Киномания
Модератор: Общи модератори
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Re: Киномания
Сериала Californication с Дейвид Духовни.
Може би е коментиран по-назад но ако не е то давам един глас за него.
Може би е коментиран по-назад но ако не е то давам един глас за него.

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Как да няма читави сериали бре? От старите Сопранос, Декстър (ще има нов сезон), Туин Пийкс, Фарго, Досиетата хикс са топ. От новите също има попадения - Западен свят, Истински дедектив, Рей Донован, Вещера са съвсем малка част от качествените. В Хбо Го препоръчавам и една доста свежа комедия - Какво правим в сенките? Мега т*шак с вампири и всякакъв такъв тип сган. В последните години се влагат страшно много пари в сериалите и определено излизат добри неща.

- DriftoMania
- Потребител
-
- Мечтае да кара: F10 ///M5
The Ungoing на НВО гледах сега и за две вечери го опуках - 6 серии по около 50 мин. Никол Кидман още е топ-а
А Хю Грант го преоткрих като актьор, доста свеж. Интересен трилър, не най-добрия, който съм гледал, но много интересен и добре направен.
Като цяло доста ме кефи този формат на сериали по 6 епизода, дълги около час. Щото ако е филм често не успява да ми задържи вниманието два часа +, а сериал от 5-6 часа грубо е перфе - хем разгъват героите и събитията с достатъчна детайлност, хем не ти отнема сумарно много време да се наслаждаваш на отделната история и не ти доскучава. Друг такъв, който гледах скоро беше хърватския "Успех" (пак на НВО) - много яка кримка с интересни герои и развитието им, а продукцията е балканска, която не можеш да различиш от холивудска, ако не са панелките и езика, разбира се.

Като цяло доста ме кефи този формат на сериали по 6 епизода, дълги около час. Щото ако е филм често не успява да ми задържи вниманието два часа +, а сериал от 5-6 часа грубо е перфе - хем разгъват героите и събитията с достатъчна детайлност, хем не ти отнема сумарно много време да се наслаждаваш на отделната история и не ти доскучава. Друг такъв, който гледах скоро беше хърватския "Успех" (пак на НВО) - много яка кримка с интересни герои и развитието им, а продукцията е балканска, която не можеш да различиш от холивудска, ако не са панелките и езика, разбира се.

- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
The Undoing става, да. Макар че бая са си смукали от пръстите да направят 6 епизода от тая история

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Don_Diego написа:nxn написа:Поне Тенет излезе по кината, та него гледах, но друго от февруари не съм...
За този филм много противоречиви мнения чувам и все не се навивам да го гледам... сега обаче излезе 4к релийз и мисля да му дам шанс.
Става ли за гледане?
70+GB релийз си струва качеството на звука и картината. Филма беше окей, май не внимавах достатъчно на места обаче и губех връзката

То нарочно така направено, защото като е много объркан и завъртян и не го разбере човек ще си каже, че е голяма работа филма, а то беше джеймс бонд с плот туист малък, нищо повече.
Гледах тенет-Нолан пак е снесъл нещо дето според кой го гледа варира от пълна боза до култов филм. Аз не разбрах дали е боза или култ щото за да разбереш нещо трябва да го разбереш... а аз до към 2/3 от филма не го разбирах. Накрая го разбрах, ама ходих след това да чета “обяснението” на филма и сега просветен съм готов да го гледам наново и с разбирането на ценител щото Нолан го харесвам. Ама като се замисля, най му харесвам избора на саундтраци и аудио технология. Филма беше в най- обикновен 5.1 звук обаче .... повечето тон режисьори правят всъщност 3 канала отпред и останалите канали са ефекти. Нолан обаче като има 5 канала ги ползва и 5те със пълна сила. Ефекта поне в моето кино е често смразяващ (или напикаващ или еуфоричен според).
Филма трябва да се гледа веднъж- да се прочете после за какво става въпрос и след това да се гледа пак. Което автоматично го изключва като филм за младото поколение но пък му дава шанс да стане култ. Или да го забравят
И друго- заглавието му е измислено много хубаво- и българския превод - “довод” запазва смисъла му прекрасно. Което е рядкост при превод на игра на думи.
Филма трябва да се гледа веднъж- да се прочете после за какво става въпрос и след това да се гледа пак. Което автоматично го изключва като филм за младото поколение но пък му дава шанс да стане култ. Или да го забравят

И друго- заглавието му е измислено много хубаво- и българския превод - “довод” запазва смисъла му прекрасно. Което е рядкост при превод на игра на думи.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
https://www.imdb.com/title/tt0119472/
Германците отдавна не ме бяха изненадвали с комедия. Може би от времето на Go Trabi Go.
Германците отдавна не ме бяха изненадвали с комедия. Може би от времето на Go Trabi Go.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
"Честен крадец" с Лиам Нийсън: поредната холивудска тъпотия както и очаквах
Харесвам Лиам Нийсън от едно време и се чудя как успя да стане треторазряден актьор с тези слаби филми

Харесвам Лиам Нийсън от едно време и се чудя как успя да стане треторазряден актьор с тези слаби филми

- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Е то след "Taken" (знам че са го пускали по кината в България, но не съм сигурен с какъв точно превод) повечето му филми са горе-долу такива. Аз пък преди няколко седмици изгледах пак с него "Нон Стоп" и в един момент се чудех дали гледам "Пасажер 57" или "Змии в самолета". Иначе като цяло и аз го харесвам, преди време гледах някакъв филм с него, но не се сещам как се казваше, действието се развиваше в Берлин и си партнираше с две руси девойки.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
peshehodetz написа:Е то след "Taken" (знам че са го пускали по кината в България, но не съм сигурен с какъв точно превод) повечето му филми са горе-долу такива. Аз пък преди няколко седмици изгледах пак с него "Нон Стоп" и в един момент се чудех дали гледам "Пасажер 57" или "Змии в самолета". Иначе като цяло и аз го харесвам, преди време гледах някакъв филм с него, но не се сещам как се казваше, действието се развиваше в Берлин и си партнираше с две руси девойки.
Със змиите в самолета поне ще се смееш, тези последните, където решават да направят поредната екшън поредица с някой известен актьор, всички са много спрели. Единствено Жон Вик става, защото знаеш за какво го гледаш и на сто процента ти го дава. А тези подобните на Такен, Жар Ричар и още сигурно 10 такива не знам даже кой ги гледа, не съм сигурен, че и по кината ги дават вече.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Последните години хубавите филми са рядкост , актьори като Лиам Нийсън Никълъс Кейдж и още няколко звезди от близкото минало са гаранция за тъпа треторазрядна боза . Даже Мел Гибсън в тоя последния убий дядо си коледа е направо пародия , по тъп и малоумен филм скоро не бях гледал . Тоя последния честен крадец само трейлъра погледнах и до там макар да имах някакви надежди че е счупил серията от смотани филми . Проблема вероятно е във продуцентите не толкова актьрите макар с дъртаняни хубави филми рядко се случват . Продуцират се бози щото такова явно се гледа , например последните 10 години почти няма сериозна продукция в уестърните и военната тематика . Просто няма достатъчно публика явно и ли знам ли какво не достига но но не правят такива филми . 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Просто редовните посетители на кината харесват смотани филми и актьори. Сори, ама Скалата е най-скъпоплатения в момента
Сега се гледа Avengers, Transfomers, Спайдърмен, Батман и т.н.
Вие как виждате следващите години да видим филми на ниво Кръстникът или Властелина на пръстените ? По-скоро ще направят филм Телетъбис или Покемон. То във всичките жанрове е боза.

- Don_Diego
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Няма кой да гледа смислени филми затова и не правят такива. Масово се залага на доказани, известни имена, които да привлекат публика пък това, че филма е тотална боза е без значение. Важното е приходи да има
Уикенда гледах Highwaymen - доста добре на фона на всичко останало
Излизам отпуск сега и съм заредил няколко 4к маратона: Хобит, Властелинът и няколко други единични филма

Уикенда гледах Highwaymen - доста добре на фона на всичко останало

Излизам отпуск сега и съм заредил няколко 4к маратона: Хобит, Властелинът и няколко други единични филма

Правят се хубави филми, но не се промотират и е трудно да ги намериш. Ако искаш такива, американското кино не дава много опции, трябва човек да се насочи към европейското, най-вече испанското напоследък е доста добро.