Навигационни карти за CIC, NBT и EVO навигации

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X4
Мечтае да кара: Печка с газова уреддба
Детайли за колата: 2D Xdrive

Re: Навигационни карти за CIC, NBT и EVO навигации

Мнение от doctorcheto » 14 Дек 2020, 12:30

Колеги който са с карти на Route , FSC кода няма да го намерите никъде БЕЗПЛАТНО. Кода се генерира и се заплаща около 100лв.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cmapmep » 14 Дек 2020, 12:48

На мен пари не са ми искали. Получих го като съобщение в iDrive. Може би зависи от нивото на оборудване.
cmapmep написа:...При мен първия път, когато ъпдейтвах тази година, ми изпратиха код от bmw.co.uk след регистрация, но за последния ъпдейт 2021-1 не ми беше необходим...

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 14 Дек 2020, 12:51

doctorcheto написа:Колеги който са с карти на Route , FSC кода няма да го намерите никъде БЕЗПЛАТНО. Кода се генерира и се заплаща около 100лв.

Колега, няма безплатни неща в този живот. Всичко се плаща. Плащаш или с труда си (учене, разбиране, прилагане на познанието) или с парите си. Безплатно е само сиренцето в капана за мишките ;) .

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doctorcheto » 14 Дек 2020, 13:03

ivo1bg написа:
doctorcheto написа:Колеги който са с карти на Route , FSC кода няма да го намерите никъде БЕЗПЛАТНО. Кода се генерира и се заплаща около 100лв.

Колега, няма безплатни неща в този живот. Всичко се плаща. Плащаш или с труда си (учене, разбиране, прилагане на познанието) или с парите си. Безплатно е само сиренцето в капана за мишките ;) .

Колега аз не съм казал че ТРЯБВА да е безплатно. Темата е стара, това нещо може да се напише за тези карти че не са с генератор. Така няма човек който не е на ясно да търси топлата вода. А това кое е с пари и без пари само в БГ го има. Форума е да си помагаме ако можем разбира се. А не да се крием и да даваме работа на хората който знаят как. Ако човек иска да му го направят с пари и без да иска да се ровичка по форума, няма да тъси инфо е този форум. Нищо не ви коства на вас с по големите "права" да го напишете в самото начало на темата!

Благодаря ви

Потребител
Аватар
Кара: X1 F48 2017 xDrive

Мнение от toddbg » 15 Дек 2020, 7:28

Преди 2 месеца и аз изпаднах в същата ситуация. От ровенето в нета цената варира между за БГ 60-100лв, а в чуждите форуми 30$ - 50$. Като едно уточнение това е за един ъпдейт на карта примерно 2021-1, когато излезе ъпдейт 2021-2 пък се плаща същата цена. Доживотен ъпдейт при Route няма независимо, че някой твърдят, че има. Моя автомобил го регистрирах преди време https://www.bmw-connecteddrive.de/ и от там получавах ъпдейтите безплатно докато не се появи 2021-1. Сега като беше черния петък цената беше 65лв. абонамент за 1 година това означава 2 ъпдейта на картите. Това е най добре според мен получаваш ъпдейтите директно то BMW и цената е най ниска. :lol:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doctorcheto » 15 Дек 2020, 12:53

toddbg написа:

Преди 2 месеца и аз изпаднах в същата ситуация. От ровенето в нета цената варира между за БГ 60-100лв, а в чуждите форуми 30$ - 50$. Като едно уточнение това е за един ъпдейт на карта примерно 2021-1, когато излезе ъпдейт 2021-2 пък се плаща същата цена. Доживотен ъпдейт при Route няма независимо, че някой твърдят, че има. Моя автомобил го регистрирах преди време https://www.bmw-connecteddrive.de/ и от там получавах ъпдейтите безплатно докато не се появи 2021-1. Сега като беше черния петък цената беше 65лв. абонамент за 1 година това означава 2 ъпдейта на картите. Това е най добре според мен получаваш ъпдейтите директно то BMW и цената е най ниска. :lol:

Точно колега, и аз това исках да кажа. Че е хубаво да се напише в началната страница за тези карти че няма как да се ъпдейтнат безплатно. А не да ми се обяснява как сиренето е без пари само в капана за мишки. Аз в постовете никъде не съм писъл че искам да е без пари. Просто не е нужно да си БМВ експерт по всяка тема. И ако си начинаещ и искаш да я ъпдейтнеш тази карта. Да знаеш от самото начало че няма как безплатно с FSC генератор. И да няма драми, да не "го" пращат при колега който ще ти "помогне" :mhihi: . Форума е за взаимна помощ ако е възможна.

Потребител
Аватар
Кара: X1 F48 2017 xDrive

Мнение от toddbg » 16 Дек 2020, 7:06

cmapmep написа:На мен пари не са ми искали. Получих го като съобщение в iDrive. Може би зависи от нивото на оборудване.
cmapmep написа:...При мен първия път, когато ъпдейтвах тази година, ми изпратиха код от bmw.co.uk след регистрация, но за последния ъпдейт 2021-1 не ми беше необходим...

Не ви искат пари понеже още сте в безплатния период на обновяване. Така бях и аз няколко години. :lol: Най лесно можете да разберете до кога, ще е като регистрирате автомобила си в bmw-connecteddrive там пише всички услуги активни за автомобила.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от cmapmep » 16 Дек 2020, 10:14

Благодаря за пояснението, колега! И аз така предположих. Имам регистрация в bmw-connecteddrive, но не съм попадал на такава информация.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 18 Дек 2020, 9:42

Аз писах с ЛС за генериране на код за NBT, но даже не ме удостоиха с отговор, явно е под нивото им :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doctorcheto » 19 Дек 2020, 8:13

Ненко Вранков написа:Аз писах с ЛС за генериране на код за NBT, но даже не ме удостоиха с отговор, явно е под нивото им :mhihi:

Споко колега, скоро ще се свържат с теб да те пратят при някой колега да ти "ПОМОГНЕ" срещу 100лв. :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
На мен така ми предложиха да ми "ПОМОГНАТ" тук само сиренето на мишката в капана е безплатно! :D :D :D :D :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Но колега ако аз мога да ти дам едно рамо безплатно снимай си софта на навигацията и ще ти кажа да ли мога да ти дам кода. Защото не всички са безплатни според вида на картата :)

Огромни благодарности на колегата ivo1bg че е корегирал поста с това че картите Route и Europe EVO нямат безплатни генератори на FSC кодове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 20 Дек 2020, 9:27

Добавени са карти Premium 2021-1 в хедъра!

Колеги, в първия пост има линк към упътване, как да си генерирате FSC код. Ако не ви се губи време с четене и някаква инвестиция в хардуер и софтуер, не очаквайте някой който го е направил, да го прави безплатно. Знанието е стока, която струва пари, така е в цял свят и не разбирам, защо този въпрос се повдига само в БГ.

Създаването и поддържането на тази тема актуална е безплато, за останолото трябва да се потрудите и вие. Това е същинската идея за взаимопомощ ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doctorcheto » 20 Дек 2020, 10:03

mad_presley написа:Добавих карти Premium 2021-1 в хедъра!

Колеги, в първия пост има линк към упътване, как да си генерирате FSC код. Ако не ви се губи време с четене и някаква инвестиция в хардуер и софтуер, не очаквайте някой който го е направил, да го прави безплатно. Знанието е стока, която струва пари, така е в цял свят и не разбирам, защо този въпрос се повдига само в БГ.

Създаването и поддържането на тази тема актуална е безплато, за останолото трябва да се потрудите и вие. Това е същинската идея за взаимопомощ ;)

Напълно съм съгласен че знанието е пари, нито искам да умаловажа работата на всички "гурута" , въпроса е следния, ако съм тук за помощ и тя е възможна разбира се, да е безплатна това е целта на този форум. Но ако аз съм истински интусияст и искам да си го направя и имам огромното желания за това, не е нужно да ми '"ПОМАГАТ" срещу 100лв. Да колегата е казал " Ако не ви се губи време с четене и някаква инвестиция в хардуер и софтуер, не очаквайте някой който го е направил, да го прави безплатно. " съм напълно съгласен спор няма тук.

И едно доказателство от колега във форума в неговия подпис

Колегата е A9A

Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

И примерно това

boris написа:
ichooo написа:
Съгласен съм колега тук можем взаимно да си помогнем каквато е и целта на форума. Вчера писах и в секцията за Ф30, но ми изтриха поста незнайно защо явно засягам нечии интереси :) :D

Най-вече правилата на форума засягаш, пробвай още веднъж да вземеш на някой колега 50лв за "помощта", пък после ще видим дали направо профила няма да ти изчезне.

Весели празници :D :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 20 Дек 2020, 11:50

doctorcheto написа:Напълно съм съгласен че знанието е пари, нито искам да умаловажа работата на всички "гурута" , въпроса е следния, ако съм тук за помощ и тя е възможна разбира се, да е безплатна това е целта на този форум....

Сега си го представи така, един или няколко колеги, които си плащат или по някакъв начин са се сдобили с достъп до сървър на BMW, стоят по цял ден пред компютър и генерират безплатно кодове за членове на форума, защото такава е целта. Не звучи ли, като един мармот...

Предполагам си с Route навигация и 100лв ти се виждат много. За целта просто можеш да потърсиш по-евтини варианти, но безплатни няма никъде. Ето например най-евтиния вариант за Route https://fscmap.com/ само срещу 30$ (~50лв). Дали можеш да им се довериш си е твое решение ;)

Едитнах още малко първия пост, за да няма повече недоразумения!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от doctorcheto » 20 Дек 2020, 12:07

mad_presley написа:
doctorcheto написа:Напълно съм съгласен че знанието е пари, нито искам да умаловажа работата на всички "гурута" , въпроса е следния, ако съм тук за помощ и тя е възможна разбира се, да е безплатна това е целта на този форум....

Сега си го представи така, един или няколко колеги, които си плащат или по някакъв начин са се сдобили с достъп до сървър на BMW, стоят по цял ден пред компютър и генерират безплатно кодове за членове на форума, защото такава е целта. Не звучи ли, като един мармот...

Предполагам си с Route навигация и 100лв ти се виждат много. За целта просто можеш да потърсиш по-евтини варианти, но безплатни няма никъде. Ето например най-евтиния вариант за Route https://fscmap.com/ само срещу 30$ (~50лв). Дали можеш да им се довериш си е твое решение ;)

Едитнах още малко първия пост, за да няма повече недоразумения!

Уважавам мнението ти , но си извадил думи от контекста, не съм написал това което казваш. А ето това "въпроса е следния, ако съм тук за помощ и тя е възможна разбира се, да е безплатна това е целта на този форум" Т.е АКО Е ВЪЗМОЖНО, а не някой да ти генерира FSC код за който е безплатно срещу 100лв. Само това исках да кажа , такъв колега не е за форума. А проблема лично с мен дойде от това че "не знаех" че FSC кода за карта Route САМО ПЛАТЕНА. И понеже това не беше описано преди да си задам въпроса си за тази карта аз задавах идиотски безмислени въпроси. А ако това беше описано както е сега. Щях да имам едно мение само "Мерси". А не да ме наиграват колко съм тъп и да ме пращат при "гурута"

:yes: :yes: :yes:

Потребител
Аватар
Кара: X5

Мнение от rdd » 22 Дек 2020, 10:01

Благодаря за Premium картите. Току що направих update и всичко е ОК.
20201222.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11