Мнение за обява/конкретен автомобил
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: Мнение за обява/конкретен автомобил
ekalchev написа:marto7777777 написа:Като цяло е добре колата
Ти толкова проблеми изброи, че не знам за тебе какво какво трябва да и е за да "не е добре". Може би да липсва половината от купето
Мен би ме притеснило повече спуканото предно стъкло, защото ако са я вкарали ударена, което е почти 100% сигурно и са рязали по купето греди за да я оправят, вероятно купето вече не държи на усукване и като се усуква се пукат стъклата.
Ааааа, тука превъртя играта

То верно, че аз съм в другата крайност със скраперите, ама....
Нищо от изброеното не би ме стреснало, по-скоро опора за коментар на цената.
- marto7777777
- Потребител
-
@grkv,
принципно и аз съм доста търпелив откъм проблеми
, но @ekalchev има право.
Много започват да му излизат кирливите ризи на бмв-то.
Даже сега си спомням, че отзад багажника не беше на една линия от двете страни, което навява да е сукано купето или да са рязали там след удара.
Реално цената е по-ниска от на другите такива, горе долу 30к им търсят на този двигател, че и на такъв пробег направо си е оферта.
Рови си човека няколко минути в телефона да ми покаже снимки от миналата година да видя таблото че е на 60 и нещо хиляди като я е купил.
Но както и да е, проблемите започват да стават доста и реално ниската цена си се оправдава да бъде такава.
Ще изчакам и ще се насоча към друга ф10 535, може би бих си внесъл от Канада, но да знам, че няма да има скрито покрито, поне за удари, по двигател божа работа.
принципно и аз съм доста търпелив откъм проблеми

Много започват да му излизат кирливите ризи на бмв-то.
Даже сега си спомням, че отзад багажника не беше на една линия от двете страни, което навява да е сукано купето или да са рязали там след удара.
Реално цената е по-ниска от на другите такива, горе долу 30к им търсят на този двигател, че и на такъв пробег направо си е оферта.
Рови си човека няколко минути в телефона да ми покаже снимки от миналата година да видя таблото че е на 60 и нещо хиляди като я е купил.
Но както и да е, проблемите започват да стават доста и реално ниската цена си се оправдава да бъде такава.
Ще изчакам и ще се насоча към друга ф10 535, може би бих си внесъл от Канада, но да знам, че няма да има скрито покрито, поне за удари, по двигател божа работа.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
kraska написа:На снимката си личи,че е удар от камък. Проблема обаче ти е мотора. Аз лично не бих се занимавал ако нещо по него не ти харесва. Доста скъпо може да ти излезе докато разберете откъде е проблема. Някои сервизи директно те "обслужват" с помпа високо налягане, 6 бр дюзи, бобини и свещи, които са малко като консуматив за този двигател.
Бе не знам дали някои от изброените са консумативи, ма точно този двигател N55 държи около 50% от 5-та серия при F10 и може би над 90% от Х5 на пазара в Северна Америка и няма подобни оплаквания като цяло. Хората си ги карат, има доста такива на 120-160к мили и си вървят безпроблемно, което ме навежда на мисълта че въпросната кола или не е на реалните км, или е много мърлячески карана, а най-вероятно и двете.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
За предното стъкло - знам от познати които ходиха в Калгари (Албърта), че там дори е позволено да се кара със спукано стъкло, просто защото често се пукат челните стъкла. Това е така заради солидното количество пясък което изсипват зимата по пътищата. Сменял съм на Е91 стъкло по каско в Сим5Сим без да дам 1 стотинка, сложиха ми Пилкингтън който да е 1:1 с това което излиза заводски, така че това не ти е проблем. Недостатъка при тази фирма е, че трябва да идеш на Кукуш и да оставиш колата там за 24 часа.
За конкретната модификация - колега това е бензинов турбо агрегат в тежко купе с Х-драйв. Не знам колко навърташ на година и колко можеш да си позволиш да отделяш за гориво и тн но това (поне за мен лично) би било сериозна пречка да взема такава кола. Тук ако караш на къси разстояния, докато е студено разход 20/100 не би бил мираж. Не напразно в Европа се карат дизели - по-евтино е. В Северна Америка горивото е на други цени, и за техният пазар няма много дизели от БМВ. В е9х поколението например, единственият дизел който имат е 335Д.
За кола от Канада - задължително я погледни отдолу. Виждал съм коли от там (и то Ф серии, а не някакви 46ци) и бяха бая ръждиви. Иначе за конкретната кола ако те притеснява това, че е имала удар, не я купувай. Ако я вземеш, всеки ден ще се чудиш какъв точно е бил удара и това ще те яде докато я имаш. Ако държиш на кола от Канада, най-добре си играй по аукционите и я вкарай ти за да знаеш какъв е удара. Вземи предвид обаче всичките неща, които може да се наложи да адаптираш за Европа (радио, мигачи и най-различни други такива дреболии). Удари чертата ремонт + тези допълнителни неща и си прецени дали си заслужава.
Пожелавам ти успех в търсенето и дано намериш това което наистина искаш
За конкретната модификация - колега това е бензинов турбо агрегат в тежко купе с Х-драйв. Не знам колко навърташ на година и колко можеш да си позволиш да отделяш за гориво и тн но това (поне за мен лично) би било сериозна пречка да взема такава кола. Тук ако караш на къси разстояния, докато е студено разход 20/100 не би бил мираж. Не напразно в Европа се карат дизели - по-евтино е. В Северна Америка горивото е на други цени, и за техният пазар няма много дизели от БМВ. В е9х поколението например, единственият дизел който имат е 335Д.
За кола от Канада - задължително я погледни отдолу. Виждал съм коли от там (и то Ф серии, а не някакви 46ци) и бяха бая ръждиви. Иначе за конкретната кола ако те притеснява това, че е имала удар, не я купувай. Ако я вземеш, всеки ден ще се чудиш какъв точно е бил удара и това ще те яде докато я имаш. Ако държиш на кола от Канада, най-добре си играй по аукционите и я вкарай ти за да знаеш какъв е удара. Вземи предвид обаче всичките неща, които може да се наложи да адаптираш за Европа (радио, мигачи и най-различни други такива дреболии). Удари чертата ремонт + тези допълнителни неща и си прецени дали си заслужава.
Пожелавам ти успех в търсенето и дано намериш това което наистина искаш

- ekalchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2016 m550d
В момента в Германия се продават повече бензинови коли отколкото дизели. Миналата седмица от центъра на София до с. Лозен, отиване и връщане 17/100 с дизел. Според мен икономията вече не играе чак такава роля като избираш 3л двигател. Разликите станаха минимални. По-важно е какво те кефи. За мен тая кола не става, просто защото изглежда е стояла изхвърлена 5 години на някакво бунище и са я съживили после.
- marto7777777
- Потребител
-
И тримата имате право, няма да е и тази 5ца
.
@chris_barnes, принципно не превишавам 11к км на година, разхода на гориво не би бил проблем.
Досега колите, които съм имал са били купувани от приятели и реално знам как са поддържани и как са карани.
Последната беше мерцедес w212 дизел и бях супер доволен от колата, а беше на 280к км.
Бяха сменени вериги и колектор, турбините бяха проверени и бяха в добро състояние,
но предишният собсвеник ми е приятел и беше вложил едни 4-5000лв, за да я направи перфектна.
Буквално разхода на тоя дизел ми беше 11 - 12 градско, на дълго София - Варна даваше 5.9 - 6.2л лятото, което няма как да се сравнява с 535хи.
Тъй като не карам много, а и предимно в града и купувайки кола с неясен произход, предпочитам тя да е бензин.
Не ми се занимава с дизеловите вериги, дюзи, дпф-и, егр-и и тн.
Всеки би предпочел да ги даде за бензин, отколкото за резервни части, "майстори" и разбира се да седиш без кола n брой дни или седмици.
Реално проблемът ми е, че катастрофирах с предишната кола и на застрахователите беше по-изгодно да я пишат тотал щета..
С парите от каското мога да си купя същата w212, но някак ми се иска да пробвам нещо различно и 4х4.
Благодаря на всички за отделеното внимание и полезните съвети!

@chris_barnes, принципно не превишавам 11к км на година, разхода на гориво не би бил проблем.
Досега колите, които съм имал са били купувани от приятели и реално знам как са поддържани и как са карани.
Последната беше мерцедес w212 дизел и бях супер доволен от колата, а беше на 280к км.
Бяха сменени вериги и колектор, турбините бяха проверени и бяха в добро състояние,
но предишният собсвеник ми е приятел и беше вложил едни 4-5000лв, за да я направи перфектна.
Буквално разхода на тоя дизел ми беше 11 - 12 градско, на дълго София - Варна даваше 5.9 - 6.2л лятото, което няма как да се сравнява с 535хи.
Тъй като не карам много, а и предимно в града и купувайки кола с неясен произход, предпочитам тя да е бензин.
Не ми се занимава с дизеловите вериги, дюзи, дпф-и, егр-и и тн.
Всеки би предпочел да ги даде за бензин, отколкото за резервни части, "майстори" и разбира се да седиш без кола n брой дни или седмици.
Реално проблемът ми е, че катастрофирах с предишната кола и на застрахователите беше по-изгодно да я пишат тотал щета..
С парите от каското мога да си купя същата w212, но някак ми се иска да пробвам нещо различно и 4х4.
Благодаря на всички за отделеното внимание и полезните съвети!
marto7777777 написа:Не ми се занимава с дизеловите вериги, дюзи, дпф-и, егр-и и тн.
От едно десетина години насам бензините масово са с директно впръскване и като идея принципът им на работа е много близък до този на дизела. Та, оная приказка с вечните, елементарни и безпроблемни бензини отдавна е свършила в тоя клас коли

Моторът не е лош, но шансът да го наболява от време на време нещо по управлението на мотора е горе-долу колкото и при един модерен дизел.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
grkv написа:marto7777777 написа:Не ми се занимава с дизеловите вериги, дюзи, дпф-и, егр-и и тн.
От едно десетина години насам бензините масово са с директно впръскване и като идея принципът им на работа е много близък до този на дизела. Та, оная приказка с вечните, елементарни и безпроблемни бензини отдавна е свършила в тоя клас коли![]()
Моторът не е лош, но шансът да го наболява от време на време нещо по управлението на мотора е горе-долу колкото и при един модерен дизел.
N55B30 често става на салата. Това в комбинация със сравнително малко НМ, не го прави идеален за коли над 2т с АВД. Максимума ми за този мотор е седан на задно. Най-здравия двигател в това поколение е *30д. Поне аз и хората които познавам сме на това мнение. Има го безброй екземпляри и може да се избира.
Ако броим САЩ за критерии за автомобил е редно да отбележим, че за последните 15 години най-продаваният автомобил там е Форд Ф150, следван от Додж Рам. Та страна в която има повече 3тонни Пикапи, отколко Голфове/Короли...
Здравейте, спрял съм се на един автомобил ,който смятам да огледам идната седмица. Дали някой е ходил да го гледа и евентуално някакви насоки към какво да наблегна при огледа?
https://mobile.bg/11577108220842354
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Гледал съм му обявата, изглежда добре обурудвана. Опитай се да свалиш цената с 10к, защото е завишена. Моята е същата година и я взех за 65к преди 2 години на 110хил. Ако не дават някаква гаранция не виждам защо да е толкова висока цената.
Последна промяна ekalchev на 04 Дек 2020, 0:39, променена общо 2 пъти
- Eliyan
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E70 3.0D LCI
- Мечтае да кара: M550D
mbemo написа:Здравейте, спрял съм се на един автомобил ,който смятам да огледам идната седмица. Дали някой е ходил да го гледа и евентуално някакви насоки към какво да наблегна при огледа?
Сподели мнение ако отидеш на оглед, че и аз съм й хвърлил око от бая време
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Мнение за обява/конкретен автомобил
Да и той ще иска да я купи и ще ти напише на теб много е хубава кола, ходи ти да я купиш преди мен. Дилърите не съм забелязал да взимат такса за гледане на автомобил, така че ако имаш реален интересен, защо не отидеш да я видиш?Eliyan написа:mbemo написа:Здравейте, спрял съм се на един автомобил ,който смятам да огледам идната седмица. Дали някой е ходил да го гледа и евентуално някакви насоки към какво да наблегна при огледа?
Сподели мнение ако отидеш на оглед, че и аз съм й хвърлил око от бая време
Sent from my iPhone using Tapatalk
- santorini
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Range Rover
Към края на годината доста свалят, тази с 15к, има една бензинова 550, тя пък с 20к. май се усетиха че Ф10 на такива абсурдни цени няма да могат да продадат и ще ги вали снега само 

- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
За 10 000 по-малко, не е ли по-добър вариант нещо такова ?
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=i0kt01
Ф10 е страхотен автомобил, но си е модел на 10 години и НЕ струва 70 000лв към днешна дата, нищо че е 3 дизел в топ версията си.
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?a ... ink=i0kt01
Ф10 е страхотен автомобил, но си е модел на 10 години и НЕ струва 70 000лв към днешна дата, нищо че е 3 дизел в топ версията си.
- ekalchev
- младши ентусиаст
-
Аз лично бях пред подобна дилема и избрах ф10 и пак бих го направил. Като погледнеш това г30, виждаш че няма дори headup, тоест вероятно липават доста екстри. Най големия проблем че е произведена първата година на производство на г30, което значи че ще прояви всички детски болести за модела, докато ф10 е последната година на производство на модела. Аз карах е60 2004 и знам какво е да караш preLCI кола и не бих направил тази грешка отново. Ако колата и е за да впечатляваш някой, само тогава може би си заслужава новия модел. Лично мен г30 ми е гадно изглеждаща кола която не ме вълнува като ф10. Не ми се е случвало до сега нов модел на бмв да не го желая и да предпочитам стария като визия.