Какво сте постигнали дотук в живота?
Модератор: Общи модератори
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Какво сте постигнали дотук в живота?
Kurtov написа:Нищо.
+1

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
sub_eleven написа:Семейството, което си създал е най-важното. Колкото по-бързо човек го осъзнае, толкова по-добре. Някой път дълго се луташ преди да го разбереш.
Това бих отличил като постижение, останалото на втори план.
За постижения - аз се гордея с разни спортни постижения в различни спортове, които съм постигал, нива, които съм достигнал.
Откъм образование също имам поводи за гордост. Откъм кариера също.
Това какво съм купил и притежавам не ме вълнува. Това са помощни средства.
............
п.п И от тук насетне е важно децата да излязат добри хора. Каквото постигнат те ще е и мое постижение.
Няма какво повече да се каже

sub_eleven написа:Все пак нищо велико не съм направил за човечеството![]()
![]()
.
Може би най-важното, но на човек му трябва време за да го осъзнае - на т.нар. човечество не му пука за себе си

Т.е. всяко усилие в негова полза е загубено ценно време от живота на полагащия го

По-добре е да не се мъчиш да правиш нищо за човекоподобната сган, защото рискуваш накрая да се окаже, че всичко е било напразно.
Знаете за непоисканото добро

P.S. Все пак за матряла земята продължава да е плоска...
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Интересна тема, отдавна чакам подобна... Не толкова, че ще разберем кой какво е постигнал, какви коли си е купил, какво уиски пие и какви пури пуши, не. По-интересно е кой какво смята за важно постижение в живота си...
Лично за себе си... ще се смеете... Като най-важно постижение си отчитам, че се освободих от някои грехове, като алчността, завистта и лакомията. Като по-млад имах такива и... ми беше трудно да ги подтискам, вероятно са се проявявали в действията ми. Околните са ги виждали и усещали. Сега разбирам, че тези... чувства да ги наречем, са ми пречели да бъда спокоен и щастлив, пречели са ми в отношенията с хората. Бил съм изнервен и дребнав. Но вече - не. Приключих с това и съм много горд със себе си.

Лично за себе си... ще се смеете... Като най-важно постижение си отчитам, че се освободих от някои грехове, като алчността, завистта и лакомията. Като по-млад имах такива и... ми беше трудно да ги подтискам, вероятно са се проявявали в действията ми. Околните са ги виждали и усещали. Сега разбирам, че тези... чувства да ги наречем, са ми пречели да бъда спокоен и щастлив, пречели са ми в отношенията с хората. Бил съм изнервен и дребнав. Но вече - не. Приключих с това и съм много горд със себе си.
Excellent! Steven is my name!
когато се регистрирах на този форум бях студент. на 23 години. роден съм 1980. оттогава насам
- имам здраво семейство.някъде през 2006 година, запознах се с едно момиче което ми промени изцяло виждането към живота. помогна ми в много тежък период за мене, тя е моята подпора, винаги ме "буташе" към правилната посока. тъстът и тъщата са ми като родители. "прегърнаха" ме още от самото начало като техен син и се обръщам към тях като мама и тате. до ден днешен.
имаме един прекрасен син на 4 години и просто не виждам как биха могли нещата да се развият другояче. семейството ми е над всичко. коли, пари, кариера и т.н. когато се връщам вкъщи и чукам на вратата, синът ми бяга викайки "тати дойде, тати е тук!" и направо чувството е ... татковците знаят
- приключвам със строежа на една къща. короната малко ни забави от техническа гледна точка. на ред, идва купуване на друг имот.
- работя над това което съм учил цял живот. изморителна е много но работната среда е супер и въпреки че съм изтощен искам да се върна следващия ден. заплащането разбира се е супер.
- имам здраво семейство.някъде през 2006 година, запознах се с едно момиче което ми промени изцяло виждането към живота. помогна ми в много тежък период за мене, тя е моята подпора, винаги ме "буташе" към правилната посока. тъстът и тъщата са ми като родители. "прегърнаха" ме още от самото начало като техен син и се обръщам към тях като мама и тате. до ден днешен.
имаме един прекрасен син на 4 години и просто не виждам как биха могли нещата да се развият другояче. семейството ми е над всичко. коли, пари, кариера и т.н. когато се връщам вкъщи и чукам на вратата, синът ми бяга викайки "тати дойде, тати е тук!" и направо чувството е ... татковците знаят
- приключвам със строежа на една къща. короната малко ни забави от техническа гледна точка. на ред, идва купуване на друг имот.
- работя над това което съм учил цял живот. изморителна е много но работната среда е супер и въпреки че съм изтощен искам да се върна следващия ден. заплащането разбира се е супер.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Женените внушавате на ергените колко важно е семейството и те горките сигурно ще останат с впечатление, че пропускат нещо кой знае колко хубаво в живота... То голям купон бил семейният живот - да не повярваш...
Ние така или иначе вече сме се прецакали, но викам да не засилваме момчетата - има време, сами ще узреят за идеята...
Нека си поживеят първо...

