България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от TNT » 13 Яну 2021, 17:41

80% преценят ситуацията просто :mhihi: На клипа 10 преценяващи.
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 13 Яну 2021, 18:32

vicho написа:
zAcK написа:ННякой ден имам чувството, че някой ще ме блъсне нарочно, че спазвам правилника :dunno:

когато бях с червената "стрела" съм получавал реплика от колега в чата: "видях те на околовръстното край Бояна, ама нещо много бавно караше..." аз по принцип така си карам - 85 км/ч :dunno:

освен това ми се е случвало отново със същия автомобил да ме изпреварва много засилена патрулка, бие спирачки и кара до мен, и ме гледат... и аз ги гледам... и те ме гледат... :paranoid: :conf: после отпрашиха (отново с 80 км/ч се развива действието) :kuku:

интересно е... :mhihi:

основния проблем е, че 15-20% се опитват да спазват някакви елементарни правила, а останалите 80+ процента ги боли па(о)Дката... ако беше обратното, ехееее :ok:
Тва като оная къде ми свири и ми вика "в града се кара МИНИМУМ с 50км/ч".

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e60 525d LCI
Мечтае да кара: F90

Мнение от ivan_petkov » 13 Яну 2021, 19:22

Като взема конкретен случай баш за София , еми просто вече ги нямам тия нерви с колата да се движа :banghead: . Оставям колата пред блока на братовчеди и с метрото :ok: , чак ми стана чудно коолко е спокойно и как го няма това напрежение плюс нервите :ok: , абе сладка работа :lol: . Всеки ден съм свидетел на чалъми :banghead:

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330xd

Мнение от Kurtov » 13 Яну 2021, 20:15

steeN написа:80 км/ч май са им много на тези. Не че тоя бездарник без светлините не беше с доста повече.
Айде сега опесъчаване... арабско килимче направо да им постелят. Все някой друг е виновен.
Всичко това можеше да се избегне ако се караше просто по-бавно.

Наскоро гледах по телевизията и някакъв чичко обесняваше, че проблемите със спуканите гуми и джанти в участъка за който ставаше дума, идва от това, че водачите не спазват ограничението на скоростта от 30км/ч :mhihi: .
В Германия сигурно, защото са по-добри шофьори с по-нови коли и нямат ограничение на магистралата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 13 Яну 2021, 20:18

успокоявате ли се като обвините общината (или АПИ), че не си е свършила работата? :wave:

п.с. това е ясно като изгрева на Слънцето
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 13 Яну 2021, 20:21

Важното е, че има кой да е виновен. Апи, община, комунисти, евреи, марсианци.... Бе друг, се едно кой.
А псуването намалява стреса!
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Яну 2021, 21:30

vicho написа:успокоявате ли се като обвините общината (или АПИ), че не си е свършила работата? :wave:

п.с. това е ясно като изгрева на Слънцето

А да търсим повод да обвиним Ганьо за най-големия идиот на планетата по-голямо успокоение ли е?

Немци, Французи, Англичани, Американци, всички са бели хора. Само ние сме туземци и олигофрени. Само ние сме джигити, само ние цапаме, само ние не плащаме глоби, данъци и прочее други задължения.

Някой ако държи да се чувства по презумция виновен за това, че има кола, че иска да работи, че иска да живее и че се е родил изобщо нека го прави. Аз неща да се смятам за най-долната раса в Европа.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 13 Яну 2021, 22:01

bum_bum написа:Само ние сме джигити, само ние цапаме, само ние не плащаме глоби, данъци и прочее други задължения.

горе-долу така си мисля...

нали съм ти разкразвал историята за комшийката (35-40 годишна), която чистеше около блока в деня "Да изчистим България" и 2-3 дни след това идвайки по тротоара си метна фаса на земята...

вари го, печи го, Ганьо си е Ганьо :D
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 13 Яну 2021, 22:38

Kurtov написа:...

Единия хечбек летеше с над 100 км/ч, на път който при перфектни условия ограничението е 80 км/ч, без светлини... вечер в мълга и сняг :mhihi: Но общината е виновна :mhihi: Страшни комици сте.
Такова пътно поведение аз само в Южна Америка и Турция съм виждал, пък не знам колко сме бели хора.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Яну 2021, 9:31

Такива ги има навсякъде. И гърци и испанци (сигурно и други) са страшни свине. Ама им е по-чисто, щото нямат фирми за почистване, собствениците на които имат автопарк на който да завиди някой шейх.

А сутринта някакъв Ганьо беше захапал бордюра на спускане от лифта. За пореден път. Сигурно е карал с несъобразена скорост от 40км. Ама отде да знае, че като е било по-топло и е валяло преди това шахтата на върха бълва вода, която стига чак до мола. И като стегне през ноща става пързалка. И е така от поне 6 години. И от поне 6 години никой нищо не прави. И за тия 6 години поне 60 катастрофи има. Ма нема проблеми, пишем “несъобразена скорост”.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 14 Яну 2021, 12:50

bum_bum написа:Често, когато спазвам нормална дистанция някой ще се набие между мен и предната кола.

Редовно ми се случва по път за работа. Има едни три светофара, дето ако караш с около 35-40км/ч минаваш на зелена вълна. Когато никой не ме изпревари, обикновно тъкмо като настигна колоната на следващия светофар и потеглят и аз въобще не спирам, но често се случва 1-2 да се набият пред мен и да спрат и аз точно тия 10 метра ме карат и мен да спра за 2-3 секунди и колоната тъкмо потегля..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 14 Яну 2021, 16:11

За верижната от околовръстното май ще се окаже, че някои от преценяващите са преценили да са и с летни гуми :wave: Още 50 точки преценка :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 14 Яну 2021, 17:10

Тва грам не го разбирам. Студено е, вали сняг, поледиците се очакват и някои си карат с летни гуми, че и настъпват..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E83 M57T2
Мечтае да кара: фърчило

Мнение от ID A » 14 Яну 2021, 19:38

Как си представяте коли за по 2 бона и много по-евтини да поддържат летен и зимен комплект гуми? Такава кола се взема и се кара докато се движи. Пада 1 см сняг и целия град е блокиран от шофьори едвам пъплещи.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 14 Яну 2021, 19:46

ID A написа:Как си представяте коли за по 2 бона и много по-евтини да поддържат летен и зимен комплект гуми? Такава кола се взема и се кара докато се движи. Пада 1 см сняг и целия град е блокиран от шофьори едвам пъплещи.

веднага ще ти кажа как си го представям. ако имаш кола за 2 бона и те спрат и си без зимни гуми през зимата - слагат ти една глоба 2 бона и ти конфискуват колата докато я платиш глобата. имаш 6 месеца да я платиш след което лихвата на глобата става колкото глобата и колата ти се отнема в полза на държавата след което се скрапира директно а потенциалните постъпления от това се използват за прилагането на този и други подобни закони.

след 2-3 сезона / итерации или всички кашони ще имат зимни гуми или просто няма да ги има. виж колко е просто. ама няма воля. което си е диагноза на територията
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата