Съвети и въпроси относно избор на Е6х

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Re: Съвети и въпроси относно избор на Е6х

Мнение от Z3Ro* » 30 Ное 2020, 14:18

clarcky написа:Здравейте, за първи път пиша в този под форум :mhihi: ... Използвах търсачката на някои въпроси си отговорих на други не :mhihi: Конкретно питането ми е за този автомобил: https://m.mobile.bg/details/11595849210 ... id=1&pid=8
Километрите са доста, но като притежател на м52б28 на 370к и м54б25 на 290к като и на двете аз съм минал над 100к безпроблемно, по скоро тези 300к не ме притесняват. Ще се радвам хора запознати с модела, да споделят мнение за конкретния автомобил. До момента се свързах с продавача за Вин номера, тъй като държа всичко да е заводско от към оборудване, пък и да проверя auto-records какво знае за нея. Колата ще се газифицира, тъй като минавам по 40-45к на година, 90% от което е магистрално каране - поради тази причина се спрях на този мотор,а и ми допада че е с ръчна скоростна кутия. Интересувам се, на какъв пробег се сменят вериги на този мотор, и колко излиза като финанси. Нещо специфично което да гледам по мотора при покупката, като колата задължително ще я закача на диагностика. Извинявам се за дългият пост. Поздрави!

Моторът е здрав. Слабо място му е водната помпа, която е електрическа - скъпа е. Също така работи на около 105 градуса, от което страдат всякакви гумени детайли.
Конкретната кола, според мен, е леко скъпа. Минусите са префейс комби, с редена предна и задна броня. В обявата пише, че е оригинален пакет, но оригиналният такъв включва още доста детайли. Броните пак може да са си оригинални, но са добавени впоследствие, което лично за мен е минус - при положение, че е спестено от праговете, надали са подменени корите отдолу и въздуховодите за М пакет...

Потребител
Аватар

Мнение от inikolow » 02 Дек 2020, 0:40

https://www.cars.bg/offer/5e3e8db81df7af1ff2629d12
Някой със някакви наблюдения за колата?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото има
Мечтае да кара: Влакчето на метрото

Мнение от nickem » 02 Дек 2020, 11:08

Изглежда наистина запазена, на фона на останалите гробници на пазара. Заслужава си да се види.

Потребител
Аватар
Кара: Е39 530d
Мечтае да кара: безплатно

Мнение от zarkompf » 07 Дек 2020, 14:57

https://mobile.bg/11606123003941345
Здравейте,ето тази я гледам отдавна.На живо е доста запазена,само мотора ме притеснява.Ако може някой да провери дали е сменена веригата по акцията на БМВ ще бъда много благодарен. WBANX31010C176245

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 07 Дек 2020, 19:22

zarkompf написа:https://mobile.bg/11606123003941345
Здравейте,ето тази я гледам отдавна.На живо е доста запазена,само мотора ме притеснява.Ако може някой да провери дали е сменена веригата по акцията на БМВ ще бъда много благодарен. WBANX31010C176245

Със сигурност веригите са за смяна на тези км :mhihi: и сигурно за това се продава. Да, изглежда много добре но недей!
Мой съвет: 530d :yes:
:yes:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: колело

Мнение от FaceOff » 08 Дек 2020, 12:19

Една смяна на вериги не би трябвало да те притеснява?!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: V12

Мнение от A9A » 08 Дек 2020, 15:09

zarkompf написа:https://mobile.bg/11606123003941345

Рядко излиза кола в БГ от първи собственик и с възможност да и проследиш историята. Ако ти харесва динамиката и не ти трябва повече я взимай, стига да няма сериозни удари.

Не знам какво е това вманиачаване в тези вериги. Всичко може да се счупи. Автоматика може да умре след 100км и ремонта да струва повече от ремонта след скъсана верига. Не мисля, че нов внос 3.0d италианка е с по-малък шанс за скъпи ремонти. Дюзи, турбо... скъпи ремонти колкото искаш.
Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 08 Дек 2020, 15:15

Е, защо трябва да къса вериги? Ако не са сменяни в историята на колата, сменя ги и си свирка... аа, забравих, пича бърка обслужване с основен ремонт :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от zarkompf » 09 Дек 2020, 12:56

FaceOff написа:Е, защо трябва да къса вериги? Ако не са сменяни в историята на колата, сменя ги и си свирка... аа, забравих, пича бърка обслужване с основен ремонт :mhihi:

Нали тези мотори имат акция за смяна на вериги,според теб заслужава ли си 20ка за 14 хил.лв,която трябва да се вкара за вериги?Една смяна на тези вериги е около 2к,а даже и отгоре,а ако е износено зъбното колело на вала вече става още по-интересно.Ако тези неща са сменени гаранционно,ще изкара още поне 100к на 99%(надали изобщо ще мина и половината).За това пиша и тук,да видя дали си заслужава компромиса,или да продължавам с търсенето на 530/535.

