Съвет за избор на лаптоп

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Съвет за избор на лаптоп

Мнение от madafaka_donkele » 07 Дек 2020, 12:51

steeN написа:Аз малко бавно ама разбрах каква била историята. Има световен недостиг на компютърни части, съответно и лаптопи, затва надуват цените като за последно :lol:
Та явно ще се купува като ваксините рестартират фабриките на 100% :mhihi:

Почти си разбрал :mhihi: Лаптоп.бг, пласико и емаг са изкупили де що има, като лаптоп и съответно са надули цените тука в България, особено лаптоп.бг направо са се оляли :banghead: При всички тези са налични само TUF печките на асус. В немско все още се намират правилните лаптопи с правилните характеристики, правилните марки, правилните цени и правилните наличности. Аз ще изчакам след нова година райзън 5000 серията, хем да смъкнат още малко цените на тези с 4000 сериите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Съвет за избор на лаптоп

Мнение от steeN » 11 Дек 2020, 10:40

В целия смислен свят е така, не само Бг. Нали ги гледах. Аз мога да си го купя от всякъде, дори предпочитам да не е от тук.

А немско специално, с тези qwertz клавиатури може да си ги подпъхнат някъде :)

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 11 Дек 2020, 12:43

Взех вече един Асус втора употреба, нов както писахте по-горе не си струва. От към характеристики не ги разбирам, има i7 процесор, Nvidia външна карта. Малко юи е странно на цс-а да играя, има леко засичане при игра с нож, ама и друг спомена за такова нещо така че може да е и от сървъра. Засега върви, стана 3-4 дена. Охлузен отвън, отвътре свети. Има и светеща клавиатура. Абе само 400 левчета, които пак са много, но на фона на тези които видях за същите пари, че и отгоре...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 11 Дек 2020, 15:16

Сладур1 написа:Взех вече един Асус втора употреба, нов както писахте по-горе не си струва. От към характеристики не ги разбирам, има i7 процесор, Nvidia външна карта. Малко юи е странно на цс-а да играя, има леко засичане при игра с нож, ама и друг спомена за такова нещо така че може да е и от сървъра. Засега върви, стана 3-4 дена. Охлузен отвън, отвътре свети. Има и светеща клавиатура. Абе само 400 левчета, които пак са много, но на фона на тези които видях за същите пари, че и отгоре...

Е нормално са, аз за 600лв взех това
https://support.hp.com/za-en/product/hp ... /c05407250
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 11 Дек 2020, 17:14

https://laptop.bg/archive/laptops-asus-N56-asus_n56v тоя е моя. Абе тея херцове дето пишат от 2 до 3 да речем. Нещо бууства ли се как се увеличава.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 11 Дек 2020, 19:38

Сладур1 написа:https://laptop.bg/archive/laptops-asus-N56-asus_n56v тоя е моя. Абе тея херцове дето пишат от 2 до 3 да речем. Нещо бууства ли се как се увеличава.

Нищо не се увеличава, и кои херцове, на екрана или гигахерцовете на процесора? Ако е за процесора, за да харчи по-малко батерия стои на по-ниска чистота и като му е нужна повече сила я вдига, но максималната честота е сингъл кор, а не мулти.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 11 Дек 2020, 20:23

Да, на процесора. Нали пишат 2.20 гхц, до 3.2гхц. Ама сега влязох в биоса и пишеше 3.2 май. Абе да не го бъзикам неща дето не разбирам. Иначе като параметри бива ли?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 11 Дек 2020, 20:54

Сладур1 написа:Да, на процесора. Нали пишат 2.20 гхц, до 3.2гхц. Ама сега влязох в биоса и пишеше 3.2 май. Абе да не го бъзикам неща дето не разбирам. Иначе като параметри бива ли?

Не барай да, иначе линка не работи.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 11 Дек 2020, 21:10

https://laptopmedia.com/laptop-specs/asus-n56vz/ ,интересно, от гугъл го отваря оттук не. Тоя е друг линк и е 2гб на видеокартата, не 4

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 11 Дек 2020, 21:36

Изпуснал си едно Z в линка и за това не го отваря, за мен лично лаптопа е компромис най вече от към екран,а мен той ми е най важен, щото съм бил стакава матрица и няма нищо общо с реалността.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 11 Дек 2020, 21:41

Не ги чаткам толкова. Устройва ме цената. За детето и малко цс. Това е, основно сърфиране. Звука е малко странен, уж на bang i olufsen. Не ме кефи нещо. На игрите особено. Абе каквото такова, взех лаптоп да учи детето онлайн. Щото имаме много пара. Държавата не пита имате ли, ама как ще учи и т.н.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 11 Дек 2020, 22:14

И аз съм с B&O и звука си е супер за лаптоп, пипна ли настройките? И при мен звучеше странно преди да пипна настройките/еквалайзера.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 11 Дек 2020, 23:24

Съквартиранта ми има такъв лаптоп вече 6-7 години, не е лоша машинката, но трябва да му се сложи ССД задължително. Моя оборотния е предната генерация на този, на леново, с предната и7ца и 540м, и още се ползва, със ССД разбира се. За базови неща върши работа, но не струва повече от 300-400 лева според мен.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Сладур1 » 12 Дек 2020, 0:20

Да, ссд ще му сложа, догодина. За настройките на звука не ги схващам. Не виждам да има еквилайзер.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 12 Дек 2020, 0:52

Аз да попитам, че съм мега бос в тея неща, а не намерих отговор за 3 -те минути които търсих в гугъл :mhihi:
Лаптопа ми е 15,6 инача(Ако не се лъжа, но приблиотелно толкова ) 4к IPS , така питането ми е следното, кое е по-добре и защо, да стои на 4к с 200 scale или на по-ниска резолюция без scale ?
Linux, ако има значение.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата