Съвети и въпроси относно избор на Е6х

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: 530d e60

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е6х

Мнение от Leeroy » 18 Яну 2021, 8:18

ka2 написа:Здравейте, това ми е първият пост тук във форума,
възнамерявам скоро да си закупя Е60 или Е61, бюджета ми е около /до 7000 лв + отделно съм си предвидил за първоначалното обслужване на колата, спрял съм се на 525D със 177 кс (преди фейслифта) като двигател
гледах в сайтовете за автомобили, харесаха ми няколко обяви, но като че ли тази ми е фаворит :
https://www.cars.bg/offer/5fe26d3d56ec1d15bb547962
свързах се с продавача даде ми VIN кода, излиза че е 01.07.2004 г, а не 2007, както пише в обявата,, също каза че е на 268 х км

дайте мнение за колата и някакви съвети.
Имам познат който има Е61 (но 530д), преди няколко дни ме повози да ми я покаже, каза ми основните неща за които да гледам, но все пак и вие кажете

Здравейте, имате ли интерес към е60, но с ръчна скоростна кутия? :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 18 Яну 2021, 17:08

ka2 написа:
barty написа:
ka2 написа:Това най вероятно не е 525, а 520, колега.
Аз се отказах да вземам такава защото четох че бил много проблемен мотора, М47, не е М57 като 525 и 530

Мотора е 6 цилиндров със сигурност.
Сега се сетих че отпред около мотора имаше ръжда: по куката на капака и всичко метално отпред.

Ако е действително 6 цилиндров, е със стария двигател който се е слагал на Е39-ките

https://bg.autodata24.com/bmw/5er/5er-t ... hp/details[

Може и така да е.

Ами тази пантера: https://mobile.bg/11599123660025430
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 18 Яну 2021, 17:10

ka2 написа:
barty написа:
ka2 написа:Това най вероятно не е 525, а 520, колега.
Аз се отказах да вземам такава защото четох че бил много проблемен мотора, М47, не е М57 като 525 и 530

Мотора е 6 цилиндров със сигурност.
Сега се сетих че отпред около мотора имаше ръжда: по куката на капака и всичко метално отпред.

Ако е действително 6 цилиндров, е със стария двигател който се е слагал на Е39-ките

https://bg.autodata24.com/bmw/5er/5er-t ... hp/details

От 2004 до 2007 има е61 с код на мотора 256д2, който е дефорсиран и е с мощност 163 конски сили. Старият от е39 е с код 256д1... При е60 тоя мотор се вгражда дори по-дълго, според някои каталози.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60 525d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от ivan_petkov » 18 Яну 2021, 19:07

На въпросната пантера и аз съм й хвърлил едно око :mhihi: , студено времето и не ми се обикаля :confused: , иначе ми направи добро впечатление . Просто съдя само по снимките . А колегите , където посочиха по евтините е60-тки , ми въпрос на късмет , но и за тези пари толкова . Може външния им вид да е зле ,а пък откъм механична част да са здрави :dunno: ....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше M54 , сега N53
Мечтае да кара: нормално
Детайли за колата: КомБееее

Мнение от Stoqnchev » 18 Яну 2021, 23:30

Някой с преки наблюдения над тази обява

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=ile00e
Големия мотор е като спестените пари , имаш ги! ама не винаги ти трябват.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 525D E60 177 HP 2007
Мечтае да кара: BMW и нищо друго
Детайли за колата: Ако можеш да си орел, не се опитвай да си пръв сред гаргите!

Мнение от ka2 » 19 Яну 2021, 16:37

Нямам много доверие в тия панорамни покриви, нещо... Дупка в покрива, и то голямс. Чух че тия екземпляри правели проблеми с окабеляването често. Иначе си е гъзарийка голяма. Това ме отказа да си взема комби като цяло, пък и е по-тежко.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 19 Яну 2021, 16:52

ivan_petkov написа:На въпросната пантера и аз съм й хвърлил едно око :mhihi: , студено времето и не ми се обикаля :confused: , иначе ми направи добро впечатление . Просто съдя само по снимките . А колегите , където посочиха по евтините е60-тки , ми въпрос на късмет , но и за тези пари толкова . Може външния им вид да е зле ,а пък откъм механична част да са здрави :dunno: ....

Днес я гледах и карах. Като цяло запазена кола, върви добре, скоростите сменят неусетно, нови гуми, според продавача обслужена, допълнително монтирана Андроид мултимедия.
Обаче си личат годините вече. Не съм сигурен че ще я купя

Потребител
Аватар

Мнение от ivan_petkov » 19 Яну 2021, 18:27

barty написа:
ivan_petkov написа:На въпросната пантера и аз съм й хвърлил едно око :mhihi: , студено времето и не ми се обикаля :confused: , иначе ми направи добро впечатление . Просто съдя само по снимките . А колегите , където посочиха по евтините е60-тки , ми въпрос на късмет , но и за тези пари толкова . Може външния им вид да е зле ,а пък откъм механична част да са здрави :dunno: ....

Днес я гледах и карах. Като цяло запазена кола, върви добре, скоростите сменят неусетно, нови гуми, според продавача обслужена, допълнително монтирана Андроид мултимедия.

Благодаря колега , ще го имам предвид :yes: . Спестяваш ми излишни разходки , но тая андроид навигация нещо :no: като си държа за оригинал . Щом твърдиш , че няма да я купуваш има защо :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от barty » 19 Яну 2021, 19:05

ivan_petkov написа:
barty написа:

Благодаря колега , ще го имам предвид :yes: . Спестяваш ми излишни разходки , но тая андроид навигация нещо :no: като си държа за оригинал . Щом твърдиш , че няма да я купуваш има защо :winky:

Мултимедията е монтирана много добре! Пазят оригинала така че това не е проблем. Малко ако намалят цената и ще се продаде. Умишлено не пиша защо не ми допадна тъй като колата е хубава и не искам да създам впечатление че колата е лоша.

Потребител
Аватар

Мнение от ivan_petkov » 19 Яну 2021, 19:32

https://m.mobile.bg/details/11610974014057950
Тази ми хвана доста окото , добро обрудване има :shock: и като бюджет прилично ми се струва . Не знам на теб как ти се струва ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 20 Яну 2021, 16:11

Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Яну 2021, 9:54

https://mobile.bg/11608331843147049

Колеги, нещо за тази? Тези визуални неща като претапициран волан са ясни както и че пробега няма как да е същия. Колата обаче си личи, че е била на маниак и ми се струва възможно да е форумна. Човекът обаче, който я продава я е взел през бартер за някаква по-скъпа ЕС класа. Беше отзивчив и каза за забележките, понякога прекъсвало радиото, хеда правел проблеми с прожекцията и някоя гума или джанта биела. Закачали са я на диагностика като са ходили да в гледат, не излизало нищо, предимно мангали каза, че ходят да я гледат :mhihi: но не била взета от мангал :mhihi: което е видно и самата кола де. Цена го изнудих да каже последно, че да не ходим напразно, 12 и стотинка по-долу не, толкова я е взел и е убеден, че ще и ги вземе.
За жалост не може да ми каже някога дали и кога е сменяна верига, някакво обслужване на турбо дали е правено, дюзи и това е, което ме интересува. Някой ако има идея за миналото на колата да каже, плюс и как ви се струва обявата, мерси предварително.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535i
Мечтае да кара: BMW M6 F13

Мнение от Tsureto » 22 Яну 2021, 10:25

Maverick, каквото и да е - прави се. Ако двигател и скорости са ок и колата наистина е запазена, скачай. Но задължително смени веригите. Скъса ли ги ..... у кофата.
Who needs antidepressants when you can drive an BMW.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3 F25 35i LCI M sport

Мнение от dobry46 » 22 Яну 2021, 11:02

Тая броня ми лъха на Китай :mrgreen: Волана не е М ков.
2004 г- 192 к км - :mhihi:

П.С. не знам , защо всеки слага тия грозни имитации на Восен като може да сложи style 172 където седят в пъти по красиво от тях :lalala:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Яну 2021, 13:07

Cvetun, тя не е за мен, което е още по-лошо, за веригите съм казал.
Бронята я виждам, че не е оригинална пакетова, защото ги няма ония ръбчета отстрани. Може би е била удряна, но има доста М елементи, което не пречи да са добавени всичките де.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61