ентусиаст
Аватар

Мнение от FaceOff » 09 Дек 2020, 13:38

zarkompf написа:
FaceOff написа:Е, защо трябва да къса вериги? Ако не са сменяни в историята на колата, сменя ги и си свирка... аа, забравих, пича бърка обслужване с основен ремонт :mhihi:

Нали тези мотори имат акция за смяна на вериги,според теб заслужава ли си 20ка за 14 хил.лв,която трябва да се вкара за вериги?Една смяна на тези вериги е около 2к,а даже и отгоре,а ако е износено зъбното колело на вала вече става още по-интересно.Ако тези неща са сменени гаранционно,ще изкара още поне 100к на 99%(надали изобщо ще мина и половината).За това пиша и тук,да видя дали си заслужава компромиса,или да продължавам с търсенето на 530/535.

Дано този път ме чуеш - ВСИЧКИ Е60 са за смяна на вериги, но точно при тази гнп-то може да ти докара беля за около 5000лв. При тези коли това е част от обслужването. И какво значи 'гаранционно'? Или са сменени или не. Или се доверяваш на историята, ако там пише, че са сменени, или ако няма история, или не пише, че са сменени, сменяш и това е. Не е 2000, много по-малко е смяната на вериги. Ако си мислиш, че при 530/535 е различно, лъжеш се. Опитах се да ти бъда полезен, ти ме нахрани.. но както и да е..

Потребител
Аватар

Мнение от zarkompf » 09 Дек 2020, 14:12

Не знам как да ти го обясня,че за мен не излиза сметката,при положение,че търся големия мотор.Тази кола беше интересна,защото е от първи собственик,но след като се видях с него,ми каза,че изобщо не знае какво е правено по колата,сменявал е като светне някой интервал.Задал съм конкретен въпорос дали има човек,който може да погледне в бмв какво се е случило с тази кола,както и получих конкретен отговор-няма никаква история,влизала е на 73к км и това е.Не знам защо пак размиваш темата,а и даже след като ти обясних какво точно искам-ми пожела да не ми се скъса веригата,а да ми се счупи гнп-то :lol: .Прясна цена за ГНП за мен-1070,55 бош,другата е рециклирана и е около 800.Българския манталитет винаги е такъв-задаваш конкретен въпрос и ще се намерят няколко да ти обясняват колко си тъп,как нещо не си заслужава или да ходиш да си купиш друга марка.И следващия път като кълнеш като стара циганка на някой да се счупи нещо по колата,внимавай,че на тоя свят всичко се връща.Айде със здраве

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 09 Дек 2020, 15:24

zarkompf написа:Не знам как да ти го обясня,че за мен не излиза сметката,при положение,че търся големия мотор.Тази кола беше интересна,защото е от първи собственик,но след като се видях с него,ми каза,че изобщо не знае какво е правено по колата,сменявал е като светне някой интервал.Задал съм конкретен въпорос дали има човек,който може да погледне в бмв какво се е случило с тази кола,както и получих конкретен отговор-няма никаква история,влизала е на 73к км и това е.Не знам защо пак размиваш темата,а и даже след като ти обясних какво точно искам-ми пожела да не ми се скъса веригата,а да ми се счупи гнп-то :lol: .Прясна цена за ГНП за мен-1070,55 бош,другата е рециклирана и е около 800.Българския манталитет винаги е такъв-задаваш конкретен въпрос и ще се намерят няколко да ти обясняват колко си тъп,как нещо не си заслужава или да ходиш да си купиш друга марка.И следващия път като кълнеш като стара циганка на някой да се счупи нещо по колата,внимавай,че на тоя свят всичко се връща.Айде със здраве

Колега, ти да не си от първите ваксинирани ? А уж нямало да има странични ефекти... Ти си типичния пример за български манталитет - не му се дава една стотинка за проверка в БМВ, иначе иска да кара кола за 15к.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 09 Дек 2020, 15:32

zarkompf написа:Не знам как да ти го обясня,че за мен не излиза сметката,при положение,че търся големия мотор.Тази кола беше интересна,защото е от първи собственик,но след като се видях с него,ми каза,че изобщо не знае какво е правено по колата,сменявал е като светне някой интервал.Задал съм конкретен въпорос дали има човек,който може да погледне в бмв какво се е случило с тази кола,както и получих конкретен отговор-няма никаква история,влизала е на 73к км и това е.Не знам защо пак размиваш темата,а и даже след като ти обясних какво точно искам-ми пожела да не ми се скъса веригата,а да ми се счупи гнп-то :lol: .Прясна цена за ГНП за мен-1070,55 бош,другата е рециклирана и е около 800.Българския манталитет винаги е такъв-задаваш конкретен въпрос и ще се намерят няколко да ти обясняват колко си тъп,как нещо не си заслужава или да ходиш да си купиш друга марка.И следващия път като кълнеш като стара циганка на някой да се счупи нещо по колата,внимавай,че на тоя свят всичко се връща.Айде със здраве

Надявам се да нямаш този късмета да ти замине ГНП-то че няма да минеш само със друга помпа :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от zarkompf » 09 Дек 2020, 15:44

В бмв като звънях ми казах,че трябва на място и талон на мое име,плащал съм на сайтове и по 10 и по 15 евро и пак не излиза нищо.На мен вече ми свършиха работа,вие може да продължавате да избивате комплекси свободно :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 09 Дек 2020, 18:05

FaceOff написа:Ебати наглото л... няма хиляда лева за вериги, ще ми казва кой избива комплекси.

Колега, държите се лошо с друг колега безпричинно :nono:
:yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61