Формула 1 - обща тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Формула 1 - обща тема

Мнение от alekangg » 21 Сеп 2020, 19:49

Само Трошан!!
А дано му духнат под опашката в края на сезона

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 21 Сеп 2020, 19:54

Перез май никой не го харесва, най-вече шефовете му
Първия пилот подписал извънредно дълъг договор (най-вероятно заради идващите с него спонсори) и сега шут в гъ*а :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 24 Сеп 2020, 16:45

bum_bum написа:А мислиш ли, че на някой в отборите му дреме кого харесваш :mhihi:

То и за теб важи същото.. :mhihi: :mhihi: :mhihi:

alekangg написа:Само Трошан!!
А дано му духнат под опашката в края на сезона

Злобар! То понеже Перез не се е трошил. :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 28 Сеп 2020, 13:18

Как само се промениха нещата последнот време след тайното споразумение, оттеглянето на протестите и подписването на новия договор... а да и Доменикали. :mhihi:

Хамилтън беше един най-толерираните пилоти от стюардите, а сега.... :mhihi:

Четох инструкцията на рейс директора както и инструкцията за идиотската наказателна "уличка" на първи завой и оставам с впечатлението, че умишлено оставят такива сиви петна в указанията.

В указанието за пробните стартове никъде конкретно не е упоменато къде свършва зоната за проби. Казано е къде започва и къде и е ограничението от ляво и до там. :dunno:

Браво на Грожан, че се опита да спази инструкцията, но се видя, че в ситуация като неговата( и тази на Рикардо) минаването през въпорсната "дупка" е опасно. Ако Рикардо беше опитал да мине по инструкция щяхме да гледаме инцидент като на Сайнц.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
Мечтае да кара: E30 - M3

Мнение от xela » 29 Ное 2020, 16:46

Не знам дали хайлото или Онзи горе го спаси, но това беше ужасно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 29 Ное 2020, 17:12

xela написа:Не знам дали хайлото или Онзи горе го спаси, но това беше ужасно.

И той и маршалите, до които гръмна и им литна гумата над главата, извадиха доста късмет. Само ей сега като в 7 почне ЦСКА, и ще ни спрат формулата...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 30 Ное 2020, 12:29

50% Хало, 25% късмет и 25% собствен принос.

От такива удари не се оцелява.

Сега един ден по-късно ми се струва, че ФИА трябва да прегледа из основи доста елементи.

- Мантинелите и ъгълът под които са поставени
- Реакцията на хората от медицинската кола - 25 секунди стоя в пламъците преди те да успеят да отключат пожарогасителя.
- Това стана на завой 3, а ако беше на 12 завой на СПА? колкото и да е бърза медицинската кола до края на обиколката изостава с доста време от колоната. Може би трябва да има още една.
- Разцепването на резервоара

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 30 Ное 2020, 14:23

Инцидента си беше изцяло пилотска грешка и лошо стечение на обстоятелствата. Грожан се е доказал като слаб пилот, сега го затвърди. Не видях никой в друг в колоната да прави такава маневра тип каране по Цариградско в час пик :mhihi: - от крайно ляво да отиде в крайно дясно на пистата :kuku: )
Мантинелите е факт, че имат нужда от преразглеждане и обновяване - най-високотехнологични спорт е с мантинели и обезопасявания по пистите от "време оно".
Претоварването било 53G :shock: , нормално когато се заклещят носа и пилотската клетка, най-тежките компоненти в задната част да продължат по пътя си от инерцията (в тази част на пистата скоростта е над 220км/ч).
Мисля, че бъркаш стюардите с медицинския екип. Вторите се хвърлиха веднага след пристигането докато тия другите общо взето стояха, гледаха и пръскаха с водни пистолети отстрани, а бяха на метри от инцидента.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TheDriver » 30 Ное 2020, 15:11

Тях ги пропуснах в коментара си, но определено са в кюпа.

Изсипаха облаци по обърнатата кола на Строл, а там където трябваше точно с "водни пистолети" пръскаха. Пресичане на пистата между болидите..... :kuku:

Иначе точно за медицинската кола говоря. Единия мисля, че шофьора излезе с пожарогасител, но пожарогасителят беше със заключване. Той се забави доста докато го отключи и когато започна да пръска Грожан излезе.

Единствената цел на тая кола са точно такива инциденти, защо пожарогасителя не е с махнат пин не ми е ясно. :dunno: Ако ще има пин поне този които се предполага, че ще го ползва, да е трениран да го отключва.

Напомни ми на катастрофата на Tetsuya Ota

https://www.youtube.com/watch?v=2sN6atTPJ78

Като видях как го карат да седне и го бутат назад веднага си помислих - "не им го позволявай!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW ///E36

Мнение от don_gori » 30 Ное 2020, 15:22

Трудно ще е да се предвиди стойна организация за подобен тип инциденти, все пак неизвестните са твърде много пък и човешния фактор е от значение особенно при кризисни ситуации като вчерашната.
Разбира се че има още какво да се желае и този инцидент ще тласне ФИА към нови мерки или просто промяна на старите, но поне технически болидите доказаха че са на мнооого много високо ниво на безопасност :clap:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 30 Ное 2020, 15:32

TheDriver написа:- Разцепването на резервоара

Четох днес някъде,че било от скъсани горивопроводи.Не ги знам с колко литра стартират,но ако резервоарът беше разцепен и всичкия бензин излезе наведнъж.....
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 30 Ное 2020, 16:47

Няма как да се направи всичко, като има такава фрапантна шофьорска грешка просто е невъзможно, освен ако цялата писта няма по 1км в радиус от шосето има пясък и колите няма как да излетят, но както знаем това е невъзможно. Аз съм просто съм приел, при такива грешки ще има жертви, ако грожан беше умрял, щеше да е тъжно, но напълно очаквано и нормално. Да не погледнеш в огледалото може с 20 в града, но в формула 1 на първа обиколка, просто е нелепо.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: хората към оринджпилване
Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки

Мнение от Top Gun Maverick » 30 Ное 2020, 20:25

Не те знам колко пъти си тръгвал с намерението да караш на пълна газ(ама наистина на пълна доколкото позволяват условията)ама когато има намесен адреналин, няма такова нещо като нелепа грешка. В тези момента ВСИЧКО може да се обърка, говорим за един миг и това, че някой е професионалист, не значи, че не може да допуска грешки, особено пък в спорт за милиони в който се състезаваш с невероятно добри пилоти, също като теб. Ако нямаше грешки, всяко състезание, което не се решава от някакъв технически проблем, щеше да е ясно. Не греши никога само този, който се вози цял живот. :yes: А дали е нелепо или не, няма как да кажеш ако не си на неговото място в същия момент, тоест няма как да кажеш.
In God we trust, all others we track.
http://bitcoindeaths.com
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 30 Ное 2020, 20:58

nxn написа:Да не погледнеш в огледалото може с 20 в града, но в формула 1 на първа обиколка, просто е нелепо.

Може и да е погледнал, но да му е бил в мъртвата зона. Често се случва да се засичат, не знам дали защото огледалата им са малки и скапани заради аеродинамиката или защото не е особено лесно да седиш върху над 1000 коня, които задвижват 750 кила без никакви системи за сигурност, управлявайки от волан с амнайсе копчета, който има една камара позиции, които постоянно трябва да променяш.

Нали видяхте какво прави Гасли с топките за тенис? Някой ако иска да се пробва. Няма случаен човек там и на всеки един от тях левия му мъдур е по-голям шофьор от всички нас взети заедно, та нека не си мислим, че сме по-големи карачи от тях :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 30 Ное 2020, 21:19

Какво прави с топките?
Пускат му ги някой и той ги хваща, като преди това си държи ръцете над ръцете на пускача ли?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата