Какво сте постигнали дотук в живота?
Модератор: Общи модератори
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Re: Какво сте постигнали дотук в живота?
bum_bum написа:alekangg написа:Не знам какво се очаква да е постигнал обикновен човек, надали някой е открил топлата вода или е станал световно известен от тук пишещите..
Има- енигмата.
Е ако членовете тук, не се държаха толкова снизходително с него, може би още щеше да споделя...
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
TNT написа:Borymeckata написа:Чета ви и... май бъркате понятията "какво съм постигнал" и "какво имам".
То в един етап няма значение ти ли си го постигнал или си го наследил. Ако бях наследил "фабрики, верига магазини и ферари", имам 2-3 чавета и стойностна жена до себе си... не съм убеден дали ще ми дреме аз ли съм вдигнал фабриката.
Съгласен съм. Просто... темата беше "какво сте постигнали", а не "какво сте наследили".
Съгласи се, че ако някой създаде нещо от нулата и ти го поднесе наготово, твоята заслуга е... никаква...

Excellent! Steven is my name!
Нали сме наясно, ''от нулата'' означава кръгъл сирак, хвърлен в боя на 18 години при излизане от дома?
Всичко друго е с някаква помощ от родител в някаква насока и тука вече става толкова разтегливо, че е чак несериозно да се коментира без да се говори в крайности.
Всичко друго е с някаква помощ от родител в някаква насока и тука вече става толкова разтегливо, че е чак несериозно да се коментира без да се говори в крайности.
- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Здрав съм, нямам зависимости, нямам кредити.... so far so good

Kroki написа:bum_bum написа:alekangg написа:Не знам какво се очаква да е постигнал обикновен човек, надали някой е открил топлата вода или е станал световно известен от тук пишещите..
Има- енигмата.
Е ако членовете тук, не се държаха толкова снизходително с него, може би още щеше да споделя...
Чакайте малко. Някой от вас знае, ли, кой е Енигма-та? И защо пък точно с него? Аз се сещам за поне още трима от този форум, които са много напред с мат`ряла. Ама не знам, кои са им родителите. И това на първо четене. Хубавото тук е, че през годините се извървя много народ. В първите 3-5 години на форума дори практически всички се и познавахме. Понякога наистина е по-добре да не те знаят. Завистта българска е по-безкрайна и от Вселената.
Borymeckata написа:Съгласен съм. Просто... темата беше "какво сте постигнали", а не "какво сте наследили".
Съгласи се, че ако някой създаде нещо от нулата и ти го поднесе наготово, твоята заслуга е... никаква...![]()
Мечо, аз съм безкрайно благодарен на тия, дето са ме създали, "научили и възпитали". Използвам кавички, защото научих, какъв НЕ ТРЯБВА да бъда. Уволних се от казармата и на 14-тия ден започнах бачкане. Купиха ми един кат дрехи и оттам насам това е. От тях не съм наследил и една клечка за зъби. Няма и да получа. Женицата е израстнала без баща и ... предполагам се сещаш. На 31г се разведох и от първия брак се измънкнах с една жигула и дрехите на гърба си. Плюс кредит на стойността на една гарсониера. Активите останаха от другата страна. Та накратко, каквото имам на и около мене, това сме аз и женицата. Двамката

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Така е, но за мен нещата са свързани. Ако не дадеш поне възпитание и добър пример на детето ти, дали то ще постигне много ? Не е невъзможно, има примери, но са по-скоро изключения.Borymeckata написа:Съгласи се, че ако някой създаде нещо от нулата и ти го поднесе наготово, твоята заслуга е... никаква...![]()
grkv написа:Нали сме наясно, ''от нулата'' означава кръгъл сирак, хвърлен в боя на 18 години при излизане от дома?
Тук може да се брои за постижение и ако не стане престъпник

BMW_POWER написа:защото научих, какъв НЕ ТРЯБВА да бъда.
Това е по-трудното.
Аз просто казвам, че за мен постижение ще е, ако на тези след мен им е по-лесно. След 30-40 години ще пиша в темата да кажа

Дотук образование, няколко връзки и работа за топ компании не го броя просто за постижение. За мен важните неща в живота още не съм ги постигнал. И равносметката дали и колко съм ги постигнал, ще е след много години.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
TNT написа:И равносметката дали и колко съм ги постигнал, ще е след много години.
То за всички по-млади тук важи това според мен.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Да, ако имаше още няколко човека да припадат и да му лижат виртуалния гъз можеше и до Луната да е отлетял,Kroki написа:bum_bum написа:alekangg написа:Не знам какво се очаква да е постигнал обикновен човек, надали някой е открил топлата вода или е станал световно известен от тук пишещите..
Има- енигмата.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
drifty написа:Nickelback написа:Аз не мисля, че съм постигнал нещо кой знае какво на този етап
Вярно, че нещата са много субективни. Винаги с интерес ти чета мненията и ако нЕкой ден достигна поне малко от малко до твоите умствени способности, пък и като цяло до начин на мислене, ще си го впиша в тая тема, а ти изтърси тва горе
Мерси, гледам да разнообразявам форума понякога с една "по-друга" гледна точка

drifty написа:Аз лично май нищо не съм постигнал. Или поне нищо важно - нямам си дом, нито другарче, нито пък имам роднини, които да ме подкрепят в перипетиите на живота. Дори напротив, имам усещането, че нарочно ме тъпчат, без да имам идея защо. Като всеки нормален /относително казано/ човек, смятам, че си имам своите мечти и цели, но всяко начинание среща отпор задължително от родителите ми, а много често и от други роднини, та дори и от познати / приятели и с течение на времето сякаш всичко това ме превърна в притеснителен, нерешителен и с ниско самочувствие аутсайдер. А от няколко години усещам, че за старшия съм малко или много разочарование, и това не знам защо.
Когато бях на 20, срещнах една прекрасна девойка и се замислих за семейство, но когато ме заряза нещата много се промениха, та и в тоя аспект на живота съм пълен крах. От тогава си мисля, че хора като мен просто не заслужават да имат добра жена до себе си, а и не за момента не смятам, че има какво да дам на едно дете, та и тая идея съм я зарязал в момента.
От друга страна си дадох сметка, че съм си сам в живота и трябва да разчитам само на себе си, което си го пиша като постижение. Осъзнах и, че всичко може да се промени и така се появи светлина в тунела и се хванах здраво в тая посока, та и това си го пиша като постижение. Малко е, бавно се случва, но се случва. Надявам се някой ден да успея да обърна всичко негативно в положително. Мечти и цели бол, спирка няма и това е.
Твоята история е да не кажа почти едно към едно с тая на най-добрия ми приятел

Това, което смятам не точно за постижение, а по-скоро за принос, е че в известна степен съм допринесъл за развитието на високотехнологичните традиции в България. Някакси вътрешно ме сгрява и придава смисъл на това да не поглеждам към чужбина

Последна промяна Nickelback на 20 Яну 2021, 10:25, променена общо 2 пъти
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Jordana написа:..... Мъжете предават своята индивидуалност само на мъжките си отрочета . Ако не се роди мъжко отроче гена Ни носител на мъжката ни индивидуалност и качества се зтарива безвъзвратно...кофти работа е природата
И аз се надявах на твоята теория, виках на дъщерята вземи си една истинска дамска кола Поло или 207, а тя купи първото е36 - комби, след втория разговор взе е36 кабрио .... приятеля и се оказа със з3.
По темата, участвах в създаването на сериозна фирма и 100% в логото и, малко, но от сърце за поколенията.
Добро семейство, послушно дете с някой отклонения по стари БМВ-та, сам си купих жилище, сам си купих кола, сам си сглобих една (оказа се бърза), изпълних си една от детските мечти да имам голяма ракла с музика на Сони от грамофона до колоните.
Едно от трудните ми постижения беше да оставя цигарите, наред са Колата, тортите и свинските пържоли, но ще е трудно.
- TNT
- младши ентусиаст
-
Еми зависи. Имам двама приятеля, стигнаха далеч на по 25-26drifty написа:TNT написа:И равносметката дали и колко съм ги постигнал, ще е след много години.
То за всички по-млади тук важи това според мен.

Както се написа няколко пъти - всичко е много субективно. Няма и "график". Всеки си е в собствено състезание. А и за всеки успеха е различно, амбициите също са различни. Веднъж с група за пътуващи чак тъжно ми стана как едно момче си мечтае за Опел 1,6 на газ. Човек трябва по-високо да се цели

А като се спомена за мненията във форума - имах сериозен здравословен проблем. 5 години ежедневна болка в главата. Това ме спираше много. Мненията на бум-бум за храненето ме "излекуваха". Изглежда станат ли в повече въглехидратите, организма ми го избива на болка

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Lenco написа:Едно от трудните ми постижения беше да оставя цигарите, наред са Колата, тортите и свинските пържоли, но ще е трудно.
Остави и пиенето и направо търси някой по-як клон да си окачиш въжето - аз поне от такъв "живот" смисъл не виждам...

Excellent! Steven is my name!
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
BMW_POWER написа:Kroki написа:bum_bum написа:alekangg написа:Не знам какво се очаква да е постигнал обикновен човек, надали някой е открил топлата вода или е станал световно известен от тук пишещите..
Има- енигмата.
Чакайте малко. Някой от вас знае, ли, кой е Енигма-та? И защо пък точно с него? Аз се сещам за поне още трима от този форум, които са много напред с мат`ряла. Ама не знам, кои са им родителите. И това на първо четене. Хубавото тук е, че през годините се извървя много народ. В първите 3-5 години на форума дори практически всички се и познавахме. Понякога наистина е по-добре да не те знаят.
:
Кучето е заровено много назад във времето наистина , обаче така поставен въпроса според мен единствения който може да се похвали в темата е ...алх . Дори енигмата гризе нервно нокти пред неговите постижения .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
TNT написа:А като се спомена за мненията във форума - имах сериозен здравословен проблем. 5 години ежедневна болка в главата. Това ме спираше много.
Тук те разбирам напълно, аз вече бутам 5та година със здравословен проблем. Не е главоболие, но ефектът е абсолютно същият.

Nickelback написа:Твоята история е да не кажа почти едно към едно с тая на най-добрия ми приятелИ на него съм му казвал - стегнете се момчета и не унивайте, просто си следвайте целите
![]()
Благодаря, все ще стане

Последна промяна drifty на 14 Яну 2021, 15:06, променена общо 2 пъти

- TNT
- младши ентусиаст
-
Пробвай с хранителния режим. На пържоли и сланина не е трудно
И по-далече от хора, които чувстваш, че те дърпат надолу
Без значение кои са.