !!!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530i

Re: козметични проблеми

Мнение от divaneto » 30 Яну 2007, 11:36

compact_fen написа:Здравейте,
Не съм писал отдавна ама нямах възможност . Искам да попитам как да реша някои проблеми от козметичен характер.
Пояиха ми се драскотини по боята и по стъклото. (да му го.... на тоя дето ми ги е направил).Не с много малки така,че искам да знам може ли да се оправят с някаква паста или нещо там подобно.
Благодаря предварително на всички отзовали се.

За паста бих ти препоръчал на SONAX. Вземаш си 0 в червена тубичка на водна основа е. Когато я нанасяш неразредена е силно абразивна сваля доста дълбоки резки. ако е необходимо напръскваш леко калника с вода с шише от препарат за стъкла примерно и нанасяш върху водата пастата.Преди да я сваляш изчакваш да изсъхне добре в противен случай можеш цял ден да си търкаш.Отгоре минаваш със запечатка пак на Sonax бих препоръчал има чиста вакса в червена кутия или 2 или3 номер в сива туба които са вакса със слаб абразив.
Ако се е показала основата под боята е възможно да купиш пастел със цвета на колата и от горе да го запечаташ с вакса, но като ходиш на мивка ще трябва да казваш къде да не се застояват със струйката защото пада. И в крайна сметка решаваш дали има икономическа изгода от пастирането, защото ако тези пасти няма да ги ползваш за друго са си доста инвестиция. Абразив 0 - 9лв. Вакса - 14лв. Пастел между 5 -8лв. :roll:

Назад към E36