Мистериозния нов щам на коронавирус

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Мистериозния нов щам на коронавирус

Мнение от acho.rs » 02 Дек 2020, 13:24

zAcK написа:
acho.rs написа:Интересни ми е, видните мислители, които обявига мерките от пролетта за геноцид, малоумни, дебилни и тн... същите които говореха че ковида е измислица и "пръскаме срещу крокодили", БЦЖ ни пази, тия на запад са дърти и за тва мрат, повече хора умират от ПТП... Та къде са тези хора сега да направят съпоставка със ситуацията пролетта и сега. Защото ако някой не е забелязал, в момента в България е значителено по-трагично и от Италия и Испания през най-страшните месеци от годината. Всеки ден по 150 жертви на страна с има няма 7млн население... Така е - маските не работят, ПЦР няма смисъл, карантината не работи, ковида е глупост.
Не натривам сол, не злорадствам...

В България в момента заразените са много много повече от официалните бройки! Ама много повече! Може да са 10, или 20 пъти повече. Познавам толкова много хора, които са контактни на заразени с положителни тестове, с температура от седмица и т.н. Има живеещи в една къща по 6-7 човека, само един с PCR, другите правят каквото им падне, а са с температура, без обоняние и т.н. Има супер много в болнични, ама не са в статистиката. Има и такива, дето са с положителен PCR, ама не са под карантина и си обикалят, но това е така вече месеци!

Та искам да кажа, че положението в момента при нас е - на никой не му дреме, най-вече на властите, РЗИ и т.н. А това затваряне е просто да кажат, че са направили нещо..

Какво значи на никой не му дреме - когато пролетта се взеха адекватни ограничителни мерки - всички реваха, че са глупости. Но резултата беше, че бяхме лидери по справяне със вируса. Какво последва - протести и масово желание за линч. Не искам да коментирам финансовите мерки.
Говоря за смисъла от карантина и строги мерки.

В провинцията никой не прави ПСР, всичко са болни и си се разхождат наляво, надясно, обяснявайки как гадните софиянци са болни

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Дек 2020, 14:14

E34 написа:Капацитети, обяснявам ви нагледно що имаме толкова измрели.
1-во. Винаги сме били на първите места по смъртност, със без ковид мовид и други простотии мрем като мухи, това е факт.
2-ро. Куцо и сакато хукна към болниците, там естествено условията са като в Средновековието, особено в провинцията. Има не един или два случая показващи отношенията към болните и как буквално са оставени на произвола. И като влезе един по принцип възрастен болен човек в тази смрад няма много шансове. Лечението е супер прибързано и донякъде експериментално, ако си здрав по принцип някак си оцеляваш.
3-то. Короната показа парадокса в България как благодарение на болниците измряха повече хора в България, ако да не бяха влизали хората там! В това съм абсолютно убеден и това е трагедията, защото има случаи където е неизбежно болничното лечение, а когато стигнеш до него то е безполезно. И тук става въпрос повече за провинцията. Там е трагично. Вижда се от статистиките колко са смъртните случаи в София и колко в провинцията, това говори единствено за качеството на болниците.
Ся стана ли ви ясно що сме на първо място?

И аз клоня към тази позиция - СЗО, а от там и правителствата създадоха и нагнетиха паника, която само засили проблема. Като всеки грип, и този няма да утихне преди да мине през определена част от популацията. Да, този е по-опасен от другите грипове и тук идва простия факт, че сме най-болната нация в Европа, а по някои заболявания - на челните места в света. Българинът е немарлив към здравето си - храни се ужасно, нехае за профилактики, има ниска здравна култура като цяло, беден е и всичко това води до висока смъртност и от "обикновения" грип. Няма как да не е висока смъртността в държава с толкова сърдечно, белодробно болни и диабетици. Като гледам и в тази тема има много поддръжници на паниката. И какво като си направите тест? Ще ви мине по-бързо? Като имате някакви начални симптоми да се разболявате, оставате си вкъщи докато ви мине. Както трябва да се процедира при всяка настинка или грип. Ако се влошите, отивате на лекар. Така и здравната система няма да се задъхва от хора, които без нужда пълнят болниците, докато тези с усложнения мрат по стълбите. С двама лекари от ковид отделения си говорих за последния месец - 70% от хората в болниците не се налага да са там, но ако искат да ги изпишат почват да заплашват и да вдигат скандали. И това е следствие от паниката. Някакъв "болен" го изгонили, защото цял ден бърборел по телефона и пречел на наистина болните хора. Починалите са много, но като % от реално болните вероятно са сравними с гриповете. През 2014г. за 3 месеца от усложнения от свински грип са починали 3000 човека. Не са малко, нали? Някой да е забелзал? Да са давали ежедневна статистика? Да е всявал някой паника? Карантина? Маски? Като съм болен и отида до личната лекарка с маска, хората в коридора ме гледат като прокажен :mhihi: А каква стана сега... Всяка зима от усложнения от грип умират около 1000 човека в България. Не казвам да не сме внимателни и отговорни, не казвам, че не трябват мерки и ограниечения, но това тук е само отбиване на номера, почти нищо смислено, а цялата истерия ще вкара в гроба и лудницата много хора без да са били болни от ковид. Хайде изяжте ме сега колко съм безотговорен, аз повече няма да пиша в темата, за да не развалям паникьорското настроение. :winky:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 02 Дек 2020, 14:31

На мен ми се чини, че стигнахме платото преди "мерките" и сега едни се гласят да стават спасители на нацията, въпреки тоталната си безхаберност, некадърност и неадекватност. А други, кълват на бастун и ръкопляскат :mrgreen: :ok:
Ubi dubium, ibi libertas

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 02 Дек 2020, 15:23

Leon написа:
1-во. Винаги сме били на първите места по смъртност, със без ковид мовид и други простотии мрем като мухи, това е факт.
2-ро. Куцо и сакато хукна към болниците, там естествено условията са като в Средновековието, особено в провинцията. Има не един или два случая показващи отношенията към болните и как буквално са оставени на произвола. И като влезе един по принцип възрастен болен човек в тази смрад няма много шансове. Лечението е супер прибързано и донякъде експериментално, ако си здрав по принцип някак си оцеляваш.
3-то. Короната показа парадокса в България как благодарение на болниците измряха повече хора в България, ако да не бяха влизали хората там! В това съм абсолютно убеден и това е трагедията, защото има случаи където е неизбежно болничното лечение, а когато стигнеш до него то е безполезно. И тук става въпрос повече за провинцията. Там е трагично. Вижда се от статистиките колко са смъртните случаи в София и колко в провинцията, това говори единствено за качеството на болниците.

И аз клоня към тази позиция - СЗО, а от там и правителствата създадоха и нагнетиха паника, която само засили проблема. Като всеки грип, и този няма да утихне преди да мине през определена част от популацията. Да, този е по-опасен от другите грипове и тук идва простия факт, че сме най-болната нация в Европа, а по някои заболявания - на челните места в света. Българинът е немарлив към здравето си - храни се ужасно, нехае за профилактики, има ниска здравна култура като цяло, беден е и всичко това води до висока смъртност и от "обикновения" грип. Няма как да не е висока смъртността в държава с толкова сърдечно, белодробно болни и диабетици. Като гледам и в тази тема има много поддръжници на паниката. И какво като си направите тест? Ще ви мине по-бързо? Като имате някакви начални симптоми да се разболявате, оставате си вкъщи докато ви мине. Както трябва да се процедира при всяка настинка или грип. Ако се влошите, отивате на лекар. Така и здравната система няма да се задъхва от хора, които без нужда пълнят болниците, докато тези с усложнения мрат по стълбите. С двама лекари от ковид отделения си говорих за последния месец - 70% от хората в болниците не се налага да са там, но ако искат да ги изпишат почват да заплашват и да вдигат скандали. И това е следствие от паниката. Някакъв "болен" го изгонили, защото цял ден бърборел по телефона и пречел на наистина болните хора. Починалите са много, но като % от реално болните вероятно са сравними с гриповете. През 2014г. за 3 месеца от усложнения от свински грип са починали 3000 човека. Не са малко, нали? Някой да е забелзал? Да са давали ежедневна статистика? Да е всявал някой паника? Карантина? Маски? Като съм болен и отида до личната лекарка с маска, хората в коридора ме гледат като прокажен :mhihi: А каква стана сега... Всяка зима от усложнения от грип умират около 1000 човека в България. Не казвам да не сме внимателни и отговорни, не казвам, че не трябват мерки и ограниечения, но това тук е само отбиване на номера, почти нищо смислено, а цялата истерия ще вкара в гроба и лудницата много хора без да са били болни от ковид. Хайде изяжте ме сега колко съм безотговорен, аз повече няма да пиша в темата, за да не развалям паникьорското настроение. :winky:

+1 Само незнам защо се мъчите в тая тема.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 02 Дек 2020, 15:40

В нашия завод никой не излиза в болнични, за да не изпусне 'премиите' за присъствие! Трябва да е невъзможно зле, за да вземе 2-3 дена неплатен, примерно, и това е...Говоря за обикновените 'болести'. Сега с тези тестове и Ко19 не е съвсем така... Как да се пребори това :dunno: ..?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Дек 2020, 15:50

Leon написа:

Много се учудвам, че сериозен човек като теб, все още е със представите от времето когато, ИМАШЕ мерки и за два месеца имаше по-малко починали от сега за 1 ден!
В момента средното е 150 човека на ден? За какъв свински грип и какви глуспости говорим. Последните 100 години не е имало такава пандемия и това лесно може да се провери. Целия цивилизован свят приема супер строги мерки, само ние ревем че не можем да ходим на кръчма и трябва да носим маски.

И да не би пролетта да бяхме по-здрава нация, пък сега се разбиляхме резко. Изовда може да бъде само и едиснтвено, че когато се спря разпространението на вируса със разпускане на ученици и 2 седмици локдаун, всичко беше наред. Когато се остави на народа да мисли, умува и тн, нещата отиват по дяволите.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 02 Дек 2020, 16:06

acho.rs написа:
zAcK написа:
acho.rs написа:Интересни ми е, видните мислители, които обявига мерките от пролетта за геноцид, малоумни, дебилни и тн... същите които говореха че ковида е измислица и "пръскаме срещу крокодили", БЦЖ ни пази, тия на запад са дърти и за тва мрат, повече хора умират от ПТП... Та къде са тези хора сега да направят съпоставка със ситуацията пролетта и сега. Защото ако някой не е забелязал, в момента в България е значителено по-трагично и от Италия и Испания през най-страшните месеци от годината. Всеки ден по 150 жертви на страна с има няма 7млн население... Така е - маските не работят, ПЦР няма смисъл, карантината не работи, ковида е глупост.
Не натривам сол, не злорадствам...

В България в момента заразените са много много повече от официалните бройки! Ама много повече! Може да са 10, или 20 пъти повече. Познавам толкова много хора, които са контактни на заразени с положителни тестове, с температура от седмица и т.н. Има живеещи в една къща по 6-7 човека, само един с PCR, другите правят каквото им падне, а са с температура, без обоняние и т.н. Има супер много в болнични, ама не са в статистиката. Има и такива, дето са с положителен PCR, ама не са под карантина и си обикалят, но това е така вече месеци!

Та искам да кажа, че положението в момента при нас е - на никой не му дреме, най-вече на властите, РЗИ и т.н. А това затваряне е просто да кажат, че са направили нещо..

Какво значи на никой не му дреме - когато пролетта се взеха адекватни ограничителни мерки - всички реваха, че са глупости. Но резултата беше, че бяхме лидери по справяне със вируса. Какво последва - протести и масово желание за линч. Не искам да коментирам финансовите мерки.
Говоря за смисъла от карантина и строги мерки.

В провинцията никой не прави ПСР, всичко са болни и си се разхождат наляво, надясно, обяснявайки как гадните софиянци са болни

Зак иска до всеки ПЦР+ да има по един от РЗИ и един от Полис. Как 20 човека /примерно/ от Рзи смогвват на 3 000 болни + контактни + карантини ++ + + + всеки ден не казва.
Минал снегорина - Снега е на тротоара / или банкета/, кишаво е.
Не минал снегорина - Що не е минал.
Затворили заведенията те па отишли в магазините за хранителни стоки...абе
Нема угодия и се държавата е виновна .. или общината...никога хората.
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Дек 2020, 16:21

Това със следенето на болните става при 200-300 заразени на ден. При няколко хиляди е несериозно и абсурдно, дори и с нашите раздути щатове в МВР.

Не знам за какво споменавате 3000 човека от свински грип, като от ковид толкова са само последния месец :dunno:

С моментното затваряне ще има някакъв ефект, но ще е по-малък от очакванията според мен. И или ще удължат мерките, или ще отворят за празниците и януари пак. Само да не треснат КПП-та за празниците. По-важно ще е колко дълго ще се запази ефекта от някаквото намаляне на бройки.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Дек 2020, 16:24

Мен най-много ме кефят 2 заблуди... че като си го преболедувал вече никога не може пак да се заразиш и че шанса да имаш трайни последици не съществува.
И от там глупостта, че докато не минело през всички нямало да приключи пандемията. Пандемията може да приключи само с масовото разпространение на успешни ваксини.
Въпрос на време да се натрупат данни затова и тогава ще си говорим пак.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 02 Дек 2020, 16:41

TNT написа:Това със следенето на болните става при 200-300 заразени на ден. При няколко хиляди е несериозно и абсурдно, дори и с нашите раздути щатове в МВР.

Не знам за какво споменавате 3000 човека от свински грип, като от ковид толкова са само последния месец :dunno:

С моментното затваряне ще има някакъв ефект, но ще е по-малък от очакванията според мен. И или ще удължат мерките, или ще отворят за празниците и януари пак. Само да не треснат КПП-та за празниците. По-важно ще е колко дълго ще се запази ефекта от някаквото намаляне на бройки.

3000те хиляди жертви на свински грип, къде са посочени?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 02 Дек 2020, 17:04

Ефекта от сегашните мерки ще е минимален - голямо важно, че ресторанти и молове не работят, хората се трупат навсякъде другаде. Отделно, че заповедта е писана с г*за си и е пълна с опции за заобикаляне :censored:
Доста фитнеси работят: някои в пълен разрез със заповедта, други не ги засяга заповедта, но пък се пълнят на макс. Преди малко бях до часовникар - табела само по 1 с маска, вътре 5 човека, нито една маска.
В зоомагазина същата работа. В магазините за техника май има акция "Ако не вземеш - бой", сутринта ходих за един кабел...ми едвам влязох, а вътре всеки влачи нещо скъпо (това по повод, че нямали пари хората).
Маските като лигавник се носеха :dunno:

Хората отказват да осъзнаят, че няма кой да им помогне ако сами не си помогнат.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 02 Дек 2020, 17:27

Разбира се, че човешката глупост и немарливост е виновна за 90% от епидемиите в писаната история. То и сега някой идиот реши да яде прилепи без да ги опече както трябва, а милиони други мърльовци не знаят какво е елементарна хигиена в 21век и разкатаха целия свят. На тема мерки, най-големият развъдник на вируси винаги е бил градския транспорт и никаква маска не може да те спаси в него. Обаче затвориха фитнесите, където хора на по-малко от 2м рядко стоят и в нормални условия, да не говорим, че се проветрява и дезинфекцира, а болни хора реално не ходят, за разлика от автобуса. За навалиците в Лидл, Кауфланд и подобни няма да отварям дума, все едно идва краят на света.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 02 Дек 2020, 17:33

Затова мисля, че няма да има очакваният ефект, какъвто е в други държави. Мерките са половинчати, някои безсмислени, а за капак и не се спазват :lol:

acho.rs написа:Не знам за какво споменавате 3000 човека от свински грип, като от ковид толкова са само последния месец :dunno:

3000те хиляди жертви на свински грип, къде са посочени?[/quote]
Според колегите :dunno: Но аз дори не съм чул някой да познава човек, починал от свински грип.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 02 Дек 2020, 17:55

TNT написа:В магазините никой не прави забележки на хора без маски, щото и бизнеса трябва да върви.

На мен вчера ми направи забележка касиерката, а после ми пипа вилицата с ръка :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.

Мнение от sssssl » 02 Дек 2020, 19:32

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата