Криптовалути

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Re: Криптовалути

Мнение от zAcK » 20 Дек 2020, 23:49

Поведението на биткойна няма общо с това от края на 2017-та. В момента е много по-стабилен, вероятно заради всички големи, които се включиха последните дни :dunno:
Тогава си помня, пием с бащата и си говорим, що е то крипто и слушаме по новините, биткойнът избочил кочината :mhihi:
На другия ден вече почнал да залязва. Сега е различно :bchug:

$24,209 е добре за начало на седмицата :mhihi: :ok:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

Кръстникът
Аватар
Кара: с турбо
Мечтае да кара: V10
Детайли за колата: стокови

Мнение от c04 » 21 Дек 2020, 0:24

zAcK написа:За по-сектантите. Последните 2-3 дни се направиха доста пари от новия койн GRT :shock: :mhihi: Бях забравил каква лудница е в Binance и подобни борси :mhihi:

Абе и аз го гледам и се пуля :mhihi:
А с binance още се боря :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8

Мнение от b_u_b_o » 21 Дек 2020, 11:55

grkv написа:Аз от доста години страня от всичко свързано с крипто, 'щото ми е чуждо, а човек тръгне ли да си влага парите в нещо от което не разбира изходът най-често е със сълзи и сополи :lol:
Не съм се засилил да сглабям компютри и т.н., ама имам излишни пари... кой е най-простия и сигурен начин да си купя примерно половин биткойн и след месец-два-три-година да го продам и да приключа? Да пробвам хазартно, дето се вика.
Какво ми трябва освен карта към банка?
Ще съм благодарен ако някой ми синтезира нещата на две на три в един пост.

Моите наблюдения са, че най-лесния вариант за това е коинбейс. Въпреки че, най-хардкор биткойнаджиите хич да не я долюбват по някакви идеологически причини. Таксите също са им криви и за трейдване не е оферта, но за HODL според мен са си супер.

Сега, моя съвет е все пак хубаво да се запознаеш преди да вкараш толкова пари. Да прецениш дали сега е момента за влизане и тея пари които ще вкараш ще ти трябват ли скоро. Защото ние си говорим тука някви работи как мислим че ще стане(или как ни се иска да стане :mhihi: ), но това не значи че след тия месец-два-три-година няма да си 50% на долу от текущата цена. В крипто трябва да инвестираш пари които да можеш спокойно да забравиш за известен период от време докато цената не стане такава каквато те устройва :bchug:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 21 Дек 2020, 12:52

grkv написа: ама имам излишни пари... кой е най-простия и сигурен начин да си купя примерно половин биткойн и след месец-два-три-година да го продам и да приключа? Да пробвам хазартно, дето се вика.
Какво ми трябва освен карта към банка?
Ще съм благодарен ако някой ми синтезира нещата на две на три в един пост.

Колкото и да са ти излишни и да не ти трябват в близко бъдеще, дори съвсем да можеш да ги отпишеш тези пари, никак не е добра идеята да ги затвориш в една позиция. С $ 12к спокойно може да си изградиш едно хубаво портфолио от 5-6 стабилни (най-вече технологични) компании на които им предстои сериозен растеж в близко бъдеще, такива които в момента са около няколко стотин $ а след някоя и друга година ще са в порядъка на хиляди. Сигурно не ти се вярва, ма то и аз преди около 7-8 години не вярвах че Амазон и google ще дръпнат толкова много.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 21 Дек 2020, 13:13

Аз няма да ''влеза'' сега, на тая цена. Ще видим след седмица-месец... на нещо по-нормално.

@peshehodetz, би ли споделил няколко такива компании и платформа, която препоръчваш?

@Бубо - благодаря ти
Не ми се държат много много, по-скоро искам да вкарам и да проверявам по 1-2 пъти на ден и като ми хареса някаква цена над тази на която съм купил да излеза. По-после може пак. Това търся, но не знам къде са най-ниски таксите и къде е най-лесно.
Нямам времето да правя рисърчи, прогнози и т.н., та на тоя етап за мен е хазарт, но пък има и по-глупави начини да си изиграе човек парите на хазарт, та... да пробвам :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 21 Дек 2020, 13:34

В съседната тема за търговията с акциите съм пуснал едно видео за Нвидиа и АМД. Аз лично от първите имам от вторите още не, но от следващата седмица започвам и от тях да купувам докато са все още ниски. Епъл също са Ок за сега, но се очаква до края на следващата година да нараснат до към $ 200. Тесла разбира се, но за тях може да изчакаш до към средата на следващия месец, че се очаква да имат голям sell off и да паднат, иначе и те за в бъдеще ще растат, има предположения че ще стигнат до $ 2500.
Иначе Амазон, гугъл, фейсбук, майкрософт, нетфликс, интел все са ОК, може да ги размешаш както ти си пожелаеш. Ако не ти се взимат отделни компании, може да вземеш някой и друг АТФ който обединява голяма част от гореспоменатите, а и не само тях, eдин колега преди време питаше за QQQ та този фонд например следи технологичните компании и има доста добра възвръщаемост.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 21 Дек 2020, 13:57

И аз имам на Nvidia. Intel скоро не бих си купил. Толкова неща насраха, отделно Apple ги закопаха с новите си процесори. И с модеми и т.н. се насират, не мисля, че са ОК. Освен ако не избухнат с нещо и тогава да се се влезе, че цената им е оправдано ниска в момента :mhihi:

За AMD, както бяха се гътнали, последните 4 години имат ръст към 5000% :mhihi: Интересно е ако колко ще растат. Пак е добре да се погледне какво правят и ще правят. Интересът към тях си го има в момента. И т.н.

Ако не ти се занимава с конкретни компании, по-добре индекси. Примерно с инструменти през Interactive Brokers, ама е малко тегаво за начинаещи. :dunno: :bchug:

Само да вметна, че имаше технологични компании, които от 2000 година не са се възстановили до тогавашните нива. Т.е. понякога и 20 години да чакаш, може да не си на печалба. Затова не слагай всичко на едно място :!:

Давам пример с една технологична компания, дето като стигна 500 милиарда капитализация, Apple се опитваха да се съживят и акциите им бяха под 1 долар :!:
Та ако ще се чака много години, аз не бих заложил на 1,2,3 акции :!: А давам пример с Cisco, щото съм си мрежар от малък :mhihi:

Изображение
Последна промяна zAcK на 21 Дек 2020, 14:07, променена общо 1 път
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Дек 2020, 14:06

Ако нямаш други инвестиции, крипто може би не е най-препоръчителното. Но пък в момента, ако трябва да слагам за 2 години напред - ол ин в биткойн :mhihi: Но така мисля, щото не всичко ми е там :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 21 Дек 2020, 16:27

:OT: Аз също не разбирам като цяло нищо на тая тематика като колегата, минавам само да кажа, че супер много се кефя на дискусията тук и виждам доста полезна информация.

Евала на колегите, коментиращи :) :OT:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 21 Дек 2020, 17:36

Ооо, без дългосрочни инвестиции :lol:
След година-две чакам дете, живот и здраве, къща да вдигам лека-полека, та всичко ще се насочва натам.
Търсим от 5 да стане 6, ама тия дни. :lol:
Мерси на включилите се! Почвам да следя и ще видя на колко ще ''вляза'' в биткойна.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Дек 2020, 21:37

Всъщност с тая корона не знам как толкова смело правите прогнози за растеж на някакви компании. След Испанският грип преди 100 години нещата се сриват доста много, макар и войната да е дала своя принос. При положение, че Англия затвори и никой не ще да чуе за полети от там, дори тировете блокираха, дори държави като Чили и Канада, които са на другия край спряха полетите, паунда падна значително за 2 дни, а не се знае с колко още ще падне, не знам как нещо в света изобщо може да изглежда стабилно. "Утре" ако новия щам го регистрират в още куп държави това не се знае как би се отразило. Със сигурност някои ще спечелят, но доста повече ще загубят, дано повече наши да има от спечелилите. Не се опитвам да разубеждавам някой, точно аз където си залагам по футболни мачове, а просто да помислят хората и над думите на колегата по-горе, че има компании, които не могат да възстановят нивата си от преди 20 години. За мен нещата не са много по-различни от някои видове софт хазарт(не говоря за тъпотии като рулетки и ротативки)вярно, че тука се искат сериозни познания, но това може да се каже и за всеки вид спорт. Общото и при двете неща е, че няма нищо сигурно, понеже ако го имаше, то нямаше да ви разрешат да залагате на него или да си купите акции. Ако има нещо сигурно, то то е нагласено, което го има както в спорта, така и в акциите. Ако някой може да се докопа до тази информация вее би било постижение. :mhihi:
Както няма как уж голяма компания все да върви надолу, така и Байерн Мюнхен няма как винаги да не печели, което е дори по-често отколкото другото.
И пак казвам, не разубеждавам никой, напротив, човек е хубаво да опитва някакви неща, но винаги да помни, че риска съществува и нищо, ама нищо не е сигурно, та всичко да е според това, което може да си позволи да загуби.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Дек 2020, 23:06

Те точно това им е чара на криптото , не зависят от националните икономики . Разни измислени рейтинги и БВП , кръстосани и некръстосани фиксирани и не фиксирани курсове на валутатата . Зависят само от парите които са налети в тях , с други думи от търсенето и предлагането и пазара на крипто валути . Стабилноста е табу за тоя тип спекула , маржа на курса е това от което идват печалбите или загубите най грубо казано . Ако курса е стабилна права интереса няма да е такъв какъвто е .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 22 Дек 2020, 1:07

Да, така е, аз написах за разтеж на компании, а при криптото може да не зависи, но към днешна дата са с доста голяма волатилност.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 23 Дек 2020, 15:00

Май беше коментирано по-назад в темата, но не го откривам - до каква степен криптото в Revolut е в безопастност спрямо борсите?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от madafaka_donkele » 23 Дек 2020, 15:56

Всякакво крипто, което не е в твой си портфейл е в риск. Без значение дали е в борсов портфейл или посредников.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата