Мистериозния нов щам на коронавирус
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Мистериозния нов щам на коронавирус
Честно казано съвсем слабо ме интересува дали и какво съм изкарал или дали имам антитела.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
Акъла ми не го побира. Даже бездарниците от сзо са го осъзнали,a в Бг антибиотиците ги раздават като бонбонки,че и по няколко на веднъж.
https://www.who.int/emergencies/disease ... s-covid-19
Моля ви осъзнайте,че безразборното ползване на антибиотици,дори предписани от невеж лекар, не ги прави по-малко опасни!
Моля ви осъзнайте,че безразборното ползване на антибиотици,дори предписани от невеж лекар, не ги прави по-малко опасни!
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Мечкаааа, жив ли си бре?
Как е тоя човек, знае ли някой?
Как е тоя човек, знае ли някой?
Нагънал е сланината и не може да пише сега,че се е омазал.
Ама да вземе да се избърше и да драсне някой ред да успокои аудиторията.
Иначе много здраве от мен и бързо оправяне.

Ама да вземе да се избърше и да драсне някой ред да успокои аудиторията.
Иначе много здраве от мен и бързо оправяне.

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Честно казано наистина се усеща липсата последната седмица. Щом не му е и до форума, не го кара леко изглежда.
Имам приятел с астма и ковид в момента. За бонус е и супер дебелак-кюфте
Предписали са му спрейче за гърло стрепсилс
Към аспирин е алергичен, затова за разреждане на кръвта... нищо. Както един лекар каза... "по смъртност можеше да сме на 3-4 място, но за това сме на първо". Много хора изобщо не знаят, че при грип съществуват Тамифлу и Ремантадин. То направо антибиотик - да има. Сега като е ковид-ситуация - нека да са 2-3.
Те антибиотиците са нещо много хубаво и спасяват животи. Ама когато трябва, иначе... съкращават животи. Ако ги предписват на 5-7-10 ден, хубаво. Ама тука масовото е от ден 1 "за всеки случай". Еми то на здрав човек, ако му предпишеш 2-3 антибиотика.... след 48 часа вече няма да е много здравmagareto_yori написа:Акъла ми не го побира. Даже бездарниците от сзо са го осъзнали,a в Бг антибиотиците ги раздават като бонбонки,че и по няколко на веднъж.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз знам че има ремантидин и тамифлу и съм го писал в тая тема няколко пъти . Ремантидина е доказано ефективно средство против грипа , но трябва да се взема веднага още при първите симптоми когато е по ефективен .
За антибиотиците тия от СЗО почват да прекаляват . Много от заболяванията се лекуват с комбинация от 2 и 3 антибиотика , особено упоритите с повишена разистентнос . Има си дозировка и медоди на лечение и това не са приумици на някой . Специално при възпалния на белите дробове азакс и ципрофлоксацине е класическа комбинация от два антибиотика .
Тия от СЗО да кажат за вътрешно болничните инфекции ....колко хора умряха от такива а не от ковида или изобщо не им пука ?
За антибиотиците тия от СЗО почват да прекаляват . Много от заболяванията се лекуват с комбинация от 2 и 3 антибиотика , особено упоритите с повишена разистентнос . Има си дозировка и медоди на лечение и това не са приумици на някой . Специално при възпалния на белите дробове азакс и ципрофлоксацине е класическа комбинация от два антибиотика .
Тия от СЗО да кажат за вътрешно болничните инфекции ....колко хора умряха от такива а не от ковида или изобщо не им пука ?
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- magareto_yori
- ентусиаст
-
Джордане, проблема който те вълнува е пряко свързан с прекомерната употреба на антибиотик. И ще става по зле, защото масово лекарите са сплескани хуйове с уши,за които образованието е спряло след като са си взели дипломите. СЗО е последното място където да търсиш полезно инфо,но дори и те не могат да си затворят толкова очите. Какво става като си помислиш ,че с хапове може да оправиш всичко? За справка виж най-напредналата в медицината развита държава. Случайно ли е и най-болната?!
Ето ти четиво за следобедното кафе
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1113836/
Ето ти четиво за следобедното кафе
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1113836/
- Jordana
- старши ентусиаст
-
Имах предвид че комбинация от 2 и 3 антибиотика се ползват точно заради повишената резистентност на някои щамове бактерии . И че такива можеш да пипнеш точно като си в болницата , не като си стоиш у дома и се лекуваш с антибиотик . Не отчитате факта че много хора си ги носят бактериалните инфекции от преди ковида но със вируса вече се провокират сериозни проблеми които няма как да минат от само себе си без антибиотик . Лекарите каква компетентност имат не мога да гадая , има най различни . Като със всички други професии има некадърници и много добри професионалисти . Антибиотиците са отрова за патогените , не можем да вменяваме вина на хората че бактериите имат механизъм за придобиване на резистентност към това което ги убива . Освен това нещата не са толкови прости - давам ти антибиотик само ако имаш нужда и всичко е ОК . Там има значение терапията , колко време , дозата , бактерията , състояния на организма , тежеста на инфекцията и един куп неща . Дори и с правилния антибиотик предписан по правилния начин нещата може и да не се получат .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- magareto_yori
- ентусиаст
-
Ще ти задам въпрос, на който искам да си отговориш сам на себе си. Знаеш ли как би трябвало да става предписването на антибиотик в общия случай. Имам предвид, отиваш на лекар, имаш температура, отпаднал си и т.н. Човека с бялата престилка трябва да реши дали си за антибиотик. Как става това? След като си отговориш се замисли колко пъти това се е случвало с теб и твои близки. На мен лично никога!
Това е голям проблем. На мен даже ми се сърди джипито като откажа антибиотик за мен или за детето.magareto_yori написа:Ще ти задам въпрос, на който искам да си отговориш сам на себе си. Знаеш ли как би трябвало да става предписването на антибиотик в общия случай. Имам предвид, отиваш на лекар, имаш температура, отпаднал си и т.н. Човека с бялата престилка трябва да реши дали си за антибиотик. Как става това? След като си отговориш се замисли колко пъти това се е случвало с теб и твои близки. На мен лично никога!
- choio
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 335i n55
- Мечтае да кара: Това, което кара;)
- Детайли за колата: Jb4, FMIC,DP,CP,Xhp stage 3.Харчи,пари и бензин,като луда:)))j
E те в момента ги предписват по телефона нито са те видяли нито прегледали,нито имат желание,оня ден майка ми нещо я заболели мускули и веднага психоза ,звъни на личната и оная и разправя ,не искам да идваш,няма кво да ти гледам,ако получиш задух...бърза помощ,е оказа се че нищо и няма ,ма дали я прегледаха!?....то от там май идва голямата драма няма кой реално да ти погледне състояние и да го оцени...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
bioz написа:Това е голям проблем. На мен даже ми се сърди джипито като откажа антибиотик за мен или за детето.magareto_yori написа:Ще ти задам въпрос, на който искам да си отговориш сам на себе си. Знаеш ли как би трябвало да става предписването на антибиотик в общия случай. Имам предвид, отиваш на лекар, имаш температура, отпаднал си и т.н. Човека с бялата престилка трябва да реши дали си за антибиотик. Как става това? След като си отговориш се замисли колко пъти това се е случвало с теб и твои близки. На мен лично никога!
Той вероятно има предвид че трябва да се прави антибиограма при изписване на антибиотик . Естествено че при първи преглед и изписване не правят , аз поне не знам да правят . Но когато се закучи работата и не се лекува бацила естествено е да ти пуснат кръв и да разберат защо не действа това което се предписва . Вероятно лекарите си ги знаят какво върлува в момента по говедата и изписват това което помага в 100% от случаите . В останалите обаче 5% примерно когато не се повлияват бацилите е проба грешка работата . Чисто шаманство , многократно го заявиха и се коментира че в медицинита няма точни прогнози и числа . Не защитавам никого , просто това е реалноста и трябва да се справяме с нея .

моята съседка е докторка- горе долу към 50 е, здрава, без оплаквания, спортува и тн. в събота й излязоха симптомите, днеска я текст-вам да я питам как е- снощи е ходила в спешното отделение заради трудности с дишането, направили й компютърна томография- двойна ковид пневмония... не знам сега с какво я лекуват, но яко недоволстваше...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Когато си водиш детето на лекар е хубаво преди това да си му взел кръв от пръстчето с едно боцване и да дадеш резултатите на лекаря. Нашата лекарка все повтаря, че кръвта не лъже. Не личната, тия личните държавни лекари стават САМО да ти издадат направление ако изобщо им е останало и евентуално да теглят дете на кантар. Никога не мога да забравя как сина ми на 8-9 едвам стоеше прав, а личната на слушалката нищо не можа да чуе, по-късно истинския лекар каза веднага в болница, а още малко и щеше да стане късно.
Та отивате с изследванията и поне едно ЦРП ще се види колко е та от там много изводи могат даде правят. Ако не е в нормите, лекаря вече може да поиска вземане насекрет от нос, гърло и да се види коя е активизира със бактерия. Някой каза, че някои хора ги носели в себе си бактериите, не някои, всички ги носим, но падне ли имунитета дори от стрес и те вземат надмощие, а вече кой вид ще се изолира и ще почне да създава проблеми се разбира от изследването. Жена ми по едно време като имаше съмнения за бактериална инфекция(половин лекар стана и по думи на лекарката) ги водеше за секрет децата и с резултатите на лекарката вече. Във абсолютно всички останали случаи е гадаене на сляпо дали имате нужда от антибиотик и какъв най-вече, да не говорим, че като се уцели грешния се търси друг.
Та отивате с изследванията и поне едно ЦРП ще се види колко е та от там много изводи могат даде правят. Ако не е в нормите, лекаря вече може да поиска вземане насекрет от нос, гърло и да се види коя е активизира със бактерия. Някой каза, че някои хора ги носели в себе си бактериите, не някои, всички ги носим, но падне ли имунитета дори от стрес и те вземат надмощие, а вече кой вид ще се изолира и ще почне да създава проблеми се разбира от изследването. Жена ми по едно време като имаше съмнения за бактериална инфекция(половин лекар стана и по думи на лекарката) ги водеше за секрет децата и с резултатите на лекарката вече. Във абсолютно всички останали случаи е гадаене на сляпо дали имате нужда от антибиотик и какъв най-вече, да не говорим, че като се уцели грешния се търси друг.