Какво сте постигнали дотук в живота?
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Какво сте постигнали дотук в живота?
Georgi_G написа:Още в началото на темата се сетих за теб и за детето. ...
Благодаря за хубавите думи, но не мога да приема това. Не смятам, че хлапето без нас е било "обречено". Доста други деца са в приемни семейства и едва ли всички са "обречени"... А и никой не може да каже, дали хлапето е по-добре при нас и ще получи по-добър старт в живота. Както казах - много неизвестни има в това уравнение и никой от нас не е "чел книгата на съдбата", за да каже отсега кой вариант ще се окаже по-добър или по-лош.
Както казват руснаците: Поживём - увидим, доживём - узнаем, выживем - учтём...

Excellent! Steven is my name!
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Jordana написа:Ако си известен политик посветен на партийната кариера , не пиеш , не пушиш , вегетарианец , обичаш спорта , обичаш животните , обичаш децата но нямаш свои - дали си успял в живота човек ?
Не знам защо, но веднага се сетих за Хитлер...

Конкретно на въпроса: Ако се ограничиш до вътрешно - държавните реформи (строиш аутобани, ликвидираш инфлацията и безработицата, произвеждаш евтини и качествени автомобили за народа, въведеш прогресивно трудово законодателство и др. подобни...) и не нападаш / окупираш / анексираш / завладяваш съседните държави, и ОСОБЕНО ако НЕ ПОДПИСВАШ никакви договори със Сталин - тогава да, успял си!

Щеше да си успял, и то - много...

Последна промяна Borymeckata на 18 Яну 2021, 13:27, променена общо 2 пъти
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Е.Димитров написа:Само да добавя за децата, не че нещо разбирам от деца де.
Постъпвайте като на запад, когато станат на 18-21 им биете шута и да се оправят в живота, пък вие си живейте вашият пълноценно.
Да "биеш шута" малко грубичко ми звучи,макар че е вярно.
В това отношение мога да кажа,че съм горд:голямото ми дете от 19 год. възраст живее,учи,работи и се самоиздържа в "бяла" държава.
Снимка от абитуриенския му бал

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
немо написа:Е.Димитров написа:Само да добавя за децата, не че нещо разбирам от деца де.
Постъпвайте като на запад, когато станат на 18-21 им биете шута и да се оправят в живота, пък вие си живейте вашият пълноценно.
В това отношение мога да кажа,че съм горд:голямото ми дете от 19 год. възраст живее,учи,работи и се самоиздържа в "бяла" държава.
БРАВО!!!
Точно това имах в предвид!

- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
немо написа:Е.Димитров написа:Само да добавя за децата, не че нещо разбирам от деца де.
... а и знае до какво да се снима.
Жив и здрав да е.
Borymeckata написа:Благодаря за хубавите думи, но не мога да приема това. Не смятам, че хлапето без нас е било "обречено". Доста други деца са в приемни семейства и едва ли всички са "обречени"... А и никой не може да каже, дали хлапето е по-добре при нас и ще получи по-добър старт в живота. Както казах - много неизвестни има в това уравнение и никой от нас не е "чел книгата на съдбата", за да каже отсега кой вариант ще се окаже по-добър или по-лош.
Както казват руснаците: Поживём - увидим, доживём - узнаем, выживем - учтём...
Точно по времето, когато осиновявахте, колега-приятел се сблъска със същия казус. Загуби сина си - моторист в катастрофа на малко над 20 г. Осиновиха момиченце на 2 г., хубаво дете, но не съм сигурен колко добре е гледано в приемното семейство, беше си двугодишно диваче. Две години по-късно нещата се наместват, но много трудно.
На по 53 години са и шапка им свалям за начинанието, както и на теб.
- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Lenco написа:... а и знае до какво да се снима.
Жив и здрав да е.
Не ми беше готов Сенатора

Благодаря!
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Lenco написа:Точно по времето, когато осиновявахте, колега-приятел се сблъска със същия казус. Загуби сина си - моторист в катастрофа на малко над 20 г. Осиновиха момиченце на 2 г., хубаво дете, но не съм сигурен колко добре е гледано в приемното семейство, беше си двугодишно диваче. Две години по-късно нещата се наместват, но много трудно.
Голяма драма е било за тези хора... мога да си представя. Но се чудя - 2 годишно дете (сега е на 5), при това - момиченце, какви толкова проблеми да имат с него? Дори приемните да не са го поглеждали, на тази възраст, какво толкова грешно да стане? Момичетата са по-кротки, а това е и съвсем малко...
Нашият 10-годишен дивак, беше съвсем изпуснат... Приемните му "родители" сутрин са го качвали на автобуса за училище, вечер го прибират, храна, дрехи, обувки и... дотам. Ама какво е научил, какви оценки има, нещо да прочете, нещо да разбере... Само игри на двора с кучето и това е. В пети клас не знаеше таблицата за умножение и почти не умееше да чете. С голям зор го вкарахме в релсите, поне в някаква степен. Е, мачът още се играе и резултатът не е ясен, но... отчитам някакъв напредък. Да не влизам в подробности, че задръстваме хубавата тема с дивотии...

- santorini
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Range Rover
Евала! Чудесен младеж, само напред и да ви радва!
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Постигнал съм много в материален план започвайки от 0, като през цялото време съм го правел по инерция без да са престаравам и без да се взимам на сериозно. Дори си мисля, че нямам кой знае каква заслуга а успеха ми е по-скоро късмет или свързване на случайни възможности. Работил съм и по 20 часа месеци наред но никога за пари а просто, защото виждах, че нещата се получават. Измислих и името на голяма компания.
Колкото и да е странно още 17 годишен имах план от 3 етапа за живота си и той се осъществи.
В движение изгубих почти всичките си приятели въпреки усилията ми да ги запазя.
Семейството ми е страхотно, страхотна жена, аристократка по характер и класа. Страхотни деца, образовани и възпитани от съпругата ми. Често се шегувам, че аз попаднах на жена а тя на мъж не.
Преборих се с прехода, с конкуренция, с врагове и приятели но не и със собствените си недостатъци и пороци.
Разбрах по трудния начин, че успех и щастие са различни неща и как ще гледаме на живота се формира от детството а там нещата не започнаха добре.
Колкото и да е странно още 17 годишен имах план от 3 етапа за живота си и той се осъществи.
В движение изгубих почти всичките си приятели въпреки усилията ми да ги запазя.
Семейството ми е страхотно, страхотна жена, аристократка по характер и класа. Страхотни деца, образовани и възпитани от съпругата ми. Често се шегувам, че аз попаднах на жена а тя на мъж не.
Преборих се с прехода, с конкуренция, с врагове и приятели но не и със собствените си недостатъци и пороци.
Разбрах по трудния начин, че успех и щастие са различни неща и как ще гледаме на живота се формира от детството а там нещата не започнаха добре.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
+1...klintan66 написа:как ще гледаме на живота се формира от детството а там нещата не започнаха добре.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
и кредити имам, и съм на квартира, и деца нямам... пълен потрес, чуйек! 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Тия неща не винаги автоматично означават минус
Колко годишен си?

Колко годишен си?
- vicho
- старши ентусиаст
-
другия месец - 35чка
p.s. 17 години във форума... кога минАха
p.s. 17 години във форума... кога минАха

.
Последна промяна Вуйчо на 18 Апр 2021, 20:25, променена общо 1 път

- vicho
- старши ентусиаст
-
Вуйчо написа: Не те е срам, нищо не става от теб.
10 години...
тогава бях "постигнал" нещо, и после само надолу... нийййййййййооооооооооооо (звук от падащ самолет)

животът е като стълба в кокошарник