Ние така или иначе вече сме се прецакали, но викам да не засилваме момчетата - има време, сами ще узреят за идеята...

Нека си поживеят първо...

Excellent! Steven is my name!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аз съм имал няколко реални възможности да създам семейство, но ме ужасяваше мисълта да го направя с конкретната жена... Проблемът е, че годинките не минават, а летят и възможностите за това намаляват прогресивно. Честно казано никога не съм имал вътрешно истинско желание да имам дете, да дундуркам бебе или нещо такова, сигурно има нещо асоциално или цинично в мен. И аз все повече започвам да разсъждавам като Зак, хайде да не са всички, но по-голямата част май от световното население са облечени и говорещи примати, които само консумират и се плодят, ползвайки достиженията на големи личности и умове, без да допринасят, а често и дърпайки света назад, правейки го по-лошо място даже..Borymeckata написа:Женените внушавате на ергените колко важно е семейството и те горките сигурно ще останат с впечатление, че пропускат нещо кой знае колко хубаво в живота... То голям купон бил семейният живот - да не повярваш...![]()
![]()
Ние така или иначе вече сме се прецакали, но викам да не засилваме момчетата - има време, сами ще узреят за идеята...![]()
![]()
Нека си поживеят първо...![]()
Живее ми се в някаква утопия, казват, че Бутан бил подобно място, ще се амбицирам най-изподире да отскоча до там... Ама те пък няма да ме искат

Боримечка, ти си постигнал едно от най-важните неща, освобождаване и развитие на душата, източните мъдри глави казват, че не сме тяло с духовни изживявания, а душа с телесно преживяване. На мен също това ми е по-голямата битка, имам отвратителни черти в характера си и ми се струва най-трудно да ги преборя. Отделно, че в социален аспект съм страаашно назад от повечето хора на моята възраст. Не ми тежи особено съзнателно, но вероятно ме подтиска подсъзнателно в една или друга степен...
Та +1 и от мен за нищо не постигналите. Поне нищо особено..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ivan_petkov
- Потребител
-
- Кара: BMW e60 525d LCI
- Мечтае да кара: F90
В днешно време за младите момчета е малко или много трудно да си намерят половинка , заради тия социални мрежи . Останал съм с впечатлението , че социалните мрежи меко казано са правени за момичета и жени
, а това води до повдигане на самочуствието им до такава степен , че момчетата и мъжете биват отхвърляни (но работата е там , че ние сме си виновни за “подкрепата ни” като им правим комплименти или харесваме снимки ) . Просто казано , социалните мрежи определят какъв статус си и каква йерархия си в обществото
. Не ми се пише дълго и подробно за проблемите , но това е положението за жалост
. За вас какво ви е мнението относно социалните мрежи ....
Малко се отклоних от темата , прощавайте

