Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от acho.rs » 05 Дек 2020, 10:32

В белият свят, освен да е по-нова колата и с повече екстри излизат и има и фактори като :
- реален пробег
- произход и проследима история
- гаранция

Никой няма да вземе горната Ф10ка за 70к лв, но тази конкретно си е от дилър, с 2г гаранция, сравнително нисък пробег и история. Все за 60к ще замине, но който има интерес да ходи и да се договаря - дават се прилични отстъпки, дори на такива коли.
Последна промяна acho.rs на 05 Дек 2020, 14:20, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 05 Дек 2020, 13:12

Аз пък две ф10 2010 и 2011 съм притежавал по 2 год и никакви детски болести нямаха. Всичко е до модела. Г30 може да е добра, ще стане ясно.... Ама не бих взел стария модел при условие,че има нов въпреки че и на мен не ми харесва много външно. А вътрешно да не говорим, направо ми е грозна.Затова пък Е90 имаше доста детски болести...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 05 Дек 2020, 13:33

Има и други марки, не е само БМВ на тоя свят :lol:
На мен също Г серията не ми харесва визуално.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 05 Дек 2020, 14:50

Какво ще предложиш вместо БМВ? Ауди... си е ауди, компромис и двигател закачен на радиатора. На дизайн много ги докараха и ми харесват повече от г30 но на техника си е 2ро качество. Мерцедес с тоя един дилър в София, е такава мъка, че като чувам хората с мерцедеси как ги дерат не си и помислям да се закача на поредния монополист, иначе колите ми харесват.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 05 Дек 2020, 16:16

kraska написа:Аз пък две ф10 2010 и 2011 съм притежавал по 2 год и никакви детски болести нямаха. Всичко е до модела. Г30 може да е добра, ще стане ясно.... Ама не бих взел стария модел при условие,че има нов въпреки че и на мен не ми харесва много външно. А вътрешно да не говорим, направо ми е грозна.Затова пък Е90 имаше доста детски болести...

Не знам какви детски болести е имало Е90, защото повечето болести се видяха във фейслифта на модела, но моето беше 2006-та производство началото и поне когато колата стигна до мен на 8г, всичко беше изчистено.
Не знам какво не ви харесва на G30, на мен ми прилича по-скоро като фейслифт на F10 донякъде и чисто технически като мотори и шаси, е класи над F10.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 05 Дек 2020, 16:34

Например, теч от буксата на мехатроника на автомата, по-късно подменят частта, вътрешните дръжки на вратите им падаше покритието, направо се люспеха, бензиновия мотор тече като лейка заради алум. капак с неправилно затегнати ал. болтове които се късаха направо и почваха течовете, впоследствие сложиха пластмсова с интегриран маслен сепаратор, който също беше проблемен и беше външен ,който от замръзване се пукаше и почваше колата да гори масло като за световно. Също така чукане на повдигачите заради кофти измислени маслени магистрали, впоследвие резизираха нещата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 05 Дек 2020, 16:49

ekalchev написа:Какво ще предложиш вместо БМВ? Ауди... си е ауди, компромис и двигател закачен на радиатора. На дизайн много ги докараха и ми харесват повече от г30 но на техника си е 2ро качество. Мерцедес с тоя един дилър в София, е такава мъка, че като чувам хората с мерцедеси как ги дерат не си и помислям да се закача на поредния монополист, иначе колите ми харесват.

Аз много харесвам уж английски коли. Имал съм рендж ровър, беше пълен с проблеми, постоянно, гореше 12/100 дизел при 120 км/ч, но си го обичах много.
Джаг XJ след 2010та е страшно красива кола и обезценяването го е ударило сериозно, та след 7цата ще се оглеждам за нещо такова евентуално.
БМВ не ми предлага нищо повече от сегашното и за двойно повече пари освен един фейслифт. Новата седмица е все още доста скъпа за мен. Мерцедесовата ес класа за тоя бюджет е старата от 2007ма, новата освен скъпа е и грозна и по-масова от голф. Д4ката на ауди ми е много дървена... а и не харесвам куатрото. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от Dextuar » 05 Дек 2020, 17:05

kraska написа:Например, теч от буксата на мехатроника на автомата, по-късно подменят частта, вътрешните дръжки на вратите им падаше покритието, направо се люспеха, бензиновия мотор тече като лейка заради алум. капак с неправилно затегнати ал. болтове които се късаха направо и почваха течовете, впоследствие сложиха пластмсова с интегриран маслен сепаратор, който също беше проблемен и беше външен ,който от замръзване се пукаше и почваше колата да гори масло като за световно. Също така чукане на повдигачите заради кофти измислени маслени магистрали, впоследвие резизираха нещата.
Това са проблеми на N42, не на Е9х като модел. От изброеното само за дръжките мога да потвърдя, че си беше истински дефект на модела, който не съм сигурен, че дори и при фейслифта беше оправен.

Sent from my iPhone using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 05 Дек 2020, 17:50

n52

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 06 Дек 2020, 14:20

ekalchev написа:Лично мен г30 ми е гадно изглеждаща кола която не ме вълнува като ф10. Не ми се е случвало до сега нов модел на бмв да не го желая и да предпочитам стария като визия.

Същото беше и при мен усещането за Е60 спрямо Е39 и особено пък за Е65 спрямо Е38.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 520xd lci 2016

Мнение от Stan85 » 06 Дек 2020, 14:41

Нали имаше една приказка - хвали старо, карай ново. Ако имах достатъчно пари щях да си взема г31, вместо ф11 :)

Потребител
Аватар

Мнение от marto7777777 » 06 Дек 2020, 15:50

Здравейте,

Пак съм аз :mhihi:
Реших да хвърля едно око и на дизеловите f10.
По конкретно https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11603870503872636

В описанието пише, че са сменяли веригите.
Не знам до колко може да се вярва за такива неща на автокъща.
Имала и сервизна история в БМВ.
Може би ще я погледна тия дни.

Въпросът ми е при бмв възможно ли е да се смени веригата без сваляне на мотора.
Знам, че при някои модели мерцедес ги сменят като закопчаят новата верига за старата и въртят докато не се извърти цялата и после закопчават, и всичко това се случва през някаква капачка отгоре на мотора, без да се сваля изобщо двигателя и без да се огледат зъбни колела, повдигачи и тн.

Също така май е модерно вече да се качва клип най-отдолу в обявата
и служител от автокъщата да разяснява екстрите и състоянието на автомобила :D

В случай, че отида да я погледна, горе долу в какво да се вгледам по обстойно, преди дори да я вкарвам за инспекция в сервиз.

Благодаря!

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 06 Дек 2020, 15:58

G30 според мен е доста по-добра версия на F10, външно разлките не са толкова много, но от технологична гледна точка всичко е в пъти по-добре.
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 06 Дек 2020, 16:07

Аз казах "Визуално не ми харесва". То е ясно, че по-нов модел ще е по-добър технологично, няма спор в това. Около блока ми паркират 2 G30, които ги виждам всеки ден. Еми гледам ги вече 2 години, никаква емоция не изпитвам. Това не е кола, която да я паркирам и да се обърна да видя. Самата кола ми изглежда малка, знам че като размери е по-голяма от Ф10 но ми изглежда като тройка. Това е следствие на негодния дизайн.

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 06 Дек 2020, 19:16

Tук нещата опират индивидуално до вкус...
Както вече всички се съгласихме - определено G30 е много по-добра технически от F10. На мен и визуално ми харесва много повече - по-агресивна е... по-голяма е... но, аз лично нямам гащи за нея и затова съм с F10.. след 6 години с Е65... много ми липсва комфорта на 7-ма серия и простора... но ми беше мерак 8-степенния ZF, който е брутален, а нямах възможност за фейсово F01...
Mисълта ми е - всичко опира до индивидуален вкус и най-вече до парички :D

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11