кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?
Модератор: Общи модератори
Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол
Аз от 2-3 седмици търся лап-топ. Следя в амазон има добри цени и в ebay. Мисля си за acer nitro 5 или някакъв hp Omen.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Един "толуп" 'земАх - рЕзко ми потрЕбвА като почнах платките 
Доволен съм, само съм леко недоволен, че трябва да сменям 8-годишния комп (до него - 17 инча), 'щото 4K май му се струва чужда резолюция
Като размер ми пасва екстра като го гледам от метър - ако бях взел 55-инчов за монитор, както го мислех изначало, щеше да ми дойде бая тегав, щях да се озъртам като лалугер
Друго дето не ми хареса е, че рЕзко ми отеснЕ бюрото, че и стаята, и трЕбе да се местИм на 4-метровото в най-скоро време

Доволен съм, само съм леко недоволен, че трябва да сменям 8-годишния комп (до него - 17 инча), 'щото 4K май му се струва чужда резолюция

Като размер ми пасва екстра като го гледам от метър - ако бях взел 55-инчов за монитор, както го мислех изначало, щеше да ми дойде бая тегав, щях да се озъртам като лалугер

Друго дето не ми хареса е, че рЕзко ми отеснЕ бюрото, че и стаята, и трЕбе да се местИм на 4-метровото в най-скоро време

Последна промяна Nickelback на 16 Дек 2020, 12:01, променена общо 2 пъти
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Моджо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 320i мнооо убаво )))
- Мечтае да кара: Еххх...
- Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.
Честито! Добре, че не си взел по-голям. 43 е екстра. Даже 49 вече идва големичък какво остава за 55 освен ако не го гледаш много отдалеч.
Поливаш го с "Черга" ли ?
Поливаш го с "Черга" ли ?
Хм,хм...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Моджо написа:Честито! Добре, че не си взел по-голям. 43 е екстра. Даже 49 вече идва големичък какво остава за 55 освен ако не го гледаш много отдалеч.
Мерси

Ааа ние все поливаме с жената с повод и без повод

Лето две и седемнаесто.
Бих ти казал да го сложиш на стойка за бюрп, ама като ти гледам бюрото, стойката с тая тежест ще го скърши на две

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
nxn написа:Бих ти казал да го сложиш на стойка за бюрп, ама като ти гледам бюрото, стойката с тая тежест ще го скърши на две![]()
Така е "насипът" в момента, да

Иначе на стената на VESA стойка ще го монтирам като се преместя в същинската ми работилница, адски много място заемат тия за бюро, макар и на 90-сантиметрово, дразнят ме

Лето две и седемнаесто.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Nickelback написа:nxn написа:Бих ти казал да го сложиш на стойка за бюрп, ама като ти гледам бюрото, стойката с тая тежест ще го скърши на две![]()
Така е "насипът" в момента, даНарочно не снимам какво се случва вляво, но по-късно ще кача в темата с проектите
![]()
Иначе на стената на VESA стойка ще го монтирам като се преместя в същинската ми работилница, адски много място заемат тия за бюро, макар и на 90-сантиметрово, дразнят ме
Помисли дали на стената, ако работиш там не е лошо да си вземеш бюро, което се вдига, за да може и прав да работиш, не са скъпи, а са удобни.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Anthony_J написа:Ако лаптопа е много стар, въобще не се набутвай със скъпо ссд. Вземи каквото и да е, няма да усетиш разлика. Ако си в България, щатския Амазон няма да ти излезе изгодно. Ще имаш митници, ддс и липса на гаранция тук.
Само да кажа.
Преди имах един по-стар лаптоп и windows се зареждаше за няколко минути.
Преинсталиха го, но нямаше голям ефект.
Като му поставих едно EVO , направо излетя. Зареждаше за секунди и не можех да го позная.
Следващият, който си купих вече имаше ssd в него, но нещо като работа на лаптопа не беше кой-знае какво.
Сложих му пак едно Про и направо излетя.
Заради това, че не знаех дали ще има разлика с друг диск или ще трябва да му добавям ram памет, потърсих ssd в сайтовете за пазаруване олх и базар.
Точно там намерих едно про , втора употреба на малко часове за супер цена и го поставих. Вече 8 месеца е огън.
тоз монитор от ква резолюция разбира? а лаБтопа? щото гледам на екрана нещата са доста едри...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
4K е монитора native.alx написа:тоз монитор от ква резолюция разбира? а лаБтопа? щото гледам на екрана нещата са доста едри...
Едри са понеже на снимката по-горе лаптопа пуска 1080p (толкоз си може), а монитора resize-ва до native-ната му 4K.
Вече го ползвам в PIP mode, щото ме дразни такова омазано, а и го гледам от 50-60см сега, та е ОК засега

Лето две и седемнаесто.
Кой та налъга да си купиш такъв голям телевизор за монитор. Очите ти ще станат на палачинки след няколко часа работа.
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Nickelback написа:...лаптопа пуска 1080p (толкоз си може)...
Верно? Какъв е точният модел на този скопен инспирон?
bioz написа:Кой та налъга да си купиш такъв голям телевизор за монитор. Очите ти ще станат на палачинки след няколко часа работа.
Зависи на какво разстояние са очите и каква разделителна се пуска, 43-ка минимума по-спомен беше 1.5 метра за FHD.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
madafaka_donkele написа:Nickelback написа:...лаптопа пуска 1080p (толкоз си може)...
Верно? Какъв е точният модел на този скопен инспирон?
Нек'ъв 8-9-годишен

Може и да е въпрос на драйвери, не съм се вживявал, а нямам и намерение честно казано

bioz написа:Кой та налъга да си купиш такъв голям телевизор за монитор. Очите ти ще станат на палачинки след няколко часа работа.
Ох, тъжно... не съм знаел... Минавам за благословия само от БеЕмВеПаЛър-БеГе-точка-нет корифеите

Лето две и седемнаесто.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Nickelback написа:Ааа ние все поливаме с жената с повод и без повод...
Е това е приказка!
Някъде далеч, отвъд океана, някой с трепереща ръка избърсва една мъжка сълза пред монитора...
Excellent! Steven is my name!