Мнение за обява/конкретен автомобил

5-та серия (2010-2016), 5-та серия GT

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Re: Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от grkv » 02 Дек 2020, 19:44

ekalchev написа:
marto7777777 написа:Като цяло е добре колата

Ти толкова проблеми изброи, че не знам за тебе какво какво трябва да и е за да "не е добре". Може би да липсва половината от купето :)

Мен би ме притеснило повече спуканото предно стъкло, защото ако са я вкарали ударена, което е почти 100% сигурно и са рязали по купето греди за да я оправят, вероятно купето вече не държи на усукване и като се усуква се пукат стъклата.

Ааааа, тука превъртя играта :lol: :lol: :lol:
То верно, че аз съм в другата крайност със скраперите, ама....
Нищо от изброеното не би ме стреснало, по-скоро опора за коментар на цената.

Потребител
Аватар

Мнение от marto7777777 » 02 Дек 2020, 20:14

@grkv,
принципно и аз съм доста търпелив откъм проблеми :D , но @ekalchev има право.
Много започват да му излизат кирливите ризи на бмв-то.
Даже сега си спомням, че отзад багажника не беше на една линия от двете страни, което навява да е сукано купето или да са рязали там след удара.
Реално цената е по-ниска от на другите такива, горе долу 30к им търсят на този двигател, че и на такъв пробег направо си е оферта.
Рови си човека няколко минути в телефона да ми покаже снимки от миналата година да видя таблото че е на 60 и нещо хиляди като я е купил.
Но както и да е, проблемите започват да стават доста и реално ниската цена си се оправдава да бъде такава.

Ще изчакам и ще се насоча към друга ф10 535, може би бих си внесъл от Канада, но да знам, че няма да има скрито покрито, поне за удари, по двигател божа работа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 03 Дек 2020, 5:25

kraska написа:На снимката си личи,че е удар от камък. Проблема обаче ти е мотора. Аз лично не бих се занимавал ако нещо по него не ти харесва. Доста скъпо може да ти излезе докато разберете откъде е проблема. Някои сервизи директно те "обслужват" с помпа високо налягане, 6 бр дюзи, бобини и свещи, които са малко като консуматив за този двигател.

Бе не знам дали някои от изброените са консумативи, ма точно този двигател N55 държи около 50% от 5-та серия при F10 и може би над 90% от Х5 на пазара в Северна Америка и няма подобни оплаквания като цяло. Хората си ги карат, има доста такива на 120-160к мили и си вървят безпроблемно, което ме навежда на мисълта че въпросната кола или не е на реалните км, или е много мърлячески карана, а най-вероятно и двете.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 03 Дек 2020, 11:43

За предното стъкло - знам от познати които ходиха в Калгари (Албърта), че там дори е позволено да се кара със спукано стъкло, просто защото често се пукат челните стъкла. Това е така заради солидното количество пясък което изсипват зимата по пътищата. Сменял съм на Е91 стъкло по каско в Сим5Сим без да дам 1 стотинка, сложиха ми Пилкингтън който да е 1:1 с това което излиза заводски, така че това не ти е проблем. Недостатъка при тази фирма е, че трябва да идеш на Кукуш и да оставиш колата там за 24 часа.

За конкретната модификация - колега това е бензинов турбо агрегат в тежко купе с Х-драйв. Не знам колко навърташ на година и колко можеш да си позволиш да отделяш за гориво и тн но това (поне за мен лично) би било сериозна пречка да взема такава кола. Тук ако караш на къси разстояния, докато е студено разход 20/100 не би бил мираж. Не напразно в Европа се карат дизели - по-евтино е. В Северна Америка горивото е на други цени, и за техният пазар няма много дизели от БМВ. В е9х поколението например, единственият дизел който имат е 335Д.

За кола от Канада - задължително я погледни отдолу. Виждал съм коли от там (и то Ф серии, а не някакви 46ци) и бяха бая ръждиви. Иначе за конкретната кола ако те притеснява това, че е имала удар, не я купувай. Ако я вземеш, всеки ден ще се чудиш какъв точно е бил удара и това ще те яде докато я имаш. Ако държиш на кола от Канада, най-добре си играй по аукционите и я вкарай ти за да знаеш какъв е удара. Вземи предвид обаче всичките неща, които може да се наложи да адаптираш за Европа (радио, мигачи и най-различни други такива дреболии). Удари чертата ремонт + тези допълнителни неща и си прецени дали си заслужава.

Пожелавам ти успех в търсенето и дано намериш това което наистина искаш :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2016 m550d

Мнение от ekalchev » 03 Дек 2020, 12:34

В момента в Германия се продават повече бензинови коли отколкото дизели. Миналата седмица от центъра на София до с. Лозен, отиване и връщане 17/100 с дизел. Според мен икономията вече не играе чак такава роля като избираш 3л двигател. Разликите станаха минимални. По-важно е какво те кефи. За мен тая кола не става, просто защото изглежда е стояла изхвърлена 5 години на някакво бунище и са я съживили после.

Потребител
Аватар

Мнение от marto7777777 » 03 Дек 2020, 13:45

И тримата имате право, няма да е и тази 5ца :mhihi: .

@chris_barnes, принципно не превишавам 11к км на година, разхода на гориво не би бил проблем.

Досега колите, които съм имал са били купувани от приятели и реално знам как са поддържани и как са карани.
Последната беше мерцедес w212 дизел и бях супер доволен от колата, а беше на 280к км.
Бяха сменени вериги и колектор, турбините бяха проверени и бяха в добро състояние,
но предишният собсвеник ми е приятел и беше вложил едни 4-5000лв, за да я направи перфектна.
Буквално разхода на тоя дизел ми беше 11 - 12 градско, на дълго София - Варна даваше 5.9 - 6.2л лятото, което няма как да се сравнява с 535хи.
Тъй като не карам много, а и предимно в града и купувайки кола с неясен произход, предпочитам тя да е бензин.
Не ми се занимава с дизеловите вериги, дюзи, дпф-и, егр-и и тн.
Всеки би предпочел да ги даде за бензин, отколкото за резервни части, "майстори" и разбира се да седиш без кола n брой дни или седмици.

Реално проблемът ми е, че катастрофирах с предишната кола и на застрахователите беше по-изгодно да я пишат тотал щета..
С парите от каското мога да си купя същата w212, но някак ми се иска да пробвам нещо различно и 4х4.

Благодаря на всички за отделеното внимание и полезните съвети!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01
Мечтае да кара: r230

Мнение от grkv » 03 Дек 2020, 14:26

marto7777777 написа:Не ми се занимава с дизеловите вериги, дюзи, дпф-и, егр-и и тн.
Всеки би предпочел да ги даде за бензин, отколкото за резервни части, "майстори" и разбира се да седиш без кола n брой дни или седмици.

От едно десетина години насам бензините масово са с директно впръскване и като идея принципът им на работа е много близък до този на дизела. Та, оная приказка с вечните, елементарни и безпроблемни бензини отдавна е свършила в тоя клас коли :lol:
Моторът не е лош, но шансът да го наболява от време на време нещо по управлението на мотора е горе-долу колкото и при един модерен дизел.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Дек 2020, 15:21

grkv написа:
marto7777777 написа:Не ми се занимава с дизеловите вериги, дюзи, дпф-и, егр-и и тн.

От едно десетина години насам бензините масово са с директно впръскване и като идея принципът им на работа е много близък до този на дизела. Та, оная приказка с вечните, елементарни и безпроблемни бензини отдавна е свършила в тоя клас коли :lol:
Моторът не е лош, но шансът да го наболява от време на време нещо по управлението на мотора е горе-долу колкото и при един модерен дизел.

N55B30 често става на салата. Това в комбинация със сравнително малко НМ, не го прави идеален за коли над 2т с АВД. Максимума ми за този мотор е седан на задно. Най-здравия двигател в това поколение е *30д. Поне аз и хората които познавам сме на това мнение. Има го безброй екземпляри и може да се избира.

Ако броим САЩ за критерии за автомобил е редно да отбележим, че за последните 15 години най-продаваният автомобил там е Форд Ф150, следван от Додж Рам. Та страна в която има повече 3тонни Пикапи, отколко Голфове/Короли...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mbemo » 03 Дек 2020, 22:42

Здравейте, спрял съм се на един автомобил ,който смятам да огледам идната седмица. Дали някой е ходил да го гледа и евентуално някакви насоки към какво да наблегна при огледа?

https://mobile.bg/11577108220842354

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ekalchev » 03 Дек 2020, 22:59

Гледал съм му обявата, изглежда добре обурудвана. Опитай се да свалиш цената с 10к, защото е завишена. Моята е същата година и я взех за 65к преди 2 години на 110хил. Ако не дават някаква гаранция не виждам защо да е толкова висока цената.
Последна промяна ekalchev на 04 Дек 2020, 0:39, променена общо 2 пъти

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E70 3.0D LCI
Мечтае да кара: M550D

Мнение от Eliyan » 03 Дек 2020, 23:28

mbemo написа:Здравейте, спрял съм се на един автомобил ,който смятам да огледам идната седмица. Дали някой е ходил да го гледа и евентуално някакви насоки към какво да наблегна при огледа?

Сподели мнение ако отидеш на оглед, че и аз съм й хвърлил око от бая време

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение за обява/конкретен автомобил

Мнение от Dextuar » 03 Дек 2020, 23:41

Eliyan написа:
mbemo написа:Здравейте, спрял съм се на един автомобил ,който смятам да огледам идната седмица. Дали някой е ходил да го гледа и евентуално някакви насоки към какво да наблегна при огледа?

Сподели мнение ако отидеш на оглед, че и аз съм й хвърлил око от бая време
Да и той ще иска да я купи и ще ти напише на теб много е хубава кола, ходи ти да я купиш преди мен. Дилърите не съм забелязал да взимат такса за гледане на автомобил, така че ако имаш реален интересен, защо не отидеш да я видиш?

Sent from my iPhone using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Range Rover

Мнение от santorini » 04 Дек 2020, 14:08

Към края на годината доста свалят, тази с 15к, има една бензинова 550, тя пък с 20к. май се усетиха че Ф10 на такива абсурдни цени няма да могат да продадат и ще ги вали снега само ;)

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 05 Дек 2020, 8:37

За 10 000 по-малко, не е ли по-добър вариант нещо такова ?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=i0kt01

Ф10 е страхотен автомобил, но си е модел на 10 години и НЕ струва 70 000лв към днешна дата, нищо че е 3 дизел в топ версията си.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ekalchev » 05 Дек 2020, 8:56

Аз лично бях пред подобна дилема и избрах ф10 и пак бих го направил. Като погледнеш това г30, виждаш че няма дори headup, тоест вероятно липават доста екстри. Най големия проблем че е произведена първата година на производство на г30, което значи че ще прояви всички детски болести за модела, докато ф10 е последната година на производство на модела. Аз карах е60 2004 и знам какво е да караш preLCI кола и не бих направил тази грешка отново. Ако колата и е за да впечатляваш някой, само тогава може би си заслужава новия модел. Лично мен г30 ми е гадно изглеждаща кола която не ме вълнува като ф10. Не ми се е случвало до сега нов модел на бмв да не го желая и да предпочитам стария като визия.

ПредишнаСледваща

Назад към F07/F10/F11