Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от Jordana » 21 Дек 2020, 7:13

.....Д-р Стоян Алексов е Председател на Българската асоциация по патология и като такъв участва в семинар на Европейската асоциация по патология. Основният извод на патолозите от Швейцария, Франция, Германия, Италия, Испания е, че коронавирусът не е смъртоносен. Няма починал от коронавирус! За да кажем, че човек е починал от коронавирус трябва да установим възпалителна реакция, довела до смъртта, без да има други несъвместими с живота заболявания. Такива случаи няма.

Няма специфични патоморфологични белези на пораженията от коронавируса върху човешките тъкани. Няма никаква разлика на аутопсия между починал с коронавуирус и такъв починал от сезонна вирусна инфекция. Нямаме моноклонално антитяло, с което да маркираме и да различим картината от тази на други вирусни инфекции. За разлика от грипа кронавирусът не води до смърт. През януари починаха млади хора от грип.

Световната здравна организация сгреши, че обяви пандемия, защото такава няма. У нас са направени само три аутопсии, защото СЗО даде инструкция да не се правят...

Това е от май месец . Разбиранията за корона вируса малко се промениха последните месеци , но това което се цитира от лекари тук в България по въпроса е преразказване на други материали публикувани или прочетени някъде .
https://bpa-pathology.com/horata-umirat ... ronavirus/
Аз лично не мисля че нещо се е променило в България по този параграф към декември 2020. Аутопсии не се правят защото няма кой да ги прави , медиците със такава специалност са 3 - три пъти под критичния минимум за страната . Само до преди година вървяха репортажи за трупове в моргите които стоят с месеци щото няма кой да реже . Тоя въпрос със аутопсии на ковид болни , с други думи установяване причината за смърта не интересува никого . По тоя въпрос журналята задават въпроси на лекари които работят в централна европа и с това се приключва .
Относно задължителните ваксини , светът е видял много по задължителни неща от една ваксина .
Джордж Оруел пише "1984г " три години , провокиран от разделянето на света на „Зони на влияние“, определени на Техеранската конференция. 1948г ръкописа е предаден за печат , настоящето в което живеем в 2020г е предопределно в голяма степен още тогава преди 70г. Светът е достигнал 1984г в цялата му прелест много отдавна макар да сме декември 2020 :dunno:
Последна промяна Jordana на 21 Дек 2020, 9:09, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 21 Дек 2020, 8:29

Бях се зарекъл да не пиша повече в темата(като много други хора), но ще направя кратко включване.
Това, което наричат нов щам и започнаха някои хора да изтерясват заради него, е това, което се случи сега при нас ноември-декември.
Открито се казва, че е бил регистриран септември месец в няколко държави и тези, които имат акъл, знаят, че вече е навсякъде. Разбира се експертите започнаха да затварят полети и държави сега, което е поредното доказателство за некадърност и кой знае още какво, но докато ги има хората, които изпадат в паника с неадекватно и истерично мислене(примери тук много), така ще е.
Ваксината най-вероятно не е конспирация, но е нещо неизпитано, което вместо да бъде изпитано на малка извадка доброволци, ще бъде изпитано и приложено масово, при това се опитват да задължат по някакъв начин и нежелаещите да си я поставят. Постоянно се говори затова кой щял да си я бие за да даде пример. Толкова ниско стигнаха, че копаят дъното.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 21 Дек 2020, 9:32

43252 клинични изпитания само Сащ не ми се види "малка извадка от доброволци". Я дефинирай на колко човека трябва да я изпитат ?
В Ханглия подминаха 300 000 ваксинирани вече сякаш.
А новия щам му е достатъчно това, че е по-заразен.
Извинете, ама има и хора над 65 години. Или те не са хора ? А дано не ти се разболеят родителите...или бабите и дядовците.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 21 Дек 2020, 9:47

Моджо написа:43252 клинични изпитания само Сащ не ми се види "малка извадка от доброволци". Я дефинирай на колко човека трябва да я изпитат ?
В Ханглия подминаха 300 000 ваксинирани вече сякаш.

Грешно ти е мисленето. Времето е ключово за проследяването на ефектите били те основни и странични. Затова се създават с години.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от steeN » 21 Дек 2020, 9:52

Търсите конспирации на възможно най-тъпите места, ама вие си знаете :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 21 Дек 2020, 10:08

Ама аз теб те цитирам ако не забеляза. Никъде не пише време. Пише "което вместо да бъде изпитано на малка извадка доброволци". А не, треаше да я сложат на 10 000 човека и да чакат 3 години да видим ко ша стане.
И понеже тука сте от експерт нагоре...близо до шлифера на дедо направо, тая ваксина дали е така от нищото е дошла ? Или е по някакъв алгоритъм , изпитан с времето и просто адаптиран към ковид19? Или е нещо абселютно ново, досега не правено ?
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 21 Дек 2020, 10:23

Моджо написа:И понеже тука сте от експерт нагоре...близо до шлифера на дедо направо, тая ваксина дали е така от нищото е дошла ? Или е по някакъв алгоритъм , изпитан с времето и просто адаптиран към ковид19? Или е нещо абселютно ново, досега не правено ?

Тъй като въобще не възнамерявам да си я слагам, не съм се интересувал какъв точно бълбоч е. Ти като човек, който ще си я постави, е хубаво да се поинтересуваш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 21 Дек 2020, 11:31

Тогава на какво основание даваш мнения за колко е ефикасна, изпитана ли е или не, странични ефекти и т.н ?
На лично мнение, да ? Нема лошо, уважвам ти мнението.
Хм,хм...

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 21 Дек 2020, 11:45

Моджо написа:Тогава на какво основание даваш мнения за колко е ефикасна, изпитана ли е или не, странични ефекти и т.н ?
На лично мнение, да ? Нема лошо, уважвам ти мнението.

На основание няколкото месеца, в които я разработват.

п.п Оттеглям се пак

gangstera
Аватар
Мечтае да кара: E46///M3 Е92///M3 E39///M5 E60///M5 F10///M5 F90///M5 COMPETITION

Мнение от ryan83 » 21 Дек 2020, 11:57

:mhihi: :mhihi: Работата не е на добре. Как ще издържа до 31 януари без фитнес.. :banghead: то да беше само тва.. :mhihi: :mhihi: :help:
Ако имаш каквото е необходимо...
можеш да имаш всичко

Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 21 Дек 2020, 12:01

И аз избягвам да пиша тук, ама... Нов щам ще има, грипен вирус е все пак, неслучайно всяка зима има нови ваксини за сезонните грипове. Това не значи, че ваксините за ковид ще са напълно неефикасни към него, разбира се. Не искам да влизам в темата за самите ваксини - от една страна не са тествани дългосрочно каквато е практиката, от друга медицината има огромен опит с грипни вируси и не би трябвало да е сложно като с други запболявания. Аз лично не мисля да се ваксинирам и тук стигам до причината да пиша - IATA седна да обсъжда решение дали да иска имунизационен паспорт, за да се качиш на самолет. Стане ли това, духът от бутилката е пуснат и всички организации на всякакви нива ще започнат да искат. И медицинската тайна, за която пише steen хич няма да е тайна, а още един повод за дискриминация.
Never mistake motion for action...

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 21 Дек 2020, 12:05

Ако почнат да искат ваксина за самолетите, ще си имам оправдание да не летя, което хич не обичам. И още по-яко, ще мога да ходя в командировка из Европа с някое от служебните BMW-та :ok: :mhihi: Направо усещам как ще си припомня младините :ok:

P.S. Имунизационен паспорт? Аз да не съм куче! :kuku: :conf: :no:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 21 Дек 2020, 13:15

Ми то и сега си има задължителни ваксини, просто са като дете. Аз мисля, че ако няма достатъчно желаещи за ваксинация... ще форсират нещата без да я правят задължителна. Точно с ограничения. Но по-скоро си мисля, че като мине 1 година и се види, че на ваксинираните не са им окапали ташаците... много хора ще размислят.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Моджо » 21 Дек 2020, 13:18

Ако междувременно не влязат в черната статистика. О, то па беше грипче, забравих.

Представи си, че си производител на ДВГ. Идват от БМВ и ти викат, искаме нов матор,бензин 1,0 с турбо - 120-130 коня.
Ще стъпиш на опита, на предишни разработки, на неква база и за 2 месеца ще го направиш. Е, може да има дефект някъде - тестваш. Разбира се няма да те чака никой 5 години да тестваш.
Това е ваксината за ковид на Пфайзер

Втория вариант е - отиват от БМВ при същите и им викат искаме Ванкелов мотор с 120-130 коня. Да ама никога досега не са правили такъв. Е тва е ваксина направена от а до я , съвсем нова без предишно ноу хау.

Коя ще да е по-неизпитаната си отговорете сами.
Последна промяна Моджо на 21 Дек 2020, 13:25, променена общо 1 път
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Дек 2020, 13:23

TNT написа:Ми то и сега си има задължителни ваксини, просто са като дете. Аз мисля, че ако няма достатъчно желаещи за ваксинация... ще форсират нещата без да я правят задължителна. Точно с ограничения. Но по-скоро си мисля, че като мине 1 година и се види, че на ваксинираните не са им окапали ташаците... много хора ще размислят.
Ами ако им окапят :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата