Въпроси за 318iS !
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- simple_man
- 323i Killer
-
- Кара: E30 316i '91, G21 320d M-Sport
- Мечтае да кара: G81 M3
Въпроси за 318iS !
Значи интересуват ме следните неща:
1.Каква скорост трябва да развива на различните предавки?
2.Опасно ли е за колата че е с чип тунинг, защото с него влиза до 7000 оборота +++,не че е лошо ама се тревожа за мотора!?
3.Гори ли повече с чип тунинга?
4.Какви гуми да сложа за зимата? Сега съм със Goodyear зимни 185/65/15 отдзад и с някви всесезонни отпред, май са Бриджстоун 185/65/15, ма нещо не ми харесва как се държи колата с тях!Даите мнения!
5.От каде мога да си намеря ножа за предната брония, и на каква цена?
Мерси на всички предварително!!!
1.Каква скорост трябва да развива на различните предавки?
2.Опасно ли е за колата че е с чип тунинг, защото с него влиза до 7000 оборота +++,не че е лошо ама се тревожа за мотора!?
3.Гори ли повече с чип тунинга?
4.Какви гуми да сложа за зимата? Сега съм със Goodyear зимни 185/65/15 отдзад и с някви всесезонни отпред, май са Бриджстоун 185/65/15, ма нещо не ми харесва как се държи колата с тях!Даите мнения!
5.От каде мога да си намеря ножа за предната брония, и на каква цена?
Мерси на всички предварително!!!

На въпросите за двигателя и чипа мисля,че Da Wolf може да ти отговори най-добре.
За резервни части се обърни към Явор.
За гумите бих ти препоръчал да си намериш 14 цола комплект джанти и гуми(колкото се може по-тесни и по-високи),защото is-ката е доста ниска и зимата ще имаш проблеми.За конкретната марка мисля,че има специална тема в форума.
За резервни части се обърни към Явор.
За гумите бих ти препоръчал да си намериш 14 цола комплект джанти и гуми(колкото се може по-тесни и по-високи),защото is-ката е доста ниска и зимата ще имаш проблеми.За конкретната марка мисля,че има специална тема в форума.
Re: Въпроси за 318iS !
simple_man написа:1.Каква скорост трябва да развива на различните предавки?
Зависи от това с какъв софтуер е ЕКУ-то. Също и от скоростната кутия и дифа. Но при оригинална скоростна (1ва: 3.73;2ра: 2.02;3та: 1.32;4та: 1.00;5та: 0.81 ) и ориг. диф (4.1), и ограничител на оборотите на 6.6 (оригиналния софт) скоростта е както следва:
1ва: 3.73 - 45км/ч
2ра: 2.02 - 85км/ч
3та: 1.32 - 130км/ч
4та: 1.00 - 171км/ч
5та: 0.81 - 206км/ч
Това все пак са данни по паспорт и разбира се те са под минималните за колата за да се предпази компанията от дела срещу нея, при по-неуспешни еденици слезли от кнвейра...
Например моята преди да и сложа чип ясно си спомням че правеше малко над 90 на 2-ра...
simple_man написа:2.Опасно ли е за колата че е с чип тунинг, защото с него влиза до 7000 оборота +++,не че е лошо ама се тревожа за мотора!?
Разбира се че е опасно да развърташ на над 7000об/мин.!!! М42Б18 е проектиран и разработен по-точно коляновия вал е проектиран и разработен, с тези си бутала и изобщо сток конфигурация да издържа до 7200об/мин. при което ако се увеличат още във всеки момент ще се очаква счупването на коляновия вал...
А иначе не е опасно да е с чип, даже е препоръчително защото сток софта не е достатъчно оптимизиран...Опасно е ако имаш чип без ограничител на оборотите (какъвто е и моят) защото може да счупиш вала...
simple_man написа:3.Гори ли повече с чип тунинга?
Гори по-малко - това го гарантирам от личен опит!!!
simple_man написа:4.Какви гуми да сложа за зимата? Сега съм със Goodyear зимни 185/65/15 отдзад и с някви всесезонни отпред, май са Бриджстоун 185/65/15, ма нещо не ми харесва как се държи колата с тях!Даите мнения!
Това си е лично предпочитание. Аз моята ис-ка почти не я изкарвам зимата...

simple_man написа:5.От каде мога да си намеря ножа за предната брония, и на каква цена?
Не съм сигурен че разбрах за какъв нож става въпрос...
DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

мда, отварял съм го ,чистил съм го но ефект няма...(вътре имаше някакви графити и датчици към тях и пружина доколкото си спомням...)
ПС. за да го свалиш трябва да поразкачиш доста нещица също (цялата всмукателна генерация) и не ти препоръчвам освен ако не ти се занимава ама много
...
ПС. за да го свалиш трябва да поразкачиш доста нещица също (цялата всмукателна генерация) и не ти препоръчвам освен ако не ти се занимава ама много

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

5 мнения
• Страница 1 от 1