Странна работа, мнение?

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Странна работа, мнение?

Мнение от Mollov » 26 Яну 2007, 19:36

Значи ситуацията е следната:

Принципно, когато ми загрее колата и стрелката за водата е права никога, при никакви условия не се е случвало да преминава надясно т.е. да отчита по-сериозно загряване на водата... никога, дори след 1 час работа на място...

Вчера, като се прибирах от работа спрях на едно място за около 5мин.... след това тръгнах и след 50 метра забелязах, че стрелката е почти достигнала до първата чертичка "отдясно" (след средата) и се поизкорках... веднага отбих в дясно и чух, че перката върти (мойта е ел., не е виско)... изгасих колата (не знам що, перката си въртеше така или иначе) и след 2-3 минути перката спря... дадох на контакт и температурата отново беше "стрелката право нагоре"...

Поизчаках с вдигнат капак (не ме лъхаше на яка жега от към двигателя, не и по-различно от преди) около 30мин... след това (след като се обадих на моя майстор за по-сигурно) си запалих колата и я дотъркалях на ниски обороти до нашия блок.. оставих я и днес сутринта отидох веднага да я видят какво й е станало...

Поизчаках малко и след 30мин ме викнаха майсторите и ми каза - на колата й няма нищо... :shock: :shock: :shock: Термостата си отваря когато трябва (моя е на 95С), перката си върти как си требе, маркучите са меки... антифриза е наред, водната помпа си върти като пич... около 5мин седяхме и я следяхме на място на около 4k оборота "зацепена", перката си врътна и колата не загряваше повече от "стрелката право нагоре"...

След като явно никви признаци не показа си я подкарах и отидох на работа и се върнах без да е имало никви проблеми с температурите... всичко както си е обикновенно.

Някой да има някаква идея от какво може да е дигнала температурата? (термостата и помпата са наред, работят си екстра)... пак искам да кажа, че колата е работила няколко пъти на място повече от 20-25мин без никакви ядове... врътва перката и всичко е ок.

Малко ми е чудна цялата тая работа...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38
Мечтае да кара: Е38

Мнение от D.Pavlov » 27 Яну 2007, 9:53

Провери буксата на датчика който ти влючва перката и буксата на перката да не са клеясали и са не дават добър контакт, щом казваш че при теб перката за охлаждане е електрическа

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Яну 2007, 11:57

И аз нещо си мислех в тая посока... но пък тогава перката не трябваше да върти като спрях.. а тя си беше включена.... а не помня да съм минавал през дупка, че да я "наместя" :D

Ше го погледна това...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 325i
Мечтае да кара: 650i

Мнение от bELiAr » 29 Яну 2007, 16:19

ква кола ? и защо стрелката на температурата ти сочи нагоре...сложи си нормална перка ... ония пичове от мюнхен не правят коли от 2 години че да им преправяме работите

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 29 Яну 2007, 17:16

Колега, колата на Honzik я пише в подписа му и би ли споделил на къде е редно да сочи на БМВ стрелката, че се не сещам от твоите думи? А и не става въпрос за преправяне, а просто някои Е36 (сред които е и М3 между другото) са с ел. перка, а не с виско-съединител, както повечето.
НО!!! По темата:
Хонзик, виж да не би да е с две степени термосуича на перката и да не би нещо първата степен, онази въпросната вечер, да се е ослушала и да се е наложило да вкючи втората, което да се е отразило на уредчето на таблото с отместване на стрелката в дясно. Не е лошо да го смениш термо суича профилактично с некав хъбав (да речем от Камор или Дару).

Назад към E36