кое е последното нещо което си купихте и сте много доволни?
Модератор: Общи модератори
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Re: кое е последното нещо което си купихте и сте много довол
Искам нещо надеждно. Лаптопът е стар, но смятам да го ползвам поне още 3-4 години.
Преди няколко години си купих някакви скапани карти с памет на "далавера", та после си останах без видео материала от Ню Йорк, а на лаптопа държа доста неща, та предпочитам по-скъп, но по-надежден вариант. А като не съм запознат, разчитам на препоръки
Преди няколко години си купих някакви скапани карти с памет на "далавера", та после си останах без видео материала от Ню Йорк, а на лаптопа държа доста неща, та предпочитам по-скъп, но по-надежден вариант. А като не съм запознат, разчитам на препоръки

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Ако ще го използваш като storage няма ли да е по-добре външен такъв 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И аз имах подобна дилема дали да съживявам стария или ъпгрейд - взех нов лаптоп. Естествено, че трябва да се бръкнеш драстично повече. Но в тези "още 3-4 години", ако започнат проблеми с панти, конектори, батерии, зарядни... и ще съжаляваш.
По темата: обезмаслител преди полагане на вакса за колата. После ваксата стои двойно по-дълго, а на мен се налага двойно по-рядко да я поставям
По темата: обезмаслител преди полагане на вакса за колата. После ваксата стои двойно по-дълго, а на мен се налага двойно по-рядко да я поставям

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Искаше ми се да си взема някакво малко ссд и да си го бутна към лаптопа, обаче няма никакъв вариант да сложа ссд, освен ако не махна сегашния твърд диск.
Реално си държа всичко на него - игри, снимки, информация и т.н.
Проблемът идва от това, че напоследък го ползвам доста за работа и лични проекти и доста го натоварвам, та външен диск не ми върши работа, трябва поне малко да му вдигна перформънса. Та затова ми трябва ссд, а и вероятно ще му сложа малко рам.
Идеята за нов лаптоп не е лоша, но това значи да извадя едни 2000лв за стабилен лаптоп, който да ползвам дълго време, но за момента не смятам, че не необходимо. Абе да си го кажа, не обичам да си сменям техниката, докато не се счупи. Като сгъне, ще го мисля
Реално си държа всичко на него - игри, снимки, информация и т.н.
Проблемът идва от това, че напоследък го ползвам доста за работа и лични проекти и доста го натоварвам, та външен диск не ми върши работа, трябва поне малко да му вдигна перформънса. Та затова ми трябва ссд, а и вероятно ще му сложа малко рам.
Идеята за нов лаптоп не е лоша, но това значи да извадя едни 2000лв за стабилен лаптоп, който да ползвам дълго време, но за момента не смятам, че не необходимо. Абе да си го кажа, не обичам да си сменям техниката, докато не се счупи. Като сгъне, ще го мисля

Преди няколко години бях и аз в тая лодка, извадих 2к за мак еър и се бия в главата, че не го направих години по-рано. Влюбен съм в тая машинка и не си я давам за нищо освен същото, ама по-ново.
Обмисли го.
Обмисли го.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
drifty написа:Идеята за нов лаптоп не е лоша, но това значи да извадя едни 2000лв
Щом успяваш да ги вършиш тези "лични проекти" на лаптоп без ССД, значи и някой лаптоп за 1-1,2к ще е доста по-добре. Ако не се лъжа беше споменал, че и онлайн курсове караш. Гадая, че са за ИТ сферата. Напълно достатъчен ще ти е лаптоп за 1-1,2к за начало. Ако ти трябва по-голям обем файлове - погледни за комбиниран ССД + хард диск. Няма нужда да се изхвърляш със супер скъпи лаптопи, на които няма да им ползваш мощността.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
И най-скъпия диск да си купиш, нямаш ли бекъпи някъде брой я тая информация за затрита рано или късно.drifty написа:Искам нещо надеждно. Лаптопът е стар, но смятам да го ползвам поне още 3-4 години.
Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
Аз от доста време се каня да слагам SSD на тоя, ама чак сега дойде на дневен ред.
Иначе и ти си прав, вероятно и такъв лаптоп ще ми върши работа. Цената, която дадох беше примерна, не нещо конкретно. Но по принцип до сега винаги съм гледал по-висок клас техника, с надеждата да ми е полезна и да ми върши адекватна работа в по-дълъг период от време. Сегашния лаптоп кара 6та година и все още се справя, макар послединте месеци да вижда по-сериозно натоварване. От друга страна, сестра ми си купи лаптоп преди година и въпреки ссд-то му, се налага да ползва моя, защото нейния не успя да се справи с натоварването, което се наложи да поеме
.
В крайна сметка е напълно възможно след 6 месеца да сгъне тоя, и да се прекарам с ъпгрейдите, но пък може да си върши работа още няколко годинки. Харесвам си го, гадината, и батерията още му държи доста за близо 6 години ползване. Единствено дето е флегматичен.
Иначе и ти си прав, вероятно и такъв лаптоп ще ми върши работа. Цената, която дадох беше примерна, не нещо конкретно. Но по принцип до сега винаги съм гледал по-висок клас техника, с надеждата да ми е полезна и да ми върши адекватна работа в по-дълъг период от време. Сегашния лаптоп кара 6та година и все още се справя, макар послединте месеци да вижда по-сериозно натоварване. От друга страна, сестра ми си купи лаптоп преди година и въпреки ссд-то му, се налага да ползва моя, защото нейния не успя да се справи с натоварването, което се наложи да поеме

В крайна сметка е напълно възможно след 6 месеца да сгъне тоя, и да се прекарам с ъпгрейдите, но пък може да си върши работа още няколко годинки. Харесвам си го, гадината, и батерията още му държи доста за близо 6 години ползване. Единствено дето е флегматичен.

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Слагай си едно 860 Ево и ще караш с този лаптоп докато не се разпадне
.На единия лаптоп съм със ССД (Самсунг, май 830 серия) почти от самото им начало,вече 7-8 години (по спомен),още си бачка.

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Колеги, май ще си вземам и аз лап-тип-топ... Старият е стронг бетон, но е '14 ти набор и вече при леко натоварване виси като на дръто магаре оная раута..
Кое е най-скъпата част, бръз процесор, рам памет, или ССД с голям обем? Или за марка се плаща най-много?
Брат ми ме овикваше да не вземам 17 инча навремето и да не е бял на цвят, ама ако ви го снимам, ще помислите, че е е на няколкото месеца.. А за екрана не съжалявам, рядко съм пътувал и не ми е било супер неудобно. Но сега май 17 цола почти никой не купува, като гледам и май изборът е страшно стеснен?

Кое е най-скъпата част, бръз процесор, рам памет, или ССД с голям обем? Или за марка се плаща най-много?
Брат ми ме овикваше да не вземам 17 инча навремето и да не е бял на цвят, ама ако ви го снимам, ще помислите, че е е на няколкото месеца.. А за екрана не съжалявам, рядко съм пътувал и не ми е било супер неудобно. Но сега май 17 цола почти никой не купува, като гледам и май изборът е страшно стеснен?
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- madafaka_donkele
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа:Колеги, май ще си вземам и аз лап-тип-топ... Старият е стронг бетон, но е '14 ти набор и вече при леко натоварване виси като на дръто магаре оная раута..![]()
В момента няма нищо за купуване. Останали са само най-гадните модели, а каквото има е на завишена цена. И аз оглеждам за нов работен кон, ама ще си отчакам до след нова година. Иначе памет и дискове са евтините неща в един лаптоп. Екран и процесор са най-скъпите.
- Bogat-Beden
-
-
Ясно, мерси.
За слушалките- викнах си https://www.technomarket.bg/slushalki/t ... k-09182558
утре-другиден може да са при мен тук на село
За слушалките- викнах си https://www.technomarket.bg/slushalki/t ... k-09182558
утре-другиден може да са при мен тук на село
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Можеш да прочетеш и да се поинтересуваш за процесорите на лаптопите, последните години AMD и техните Ryzen превъзхождат Интел във всяко едно отношение, особенно при енергопотреблението което за лаптоп е критично. Но като знам какъв кът е хардуера за компютър сега, лаптопите май ще са на същото дередже, дано ситуацията не е много спешна.
- Bogat-Beden
-
-
Оо, не , категорично не бързам, а и ще е 100 процента бюджетно решение...
В технополис ходих да опипвам стоката, която купувам онлайн вече
и на допир и като цяло много ми хареса някакъв Хуауей лаптопче, доста са се постарали на прима виста поне..
В технополис ходих да опипвам стоката, която купувам онлайн вече

- nikola59
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 LCI 320D xDrive
- Детайли за колата: N47/184 Hp
Bogat-Beden написа:Оо, не , категорично не бързам, а и ще е 100 процента бюджетно решение...
В технополис ходих да опипвам стоката, която купувам онлайн вечеи на допир и като цяло много ми хареса някакъв Хуауей лаптопче, доста са се постарали на прима виста поне..