Последна промяна ivan_petkov на 14 Яну 2021, 10:23, променена общо 1 път
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
BMW_POWER написа:Кой какво е постигнал? Зависи откъде си стартирал. Едни са родени със сребърна лъжичка в устата, други не. Просто няма база за сравнение. На едни родителите са им дали всичко, на други нищо. Едни са имали шанса, да са на точното място в точното време, други не.
...
Сериозно. Оценката на старта е много субективна. Зависи от толкова много неща, че някой малко успял може да е постигнал много повече, от някой по-успял от него.
Много, ама много добре казано

Най-важното е какво нематериално са дали родителите ти, на какво са те научили, как се те възпитали. С пари всеки може.
Имаше една приказка нещо от сорта, че един мъж трябва в живота си да посади дърво, да построи къща и да отима син. Тогава животът му е придобил смисъл.
Не съм сигурен съвременната интерпретация на тая мисъл каква е, но все още мисля, че есенцията ѝ е актуална. Може би става и да посадиш розов храст, да си купиш ново строителство в Манастирски Долини с 30-годишен кредит и да отгледаш някаква форма на джендър, но все ще си постигнал нещо за пред обществото

Аз не мисля, че съм постигнал нещо кой знае какво на този етап, освен че съм си сбъднал някои мечти и като цяло съм станал разумен и балансиран човек, надвил себе си психически. Но гледам къде са ми пропуските според горната схема и ще гледам да ги позапълня занапред

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Bogat-Beden
-
-
Абсолютно вярно е, ама и ние не сме бели ангели, имаме поне повечето от нас много трески за дялане.. Иначе разумни и читави мацки има, разумни не съм сигурен, ама читави все трябва да са останали, дори да са под 5 процента..ivan_petkov написа:В днешно време за младите момчета е малко или много трудно да си намерят половинка , заради тия социални мрежи . Останал съм с впечатлението , че социалните мрежи меко казано са правени за момичета и жени, а това води до повдигане на самочуствието им до такава степен , че момчетата и мъжете биват отхвърляни (но работата е там , че ние сме си виновни за “подкрепата ни” като им правим комплименти или харесваме снимки ) . Просто казано , социалните мрежи определят какъв статус си и каква йерархия си в обществото
. Не ми се пише дълго и подробно за проблемите , но това е положението за жалост
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:Честно казано никога не съм имал вътрешно истинско желание да имам дете, да дундуркам бебе или нещо такова, сигурно има нещо асоциално или цинично в мен.
И аз така бях до един момент преди много години. Но дойде ли моментът, в кой то осъзнаеш, че имаш какво добро от себе си да предадеш на някого, започваш да мислиш по коренно различен начин

ivan_petkov написа:В днешно време за младите момчета е малко или много трудно да си намерят половинка , заради тия социални мрежи . Останал съм с впечатлението , че социалните мрежи меко казано са правени за момичета и жени, а това води до повдигане на самочуствието им до такава степен , че момчетата и мъжете биват отхвърляни (но работата е там , че ние сме си виновни за “подкрепата ни” като им правим комплименти или харесваме снимки ) . Просто казано , социалните мрежи определят какъв статус си и каква йерархия си в обществото
Всъщност звездите и псевдо-звездите от социалните мрежи (говоря и за двата пола) някакси естествено си намират еквилента от другия пол. Да речем една истинска кифла си намира своя кифльо a.k.a. турбо-батка с Е-шеесе/Фъ-десет без пукнат лев в джоба, цАлИват сА, обичат сА два месеца и сА сменят после, щото оназ не знаела, че оня няма лев, па онзи си мислел, че оназ не била чак много к*рва. Хората имат много фалшиви лица в тия соц. мрежи и това си личи от километри. Ако обектът на желанието ти не може да те оцени като Човек, човек не трябва да губи ама грам време с подобно същество

Лето две и седемнаесто.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Bogat-Beden написа:И аз все повече започвам да разсъждавам като Зак, хайде да не са всички, но по-голямата част май от световното население са облечени и говорещи примати...
Какво да ти кажа. От малък са ме възпитавали да съм честен, добър, да помагам на другите и т.н. Трябваше да стана на около 30-35 за да разбера, че 99% от хората не им пука за тях самите, а какво остава за теб. Т.е. губиш време, усилия и т.н. да помагаш, а след това се оказва, че всъщност са ти го забили.
Виждал съм какво ли не. Като се почне от това да почистиш някое място сред природата и след седмица пак да е кочина. Или да направиш пейка, беседка и т.н. и да ги изпотрошат, за да ги изгорят. Или например хора, които уж имат нужда от средства, а след това ги изпиват. Виждал съм направени хубави обществени неща, изградени безвъзмездно, които след това се унищожават от държавата, за да се усвоят едни пари. Виждал съм хора, на които си помогнал, които след това забравят и здрасти да ти кажат, не говорим за друго. В работата съм помагал на много хора, не съм спал заради тях, накрая само няколко го помнят. Още помня един случай с колега, който се обади по нощите от Ню Йорк да му помогнем отдалечено и отиде през това време да кльопа стекове с един от местните АйТи-та, докато им оправях бакиите. Има и такива, на които съм помагал и след това са говорили на CEO-то зад гърба ми, да ме наклеветят

Та за мен нищо свързано с чужди хора извън семейството не е успех.

Последна промяна zAcK на 14 Яну 2021, 10:54, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- Bogat-Beden
-
-
zAcK написа: От малък са ме възпитавали да съм честен, добър, да помагам на другите и т.н.
За съжаление и аз съм така. Моя колежка има малък син и стана въпрос нещо за ценности и други фантасмагориии в офиса и тя каза: няма да го възпитавам в такива!
Аз:

Тя казва: Ами защото това ще го направи аутсайдер..
И аз загубих казуса, нямаше как да я опровергая..
Никълбак, да не си си направил бебе и ли работиш по въпроса?

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:Никълбак, да не си си направил бебе и ли работиш по въпроса?
Ша разберете като му дойде времето в темата с хоби проектите

Лето две и седемнаесто.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
vvasilev1 написа:Някой не желаят деца.
Искат повече време, кеш, свобода, материални облаги. Те трябва ли да бъдат съдени?
Новата религия са парите и потреблението, материалното.
Не, не трябва да бъдат съдени. Трябва да бъдат съжалявани. И аз преди първото си мислех е за кво ми е ся, па ша са занимавам с него вместо да си легна и т.н. После викам - убу , ай - ама аз нема да се променя..га ми се спи, ша си спя, га ми се оди навънка ша си одя... и такива глупости.
И как само я видях каката на половин час бебенце и глупостите беха дотук. Вече искам и трето, даже и четвърто.
Всичко останало с което се промених дойде имено от децата. Е тва дето Боримечката вика при мен дойде след каката. От само себе си. Болен съм, когато са болни, тъжен съм , когато са тъжни, и щастлив, когато са щастливи. И нищо не ми липсва, когато съм с тях.
Снощи сме си играли с малката до 12,00 и си легнах в 1. Ма треа ставам в 6, много важно. Играхме яко и милион пъти е по-хубаво от да идеш на кръчма, от да пуцаш Зомбита или да кесиш у фейсбук. Занимание си имам осигурено 24/7/365 и никога не ми е скучно, досадно и да се чудя какво да правя.
ПП. Много важното нещо, което ме научиха децата е да давам без да искам и без да очаквам нищо в замяна.
Не на всеки ще подейства така детето обаче. Кой си е егоист в червата такъв ще си остане форевър. И се ша му е крив света и вечно ще е недоволен от нещо.
Последна промяна Моджо на 14 Яну 2021, 11:25, променена общо 4 пъти
Хм,хм...