Криптовалути
Модератор: Общи модератори
Re: Криптовалути
Ааа, аз чакам такъв дроп, че да си купя един цял биткойн, нещо под $10к, ако ще и догодина, по-догодина да е.... гледайки историята - декември 2017 - 19к, декември 2018 - 3к, та мисля не е невъзможно.
К'вото стане, не ми е особено важно да вляза в играта възможно най-скоро, 'щото се чувствам голям лаик, а лаиците приключват на минус първи
К'вото стане, не ми е особено важно да вляза в играта възможно най-скоро, 'щото се чувствам голям лаик, а лаиците приключват на минус първи

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Не се говори ами направо си влезнаха фондовете. От лятото насам се изсипаха едни милиарди и това е причината за сегашната цена. Първо да скочи от април до декември от 6к на 20к. След това декември вече всичко по борсите беше изкупено, а хората продължават да искат да си купят...което логично води до още по-голямо качване. Според мен цената ще се качва докато някой от големите не реши да кешира печалбата и не дръпне чергата под краката на всички. Но дори и тогава не мисля че ще видим повече нива под 15-20к. А и никой не знае кога ще стане, може да е преди 50к а може и след 100к
Но като цяло докато нещо такова не се случи очаквайте цената да расте почти право на горе, защото просто всеки си стиска каквото има а желаещи да купуват не липсват.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Под 18к е абсурдно да върне за мен някога. Под 10к, ако някога падне - значи ще умира
Последното стабилно дневно ниво е 23-24к и там с удоволствие бих влезнал с всичко, което продадох. Не се знае дали ще се случи обаче, щото ще е -40% от сегашната цена. Но да се чака под 10к, -75% корекция, според мен е в сферата на надежди и фантазии вече. Големите влезнаха на 17-20к и да се разчита, че те ще пишат -50% на 300 милиона инвестиция....

Оооо, аз въобще не съм коректив за нещо... дето се вика още нямам регистрация никъде за нищо, само гледам отстрани и умувам кога да се нашия
Добре де, ако тия големите решат, че на 50-60-70к или там колкото са си белязали излизат и от тук нататък рискът е твърде голям к'во става с цената? Логично е да падне с доста.
Иначе, само за 2020-та месеци наред цената е около 10к, за 2 месеца стана 40, та тия проценти бива да се смятат от нещо осреднено тип 3 месеца, не най-високата стойност евър, мисля, 'щото в момента нещата са толкова откачени като скоци, че е чак несериозно да се говори
Друго, няколко пъти споменавате за някакви месеци назад, това какво означава?
Ако точно сега искам да си купя ще мога ли, или се редя на някаква опашка и си чакам реда, без значение каква е цената когато ми дойде реда?
Иначе гледах 7-8 клипчета на разни крипто гурута и всеки си прави някви прогнози ей така, от въздуха или както на него му се иска.... съответно на всеки му се иска нещата да са нагоре и хвърля едни стотици хиляди долари до края на годината, до 5 години, ала-бала... от къде черпите надежна информация?

Добре де, ако тия големите решат, че на 50-60-70к или там колкото са си белязали излизат и от тук нататък рискът е твърде голям к'во става с цената? Логично е да падне с доста.
Иначе, само за 2020-та месеци наред цената е около 10к, за 2 месеца стана 40, та тия проценти бива да се смятат от нещо осреднено тип 3 месеца, не най-високата стойност евър, мисля, 'щото в момента нещата са толкова откачени като скоци, че е чак несериозно да се говори

Друго, няколко пъти споменавате за някакви месеци назад, това какво означава?
Ако точно сега искам да си купя ще мога ли, или се редя на някаква опашка и си чакам реда, без значение каква е цената когато ми дойде реда?
Иначе гледах 7-8 клипчета на разни крипто гурута и всеки си прави някви прогнози ей така, от въздуха или както на него му се иска.... съответно на всеки му се иска нещата да са нагоре и хвърля едни стотици хиляди долари до края на годината, до 5 години, ала-бала... от къде черпите надежна информация?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
$40,284 

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
То проби 41к направо...
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
- TNT
- младши ентусиаст
-
41к, докато пиша
Ще цитирам мнения от преди 1-2 месеца в темата
А никакъв ред не трябва да чакаш в голяма борса. Влизаш и купуваш. Търговията е в милиарди обеми. Винаги има кой да купи/продаде. Стойностите на биткойн за растеж последните години са абсурдни, нереалистични, непредсказуеми и както искаш можеш да ги наречеш - всичко е вярно. Това прозвуча като Хан Соло от тези новите епизоди "джедаите, силата - всичко е истина"

grkv написа:от къде черпите надежна информация?
Ще цитирам мнения от преди 1-2 месеца в темата

Mollov написа:Тва да прогнозираш ETH или друга монета (дори BTC) за 5 години напред... на такива хора им се казва "много заблудени... ама много".
TNT написа:Mollov написа:на такива хора им се казва
Нострадамус, Ванга или Гадателката Бими

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
grkv написа:от къде черпите надежна информация?
Никой не може да предвиди бъдещето. Ако можеше, всички щяхме да четем надежната информация и да купуваме евтино и да продаваме скъпо. Нищо по-различно от всеки друг пазар. Всеки има виждане и го изразява с парите си. Затова и тази работа (както всяка друга) не е за всеки. Както и с всеки друг пазар при такава еуфория ще се изсипе в един момент и много малко хора ще си запзят парите, та в случая е по-важно да оцениш ентусиазма на хората и дали има някой останал да купи още повече от колкото нещо друго. И в момента сме по-близо до изсипването от колкото до другата част.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Ясно ми е, че е непредсказуемо, еле пък в сегашното време, въпросът ми за надеждната информация е по-скоро някой, който не витае толкова хвърковато в облаците, 'щото повечето ми изглеждат супер хайпнати манипулатори.
За момента стигам до извода, че е окей човек да се игнорира от всякакво странично инфо и мнения и просто да рефрешва за моментната стойност и когато му е окей - влиза/излиза, без стратегии, прогнози и т.н.
Може и да греша, ама всеки си играе с неговите си пари в крайна сметка
Благодаря за разяснението за опашките
За момента стигам до извода, че е окей човек да се игнорира от всякакво странично инфо и мнения и просто да рефрешва за моментната стойност и когато му е окей - влиза/излиза, без стратегии, прогнози и т.н.
Може и да греша, ама всеки си играе с неговите си пари в крайна сметка

Последна промяна grkv на 08 Яну 2021, 14:02, променена общо 1 път
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
steeN написа:grkv написа:от къде черпите надежна информация?
Никой не може да предвиди бъдещето. Ако можеше, всички щяхме да четем надежната информация и да купуваме евтино и да продаваме скъпо. Нищо по-различно от всеки друг пазар. Всеки има виждане и го изразява с парите си. Затова и тази работа (както всяка друга) не е за всеки. Както и с всеки друг пазар при такава еуфория ще се изсипе в един момент и много малко хора ще си запзят парите, та в случая е по-важно да оцениш ентусиазма на хората и дали има някой останал да купи още повече от колкото нещо друго. И в момента сме по-близо до изсипването от колкото до другата част.
Като погледна близо 2000% процента ръст на Тесла за година и нещо и почвам да се съмнявам, че скоро това ще приключи. Много пари се напечатаха от нищото, но да видим

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- TNT
- младши ентусиаст
-
То 15к качи откакто го чакам това изсипване
Но и преди съм го писал в темата. Позволявам си рискове с крипто, щото съм набил лев и в други нискорискови инвестиции. Криптото в рамките на дни и месеци е непредсказуемо. 2017-2018 имаше прогнози за 15 000$ за етър на Коледа 2020
Много пари може да се изкарат бързо, но може и да ги отпишеш. Особено с разни шиткойни и измислени борси. Скоро гледах картинка във фейсбук - щом и инфлуенсърките в Инстаграм по цици почнаха да пишат за биткойн, време е да се излиза

Но и преди съм го писал в темата. Позволявам си рискове с крипто, щото съм набил лев и в други нискорискови инвестиции. Криптото в рамките на дни и месеци е непредсказуемо. 2017-2018 имаше прогнози за 15 000$ за етър на Коледа 2020

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
TNT написа: Много пари може да се изкарат бързо, но може и да ги отпишеш. Особено с разни шиткойни и измислени борси.
Като тези:
https://www.youtube.com/watch?v=64xcgvEJ3Ys
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
grkv написа:Ясно ми е, че е непредсказуемо, еле пък в сегашното време, въпросът ми за надеждната информация е по-скоро някой, който не витае толкова хвърковато в облаците, 'щото повечето ми изглеждат супер хайпнати манипулатори.
Може и да греша, ама всеки си играе с неговите си пари в крайна сметка![]()
Най-добрата ти стратегия към този момент е да изчакаш в тази тема да не се пише нищо в продължение на няколко месеца. Тогава влизаш, избираш си крипто, купуваш дългосрочно и чакаш. Пише ли се, файда няма.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
inspite написа:
Най-добрата ти стратегия към този момент е да изчакаш в тази тема да не се пише нищо в продължение на няколко месеца. Тогава влизаш, избираш си крипто, купуваш дългосрочно и чакаш. Пише ли се, файда няма.
Това е един много добър индикатор наистина

Много ми е интересно какво се случи с Ружа, дали руснаците които скам-на я приключиха или си пие някъде коктейлчета